Résztvevõk: Mindenki
Castor szavait hallva, aki épp most leplezte le a lovag elõtt elszólásával szegény Tia származását, Messala lehunyta szemeit, homlokához támasztotta kezét és inkább összeszorította ajkait, nehogy leharapja a férfi orrát. Majd halántékát kezdte el masszírozni és úgy nézett a dwoonra, ami egyenes felszólítás volt a "Hallgass el!"-re.
-Lovag uram, nem tudom, mely hajó és mikor futott ki, talán a kikötõmester erre tud felelni. Ám ha be van fagyva a tenger, mert a Cápa még nem törte fel, nem hiszem, hogy bármi el tudta volna hagyni a kikötõt. A tekercset a hugom, Mimi, azaz Mimnose hozta, s nem kevés pénzembe került, s bóvlira nem adom az aranyaim! Nem tudom, hogyan mûködnek az ilyen kapuk. Azt sem, nekünk kell-e megnyitni, mint egy kaput, ha ismerjük a zárját, vagy állandóan nyitva van s csak átsétálunk, vagy esetleg van, aki majd megnyitja nekünk...Ah, miket beszélek itt össze...! Mimi szerint Tera Tyrotól 6 mérföldre van a hely, ahol a kapu áll s él ott valaki, aki fizetség fejében megnyitja nekünk. Az információ bizalmas, nem közkézen forgó.
Letette kezeit, úgy folytatta:
-Lóra nem fogok ülni, arról egyikük se álmodjon! Igen terhes vagyok, ha már így szétkürtölték a magánéletem!-bosszankodott a nõ, de látszott rajta, nem ez bántja, hanem Tia fajának felfedése-Pont ezért nem ülök lóra, legyen bár állapotom friss! S nem értek kutyaszánhoz, amirõl azt se tudom, micsoda, de elsõre nagy bolondságnak hallatszik, hogy ebeket hámba fogva szekereznek! Köszönöm, hogy mindenki rémképekkel riogatja a másikat testrészek vándorásáról, de talán maradjunk a valóság talaján!
-Tehát kapu elvetve? Elég valótlan utazási mód, legyen bár más országban jó híre!-húzogatta ajkait Trixi
-Nem, én ragaszkodom a kapuhoz, csak szeretném, ha mindenki barátkozna a gondolattal! Vagyok olyan elszánt és merész, hogy használjam s alávessem magam!-villogott a donna szeme harciasan.