• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A harag műhelye (D&D)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
89 hozzászólás • Oldal: 2 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: A harag műhelye (D&D)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.21. 7:46

KM esemény [Togar]
epizód:1,A fénytelen citadella
Helyszín: Oakhurst
Időpont: Tavasz közepe, 0.nap dél.
Résztvevők: mindenki

{Laucian}
Lenézel a szakadékba és nem látsz híd maradványokat lenn viszont egy dolog azonnal a szemedbe ötlik látsz egy csomós kötelet lelőgni a szakadékba és az egyik épen marad rúdhoz van kötve.Kis nézelődés után feltúnik hogy a két oszlop között kapaszkodók vannak vágva a sziklába amin szintén le lehet mászni.Valószínű akik a kötélen ereszkedtek le nem vették észre a kapaszkodókat.Ezután megvizsgálod az oszlopokat semmiféle mágiát nem érzel belőlük ugyanakkor feliratokat látsz rajta.
Kétféle nyelven arra rájössz de nem tudod elolvasni őket.

(Heian Na Lo)

Megvizsgálva a tábortűzet és környékét rájössz három személy táborozott itt jó egy hónappal ezelőtt és továbbmentek de azóta rajtatok kívül senki nem járt a környéken.Majd azt veszed észre Tolon feláll felmarkol egy kis homokot és meredten néz arra amerre jöttetek keze a kardjára téved.

(Lywellion,Tolon)

Álltok egymással szemben és nézitek egymást a többiek egyenlőre nem vették észre a jövevényt.Lywellion látja hogy a félszerzet nem támadólag inkább önvédelemre készül de közben kíváncsian méregeti, hogy vajon ki ő és honnan került ide.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.07.21. 10:00

(Lywellion)

*A félszerzet önvédelmi reakciójára felemeli a kezét, majd nyugodt hangon, egy barátságos mosoly kíséretében megszólal.

-Nyugodj meg, barátom, nem akarok semmi rosszat. Lywellion Galanodel vagyok, és egy közeli kolostorból jöttem, hogy teljesítsem az apát kérését. A Fénytelen Citadellát keresem.

*Várakozóan tekint a félszerzetre, majd -mivel így a többiek is észreveszik- rájuk is pillant.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Meridian 2008.07.21. 15:56-kor.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.21. 14:54

(Syr)

Törölve...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.21. 15:06

(Syr)

- Végre! - sóhajtok fel, mikor a többiek kisorjáznak a fogadóból.
A gyalogtúra közben szótlanul banduklom a többiekkel, fejemben már a várható nehézségek és a reménybeli nyereség körül forgolódnak a gondolatok.

A leszakadt hidat meglátva én is a megmaradt oszlopokra fordítom figyelmemet. Aztán a társam mágiahasználatát figyelem meg, próbálom kitalálni milyen mágiát is űzhet.
Valahogy megnyugtató, hogy nem csak én vagyok képes mágiát űzni, mindenesetre...

// Off: Mágiahasználat(spellcraft) próba Laucian mágiájára. <b>1k20+4 = 17(+4) [21]</b> //

Megvárom míg végez a varázzsal, aztán én is megvizsgálom közelebbről az oszlopokat. Ha felfedezem rajtuk az írást, megpróbálom elolvasni őket.

A jövevény felbukkanásakor nem teszek semmi rendkívülit, várom hogy mit akar az idegen errefelé. Mikor meghallom, hogy ő is a Citadellát keresi, elhúzom a szám...

- Remek! Még egy fő, akivel osztozkodni kell majd.... bármit is találjunk odabent.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.07.21. 15:23

Tolon

//Lywellion elf nem ? szerintem ő engem félelfezett le, pedig félszerzet vagyok.:D Ebben a világban a kettő nem ugyanaz.(Ugye?)//

-Ugyan már! Lehet hogy osztozkodnunk kell majd de mi van ha ránk támad egy csoport Kitudjamilyenfenenagyszörnyeteg? Bár jó muri lenne öten talán több esélyünk van ellenük.
<< Mh... kezet kéne fogni vele :D>>
Közelebb lép a jövevényhez és felényújtja jobbját ügyelve hogy egy kis homok azért maradjon benne
- Tolon vagyok, ők pedig elfek.A nevük is elf mert én képtelen voltam ezidáig megjegyezni.
<< Rázd meg! gyerünk rázd meg a kezem!!! :D:D:D:D>>
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Craian » 2008.07.21. 19:26

{Laucian}

Mivel arra jutott, hogy az oszlopok nem tartalmaznak mágiát azt a következtetést vonja le, hogy újabbak. Vagy más anyagból készültek... vagy csak kegyesebb volt hozzájuk az idő, esetleg az istenek szeszélye. Mindenesetre megjegyzésre érdemes. :D
Az összpontosítást befejezve veszi észre az új érkezőt, felé fordulva szélesen elmosolyodik.

-Üdvözletem, Lywellion Galanodel. Lucian Siannodel vagyok, egy "az elfek" közül, vándor, dalnok, párbajhős, régi regék tudója. Ne törődj ezekkel a faragatlan figurákkal bök csapattársai felé vigyorogva , csak nem tudják, hogyan fejezzék ki az örömüket. Áh, és jut eszembe. A két oszlop között le lehet mászni a szakadék aljára. Megvizsgáltam az oszlopokat és nem éreztem volna, hogy valami ártó mágiát tartalmaznának... se másmilyet.
Utolsó mondatát már a teljes társaság felé intézi, némileg feléjük is fordulva.
-Mikori lehet a tábortűz, Heian?
Hát a szinguláris magvú parciális integro-
differenciálegyenleteket tudjátok-e integrálni?

(Mi) Integrálni nem tudunk, csak perturbálni még
És az se mindig konvergens, habár ez illenék.
De új világ, mi kibukkan a ceruzánk hegyén
Ez a legszebb mesterség.

Részecske vagyok, vagy hullám,
Élek-e vagy ez a hullám?
Megmondanám, hogyha tudnám,
De mindent én sem tudhatok.
Craian
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 83
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.07.21. 20:33

(Lywellion)

*Elmosolyodva forul az imént megszólalt, magát falnoknak, és még sok egyébnek nevező elf felé.

-Örülök, hogy megismerhetlek, Lucian. Ami pedig az osztoszkodást illeti, az még kissé messze van. Még azt sem tudom, veletek tarthatok-e. Ha minden igaz, akkor ti vagytok azok a bizonyos "még mások", akikről hallottam.

*Közben pillantása a tábortűz maradványait szemlélő alak felé kalandozik, kissé szemügyre véve őt is, illetve az osztoszkodást megemlítőt is alaposan végigméri.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.21. 20:43

(Syr)

Az osztozkodást emlegető elf 175-180 cm magas. Haja és szeme színe aranyba hajlik. Egyszerű utazóruhája a barna és zöld színeivel teljesen erdei kóborlásra lett kitalálva.
Egy hátizsák és két fegyver látszik nála.

- Syr vagyok. - biccentek az újonnan jött testvérünknek. - Ne haragudj faragatlanságomért - folytatom ékes elf nyelven - ám már az elindulás is kínkeserves volt. Főleg az Aprólék miatt. Természetesen örömmel látlak, ha csatlakozol hozzánk. Jómagam a mágikus tudományokhoz konyítok valamicskét, éppen ezért keresem a citadellát, hátha találok valamilyen e tárgykörhöz kapcsolódó tárgyat, tudást...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.07.22. 10:46

(Lywellion)

*Syr-re pillant, és elmosolyodik azon, hogy inkább elf nyelven beszél, hogy Apróságnak nevezze a félszerzetet :).

-Örülök, hogy veletek tarthatok, olyan rég találkoztam már bárkivel is közülünk. *válaszol szintén elf nyelven.* -Én inkább a közelharcban jeleskedem, leginkább a pusztakezes harcban. Akkor tehát immáron csapattagként tekinthetek magamra. Ti mit tudtok a citadelláról?
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.22. 14:17

(Syr)

- ÖÖÖ, konkrétan? Én semmit, csak a pletykákat. Tudod, csak a szokásos: romok, kincek, veszély...
Kérdezd az Apróságot. Ő talált valami térképet róla...
- bökök a félszerzet felé, élvezve az elf nyelv dallamos csengését...

Aztán eszembe jut: mi van ha az Apróság bírja a mi szép nyelvünket? Akár azt is megtanulhatta... Kutatóan nézem a félszerzetet, vajon adja e jelét a megértésnek?

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.07.22. 14:46

Tolon

-Csak tudnám mit hablatyoltok.-legyint- remélem azon töritek a hosszúkás fejeteket hogyan jussunk át. Elvégre csak nem akartok le és felmászni? Vagy igen? Most komolyan ... az fárasztó! De nagyon...
Lenéz a szakadékba
<<Nem beszélve arról hogy nekem van egy kis téliszonyom.>>
Kezéből a szakadékba szórja a homokot.
<<Milyen faragatlan egy elf! Még kezet se fog. biztos meglátta amikor felvettem a homokot. 8) Na mindegy... bár Ő még nem apróságozott. Szóval inkább a másikat kell majd megtréfálni. Na majd ha elalszik. 8) >>
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.07.22. 15:31

(Heian)

//ilyen aktivitás mellet úgy néz ki sűrűbben kell erre járnom, mert elmegy mellettem a kaland :D , de ennek örülök.
Kinézet: alig egy fejjel magasabb a félszerzetnél és nagyjából enyivel alacsonyabb a két másik elfnél. Hosszú összekötött homokszín haja és zöld szeme van. Teste szikár és a szabad természet szeszélyei miatt törődött kissé. Kezein számodra ismerős gyakorló kesztyű, benne íj és három vessző, oldalán kard lóg, hátán pedig egy hátizsák és egy szinte tele tegez.//

< hm elég régi... ketten ... talán hárman ... azóta senki ... hm túl régiek a nyomok ... ennél többet ... ah mit akarok ... akár goblinok is lehettek...>
A hamukupac melett guggolok és gondolkozok mikor új hang kapcsolódik a beszélgetésbe.
Rögtön megfordulok és szemügyre veszem a jövevényt.

< tradicionális "fegyverzet"... tényleg szerzetes lehet ...>
-Üdv-biccentek felé- Heian Na Lo vagyok. Magam is szerzetes, a keleti puszták vidékéről.
Syr 'nyelvváltását' kicsit ferde szemmel nézem.
< mindezt csak azért hogy roszmájú megjegyzésekkkel illethesse... bah...>
-Megnyugtató hogy nem talláltál ártó szándékot, Én sem találtam semmi fenyegetőt. Talán ketten hárman táboroztak itt ... úgy egy hónapja. Akár goblinok is lehettek... engem is eme torzszülöttek nyomai csaltak e vidékre... és ezért tartok a Fénytelen Citadella- fordítom szavaim Lywellion felé- romjaihoz. Ott remélek véget vetni a gyilkoságoknak, vagy fényt deríteni a valóságra.
-Te mi céllal tartasz oda? Szegezem neki a kérdést.
-Ha csak nem tudsz repülni, vagy nagyon puhán esni akkor úgy vélem más választásunk nem nagyon van. Válaszolom Tolon kérdésére.
-Persze ha valakinek van valami jó kis trükk a tarsolyában ideje hogy elővegye. Célozgatok ártatlanul.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.07.22. 16:26

(Lywellion)

<Ühüm... szóval ketten vagyunk szerzetesek...>

*Mivel a félszerzet nem érti, mit beszélnek, inkább közös nyelven szólal meg, Heian felé fordulva.

-Engem a kolostor apátja bízott meg ezzel a dologgal. Azt mondta, hogy a goblinok néha eladnak vlamilyen almát súlyos pénzekért. Meg úgy általában mit keresnek itt.

*Kilépked a szakadék szélére -Hmm... szép kis meredély, szó se róla. Ki megy elöl? 8)
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.07.22. 19:29

KM esemény [Togar]
epizód:1,A fénytelen citadella
Helyszín: Oakhurst
Időpont: Tavasz közepe, 0.nap dél.
Résztvevők: mindenki

Beszélgetés kezdődik a hogyan továbbról a csapat tagjai között.Aki lenéz a szakadékba egy csomós kötelet lát lógni lefelé az egyik oszlophoz rögzítve és a két oszlop között kapaszkodókat vágva a sziklába ami szintén lefelé vezet.Olyan 30 lábnyi mélységben egy pihenő látszik a sziklafalban ahol a kötél végetér.Mikor Tolon megvizsgálja az oszlopokat feliratokat lát rajta.Amelyeket elolvasva rájön ezek figyelmeztetések az illetéktelen behatolóknak, hogy forduljanak vissza de a feliratok állapotából ítélve sok száz évesek lehetnek.

//off aki lemászik attól ügyesség próbát kérnék akinek van mászása attól azt.és azt is melyik úton megy le.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.07.22. 19:42

(Syr)

- No induljunk - mondom magamnak fennhangon, visszatérve a közösre.

Megigazítom ruházatom felszerelésem és a meredély szélére állok. Az ismeretlen kötöző tudásában nem bízok, inkább a falat választom. Óvatosan keresgélve a kapaszkodókat, megfontoltan haladok lefelé...

//off: Ügyesség próba: 1k20+3 = 14(+3) [17] //

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva