• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

IV. Csapat

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
318 hozzászólás • Oldal: 11 / 22 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22

Re: IV. Csapat

HozzászólásSzerző: Holar » 2008.09.04. 19:12

No, íme egy kis történet, ha nektek is megfelel: Thy'sa és a goblin egyik üldözője kitartóbbnak bizonyult, mint társai. A diplomáciai úton lévő elf, szokásához híven a vadregényesebb utat választotta. Így talált rá a patak partján fekvő Thy'sa-ra, és a haramiára, aki ebben a pillanatban készült újabb testnyílást vágni, az akkor még egyedül lévő, súlyosan sebesült hölgybe. A halál a haramiát is úgy érte, mint a Sirenar szövetség rosszindulatú határsértőit: Sohasem tudta meg, kinek a keze oldotta az ideget... Az elf ezután a "mágiahasználó", és kísérője érkezéséig-egyebet nem tudván tenni- védelmezően a leány közelében maradt.

Mára ennyi... a többit talán érdemes lenne egyeztetni, ha úgy gondoljátok, hogy eddig rendben.
Ha egyszer az a bizonyos vajaskenyér nem a bekent felére esik... Szerintem rossz oldalát kentük meg...
Holar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 132
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.04. 19:29

Nibur

A papom háborús veterán. :D KArd+pjazs+vért kombóval nyomja az ipart. 8) Tehát a hentes hörcsögbe belefér, bár igaz ő inkább az "idomár", aki próbálja lenyugtatni a vérengző hörcsögket. :lol:
Vagy esetleg Harcos Hörcsögök-re szelídítjük és akkor minenki belefér szerintem harcértékileg és képzettségek tekintetében is, csak mindenki más harcmodorban jeleskedik majd.

A Ginbári Gombáknál nem a kicsiségre gondoltam, hanem mindenki karakterére kereshetnénk egy gombafajtát, mint "álnevet". Pl a goblin a bolond-gomba vagy a gyilkos galóca lehetne. Az elf a szarvasgomba, ha már hegyesek a fülei. Hasonlók.

Holar

Azért szerintem az orvlövészetet gondoljuk át, mert nem tudom a többi karakternek mi a véleménye ezekről a módszerekről, de sok összetűzés lenne emiatt az elf és a pap között.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2008.09.04. 19:49

Quator: Nem célom a játékon belüli konfliktusok elkerülése, ahogyan a valós életben is különböző emberek kerülnek össze egymással, különböző célokért kűzdve, különböző módszerekkel, és különböző nézőpontokkal (ez utóbbit a közelmúltban te is tapasztalhattad), úgy ez a játékba is simán belefér. Nem beszélve arról, hogy a dolog történtekor egyedül a leányzó volt jelen-felteszem eszméletlen, vagy a közeli állapotban- tehát honnan is tudhatna erről a karaktered... az első meglepetés minden bizonnyal játékon belül fogja érni.

Szívből kívánom, hogy reagálj helyesen.

Nem beszélve arról, hogy az erdőjárók a sereneyákkal vállvetve, az elf nép fejvadászai.(Vagy ha nem is egészen, én e szerint fogok játszani.) Ám amíg a bosszúálló sereneyának kötelező az ellenséggel szemtől szembe harcolnia, s közben az elf nép ellen elkövetett bűneit a fejére olvasni, addig nekem ezt senki nem írja elő. A karakterem egyéni mentalitásába pedig ha lehet, még ennél is jobban illeszkedik.

Ja igen... és egyszersmind megígérem neked, hogy az "orvlövészet" által generált kettőnk közti viták száma fel sem fog érni ahhoz képest, amelyeket majd a vallásod gerjesz. :-)
Ha egyszer az a bizonyos vajaskenyér nem a bekent felére esik... Szerintem rossz oldalát kentük meg...
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.09.04. 20:19

Wow...gyerekek. Kemény lesz. A pap meg az elf egymásnak ugrik. A goblin leüti a nyertest, kizsebeli a hullákat és elviszi a tolvaj csajt egy jó kis buliba. :twisted:

Am a hátbalövés legjobb :) Nekem nem lesz ellene kifogásom. :)

Quator: Inkább a gyilkos galóca illik a karimhoz.

Kész astatom am. Be van írva a karilapra. Hát mit mondjak: Csak egy sor: fő fegyvere a törött székláb. (mindig tart magánál 1-et)
Értékei ezzel: KÉ: 75 TÉ: 102 VÉ: 131 SP: K10/2+3 Tám/k:2 :twisted:

Ja és készüljetek: A karim mindig szemből támad mindenkire. Ha beszólnak bárkire. :) Ha nem akkor is bárkire :)
:lol:
Mottóm: Ki a kicsi?!! Beszótá colos?!!! Szétverem a fejed ezzee a széklábbal te k*csög!
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.09.04. 20:20

Ja és am az erdőjárók azért nem sereney-ek. Azt vedd figyelembe, h a karid kitaszított lett, és ez az életfelfogásán erősen meglátszik. Valamint, h mint sirenari elf erősen rasszista mindenkivel szemben (szinte kráni elf szinten).
Legalábbis sztem.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2008.09.04. 20:34

A karakterem nem kitaszított. Az erdőjárók abban a kivátságos helyzetben vannak, hogy elhagyhatják büntetlenül a birodalmat, pláne ha a birodalom érdekeit képviseli, amire világosan utaltam diplomáciai út címen. Világos, hogy nem sereneya, de olvass csak bele a summariumba, és érteni fogod miről beszélek. A rasszizmussal nem lesz gond:-) Ugyan kifejezetten nem leszek az, de megígérem, hogy utálni fogom azokat, akik nem ütik meg a színvonalamat. (tehát az elfeken kívül mindenkit) :-)
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.04. 21:15

Az elffel való ilyen megoldású összekerülésről nincs kifogásolni valóm.
Az orvlövészetet meg... Lehet így is és úgy is nézni.
Ha egy sebesült ájuldozik és valaki a háta mögött épp arra készül, hogy megfolytsa, elvágja a torkát, mittudom én - akkor szerintem elfogadható az, hogy lelövik orvvul. :roll: (mármint a támadót)
De megoldható úgy is, hogy két lövésből: első figyelmeztetés, hogy adja meg magát, a második mert nem hallgatott a szép szóra :roll:

Kalandon belül meg úgyis lesznek súrlódások szinte mindenki között. Talán a két tolvaj a kivétel ez alól - bár amennyire a goblinunk kocsmatöltelék, a karimban annál több kötelességtudat szorult. :P
De a pap sem fogja jó szemmel nézni a tolvajlást, valamint a karim fennhangon emlegetett pyarr istenneveket, röpke fohászait...

Talán elmondhatom, hogy a mi csapatunk lesz az egyetlen, akiknek a tagjai pár napja ismerik csak egymást. Vagyis az összeszokás fázisának elején vannak... ez pedig alapból hozza magával a súrlódásokat, vitákat.
Minket lesz a legnehezebb összetartani a KM-ünknek :roll: szegény... :P
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.05. 7:34

Üdv!

Ok. Mehet a mészárlás.

A csapatösszeállítást látva lehet csinálok egy toroni elitharcost, aki a pénzért mindent elv alapján fogja hidegvérrel kivégezni a körötte lévőket csak, hogy illeszkedjen az új csapatfelálláshoz.

Egyébként az erdőjárók nem ölnek le senkit hidegvérrel. Az a sereneyák feladata és senki másé. Az erdőjárónak annyi a dolga, hogy senki ne jusson be Sirenarba, de ezt se rögtön megöléssel kezdik, hanem elijesztéssel.

Abban pedig Niburnak igaza van, hogy a karakter kitaszított, ha elhagyja Sirenart. Ugyanis ismételten nem az erdőjárók kiváltsága, hogy visszatérhetnek, ha egyszer kijöttek, hanem a sereneyáké.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2008.09.05. 8:57

"Határmenti felderítők, VADÁSZOK, akiket kötelességük gyakran ennél sokkal messzebbre szólít. Tájékozódniuk kell nem csak a közvetlen szomszédságukról, de a távoli birodalmakban zajlódó eseményekről is...."

Tehát nem kitaszított.(És valljuk be a jelentését is érdekes lenne megtenni, ha nem mehetne vissza a szövetségbe). Mert ismétlem: Biztos vagyok benne, hogy visszamehet!!!

Az alábbiakat egyébként a Harcosok, gladiátorok, barbárok című kieg, Sirenari erdőjáró szócikkéből szó szerint idéztem. Ha már nekem nem hisz senki, legalább a játék készítőinek tegyétek meg!!!
Ha továbbra is szeretnétek erről vitatkozni, nagyon szívesen teszem, de egy kicsit olvassatok már a témához. Az nem szégyen. Én is azt teszem.

Ja... a vadászt lehet sokféleképpen értelmezni, de higgyétek el, hogy az ellenségeimet nyugodtabb szívvel ölöm majd meg, mint egy sutát.:-)

Apropó vadász...A kasztnál szereplő kötelező hm-mel kellszámolni, vagy oda rakom, ahova akarom???:-)
Holar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.09.05. 15:32

Mivel OM-UT a karakteralkotás alapja, így mindent oda raksz, ahova akarsz, és olyan képzit veszel fel, amilyet akarsz (meg amit a KAP-jaid+KP-id engednek, valamint kimagyarázható. Tehát egy erdőjárónak nem lesz pl mágiahasználó képzije...)

Am igaza van Holarnak, én is utánanéztem.

A kari kinézete:
1,05 láb (m) magas, arányos, de szikár testalkatú. Olyan mint egy kicsi ember. Egyedül az orra kicsit hosszabb az átlagosnál. Kiskorában lenyírták füleit, h ne legyen feltűnő, így azok is emberiek. Bőre barnás, olyan mint egy sötétbőrű ember. Hetente egyszer lefürdik, így szaga sem átható, és koszosnak sem mondható. (Nagyobb piacsaták után lefürdik, h ne legyen olyan taszító) Kopaszra borotvált. Szeme színe narancsárnyalatú. Súlya 27 font (kg). Sárga, kissé viseltes inget, barna, jó állapotú vászonnadrágot, és barna posztómellényt visel (nem vért). Az egész felett egy zöld, esőálló, csuklyás kabátot hord. Jó erős bőr derékszíja van, melyről több erszény is aláfügg, melyek fémcsatokkal vannak hozzáfűzve a szíjhoz. Valamint erről függ le 2 vasalt székláb. Ezek az első kocsmai verekedéséből visszamaradt, bevasaltatott széklábak. Egy erős zöld hátizsákot hord, melyben maradék felszerelését hordja.

Felszerelése:

Kis 1l-es kulacs 1 Zsák ;Erős zsineg 10m Zsák ;Kis vándorbot
Kis pálinkás flaska 1 mellényzseb ;gyógynövények 5adag Zsák
Bőrerszény a pénzének 2 Övön ;kötszer 5m Zsák
tűzkő 2 Zsák,Öv ;tolvajkészlet 1 Zsák (ládika)
vasalt székláb 2 Övön ;szappan 2 Zsák
fogastőr 1 Zsák ;Száraz élelem 2 napi Zsák
kés 1 Lábszár ;Váltóruha 2 zsák
dobótőr 5 Tőröv ;kréta 1 zsák
Bőr Alk/lábsz v. 1 rajta ;Homokos fémreszelék 3 szütyő övön

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.05. 15:43

A Summariumban érdemes lenne elolvasni a sereneyák leírását is. Ott is kifejtik, hogy még ők sem ölik meg az áldozatukat csak akkor, ha elf meggyilkolása miatt kell bosszút állni rajta. Így továbbra sem értem az orvlövészkedést, mint elf stílust.
Szerintem a rabló elkergetése sokkal értelmesebb lenne és akkor elkerülhetjük, hogy az orvlövész elhamvadjon, ha kiderül a bűne.

Persze maradhatunk a direkt egymást mészárlós felállásnál is az eddigi könnyed játszogatós stílus helyett, ha továbbra is ragaszkodtok hozzá.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.09.05. 15:54

Ebbe nem folyok bele...én csak a Sirenart elhagyós résznek néztem utána.

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.05. 16:15

Nem tudom, hogy a Sereneyák hogy jönnek ide.
Az erdőjárókhoz sokminden le van írva amit lehet szűken is értelmezni, meg tágan is. Pl ezt a mondatrészt, hogy: "...gyorsan, észrevétlenül cselekszenek..." ...

Határvadászok és nem csak Sirenar határmentén, hanem külhonban is, s rájuk bíznak külhoni kémküldetéseket is.

Orvlövészet - hát most erre mit mondjak Quator? :?
Honnan nézem ... Jogos védelmezés, igaz ismeretlenül. Hogy mi veszi rá az elfet? "dunszt" Talán egy belső hang, hogy ő a gonosz és a karim a jó?... "dunszt"

Az nem baj a Domvik papnak, hogy van egy goblin a csapatban? Hogy két tolvajjal akadt össze? Hogy abból az egyik totál pyarr hívő és vállalja és fennhangon?

Mert ha igen, akkor nincs miről beszélnünk, és nincs mire készülnünk. :cry:

Ennyi volt a cirka 3 hónapos készülődés? Erre? ...

Sajnálom, de képtelen vagyok megérteni ezt a viselkedést, s jelenleg a kedvem jk-ként részt venni a talin erősen konvergál a nullához. :?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.05. 16:32

Yvett

A goblin és az elf mint faj egy dolog. Egyrészt a goblin embernek néz ki nagyjából, msárészt a manifesztációs háború alatt mindegy ki micsoda csak ne amund legyen.

A pyarr istenek hangoztatását a shadoni Egyház még törvénybe is foglalta, hogy amíg nem Shadon Birodalom területén kívánják megvetni a lábukat, addig a "kevésbé tilalmas tévtanok" alá esik, tehát, amíg létezik Ranagol vallás és hasonlók, addig a pyarr vallás tolerálandó országhatóron kívül.

A tolvajlás már kicsit rosszabb, mert az nem szép, de elvileg nem a leütöm-kirablom martalóc tolvajokról van szó, hanem tolvajnak vannak mondva kasztilag, de inkább mindkettő kalandor, felfedező.

A gyilkosság viszont már főben járó bűn. Az hogy egy nárcisztikus elf az nem érdekes hiszen vannak nála sokkal rosszabb lények is, de a hidegvérű gyilkosság az más téma.

Mindenki

Ha ennyire nem illek a csapatba a viselkedésemmel és nézeteimmel, karakteremmel, akkor hagylak titeket nyugodtan érvényesülni, játszani. Nem rontom tovább a hangulatot és a "csapatszellemet".

A koncepción 3 hónapot dolgoztunk mire kijött a kellemes, de alapvetően jó beállítottságú csapat, ahol nincsennek hidegvérű gyilkosok. Ezt építgettük és most egy huszárvágással hirtelen mégse jó, mert jön egy elf, aki természetével ellentétesen rögtön legyilkol ismeretlen embereket.

Kérlek gondoljátok át ezt az egészet és olvassátok vissza amit írtam ma. Ha nem kellek, akkor ez van. Kérlek jelezzétek 10-éig, hogy kellek-e úgy, azzal a koncepcióval, amivel eddig voltunk és nem egy gyilkosossal, amivé most fajult ez az egész.
Ha nem jeleztek megkérdezem majd a többi csapatot, hátha befogadnak egy kóbor Domvik-papot valahova és akkor el tudok menni én is a találkozóra úgy, hogy legalább a játékot, karakteremet tudjam élvezni, ha már magát a találkozást nem is ezek után.

Ha meg nem kellek sehová akkor így jártam igaz. Ezért szerveztem, nyitottam ezt a csapatot, hogy lerontsuk és egy gyilkos csürhét csináljunk belőle.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.09.05. 16:36

Na..na...na... :shock:

Ne kezdjünk el összeomlani ennyivel a vége előtt. Az én meglátásom az, h az adott karaktert többféleképpen is ki lehet játszan. Vaskalaposan: A domvik pap nekimegy mindenkinek, aki nem hívő. De akkor a nomád hordának is, akik tudom is én csak arra járnak.
VAGY NORMÁLISAN, JÁTÉKORIENTÁLTAN: a KARAKTEREK SZEMET HUNYNAK BIZONYOS DOLGOK FELETT EGY MAGASABB "JÓ" ÉRDEKÉBEN, NOMEG A JÓ JÁTÉK ÉRDEKÉBEN. YVETTNEK AM IGAZA VAN. A domvik pap hamarabb próbálná meg kinyírni a goblint mint az elfet.

A különböző szituációkat sokféleképp lehet nézni. Ez a lelövéses szitu:
1. orvul hátbalőtte a jó és kedves gyilkost. //gonosz//
2. Megmentette egy gyenge nőt //jó//
3. Segített a gyengébbnek //semleges//
4 Lőtt, és szerencsére nem a lányt, hanem a másikat kapta le //káosz//

Sztem ezen ne veszekedjünk. Am meg a pap nem támadja meg az elfet csak azért, mert lelőtt egy gyilkost....ez nonszensz. Inkább gratulál, h megnetett egy elesett nőt...sztem.

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
318 hozzászólás • Oldal: 11 / 22 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22

Vissza: Csapatszervezés