________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: Útban a hágó felé Helyszín: Dél-Eren / a pusztán Időpont: Éjszaka A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap ________________________________________________________________________________
Próbálsz mozdulatlan maradni, de álcázásod nem éppen sikerült a legtökéletesre. Az őrszem fáklyával a kezében, óvatosan közelít feléd. -Fiúk! Találtam valakit. Gyertek ide gyorsan! kiálltja az őr. Közben hosszúkardját kivonja hüvelyéből. Igyekszel találni, köppenyén valami jelzést, de hiába, semmit nem veszel észre. Már csak néhány lépés, és a férfi támadó távolságba ér. Mikor a közelebb lép, a nála lévő fáklya egész nagy területet világít be. Mit ad Krad? Az őr, az egyik bajtársad akivel az akadémián végeztél. Csak míg te lovagi képzést kaptál, ő a kékköppenyesek képzésében részesült. Immár biztos lehetsz, hogy az ereni sereggel van dolgotok. -Kordal te vagy az? Mit keresel erre, te nők bálványa? kérdezi Estios. Időközben nagy csörtetéssel, kivont karddal még két erv katona érkezik. Látván, hogy társuk leeresztette kardját és kézfogással üdvözöl, ők is hasonlóan cselekszenek. Elteszik kardjukat, és üdvözölnek.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
felismerve Estiost mosolyogva állok föl és megropogtatom a csontjait - Szervusz Estios. Hosszú sora van annak. Szóljatok gyorsan körbe az őröknek. Itt van velem a mesterem Omard elvileg ő a tábor másik végénél jár. Nehogy valamelyik hevesebb társunk megtámadja. - Utána mindent megbeszélünk. Valamelyikőtök velem tudna jönni? Nem mindenki ismer a táborban úgy sejtem. majd a választ még épphogy megvárva arra indulok amerre Omardot sejtem.
Akt ép: 11 Akt Fp: 18
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: Útban a hágó felé Helyszín: Dél-Eren / az ervek táborában Időpont: Éjszaka A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap ________________________________________________________________________________
-Rendben. Akkor később elmondod. válaszol Estios. S két társa felé fordul. -Shazar! Derat! őrködjetek tovább. Kordallal elmegyünk megkeresni Omard mestert, és elviszem őket a tábornokhoz. Addig Shazar a parancsnok. mondja barátod az utasításokat a melletted álló katonáknak, akik egy fejbólintással nyugtázzák a parancsokat. Majd egy pillanat múlva elindultok Estiossal a tábor másik vége felé. Néhány száz lépést megtéve, egy másik tábortűznél meglátod Omardot. A katonákkal beszélget. Odaérve, Estios közelebb lép és üdvözli mesteredet. -Üdvözlet Senimoro. köszönti katonásan a másik tábortűz parancsnokát. A másik parancsnok látva, a helyzetet elenged titeket. Elindultok a belső sátorgyűrű felé. Ahogy haladtok egy csomó szekeret, hadi felszerelést, látsz. Most már a katonák számát is megbírod saccolni, ami körülbelül 50 000 főre tehető. -Estios! Mi ez a sok felszerelés és katona? kérdi Omard mester, miközben a tábornok sátra felé haladtok. -Nem hallota mester? Wattis városa elesett, a hercegi tanács az egész országot fegyverbe szólította. Eren seregének, egy része Ganelaren városától nem messze, a Logarond pusztán várja a kutyaképűeket. Míg Masgar, Sakur, és a maradék erv haderő a Gattor-t próbálja erősíteni. válaszol mestered kérdésére, Estios barátod. Közben a fősátorhoz érkeztetek. A sátorból 4 férfi alak árnyékát látni. Az ajtajához léptek, mikor két teljes vértes katona megállít. -Mit akartok? kérdezi Estiostól, de mielőtt meg tudna szólalni, mestered szól a katonához. -A Krad akadémia egyik mestere vagyok, megparancsolom eresz be, különben nagyon megbánod! válaszol Omard, a katona kérdésére. A páncélos elgondolkodik mestered szavain, majd előre lép, utána Omard, mögötte Estios és végül te. -Szóval azt javasolja Lord Vilminus, hogy a nomádok ellen egy nyílt támadást indítsunk? Nem tartom jó ötletnek, több okból is. Ugyanis háromszoros túlerőben vannak. Ha még ez nem lenne gond, a nehézlovasság akkor sem tudná utolérni íjász lovasaikat. A lovasság ütőerő, nyílt terepen, nem pedig előcsatározó. mondja egy középkorú félvértes, férfi, mikor beléptek. A sátor közepén lévő faasztalt körbe állják az erv hadvezérek. Az asztalon poharak, kancsók és a hágó térképe látható. Belépésetekkor mindenki rátok figyel. Mikor Omard mestert meglátják az asztal körül ülő férfiak, felpattannak helyükről. -Uram, ezek... szólal meg a páncélos őr, akit az imént beszélő azonnal le is int. -Omard il Etriovan. Legutóbb az akadémia dékánja a hágóhoz rendelte, de az innen még egy napi járás. szólal fel, csodálkozva a tábornok. S az őr ki beengedett titeket távozik. -Saun dan N'Dour tábornok. Üdvözlöm. válaszol mestered, majd a többi tábornokot is köszönti. -Kordal! Estios, hozzátok el a lovakat a táborba, ha végeztetek folytassátok az őrködést. Reggel a sereggel indulunk tovább. fordul felétek a pap, s mikor elmondta titeket is kiint a további megbeszélésről.
// mióta felébredtél 2 óra telt el, így még nem töltődött fp-d //
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
- Köszönöm. Meglátva Omardot megnyugszom. - Jól van ezek szerint szerencséje volt Omardnak. Estios válaszát hallva gondolkodni kezdek. Próbálom felidézni az említett városok helyét és védműveit <jézus lovassági roham a nomádok ellen? Ennyire ostoba nem lehet valaki. Ki ez a Vilminus hogy ennyire nem ért a hadászathoz vagy legalább a történelemhez. Egy ilyen roham során lemészárolnák a nehézlovasságunk. Remélem hallgat a tanácsadójára mert különben nagy bajban leszünk.> kergetik a gondolatok egyást a fejemben, de uralkodok magamon max Omard veheti észre a tekintetemen a rosszalássom amikor a tábornokok felugranak egy kicsit meghajtom magam megvárom míg Omard köszön és csak utána szólalok meg - Üdvözletem Kordal da Grongal vagyok. - Megyünk mester. Majd elindulok a lovakért s közben elkezdek mesélni - Nos Omard mestert kisérem Gatorba kell elvinnünk egy levelet. - Viszont mesélj veled mi a helyzet? Mekkora itt a seregünk milyen hadtestek? Uton vagyunk egy pár napja és nem igazán volt alkalmunk tájékozódni. - Merre vannak a nomádok? - Mit tudsz Gator és a többi környékbeli város védelméről.
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: Útban a hágó felé Helyszín: Dél-Eren / ismét a pusztán Időpont: Éjszaka A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap ________________________________________________________________________________
-Értem. Háát... Nem sok. Mivel veled ellentétbe, taníttatásomat nem a családom állta, így 5 évre elköteleztem magam a hercegi ezredben. Nem olyan rossz ez a katonáskodás. Kapunk ételt, italt és szállást is. Mi más kellhetne még egy magamkorú férfinak? kezdi a mesélést barátod. Közben a táborból, lassan haladtok kifelé. -Igen látom, sőt érzem is a szagodat. nevet fel Estios, mikor mondod, hogy pár napja úton vagytok. -Miféle marha ürülékbe feküdtél? viccelődik tovább az erv férfi. S elhaggyátok a tábort. A hold még most is baljóslatúan meredezik fölétek. A messzi pusztát csend és köd leple takarja. Valami nagyon rossz van készülőben, Tharr démonjai erősen munkálkodnak. Érzed. -Azt hiszem 47 ezeren indultunk útnak, de utunk során, megütköztünk néhány nomád csapattal. Körülbelül olyan 350 embert veszítettünk. Hogy nálunk milyen hadtestek vannak? Hát számszeríjász, nehézlovasság és a kékköppenyesek. Valamint, néhány száz mérnök, ha Kyel úgy alakítaná a sorsot, hogy könnyedén elbánnánk a kutyafejű barbár néppel, és Wattis vissza foglalásáért indulhatna a sereg. De attól félek nem lesz ez olyan könnyű, mert mint ahogy az ellenségről is kérdezel. Nomádokat mindenfelé lehet látni, szerintem a Ganelareeni határvadászőrség nem végezte jól a feladatát, és a Kanvas lábainál átcsúszott néhány ezer portyázó csapat. Viszont a két nappal ezelőtti indulásunkkor a Gattornál álomásoztak, a férgek. Hogy ott vannak-e még azt nem tudom, de érzéseim szerint néhány nap múlva nagy csata lesz, melyet a történelem jegyezni fog. Mi vagyok én? Könyv, ami mindent tud? Ha nem emlékeznél, én is Erenbe nevelkedtem. És csak egy egyszerű kékköppenyes vagyok. Semmivel nem tudok többet a hágóról és a környező városokról mint te. válaszolja kérdéseidre Estios. Közben megérkeztetek a fához, ahova lovaitokat kötöttétek. Mindketten eloldozzátok, a hátasokat, majd barátod Omard mester lovára száll. -Gyerünk szállj fel, és mennyünk!
- Neked legalább él a családod. Becsüld meg őketmondom komoran - Hát igen a fürdésre nem igazán volt időnk. Majd valamikor sort kerítek rá. szagolok hangosan a levegőbe és elhúzom az orrom - Csak gondoltam hátha hallotál valamit. A földrajzi viszonyokat ismerem, de hogy mennyien védik most a városokat arról fogalmam sincs. - Hát lehet hogy tényleg nagy csata lesz. - Menjünk. majd én is nyeregbe szállok de a pajzsom a karomon hagyom amíg vissza nem érünk a táborba
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: Útban a hágó felé Helyszín: Dél-Eren / a táborban Időpont: Éjszaka A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap ________________________________________________________________________________
Felpattansz lovadra, s elindultok vissza a táborhoz. Megérkezvén, a sátorgyűrűbe lovagoltok, majd a többi ló mellé kötitek a hátasokat. -Ha szeretnél fürödni, innen a 12. sátorba, van egy vízzel teli hordó. Ott nyugottan lefürödhetsz. Engem a tábortűznél megtalálsz. szólal meg Estios, és elindul a tábor vége felé.
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: Útban a hágó felé Helyszín: Dél-Eren / a táborban Időpont: Reggel A helyszínen eltöltött játékidő: 5. nap ________________________________________________________________________________
Elindulsz a sátor felé, amerre Estios barátod irányított. Megérkezvén belépsz, de a sötétség miatt nem sok mindent látsz. Nem vagy elveszve, hisz a tábor tele fáklyákkal. Magadhoz veszel egy fáklyát, s visszaérkezvén a sátorhoz, a főszlophoz kötöd, hogy míg fürdesz világos legyen. Néhány perc alatt megtisztálkodsz. Mikor végzel, a fáklyát visszajuttatod oda ahonnan elvetted, majd elindulsz Estios tábortüzéhez. Az éjszaka csendesen tellik el. Őrködésed során senki és semmi nem akart átjutni a táboron. Reggel van. A táborba nagy a sügés-forgás. Mindenki a sátrak, és a felszerelések batárokra való pakolásával foglalkozik. Néhány óra alatt a sereg útrakészen áll. A gyalogság hadrendbe sorakozott, és a lovasok is készen állnak az indulásra, már csak Saun N'Dour tábornok parancsára várnak. Mivel Omard mestertől azt a feladatot kaptad, hogy őrködj, reggel pedig a sereggel indultok tovább. Nem volt mit tenni beálltál a nehézlovasság közé. A nap első sugarai, még csak a dombtetők tetejét villágítja meg, mikor a tábornok kiadja a parancsot. A sereg, mint valami gépezet, megindul egyszerre. A karaván közepén a szekerek mennek, mellettük közvetlenül a kékköppenyesek, az út szélén a lovasság, és közöttük az íjászok. A kigyózó sor közepén vagy mikor elindul a sereg.
Kicsit csalódottan veszem tudomásul, hogy Omard még csak meg sem keresett, hogy hogyan tovább, de biztosa van fontosabb dolga is. Úgyhogy szépen beállok a sorba a helyemre és megyek a sereggel. A pajzsom ugyan a nyeregre kötöm, de úgy, hogy a lehető leggyorsabban fel tudjam venni a karomra. <ki fogja megvédeni az íjászokat egy esetleges támadás esetén ha a lovasok rohamra indulnak> gondolkodok magamban a menetoszlop feállását nézve de nem teszem szóvá Útközben szóba elegyedek a körülöttem lévőkkel igyekszem a lehető legtöbb infót megtudni a hadihelyzetről
Akt ép: 11 Akt Fp: 18
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: A hágótól néhány mérföldre Helyszín: Dél-Eren / Sakur városának környékén Időpont: Este A helyszínen eltöltött játékidő: 5. nap ________________________________________________________________________________
Egésznap menetelt a sereg, csak enni álltatok meg, és akkor se sok időre. Omard mestert is ekkor láttad utoljára, de sok dolga volt, így nem zavartad. Mikor útra keltetek, a melletted lévő lovassal beszélgettél. Akitől csak annyit tudtál meg, hogy nagyon sok Ereni nemes, az utolsó végvárnál: Ganelareennél vonul hadba a nomádok ellen. És megjegyezte, hogy a tábornokokon, és az estleg csatlakozókon kívül, egy nemes urat se küldött a vezetés. Nyugat felé haladva, egy nyomasztó érzés fog el. Miszerint a Felső Lovagrend, abban bízik, hogy a Masgarita Lovagrend és a nyugatra tartó néhány tízezer fős sereg, köztük ez is, elég lesz a civilizálatlan barbárok megfékezésére. Már a nap sugarai, a horizontot surolják, mikor egy dombtetőn megpillantjátok Sakur városát. Ahogy közeledtek, a várostól jó 5 mérföldnyi távolságban egy másik erv seregnek a tábora tűnik elő. Az út poros és száraz, elérve egy útelágazáshoz, elfordultok balra, amely a Gattor és a tábor felé visz. Néhány perc múlva a településtől egyre-jobban távolodtok. Teljesen lemegy a nap mire a sereg eléri a másik tábort. Az erv tábor, a már megszokott módon van elrendezve, viszont van egy rész ami elkülönül a többitől, ez a törpék tábora. Nincsenek sátrak, csak tábortüzek, és körülöttük sok-sok törpe. Mikor a központi gyűrűbe érkeztek, Saun N'Dour tábornok kiadja az oszolj parancsot. A lovasság a parancs hallatára, rendezett sorokban, az "istálló" felé veszi útját. Egy-néhány katona szétszéled, hogy üdvözölje társait. A csapatok parancsnokai katonák segítségével, a többi szekér mellé állítatják a szekereket, és a raktárnak kinevezett sátorba vitetik azok felszereléseit. Míg mások keresnek helyet ahova a sátraikat állítják fel. Lassan az egész sereg szét oszlott, elvegyült, már csak te állsz a főtéren. Egyszercsak egy ismerős hang szól hozzád. -Hé te! Odafordulsz a téged szólítóhoz. Estios barátodat veszed észre, mellette tíz-tizenkét katonával. -Úgy látom Omard mesternek fontosabb dolga akad. Gyere segíts felállítani a sátrat, aztán együnk valami jót. Ha a mesternek szüksége lesz rád, vagy ránk mondja és közben a mellette állókra néz -Akkor majd megkeres minket.
// Az íjászok nem rendezett sorokban mennek hanem a kéköpenyesek soraiba szanaszét. Tehát a lovasság, az út szélén, a szekerek mellett, előtt-és után kékköppenyesek, (természetesen hadrendbe) s közöttük, mindenhol az íjászok. Egész nap meneteltetek, (könnyű séte, léptetés lovon és pihenés fekve táborban) +5 és +2 fp //
- Igazad van. Jövök. Ezzel követem Estiost és a barátait. Segítek nekik felállítani a sátrat. Majd velük vacsorázok. - Estios a törpékről mit tudsz? Hallotam már egy két mendemondát. Mennyire jó harcosok?
Akt ép: 11 Akt Fp: 25
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: A hágótól néhány mérföldre Helyszín: Dél-Eren / Sakur városának környékén Időpont: Este A helyszínen eltöltött játékidő: 5. nap ________________________________________________________________________________
Elindulsz újdonsült barátaiddal, sátrat állítani, és végre a nehéz napok után lazítani. Már amennyire lehet egy katonai táborban. A sátratokat fél óra alatt felállítjátok, a külső gyűrűben. Azért kívül mert te vagy az egyedüli lovas, a többiek mindannyian gyalogos katonák és az erv szokás szerint, a gyalogosok a sátorgyűrű külső részén alszanak. Időközben előkerült némi vacsora és bor is. Gyorsan tüzet raktok a sátor előtt, majd letelepszetek a tűz mellé. -Oh, még nem mutattam be a többieket. szólal fel Estios barátod. Majd egy magas bajszos férfira mutat. -Ő, Rever, a rettenthetetlen. mondja barátod, s köszönt a férfi majd, mutat egy másik katonára, aki épp a tűzre dob egy fát. -ő Tagrid, a kis köpcös Narim, az a vágott arcú Noodel, és aki a bort szerezte, az Senimoro folytatja. Mikor bemutatkozott mindenki, poharak kerülnek elő, majd koccintotok. Ezután kérdezed meg csak Estiost a törpökről. -Hát mit mondjak? Azt tudom, hogy a szövetségi paktum miatt jöttek segíteni Erennek. Még nem sok törppel találkoztam, de ahogy mondják elég jó harcosok. Miért te mit halottál? kérdezi barátod, s a nyers nyúl hátat a nyársra tűzi közben
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.20. 20:34-kor.
- Örülök hogy találkozásnak. biccentek a bemutatottak felé - Túl sokat én sem csak annyit hallotam hogy hihetetlenül kitartóak. Állítólag hű szövetségesek és kitartó ellenfelek. Meglátjuk majd. közben én is nyársért és húsért nyúlok majd elkezdem sütögetni a saját adagomat. S közben hallgatom a többieket ha valami olyan téma merül fel akkor én is csatlakozok a beszélgetéshez.