• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Feketeleves [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 2 / 60 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 60

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.28. 20:34

KM esemény [Quator ar Zaraquer]
Helyszín: Verdina városa, Kereskedõ Hercegségek
Idõpont: „Zivatar”-Arel elsõ hava, 1. nap reggel
Résztvevõk: Dzsana (Yvett de Crei)

*Az asztalra esõ férfi minden jel szerint a hirtelen támadt felfordulás áldozataként kötött ki a tányérod helyén. Még valami bocsánatkérésfélét is habog, de egyenlõre eléggé megviselte nemesi önérzetét az atrocitás. Közben szélesre tárnak minden ablakot és a személyzet próbálja rongyokkal kiûzni a miazmát. Ahogy tisztul a légtér láthatóvá válnak a körvonalak, majd az emberek is kivehetõvé válnak. A kocsmáros az öregember asztalánál áll, kezében súlyos bordásbuzogánnyal és a szemei szinte villámot szórnak haragjában, de nem szól semmit. Majd miután meggyõzõdött arról, hogy a köntösös már messze járhat visszasétál a pult mögé és morogva ismét dolgához lát. A nemes aki az asztalodon landolt kezd magáhoztérni és miközben a rántottamaradványokat szedegeti az ingujja redõibõl meghajol feléd.*

-Bocsásson meg hölgyem az ormótlanságomért. Kérem fogadja el meghívásomat egy újabb reggelire, ha már ily csúful elpusztítottam a kegyed terítékét.
A vén Oren általában nem magánakvaló, de nyugodt öregember. Csak idõnként jön rá a szerepelhetnék, de el kell nézzük neki. Rájárt mostanában a rúd.

*Az öregemberes részt inkább csak a maga megnyugtatására mondja, hogy valamivel mentse tettét.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.05.29. 8:15

Súrion

*Újdonsûlt harisnyáimat belegyömöszölöm az övtáskáimba...
Mikor kilép elébem a kapuõr megállok elõtte úgy 1 lépésnyire és kissé mghajolva,széles mosollyal üdvözlöm.*

- Derûs napot Õnnek is!Igen azt hiszem...
Tegnap érkeztem a városba és azt hiszem maradnék pár napig...
Nos hát,és tudja szeretnék némi felvilágosítást kapni a helyi törvényekrõl,szokásokról!
Már annyi helyen megfordúltam és mindenhol más-más a rend.Érti ugye mire gondolok?
Szóval azt gondoltam,hogy elsõ napomon betérek a Városházára.Már mint ide.És meg tudakolom az itteni módit.Tudja nem szertnék fölöslegesen félreértések áldozata lenni... :roll:
És ha tudna ebben nekem segíteni,akkor örök hlám üldözni fogja!

*Majd ismét széles mosollyal meghajulok.
(Közben igyekszem nagyjából felmérni,hogy mi hány láb itt a kapu környékén...)
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.29. 17:55

Résztvevõk: Súrion (Huor Aikanáro)

*A kapuõr összeráncolja homlokát és vizslatón végigmér, de végül megenyhül az arckifejezése.*

-Ilyen kérdéssel az szokott elõhozakodni, aki valami helytelenben töri a fejét Uram. Ha betartja a pyarroni törvényeket, figyelembe véve a helyi Kyel vallás sajátosságait is, nem lesz baj. A Hercegi Várba viszont nem engedhetem be, audienciára nincs kijelölve idõpont és helyszín.

*Közben felmérve a környezõ területet: A három kõépület a vár, a kaszárnya és a templom foglalja el a szembenlévõ oldalát a nagyjából téglalap alakú térnek. A tér széltében úgy 300 láb, míg hosszára 150 lehet. A hercegi rezidencia kõfalai jó 10-15 lábnyira magasodnak feléd, míg a környezõ házak már a polgárság földszintes lakásai, melyek ugyan városias módon egymáshoz igen közel épültek, mégis különálló kertesházakat alkotnak.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.05.29. 19:27

Súrion

- Távol áll tõlem bármiféle helytelenség Uram!

*Vágom rá nyomban,és közben igyekszem a végtelenségig meglepõdött arcal,hatalmasra nyílt ártatlan szemekkel!*

- Én csupán a rossz tapasztalataim miatt igyekszem felvilágosítást kérni,hiszen a törvény nemtudása nem ment fel alóla!

*Mondom komolyan jó polgárhoz illõen!*

- Egyébként annyi azt hiszem elég is lesz.A pyarroni törvényekkel tisztában vagyok.És amint már mondtam...
Vagy esetlég ha még nem említettem volna,csupán átutazóban vagyok.
És ígérhetem Önnek,hogy biztosan nem lesz gondjuk velem az elkövetkezõ pár napban!

*Majd illedelmesen megköszönöm a hozzám való türelmét és elbúcsúzom.
Ezzel a piacon keresztül megindulok vissza a fogadóba.*

<...Rám férne egy jó kis tea még ebéd elõõtt..>
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.05.29. 21:17

(Dzsana Khadde)

*Kicsit döbbenten, de érdeklõdve figyelem az eseményeket, azonban kardomat csak akkor teszem el, amikor egyértelmûvé válik, hogy nincs nagyobb balhé a láthatáron. A nemes szavai alatt visszaülök a székemre, majd nyugodtan válaszolok neki.*
- Rá se rántson! A meghívását azonban köszönöm, de nem fogadom el Uram, már épp befejeztem az étkezést amikor beletenyerelt a tányéromba. Talán a kutyáktól vagy malacoktól kell inkább elnézést kérnie inkább, hogy ennyivel is kevesebb jut nekik.
Szavaiból ítélve ismeri azt a koldusnak öltözött vénembert, aki miatt kitört az elõbbi balhé....Mi volt ez egyáltalán amit csinált és miért csinálta?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.30. 17:40

Résztvevõk: Dzsana (Yvett de Crei), Súrion (Huor Aikanáro)

/Súrion/

-Kellemes itt tartózkodást!

*Ezzel elköszön tõled az õr is. Az ábrázatán látszik, hogy megnyugodott afelõl, hogy nem akarsz te bajt csak tájékozódni jöttél. Visszaindulva a fogadóba nemsokára furcsa dolgokra leszel figyelmes. Közeledve egyre több harákoló, szemét dörgölõ ember jön szembe, vagyis inkább igyekszik elhagyni a szállásod környékét. Egyvalaki lóg ki a szitkozódók és szenvedõk sorából. Egy enyhén szólva kopottas lila köntösben lévõ öreget, aki talán két utcányira a fogadótól egy sarkon ki-ki lesve nevetgél és motyog magában. Ahogy meglátod az épületet igencsak meghökkentõ kép tárul a szemed elé. Minden ablak és ajtó tárva nyitva a földszinten és csak úgy dõl kifelé a lila, miazmás füst. Néhány zilált külsejû és lelkivilágú vendég is kitántorog, hoyg végre friss levegõhöz jusson. Szerencsére Arel kegyes ma Verdina lakóihoz és a fújdogáló szél hamar eloszlatja a torokkaparó felhõt. Mire a fogadóhoz érsz már csak egy enyhe „utóillat” marad hírmondóba, de ez is hamar elmúlik és visszatér a rend.*

/Dzsana/

*A férfi illedelmesen mosolyog a disznók meghívásának gondolatán, majd enyhén elvörösödve észbe kap és ismét meghajol elõtted ismételt üdvözlésként.*

-Elnézését kérem széphölgy. Nem is tudom hova tehettem a jó modoromat. Tettemet nem menti semmiféle felfordulás és kellemetlenség. Engedje meg, hogy megkésve bemutatkozzam. Nevem Malor del Nakloss. A Nakloss pincészet vezetõje és jelenleg sajnálatos módon egyedüli tulajdonosa. Kérem engedje meg, hogy legalább egy pohár helyi rosé-ra meghívjam míg elmesélem a vén Oren történetét.

*Ezzel int is az egyik pincérnek, aki a közelben próbál visszazökkenni a munka ritmusába és rendel egy üveggel az említett nedûbõl, valamint kér két kupát is hozzá.*

-Ha megengedi javaslom a teraszon folytassuk a beszélgetést tekintettel az uralkodó körülményekre.

*Ezzel illedelmesen a karját nyújtja, hogy kikísérjen. Láthatóan neki vagy nem tûnt fel a kard és az izomkötegek vagy túlságosan jól nevelt, hogy ilyesmit kimutasson.*

//Herold egyenlõre vásárolni lesz, amíg vissza nem tud térni vagy ti nem értek olyan helyzethez, amikor már jó, ha csatlakozik.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.05.30. 18:05

Súrion

*A csodálkozás kiül az arcomra,mikor odaérek a fogadóhoz.*

<Mi a nyavaja...
Lila füst...?
Talán kigyulladt valami?De mi az aminek lila füstje van?
Még szerencse,hogy nem voltam itt...>

*Megszólítok egy kifelé igyekvõ vendéget.*

- Bocsánat,elnézést!
Meg mondaná mi történt itt!?
Talán kigyulladt valami?
Lett baja a fogadónak?
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.05.30. 21:12

(Dzsana Khadde)

- Örvendek. Az én nevem Dzsana, ily egyszerû névvel áldottak meg az istenek. Meghívását köszönettel elfogadom arra a roséra, bár megvallom õszintén nem tudom milyen ital lehet. Valamilyen helyi specialitás?
*A felkínált lehetõséget fancsali arccal konstatálom. Nincs szándékomban kimenni a teraszra, így a karját is figyelmen kívül hagyon.*
- Bocsásson meg uram, de nekem a terasz kicsit... hm... meleg. Tudja nem régen lettem túl egy igen erõs napszúrásnak, mert néha megesik népem gyermekeivel is. Ha nem bánja inkább itt benn maradnék a hûvösebb árnyékosabb helyiségben.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.31. 18:03

/Súrion/

*A kifelé igyekvõ és közben köhécselõ férfi két köhögés közben megpróbál levegõöz jutni, majd kicsit összeszedve magát válaszol a kérdésedre.*

-Khöm…Khöm… Nem gyulladt ki semmi szerencsére és a fogadónak sem lett komolyabb baja Uram. Egy õrült vénember ténykedésének köszönhetõ a furcsa füst. Eddig csak csöndben üldögélt, észre sem lehetett venni, most meg hirtelen ez a kirohanása… Most, ha megbocsát kicsit leülök, amíg levegõhöz jutok ismét rendesen.

*Ezzel a legközelebbi asztalhoz ül a pad szélére és próbál nagyokat szippantani a levegõbõl. Közben már visszazökkennek az emberek a régi kerékvágásba és visszatér a viszonylag nyugodt piaci hangulat.*

/Dzsana/

-Óh. Természetesen a benti beszélgetés is megfelelõ. Akkor talán üljünk ide az Ön asztalához.

*Ezzel illedelmesen megvárja, amíg leülsz és csak utána foglal helyed veled szemben. Közben megérkezik a bor is és a pirosas-rózsaszín nedûbõl a pincér elõsször kóstolót ad a nemesnek, majd mikor az helyeslõen bólint tölt mindkettõtöknek. Ahogy elmegy a felszolgáló Malor belekezd a megígért történetbe.*

-Még nagyapám mesélte fiatalkoromban, hogy az õ idejében Oren volt a Hercegség legnagyobb varázslója. Bejárt sok furcsa és idegen helyet élete során és mindig kincsekkel megrakva tért haza a városunk melletti hegyoldalban elterülõ erdõ mélyére. Azt mondják az öregjeink, hogy ott állt, illetve valószínûleg még mindig áll a háza. Sajnos eléggé csúf véget ért Oren tündöklõ kalandozása. Nem tudni pontosan mikor történt a változás, de egyszer csak azt vettük észre, hogy beköltözött a városba, azaz inkább a város széli pajták valamelyikében húzza meg magát. Hogy pontosan mi „üldözte” be Verdinába nem mondja el senkinek, de idõnként felkéri a vele szóba elegyedõket mesés kincsek fejében hozzanak el neki valamit a rég elhagyott házából.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.05.31. 19:05

Súrion

<Hmmm...
Egy õrült vénember,aki lila füstöt tud csinálni...
Hát most már aztán tényleg kíváncsi vagyok!>

*Gyorsan helyet foglalok én is vendég mellett!*

- Ha nem bánnja,akkor önnel tartok?!És meg hívom egy italra!

*Rögtön pincérért kiáltok!*

- Pincééér!!!

*Majd újra a vendéghez fordulok.*

- Szívesen venném,ha többet is mesélne nekem errõl az öregemberrõl.
És talánn a köhögésének is jót tenne egy ital...!?

-Jajj,hát milyen udvariatlan vagyok!Be sem mutatkoztam!
A nevem Arafinwé Súrion!

*És a székemrõl felpattanva illedelmesen meghajlok elõtte,majd ismét helyet foglalok.*
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.01. 0:14

(Dzsana Khadde)

*Várnia sem kell, mert én már rég ülök :P
A pirosas-rózsaszínes lét csak nézem kicsit furcsálva, hogy mi lehet. Amint kitöltik az italt és elmegy a felszolgáló, Malor pedig belekezd a mondandójába - félig ráfigyelve megkapom a poharat olyan jó kocsmatöltelékes módszerrel és belekortyolok egy nagyot, hogy érezzem mi is ez a lityi.
Annál a résznél, hogy az öreg egy hatalmas mágus összeszalad a szemem, valahogy nincs túl sok pozitív élményem a mágusokkal...
Érdeklõdve, néha bele-bele kortyolva az italba hallgatom Malor elbeszélését.*

- És itt a városiaknak senkinek nem beszélt arról, hogy mi történt vele akkor? Milyen dolgokat hozat el a régi házából?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.01. 16:11

/Súrion/

*A pincér hamar az asztalotokhoz ér és felveszi a rendelést. A férfi a maga részérõl egy pohár gyümölcspálinkát kér, majd kicsit jobban érezve magát az asztalra könyököl.*

-A meghívását köszönöm elfogadom. A nevem pedig Elan. Az öregrõl viszont nem sokat tudok mondani önnek. Nem vagyok idevalósí csak rendszeres vendég vagyok a piacokon. Annyit tudok, hogy alapjában véve nem sok vizet zavar csak idõnként vannak furcsa húzásai, mint a mostani is. Illetve idõnként idegen utazók és fegyveresek társaságában látni, akik általában széles vigyorral az arcukon kelnek útra a városból, de edig még egy sem jött vissza, hogy elmondja mi volt olyan vicces.

/Dzsana/

*Malor ismét tanújelét adja hihetetlen jó nevelésének vagy hihetetlen rossz érzékszerveinek, mikor arcizma sem rándul a kocsmás megmozdulásra a finom bor rovására. Õ is kortyol idõnként a kupájából, de nem csak benyakalja a nedût, hanem kicsit forgatja a szájában és kiélvezi minden cseppjét.*

-Azt, hogy mi történt vele sem városiaknak, sem idegeneknek nem árulta el az öreg. Viszont elhozatni mindig ugyan azt próbálja. Állítása szerint van egy varázzsal lezárt doboz a házban, melyet csak õ tud kinyitni és neki annak tartalma kell. Annak, aki ezt elhozza neki a jutalma, hogy minden mást megtarthat, amiket a vén varázsló a hosszú évek alatt felhalmozott. Sokan indultak útnak, de még senki nem tért vissza Verdinába. Errõl kérdezve Oren gyenge pillanataiban azt mondja, hogy mind odavesztek, de hogy ezt mire alapozza azt már nem árulja el. Szerintem lehet, hogy már réges-rég kifosztották szegény házat és egyszerûen ebek harmincadjára jutott az a bizonyos doboz.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.01. 21:01

Súrion

*A kiérkezõ pincérnek:*

- Legyenszíves az Úrnak hozni a amit kér,nekem pedig egy nagy csésze menta teát mézzel,és írják a számlámhoz!

*Majd folytatom az új ismerõsömmel:*

- Szóval nem sokat tud róla...
Hmmm...
És mit ért az alatt,hogy vannak furcsa húzásai?Tud egyebet is mint lila füstöt csinálni?
És mit szól mindehez a város,már mint a város vezetõség?Nem gondolják,hogy esetleg veszélyes is lehet...?
és senki nem kérdezett még rá tõle,hogy miért csinálja ezeket...
...Ezeket a furcsa dolgokat,meg,hogy mi dolga az idegenekkel?
Vagy csak Én vagyok ennyire kíváncsi? :D
Mert hát Én már sok országot bejártam,de még lila füstöt csináló vénembert nem! :roll:
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.01. 21:13

(Dzsana)

- Azon sem csodálkoznék, ha az a ház már nem is állna, nemhogy benne volna még bármi is... Furcsa, hogy akad mindig olyan ember, aki vállal egy ilyen utat a nagy semmire; kíváncsi vagyok, hogy mi készteti õket rá. Presze.... - *kicsit elkomorul arcom. <Persze>*
- Egyébként finom ez a rozé bor. Ez az Ön pincészetébõl való? Mert gondolom bor.... legalább is olyasmi az íze, ha még a színe nem is hasonlít rá. - *váltok kicsit hirtelen más témát, mert az elõbbirõl "kellemetlenségek" hada jutott az eszembe.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.02. 13:09

/Súrion/

*A pincér kihozza a rendelt italokat majd ismét magatokra hagy titeket. A férfi lehúzza a jó pohár pálinkáját és sandán néz rád a sok kérdés kereszttüzében.*

-Miért érdekli ennyire egy vén bolond? Furcsa húzásai kimerülnek az ehhez hasonló dolgokban. Nem veszélyes se a környezetre, sem magára. Csupán bomlott elméje szavát követi véleményem szerint. A magafajta világlátott emberek szokták megkeresni az öreget és kérdezõsködnek a miértek és szándékai felõl. De nem ajánlom az Úrnak a dolgot tekintve, hogy eléggé széllelbéleltnek tûnik, ha meg nem sértem. Nem szeretném, ha az én elbeszéléseim alapján ragadná el a végzet az öreg megbízatásában járva.

/Dzsana/

-No igen. A kalandozók népe igen izgága és érthetetlen, hogy mit, miért csinál…

*Itt kissé elhallgat és a szemedbe néz. Nem kihívóan, csupán olyan érzésed van, mintha „meghallotta” volna a gondolataidban a félbeszakadt mondatod befejezését, vagy legalábbis a feltörõ emlékek érzetét.*

-Nos a rosé tényleg borfajta. Nem is fehér, nem is vörös. A kettõ között félúton állva igazán érdekes ízharmóniát alkot. Ez nem az én pincészetem gyümölcse, de ha nem tart túlságosan tolakodónak Dzsana kisasszony meghívom a szõlõskertembe, hogy egy kis borkóstolás keretében megismerhesse családom legkiválóbb borait és párlatait.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 2 / 60 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 60

Vissza: Régi Kalandok...