Km esemény [Shirin Horha] Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló Idõpont:második nap, reggel Résztvevõk:Ramirez ________________________________________________________________
azon kívül amit az utasoknak elmondtak,te még azt is megtudod az egyik matróztól,aki a bárka ügyeletes Idõjósa is egyben,hogy ha a viharnak belekeveredtek a közepébe,akkor elég nagy bajban is lehettek,de a jelenlegi állás szerint erre nem kerül sor,mivel a vihar legerõsebben a Karkvin-szigetek körül tombol,a Vizisikló pedig jó 15 mérföldre el fogja kerülni a centrumot.
Csatlakozik Lezianhoz a fedélzetre beszélgetni, menet közben az eget kémleli, a közelgõ vihar elsõ jeleit figyelve, öröm sugárzik arcán, ahogy a távolban sötétlõ horizontot látja:
-Már nagyon várom a vihart, végre egy kis változatosság, szinte csak úgy szikrázik a levegõ, tele van feszültséggel, várakozással. De mit is kezdtél mondani?
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
*Mikor reggeli után belebotlunk a kapitányba és elmondja,hogy viharra számithatunk gyorsan alábbhagy a jókedvem!A fedélzetre érve a viharnak még nyoma sincs,ragyog a nap.Csak a távoli látóhatáron lehet látni némi sötétséget.Amitõl homlokomat ráncolva Archie-hoz fordulok:*
-Hát barátom Én nem osztom a véleményedet!Jobban örülnék ha semmi nem szikrázna a levegõben,fõleg nem a vihar!!Hallottam már pár igaznak tünõ rémtörténetet viharba került hajókról...
*Mondom mindezt igen gondterhelt arcal az emlékeim között kutakodva.Majd pár pillanatnyi szünet után folytatom.*
-Nekem amúgy is ez az elsõ hosszabb hajóutam és szeretném eseménytelenül a hátam mögött tudni!Semmi kedvem vizbe fulladni vagy esetleg egy lakatlan szigeten várni az éhhalált....
Úgyhogy nagyon remélem,hogy csak egy futó záport kapunk ebbõl a viharból!
*Közben a tekintetemet mélyen a látóhatárba fúrom.És egy pillanatnyi csend után ismét folytatom Archie-ra nézve.*
-Vagy te nem szeretnél egészben lejutni errõl a hajóról Yankarban?Vagy nem azér szálltál erre a hajóra,hogy dolgodat intézd?
*És röpke pillantással végigmérem Archie-t.*
-Mert ha igy van,akkor vizbefulladva nehéz lesz bármit is elintézned!
-Én megközelítõleg sem tudnám megmondani, hányszor voltam hajón, és ez messze nem a leghosszabb, de mind közül ez a leg tétlenebb utazás. A vihar változatosságot hoz, egy kis izgalmat. Voltam már nagy viharban, estem már tengerbe, eddig megúsztam. Ha meg a Hallgatag Úr úgy döntene eleget szolgáltam õt már ezen a világon, elfogadom a döntését. Minden esetre nem vízzel teli tüdõvel szeretnék a színe elé kerülni, ezért van rajtam ilyen kevés vas. Tudsz úszni?
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
Km esemény [Shirin Horha] Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló Idõpont:második nap, reggel Résztvevõk:Archie. Lezian ________________________________________________________________
miközben a fedélzeten társalogtok, észreveszitek,hogy a lágy szellõ egyre hûvösebb szél formát kezd felvenni,de mire észbe kaptok, szürkés felhõk takarják el a napot.azán ahogy Lezian az égre néz,pont homlokára cseppen egy csepp az égbõl.majd még egy.és még egy.egyre szaporábban kezd csöpörögni az esõ,és a szél is még jobban felerõsödik...mindez alig 2-3 perc alatt.az egyik matróz,aki a fedélzeten tartózkodik,oda lép hozzátok.
-Uraim,kérem mennyenek le a szobába!A kapitány mondta,hogy esõ esetén mondjuk ezt az utasoknak...Biztos, ami biztos, senki sem szeretné,ha ki kéne halászni valakit a tengerbõl!-mondja,és kacsint egyet,majd visszamegy a dolgára.
-Nem tudom... ma Antoh van rossz kedvében, vagy Darton mosolyog ránk az égbõl. Uramnak mások szemében néha nehezen értékelhetõ a humora. De lent a kabinban majd tovább cseverészünk, ha van kedved, esetleg egy bögre forró grog mellett.
Azzal megindul lefelé a lépcsõkön.
<Nem értem miért gyulladt be Lezian. Félti a tyúkszaros életét? Ó uram, ezt soha nem fogm megérteni az emberekben>
<Mikor a vihart emlegették nem gondolta,hogy ennyire hamar jönni fog.De nem is lényeges,ahogy jött úgy fog elmenni.Tudja,hogy a tengeri viharokat nem szabad félvállról venni,de akkor sem tudja mélyen érinteni ez a probléma ugyanis .Ez nem az õ gondja,majd ha valami baja lesz belõle akkor talán érdekelni fogja,de erre nem lát sok esélyt.Tudja,hogy még sokra hivatott és nem arra,hogy egy ilyen úszó börtön fedélzetén haljon meg vizesen és nyögve.>
Csendben,és a külsõ szemlélõ számára túlzottan nyugottan tisztogatja tõreit.Ekkor akik körülötte vannak a szobában meglátják,hogy összesen 20 tõrt hozott,mindet szépen sorban megtörölgeti,mintha legbecsesebb emlékeinek állítana emléket.A tõrök fényes acélján megvillannak a díszes tarini mestermunkák.Eztán visszarakja õket tokjaikba,aztán a tokokat a táskájába kivéve azt amit a bal alkarjára csatol,mint mindig.Eztán elpengeti a már jól ismert dallamot,hangról-hangra ugyanazt amit a Szablyással vívott harc elött játszott.Ekközben meghallja az esõ koppanásait és amint a végéreér a hangsorak.Üdvözli Lezian-t és Archie-t és kezével magafelé inti õket.
-Örülök,hogy végre van egy kis idõnk beszélni.-mondja és betyáros mosolyát ölti fel.
-Mit gondoltok errõl a kis zivatarról?
-Szerintem,legalább egy kis színt hoz az életünkbe.
Kikéri a véleményeket és folytatja a beszélgetést.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz... Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz... Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd... A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak. Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad - Harcosnak születtél!”
*Mikor felnézek nem hiszek a szememnek!És az az esõcsepp ami homlokon talált,olyan volt mindha letaglóztak volna.Végigfutott a hátamon a hideg.*
-Nem tudom kinek milyen a humora de én kicsit sem nevetek.És ha tényleg a te urad van vicces kedvében,akkor légyszives tolmácsold neki a nemtetszésemet.
*És az arcomról az esõcseppeket törölgetve gyors léptekkel elindulok Archie-val lefelé.*
-Gyere barátom semmi kedvem megázni!
*A kabinba leérve elfogadom Erin baráti meghivását és mellé telepszem.Hátizsákomat levetem és magam mellé rakom le a földre.*
-Hát szerintem semmilyen szint nem hoz ez a vihar!Csak borús kedvet.
Egyébként semmi kifogásom az esõ ellen,ha biztos talajt tudhatok a lábam alatt.De most...
*Majd még a maradék vizet is letörlöm az arcomról.*
Beszélgetés közben elõveszi teljes vértjét a csomagjai közül leül Erin és Lezian közé, majd elkezdi fényesíteni, õtmozgatja, ahol szükséges kissé beolajozza
-Szerintme is színt hoz a hajóra ez a kis esõ, igaz, sötét színt, de az is kell.
Lezianhoz:
-Hé, csak semmi izgalom. Biztos éltél már meg veszélyesebb helyzetet is a háromfejû birodalmában, meglátod, ez semmiség lesz. Ha meg vízbe esünk,
*halkít a hangján, sejtelmesebbre fogja a beszédet, páncélját eddigre visszacsomagolja*
akkor sincs nagyobb baj, mindaddig, míg nem jön az iszonytató Krák, és EL NEM KAP!!!
Amint az "EL NEM KAP" szavakat kiabálja, rámarkol hirtelen Erin és Lezian combjára, majd röhögni kezd
Erin Archie combfogása után hatalmas mindenféle erölködéstõl mentes kacajba tör ki.Látszik rajta hogy örül,hogy van egy normális jókedvû útitársa. A poén után elõveszi a kulacsát és Lenzian-hoz fordul és megkínálja egy kis borral. Aztán Archie következik de egy másik flaskából. -Kóstold meg a legfinomabb pálinka amit valaha ittam.Ne az illatát nézd hanem a hatását.
(Az ital amit átnyút tényleg nem a legjobb szagú viszont olyan erõs,hogy az edzetlen gyomor nem igen szereti,de az biztos,hogy az íze mint a nektár /lefelé /)
//tényleg a röhögõgörcs tört ki a reagodra Hades//
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz... Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz... Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd... A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak. Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad - Harcosnak születtél!”
*Archie poénjának meg lett a hatása!Úgy megijedtem,hogy majd bevertem a fejem a felsõ ágy szegõjébe.De azért harag nélkül nevetek én is egy jót magamon.*
-Hát inkább a görcs kapjon el mint az a dög!Halottam már róla pár mesét.És nem szeretnék tanúbizonyságot venni róluk!
De ami azt illeti tényleg voltak már ennél "embertpróbálóbb" helyzetek eddigi rövid életem során...
...De akkor szilárd talaj,de legalább is nem viz volt a lábam alatt!
*És ezzel már nyúlok is az Erin által felkinált borosflaskáért!*
-Köszönöm barátom,ez most igazán jól fog esni.Legalább annyira,mint kinn az esö,ahogy esik!
*És jóizüen meghúzom,de nem viszem túlzásba,mert részegen még annyira sem tudok úszni!*
Km esemény [Shirin Horha] Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló Idõpont:második nap, reggel Résztvevõk:Mindenki ________________________________________________________________
Utasok:
a fedélközben ki beszélgetett,ki kártyázott...Az idõ múlt.Arra lett Erin figyelmes,hogy valami erõsen kopogtatja a plafont.Némi gondolkodás után arra is rájött,hogy ez nem lehet más,mint az esõ...Annyira esett,hogy ha nem hullott volna az égi áldás ilyen ütemben,akkor akár meg is lehetett volna számolni,hány csepp éri el a hajó fedélzetét,mivel az erõ nagyon erõsen zuhogott már. Egy matróz jelent meg a szoba nyíló ajtajában:
-A kapitány üzeni,hogy mindenki jöjjön az ebédlõbe...Tájékoztatni akar mindenkit,hogy mi a helyzet!Ha valaki alszik,azt költsék fel!!!
majd már el is tünt...
Ramirez:
a matrózszállásra érve alig várod már,hogy ledobd magad az ágyra.szemhéjaid mintha csak ólomból lennének.alig birod már nyitva tartani õket. végre az ágyhoz érsz.miánt ledobod magad,szinte azonnal elalszol...még az erõsen zuhogó esõ sem tud felverni álmodból.
Jót nevet õ is a szituáción, de nem kineveti õket, egyszerûen jó kedve van:
-Ejj, szívesen elfogadom azt a pálinkát Erin cimbora
Jót húz belõle, majd összeborzong kissé, látszik arckifejezésén, hogy hozzá van ugyan szokva az erõs italokhoz, ez viszont nem szokványos:
-Tyûû, amindenit. Ez aztán ütõs, de Dartonra mondom, jó helyre ment. Egy korty azért mára elég, lehet hogy még úszunk egyet, *hangosan felnevet*!
Miután jól elcseverésztek, nyugovóra tér. Mikor belépett a matróz, hogy az ebédlõbe hívja az embereket, gyorsan kidörgöli az álmot szemébõl, aki az útjába kerül, azt nem kissé erõsebben megrázza, hogy felébredjen, majd megindul az ebédlõbe