Résztvevõk: Yvett: Yarria Ves Deligha
* Parancsodra a feszes, egyenes, testtartások, a megfeszített vállak izmai kissé ellazulnak, de íjászaid még így is katonás rendben állnak. Eligazításodra, szavaidra, embereid szemében eltökéltség, még nagyobb elszántság költözik. A túl sok információ azonban pár ifjú íjász szemében „értetlenséget” táplál. Talán azért, mert fogalmuk sincs a zöldfülűeknek, hogy mi a kapcsolat Dina, Ravanac között. Sajnos ők nem ismerik annyira a stratégiát, az utánpótlás fontosságáról szóló hadi könyveket, tanulmányokat, amikre egy hadvezérnek feltétlen szüksége van, de egy közbakának annyira nem. Az őserdő szó eme szövegkörnyezetben való alkalmazása, az előnytelen terepviszonyok említése sem volt valami biztató számukra, de mikor hozzáfűződ a század, embereid képességeit dicsérő szavaid, látod, hogy ismét elszántság költözik mindenki szemébe. Főleg, hogy tudják ki ellen kell küzdeni, hogy ősi ellenségeitekbe ereszthetik vércsatornával ellátott nyílhegyeiket. Heletesed felé fordulsz, ki egy határozott jobbra áttal feléd fordul,, s miután végighallgatta utasításaidat, katonásan biccent, ezzel jelezvén, hogy megértette a rá kiszabott feladatokat. Mind ezek után, balra fordul, s hangosan vezényel.*
- Íjászok vigyázz! * Szavai után, ismét feléd fordul, s hangosan , jól érthetően jelent, „esküt” tesz.* Íjaink, lelkünk Domviké és száznagyunké! * Öblös, visszhangzatos hangja után az elötted felsorakozó kétszáz íjász, egyöntetűen Ismétli helyettesed szavait.*
- Íjaink, lelkünk Domviké és száznagyunké! * Hangzik el kórusban, mély torokhangon az íjászok eskütétele kétszáz fős egységed ajakiból. Minden más zaj, a tengeri szellő által okozott nesz eltompul a „hangorkán” hatására. Az érzés, mi hatalmába kerít felfoghatatlan. Hátadon végigfut a jóleső hideg, s tudod, hogy mindannak ellenére, hogy frissen kerültél száznagyi beosztásba, eme egység élére, jó harcosok parancsnoka vagy. „Veszett Kutya” mind ezek után ismét az alkzat felé fordul, s hangos parancsok hagyják el ajkait.*
- Íjászok, balra át! *A kétszáz harcos egyszerre hajtja végre a kiadott parancsot.* Oszolj! *Jön helyettesed újabb parancsa, s íjászaid lábai egyszerre csapódnak a fedélzetre, majd katonás rendben elvonulnak, hogy utána folytassák az előkészületeket az indulásra. Te Domvik felkentjéhez lépsz, s miután letérdelsz, majd köszöntöd, a pap megszólal.*
- Üdvözöllek Yarria Ves Deligha, íjászok száznagya! Kellj fel kérlek! *Kér meg a férfi, s miután megteszed azt, most már szemébe nézve megpillantatsz egy középkorú, barna körszakállas, barna hajzatú férfit, kinek zöld, enyhén metszet szemei fürkészőn figyelnek téged.* Én sacerdos Herktor Awaturk vagyok. Urunk, s a főatya kegyelméből veletek tartok a hajóúton, s ahol tudom, segítem küldetéseteket! Nem jöttem üres kézzel. Hoztam pár fontos irományt, térképet, hogy minél jobban feltudj, feltudjatok készülni a partraszállásra, a szigeten való küzdelemre, életre. Azonban ráérünk mindezt áttanulmányozni. Tudom, hamarosan indulunk, s nem akarlak feltartani az előkészületekbe, de szeretném bemutatni előtte * Int jobbjával, s közelebb lép hozzátok egy negyvenes évei végén járó, tagbaszakadt, matrózjárású kopasz férfi.* szeretném bemutatni Egedor Altoris-t ki a hajó kapitánya. * Férfi odalép hozzád, majd üdvözöl.*
- Köszöntöm száznagy a Shadon Csillaga fedélzetén! Embereim, a hajó készen ál az indulásra, ha gondolja megmutatnám kabinját, esetleg megbeszélhetnénk terveit, elgondolását az úttal kapcsolatosan.