*Ahogy néhány emocionálisan fûtöttebb hangfoszlány a fülébe jut, elkezdi nagyon bánni, hogy kimarad a társalgásból... *
Ilyen családban csoda ha Trixi nem lett még harapósabb. Ne hagyd magad...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ber-Tannedai kikötõ Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt Résztvevõk: Somuris, Hanas, Tiarren Castor de Vinter, Messala (NJK), Trixi (NJK) ___________________________________________________________
*Trixi inkább még jobban kihajolt az ablakon, nehogy hirtelen testvére visszakanyarodjon rá. Szemével Somurist kereste, megtalálva akasztgatta õket, hogy lefárad a benti eseményektõl. És Messala öösszecsapta kezeit: elkapta a momentumot:*
-Te nem is mondtad hogy udvarlód van!
*Ezt a felkiáltást még a dalnok és a nomád is hallotta. Trixi szemei összeszûkültek, jobban belesüppedt a párnázott ülésbe.*
-Élénk a fantáziád...(T)
-Butus! Nekem hiába terelsz! Értek én az ilyen pillantásokhoz! Ti együtt vagytok mint a tészta meg az öntet! (M)
-Grrr... Tiarren, kérem, altassa el a testvérem...! (T)
*Hanas egy eleven, nyüzsgõ várost láthatott: rengeteg szag, tömeg, kõbõl épült házak, egyszerû és cifra ruhák egyvelege kavarodott szemei elõtt. talán sok is volt már a zsongásból. Hasa pedig kordult...*
Mielõtt besorjáznak a hintóba, Castor megáll Messala mellett, és halkan diszkréten megszólal.
-Asszonyom.- megvárja míg a donna egy másodpercnyi figyelemre méltatja, és ránéz.
-Ha nem bánja az úrnõ, felülnék a bakra, a kocsis mellé. Nem szeretném vendégeit a kocsi falába passzírozni, sem ruhájukat kiszakítani a vasakkal.
Rendben, ennek megfelelõen módosítottam a korábbiakat a hosszú beírásomban! Navaratna
//Az olasz nyelv dallamossága jó névadóvá teszi. A Donna lányának adott Ronella név is a Dolomitokbeli Col Rodella hegycsúcsról jutott eszembe. Onnan szoktunk ott repülni Na de a Piroska és a farkas //
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Bátorítóan rámosolygott - totális lehetett a bukta...
Leonardo Da Vinci
...jól megleszek, ott hajtottam már magam is kocsit, meg aztán az önre leselkedõ veszélyekre is jobban tudnék ott figyelni.-teszi hozzá egy pillanattal késõbb.
Castor nem akarta kivenni a gyeplõt, a kocsis kezébõl, csak jelezni akarta a donnának, hogy nem fog az elsõ komolyabb zökkenõnél lepottyanni, mert maga is képes egy kocsival elevickélni (Af Kocsihajtás). Felkapaszkodik a bakra, odabiccent a kocsisnak, -sadoniul kiprésel magából egy "Jó napot kívánok!"-ot és elhelyezkedik.
<Igen, itt jó lesz, belátni az utat.>
Donna Messala Wassathtal való találkozása eleinte kicsit feszélyezõ volt, nem szereti, ha idegen nyelven locsognak elõtte. Mindenesetre illedelmesen meghajolt, és amint közösre váltott a nõ, kedves mosollyal az arcán hallgatta annak kurta útmutatását, magyarázatát.
-Társaim nevében is köszönöm nagylelkûségét, Donna Messala.
Az embertömeg, a lökdösõdés, a fojtó verítékszag teljesen elémelyítette, amíg a kocsihoz ért. Arca még halaványabb volt a szokásosnál, kicsit ziláltan vette a levegõt, szédült is eléggé. A donna szavai csak félig-meddig jutottak el hozzá, halkan szabadkozott gyönyörû hangján.
-Kérem, bocsásson meg, Donna Messala, nem érzem egészen jól magam. Tudja a tömeg...
Ujjaival megtámasztja fejét, a nagy dulakodásban frizurája szétzilálódott, és mikor kicsit józanodva elkezdte ujjbegyeivel masszírozni a halántékát, egy óvatlan mozdulattól kibomlott, az egész aranybarna hajzuhatag vízesésként omlott le a lány arcának két oldalán, szabadon hagyva hosszú füleit. Ennek hatására kissé megriadt, szemei hirtelen felnyíltak, majd szemérmesen a kocsi padlózatára meresztette tekintetét, kicsit el is vörösödött arcocskája.
-Nevem Tiarren Findalath. Haonwell szülötte vagyok, a messzi északról jöttem, szülõházam Synn Eriann negyedben áll, a számkivetett elfek közé tartozok.
Látszik rajta, hogy nagyon elbizonytalanodott, nem kívánta ilyen hamar felfedni származását, tartva az esetleges megkülönböztetéstõl.
//MEGJELENÉS:Bár két generációt megélt már, alig néz ki tizennyolc évesnek. Arca kerekded, orra egyenes, finom vágású. Hosszú pillájú szemei, melyeket kacéran sosem nyit tágra, tengerkékek, alakjukban felfelé domború félholdakra emlékeztetnek ( sajnálom, imádom az ilyen szemeket =) ). Bõre mint a tej, haja egyenes szálú, hátközépig érõ, szõkésbarna. Ajkai rózsapirosak, mosolya barátságos, de egyben titokzatos. 165 cm magas, alkatában szörnyen törékeny, szemmel láthatólag sosem végzett semmiféle fizikai munkát. Amilyen pihe, olyan szép egész testalkatában. Idomai lágyak, gömbölyûek, hátsója kerek, formás, tagjai vékonykák, kezei és lábfejei kellemesen hosszúkásak, hasa, mely néha kivillan inge alól finom izomzatról tanúskodik. Mozgásában kecses, nagyon nyugodt, mozdulatai lassúak, puszta jelenlétével meghitt nyugalmat képes átadni környezetének. Arcjátéka rendkívül fejlett, minimális változtatásokkal képes erõt adni, vérig sérteni vagy akár romba dönteni egy embert. Tekintetét alig képes állni valaki, a mögötte rejtõzõ lélek súlya messze meghaladja az átlagember által megszokottat, ha haragos, a legvastagabb sisakot is keresztüldöfné szemeivel, bár ez elég ritkán következik be. Hangja lágy, búgó, mégsem mély. Illata mint a tavaszi rózsáé. Ruházata jelenleg igen egyszerû, a ruha pompájának hiánya azonban még jobban kiemeli a lány testének gyönyörûségét. Szép konttyá fonta haját, hasonló gyûrûs stílusban, mint az itteniek, kényelmes nadrágot húzott, de nem testhez állót, mert itt azt megszólják nõn, ingje bõ volt, nyaka szépen hímzett, jelezvén nem ez nem férfiing, hanem nõnek való, kis mellény dukált a combközépig érõ inghez, lábán egészen puha bõrbõl készült, mogyoróbarna csizma, melyen egy kicsit átsejlenek karcsú lábfejének ívei.//
-Te mindenkivel ilyen jo kapcsolatot ápolsz Mimi kedves?
-Hát akkor rendben, ha vacsorára odaérek az megfelelõ, még bvan egy kis elintézni valom rendben?
<Ez anõ se javul semmit, a nõvére meg még cseverészni akar, de a szájtépésért cserébe legalább ingyen koszt és kvártéj., nem lehet annyira fárasztó, a multkor is sikerült.>
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Shadon, Ber-Tanneda, Lugas-fogadó Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir) ___________________________________________________________
-Le akarsz rázni? Ez nem túl lovagias...-*biggyesztette le ajkát Mimi, s kiita a bor utolsó maradékát is.*
-Csak azoknak adok ilyen szóvirágokat, akiket kedvelek. Akiket nem, azt szembõl lealázom. És hidd el, az nem ilyen kedves. Látom, te nem kedvelsz, legyen hát, elhúzom a csíkot, ahogy az alvilág mondaná, s nem veszünk könnyes búcsút egymástól! A vacsorán én nem leszek ott...
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ber-Tannedai kikötõ Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt Résztvevõk: Somuris, Hanas, Tiarren Castor de Vinter, Messala (NJK), Trixi (NJK) ___________________________________________________________
-Rosszul van? Marja!
*A kísérõnõ kis szûtyõjébõl kellemes, friss illatú kendõcskét húzott elõ, s ezt adta Tia kezébe Messala.*
-Tartsa az orra elé. A bûz, ugye? Én már megszoktam. Lélegezzen egyenletesen. Hogy elsápadt! Szinte átlátszó! S milyen csinos kegyed. Hiába, az elfek mûremekek, mondjon bárki bármit! Remélem ezzel nem sértettem meg, s csak egy újabb megszokott bókot jegyezhet fel, ha jegyzi még, kisasszony.
*Trixi fellélegzett.Ttestvére figyelmét most Tia kötötte le, így le tudott nyugodni. Messala szerette volna tudni, hogyan szólíthatja Tiát, mivel hosszúnak és kuszának találta a szépség nevét úgy egészében.
Egy baracksárga épület kapuján zörögtek be a kocsival. Szépen öltözött inas termett a kocsi ajtajánál, nyitotta, lehajtotta lépcsõjét. *
-A vendégeké az elsõbbség-*ajánlotta Tiának a donna a leszállás lehetõségét. Zárt udvarban voltak. A kapuval szemben a konyha, a személyzet sürgölõdött, kaputól jobbra kõlépcsõ vitt az elsõ emeletre. Az egész udvarház két szintes volt. Kaputól balra az istálló nyitott ajtaja volt, egyértelmûen kijelülve, hogy akinek lova van, ott kötheti ki.
Messala és Marja szállt ki legutoljára. A vörös úrnõ utasításokat hadart anyanyelvén, majd mikor úgy látta, mindenki lelovatlanodott ( ) , s kocsit elhagyott, Hanasék felé fordult:*
-Nos, a továbbjutásukat én biztosítom az egyik hajómon. Holnap hajnalban indulunk. Igen, egy újabb csúnya bárka, sajnálom, de gyalog olyan hosszú lenen az útjuk és olyan vidéken, amin bármit összeszedhetnek és keresztül mehetnek! Szeretném, ha az ebédet nem is, de a vacsorát együtt tölthetnénk, rangra és nemre való tekintet nélkül. Úgy érzem, jogos az igényem, hogy megismerjem azokat, akikkel ÉN IS együtt fogok utazni. Szeretnék szobájukat elfoglalni? Fürdõt, harapnivalót esetleg? Pihenõidõt? Szóljanak bátran, de figyelem: ebben az udvarházban rajtam, Marján, leányom testõrén, saját testõrömön és legidõsebb inasomon kívül senki sem érti a közös nyelvet. Õk már ilyen maradiak, a shadoni nyelvvel kelnek és fekszenek.
*Egy múló monoklis õsz, sovány, idõs inas érkezett le a lépcsõn:*
-Õ az, akinek kéréseiket elmondhatják s ha lehetséges, akkor elintézi önöknek. Trixi, szeretnél egy szobát az udvarlóddal közösen?
*Trixi félrenyelt és köhögni kezdett.*
-Na de Mimi, nem lerázni akarlak, és nem utállak, csak a városi örségtõl kell még érdeklõdnöm a rablók után. És várom, hogy találkozzunk vacsoránál igérd meg, nélküled sokkal sirlamasabb lenne, tudod én se rajongok annyira ezekért az uri társalgásokért te legalább megpezsdíted az életet.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Shadon, Ber-Tanneda, Lugas-fogadó Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir) ___________________________________________________________
-A vacsorán nem leszek ott, sajnálom. Munka hív el, mennem kell...Vacsora elõtt indulok is. Így nem ígérhetek meg semmit, túl fogod élni.Edzõdsz. A vér kötelez...!-*sóhajtott.*
-Kár hogy ilyen elfoglalt vagy, azt hittem murizunk egy jót..