Ami pedig a számszerűsítést illeti: alapvetően inkább az 1 kari/HM-ség mellett vagyok, mert nem tartom jó ötletnek azt, hogy a helyszínen játszó karakterektől függjön, hogy valaki mennyi karakterrel játszhat. Pl elvállalom Erigowot és elindítom 4 játékossal, akkor az ugye Torof javaslata alapján +2 karaktert indíthatok, és ezt meg is teszem; majd egy idő után az egyik játékosom úgy dönt, hogy kilép a helyszínemről, akkor ugye csökken az általam játszható helyek száma; de mi van, ha én mindet kihasználtam? Mondjam le az egyiket addig, amíg nem kerül egy 4. JK Erigowba? (Nem mintha olyan sokáig lenne üres egy ilyen hely, de a példa kedvéért tételezzük fel) És akkor ha én egy nyílt helyszíni karakteremet adom le, akkor lehet, hogy a másik HM-nek is le kell adnia emiatt egy karaktert, stb... És ez meglehetősen sokáig elgyűrűzhet, csak azért, mert valakinek nincs kedve/ideje/energiája/egyebe hogy folytassa a megkezdett játékát

Mellesleg úgy tudom, hogy korábban volt egy olyan korlátozás (ami gondolom ugyanezt a problémát akarta orvosolni), hogy max három karakterem lehet nyílt helyszínen, nem vagyok benne biztos, hogy ez él-e még, de ez már tényleg csak egy zárójeles megjegyzés. Meg az is igaz, hogy a ZK-s karakterek száma nem volt korlátozva.