Moderátor: Admin
Pont ez tetszik, hogy végre el tudtam költeni a 60! aranyamat. Megvettem a ruhákat, vértet, apróbb tárgyakat, lovat, stb. Aztán maradt még egy 7 ép-s gyógyitalra elegendő pénzem (7x4x1,5)=42 arany értékben.Vigo Odrich írta:Sziasztok!
Gyógyital 50 Ép a full csapatnak, ha van pap akkor nem kell fizetni érte, ennyi. Max annyi a varia hogy hány felé osztjátok.
Martos col Legium írta:Az első kérdésedre a választ megtalálod a Találkozó részletei (Kiírás) topocban, olvasd át figyelmesen!
A második kérdésed nem igazán értem. Ha van Méregkeverés képzettséged, akkor csak az alapanyagokért kell fizetned (Herbalizmussal még azért se) Ha nincs Méregkeverésed, vagy nem vagy elég képzett (nem jön ki a méreg a rendelkezésre álló IP-idből), akkor a taljes mérget meg kell venni, erről van egy hasznos táblázat az UTK 155 oldalán. Azt nem lehet, hogy te elkészíted a 0. szintű mérget, aztán valaki más megemeli a szintjét. Az ok: bár alapvetően ugyanazt a hatást érik el, a magasabb szintű méreg összetétele lehet teljesen különböző is (egy példa [savakkal, mert azokat kicsit jobban ismerem mint a mérgeket]: a hangyasav és a sósav is feloldja a nátriumot, csak a sósav kicsit gyorsabban, és hevesebb reakcióban - ugyanígy lehet, hogy két mérgező anyag is görcsöt okoz, de a magasabb szintű kicsit hatékonyabban) Magyarul: ha van 20 IP-d és szeretnél egy 21 IP-s anyagot, akkor mind a 21 IP-t meg kell fizetned, nem csak a különbözetet!
Az általad említett hibák egy része már orvoslásra került, csak Dreemer (nyilván, hogy minél előbb használhassátok) egy kicsit korábban elküldte Yvettnek, mint ahogy én neki az észrevételeimet. Remélhetőleg ez is előbb-utóbb közkinccsé lesz, addig is a felvetett problémáidat itt megválaszolnám:Vigo Odrich írta:Karilap:
Köszönjük!
Teszt:
Max Mp, Yp bár van valami kód beírva de nem számolja.
Mérgek: egy méregnek kétféle hatása van: egyik a sikeres próba eredménye a másik a sikertelené, mindkettőt a készítő határozza meg, annyi a kitétel, hogy sikeres próba esetén max egy kategóriával kisebb lehet a hatás. Erre a tábla ezen része nem alkalmas.
Varázslók(doran) a botjuk tulajdonságait a képzik során kapott tul növekményekből növelhetik, erre sincs mód.
A kp alap a könyvben nem a képzikkel növelt int. hanem a 135-ból vett érték.
Pszi: a membrán statikusan műxik, 10 pp, de nem lehet feltüntetni a létét.
Varázstárgyak: a tárgy költségét a mp értékéből számolja, rúnamágiával nincs mp-ból arany költség. Varázstárgyakhoz jó lenne leírás is, szinte egyik sem ugyanúgy műxik.
Mérgeknél ugyanez.
Van több helyesírási hiba is de ez a legkisebb.
Előtöri: annyi a változtatás hogy 5 hőstettet kell felsorolni.
Attól hogy egy alkimista a laborban kushad(egy kémikus ugyanezt teszi a sajátjában) nem érik kalandok, de mégis tud fejlődni, a képzettségeit fejleszteni és újat alkotni.
Mindez csak építő jelleggel, senki ne sértődjön be pls.
Először is hadd hívjam fel a figyelmed arra, hogy vigyázz: egy szint növeléséhez nem 1, hanem 3 IP kell! Másodszor: a speciális körülményekből adódó bónusz 1-3-ig terjedhet, és minden esetben a KM-mel kell egyeztetni. Tehát nyilván a hozzávaló árát is vele kell lebokszolnod. Az UTK-ban fel nem sorolt felszerelési tárgyak áráról szintén vele kéne majd tárgyalnod. A méregkeverésből származó "ingyen" IP-ket nem igazán lehet Excellben beszámítani. Addig rendben volna, hogy a méregkeverést is ugyanúgy felismertessem vele, mint a fentebbi esetben bizonyos háttereket, de a hozzátartozó fokot már nem igazán lehet beolvastatni. Egy programnyelvben nem okozna ilyesmi gondot, de mint mondtam már, tudomásom szerint az Excell ilyesmire nem képes. Csak azt tudnám megcsinálni, hogy vagy egy 1. fokú méregkeverő is ingyen kapna minden mérget, vagy (ahogy most van) az 5. fokúnak is beleszámolja a költségvetésébe. Egy javaslatom van: azokat az anyagokat, amelyeket ingyen elő tudsz állítani, ne abba a rovatba írd - hisz, mint már említettem, rengeteg üres cella van, sőt csinálhatsz új, teljesen üres munkalapokat is.Shia-ko írta:A mérgeknél a könyvben az van, hogy csórikám készít egy mérget, amire van IPje, ami 0. szintű, de mivel van hozzá speckó alapanyaga, emiatt 1 szinttel magasabb lesz.
Ez alapján, ha tudom, hogy mennyiért lehet 1IPnyi spec. alapanyagot venni, akkor tudom, hogy a méreg szintjének emeléséhez mennyi a költség a tudásomon túl.
Ezentúl:
van 1-2 olyan dolog, ami alapnak tartanék, mint felszerelés, de nem láttam a könyvben (kötszer, "farkasirha"), azon kívül a mérgek résznél nem számolja le az árból a képzettség IPjét.
Martos col Legium írta:2.) Igazad van a kétféle hatást illetőleg, kivéve abban, hogy max 1 kategóriával lehet kisebb a másodlagos hatás, mert legalább egy kategóriakülönbségnek kell lennie. Felhívom azonban a figyelmed arra, hogy a szükséges IP-ket a súlyosabb hatás határozza meg, tehát (adott esetben) a méreg árát nem befolyásolja.
Martos col Legium írta:4.) A kp alappal kapcsolatban megint csak igazad volt, bár itt egyszerű volt a javítás.
Martos col Legium írta:5.) Nem értem a membránnak minek kéne külön hely, hisz ez semmilyen értékre nincs befolyásolással, "csak" egy "egyszerű" pszi diszciplína, amit 10 Yp-ért lehet aktiválni. Ennyi erővel feltüntethetnénk mondjuk az abszolút látásnak is egy rublikát, de nem tettük, mert az értékeken nem változtat semmit.
Martos col Legium írta:6.) A varázstárgyak költsége úgy van beállítva, hogy a 1,5 arany/1 mana árat csak a kiírásban szereplő 140 Mp érték elérése után számolja.
Martos col Legium írta:7.) Semmi nem akadályoz téged
Herold Bardelot írta:Martos col Legium írta:5.) Nem értem a membránnak minek kéne külön hely, hisz ez semmilyen értékre nincs befolyásolással, "csak" egy "egyszerű" pszi diszciplína, amit 10 Yp-ért lehet aktiválni. Ennyi erővel feltüntethetnénk mondjuk az abszolút látásnak is egy rublikát, de nem tettük, mert az értékeken nem változtat semmit.
Nos egy eccerű magyarázata van: KM: ami nincs a karilapodon az nincs! Az abszolút látást ne keverd ide, azt nem tarthatod fent hosszú távon.
Herold Bardelot írta:Kérdés, hogy ne csak off legyek:
az ismert(nem rendelkezésre álló hanem az összetételét ismerem) mérgekről csináljak egy több oldalas listát, vagy a 4. fokú méregkeverésnek van valami határa?
Gyakorlatilag annyi féle méreg előállítható, hogy lehet névgenerátort fogok hozzá használni
Martos col Legium írta:Van határa a 4. fokú méregkeverésnek: max IP-nek hívják. Azt meg, hogy egy adott hatású mérget hogy nevezel el, én teljességgel rád bízom (a KM-ed nevében persze nem beszélhetek)
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó