_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin, Naim Akra Helyszín: Külsőváros, a Magiszter fogadó környékén Napszak: Késő délután Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
(mindketten)
A zöld ruhás megütközve pillant kettőtökre.
- Két dzsad vagy dzsinn vagy mik vagytok ti?! Ritka dolog, én meg már azt hittem kihaltatok!
(Abdul)
A másik dzsenn elsétál melletetek, pillantásra sem méltatva az eseményeket. Eligor del Arnomassis tovább próbálkozik:
- Méghogy egyszerű és hamis indok! Ez a kis izé egy közönséges...
Mondatát már nem tudja befejezni, mert büszke és tiszteletet parancsoló hang szakítja félbe:
- Valami probléma van talán, fiam? Beszéljük meg ezt otthon!
A közbeszóló egy negyvenes éveiben járó ember, aki a Szarvtorony magisztereinek ruháját vieli. Felismered benne Sonor del Arnomassis magisztert, a Nagytanács egyik tagját, ha nem is a legkiemelkedőbbet. A fiú döbbenten néz rá.
- De hát apa! A lány... A...
- Hagyd már békén szerencsétlen Ellandrát, hadd menjen amerre neki tetszik! - mondja ellentmondást nem tűrő hangon. - És most gyere, otthon megbeszéljük a dolgot! Tőletek pedig a fiam nevében elnézést kérek, nem tudja miként kell viselkedni! - teszi hozzá nyájasan.
Apja és fia elsétálnak. Az Ellandrának nevezett lány hálásan néz rád.
- Köszönöm, hogy nem engedtél át neki, ki tudja hogy megbüntetett volna, mert ellenszegültem! Ha egyszer alkalmam adódik rá, igyekszem meghálálni!
(Naim)
Nem törődve a konfliktussal tovább sétálsz. Elhaladsz a Magiszter fogadó mellett, az akoliták közös szálláshelyét is otthagyod. Visszagondolsz rá, hogy milyen jó, hogy neked nem kellett itt laknod, tíz-tizenegy tanonccal egy légtérben. Hálás lehetsz az apádnak. Ó, tényleg! Nem ártana vele is közölni a jó hírt. Hogy végre levizsgáztál. Majd holnap, már kezd lenyugodni a nap, talán a posta is bezárt már. Elérkeztél a házad ajtajához.
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke
Kisebb mosoly csillan meg az arcomon mikor a Magiszter úr leteremti Pökhendi fiát.
- Uram nincs semmi baj! S ha megbocsájt most mennék a dolgomra. További kellemes napot Önöknek. - meghajlok majd a lányhoz fordulok.
- Abdul Shalahadin szolgálatára - kézen csókolom - Szóval önt Ellandrának hívják. Nem iszunk meg valahol valamit? - mosolyogva kérdem és karon ölelem.
Ha beleegyezik akkor mielőtt keresnénk valamit mondom neki - Még érjük utol azt az embert aki segítséget nyújtott volna nékünk. Meg akarom köszönni a kedvességét illetve elnézést kérni modortalanságom miatt. - s elindulok utána.
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: Külsőváros Napszak: Napnyugtakor Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
A lány kicsit elbizonytalanodik.
- Hát... végül is... na jó, nem bánom! Vezessen! - mondja mosolyogva.
Elindulsz arra, amerre a másik dzsenn ment, néha-néha látod egy kicsit, mielőtt eltűnne egy sarkon, de utol nem nagyon éred. Elmentek arra, amerről te eredetileg jöttél, a Magiszter fogadó és a szálláshelyed mellett is elmentek, végül az ifjú dzsenn egy takaros, egyszintes ház előtt áll meg. A nap épp végső lenyugvásra készül, mikor eszedbe jut, hogy hova is indultál te az incidens előtt...
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke
Ránézek Ellandrára: - Nem kell félned nem foglak bántani! Miért tenném hisz most mentettelek meg. Ha nem bízol bennem bármikor mondhatod nyugodtan hogy el akarsz menni.
Közben megyünk és megjegyzem magamnak a helyet s az útvonalat. Majd elkezdek beszédbe elegyedni a hölgyel. Mondom neki hogy hova indultam s úgy intézem, hogy közben arra vegyük az irányt. Majd kérdezösködök Ellandrától.
- Tulajdonképpen miért illetve mi történt, hogy konfliktusba keveredett a Magiszter úr fiával? - persze ha szabad kérdeznem.
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: Külsőváros Napszak: Napnyugtakor Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
//az ifjú dzsenn háza meg az Emlékezés Tornya teljesen különböző irányba van, ha az egyikhez közeledsz, am másiktól távolodsz...//
- Dehogynem bízok meg benned! - válaszolja Ellandra. - Csak hát azt sem tudod, hogy ki vagyok... Ha tudnád, talán tényleg nem segítettél volna... Talán majd egyszer elmondom, de most meg kell értened...
Egy kis mosolyt erőltet az arcára. Most nézed csak meg jobban a lányt. Embernek tűnik, kissé sápadt bőre és hosszú, szőke haja van. Szemei feketék. Körülbelül 20-26 évesnek tűnik, pontosabban nem tudod megállapítani. Egyszerű sápadtzöld ruhát visel.
- Ha viszont tudnál egy helyet, ahol megszállhatok éjszakára, annak nagyon örülnék. Tudod, most nincs hol laknom...
// követem a dzsennt. Majd miután megpillantom hol lakik úgy megyek az Emlékezes Tornyához ahova indultam.//
- Kicsit szaporázzuk meg a lepteinket, mivel eléggé le fognak teremteni így is ott kellene már lenne az Emlékezés Tornyánál. Miután ott végeztem utána szabad vagyok aztán megbeszeljük a dolgot ok? - mondom a lánynak s lassan elindulok. Közben gondolkozok.
<<.... elég szemre való teremtés... valyon mi történhetett?...>>
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: Belsőváros, az Emlékezés Tornyánál Napszak: Este Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
- Természetesen! Nem hagyna nyugodni a tudat, hogy miattam késel le valami fontos dologról...
Megszaporázzátok lépteiteket, de mire az Emlékezés Tornyához értek, így is beesteledett. Épp egy ember lép ki a kapun. Sötét bíbor színű talárt visel, arca kyrszerű, haja hollófekete, néhány ősz csíkkal. Botjaának vége az Emlékezés Tornyát mintázza. Felismered benne Altemor an Sibassin főmagisztert, a Nagytanács elnökét.
Mikor meglátom a Nagytanács elnökét, szólok a lánynak és megszaporázom a lépteim:
- Ellandra várj meg itt vele kell beszélnem, igyekszem!
Oda sietek a Nagytanács elnökéhez s megszólítom illedelmesen.
- Jó estét Magiszter uram! Abdul Shalahadin vagyok és azt mondták keressem fel Önt. Most végeztem az utolsó vizsgámmal és jöttem ahogy csak tudtam az akolita szálláshelyről.Esedezve kérem fogadja el bocsánat kérésemet, hogy ilyen későn értem ide s megzavarom, csak idefele volt egy kis bonyodalom az úton, ami mellett nem tudtam tétlenül eljönni. Kérem esedezve bocsánatát.
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: Belsőváros, az Emlékezés Tornyánál Napszak: Este Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
A főmagiszter kicsit meglepődik a hirtelen találkozáson, mikor meglátja, hogy ki is vagy elmormol egy "és én még azt hittem, hogy kihaltak"-ot, de a mondandód végére megenyhül az arca.
- Kíváncsi lennék, mi lehetett az a fontos dolog... Mindazonáltal gyorsan összefoglalom neked, mi is a teendő. Mostantól kezdve már nem akolita vagy, szabadon élhetes életed, amíg a Bot el nem küldi neked a Végső Látomást, amelyből megtudod, merre keresd őt. Ha ez elkövetkezik, feltétlenül szólj nekem, vagy a mágiaágad főmagiszterének, jelen esetben... Rielon Quar főmagiszter úrnak. Addig is gyűjts tapasztalatokat a Nagyvilágról, hogy majd megálld a helyed Beavatottként! Sajnos már nem áll módunkban helyet biztosítani az akoliták közt, de a beavatottak Tornyába sem mehetsz még, így a látomás eljöveteléig magadnak kell gondoskodnod a szállásról.
Szeme Ellandrára vándorol. Rád pillant, majd vissza rá, végül mintha visszaemlékezne valamire.
- Akkor hát, a mielőbbi viszontlátásra! - mondja.
- Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem megfelelni minden elvárásnak. Ég áldja Viszont látásra s további kellemes estét! - Meghajlok majd hátrálok s mikor elindul s már nem tart kontaktust velem elfordulok s odamegyek Ellandrához.
- Mehetünk. Valamerre keresni kellene egy fogadót. Ez idáig volt szállásom az akoliták között, de mivel ma megszüntem akolitának lenni így magam ura vagyok s magamnak kell gondoskodni mindenről. Tehat tud valami elfogadható fogadót ajánlani?
- Sajnos én... hogy is mondjam... nem ismerem ki magam a városban, ezért is kérdeztem tőled, hogy nem tudsz-e nekem valami jó fogadót. Rossz a jóban, hogy nincs már szállásod, de így legalább együtt nézhetünk fogadó után! - mondja bájosan mosolyogva.
Te viszont annál inkább eligazodsz a városban. Két híresebb fogadó jut az eszedbe, a Magiszter és a Nekromanta fogadó. Az előbbi van közelebb, ide járnak az előkelőbb népek (valószínüleg az árai miatt), a légkör nemesien nyomasztó és visszafogott. Az utóbbi fogadóban megfér egymás mellett majd' minden rétegből való népség, az étel és ital nem a legjobb, de a fogadósban meg lehet bízni.
//a fogadókról bővebben a "Fogadó a Mélyen Tisztelt Dedulus Mons Magiszter Úrhoz" és a "Fogadó a Tébolyult Nekromantához" c. topikokban olvashatsz//
_____________________________________________ JK: Naim Akra Helyszín: Otthon (Külsőváros) Napszak: Este Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Syrát nem találod otthon. Gyorsan átöltözöl, már alig várod, hogy végre kinn lovagolhass a szabadban, amikor nem kell gondolkodnod, csak érzésből csinálhatsz bármit, szabadon. A lovadat kikötöd a közeli istállóból, felpattansz rá, és már ügetsz is ki a városból. Szíved egyre boldogabban ver, mikor végre átsuhansz az Északi kapun, és tovább lefelé a lejtős földúton...
//folytatás a Városon Kívül topikba//
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: Belső- illetve Külsőváros, úton a Nekromanta fogadóba Napszak: Este Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Lassan elindultok a Tébolyult Nekromantához címzett fogadóba, mely közvetlenül az Északi Kapu mellett van. Ellendra zavarodottan, vontatottan válaszol. Vagy csak most találja ki az egészet, vagy nehéz neki beszélnie a dologról.
- Tudod, én... nem itt születtem... Egy... távoli országban születtem, aztán túl messze vetődtem az otthonomtól, és... eltévedtem. Aztán sok... hányattatáson mentem keresztül... Most pedig itt vagyok.
Mondanivalója nem sok új információt tartalmazott, de talán pár dolgot ki lehet belőle bogarászni.