• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tugovin városállama a Gályák Tengere déli partján

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 16 / 20 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.27. 19:09

(Lorrain Sil Celestius)

*Utjara engedi a felcsert. Egeszen csendes lett most a kisasszony. Lehet sokkolta az eset. Nem is kicsit. Tekintetevel koveti con Aleviot.*
<... Szegeny Alevio... Mi lesz, ha...? ...>
*Kicsit riadtan nez a hozzalepo parancsnokra. Elegge megszeppennve hallgatja. A kerdesekre bizonytalan szavaival valaszol.*
- Ooo, a serult ferfi Alevio con Grasso nevre hallgat. Nemreg ismerkedtem meg vele, s mint kiserom jott el velem ide. Egy ferfit kerestunk, aki tegnap ezen a helyen idozott, remelve, hogy ismet itt talaljuk.
*Felismeri a halott ferfit. Kezet a szajahoz kapja, s elfojt egy sikolyt.*
- Uristen. Eppen ot kerestuk! - beharapja a szajat, latszik, hogy a konnyeivel kuszkodik - Remeltem, hogy tud esetleg egy-ket hirt szolgaltatni apamrol, aki napok ota keslekedik a megerkezesevel. Immaron ez a remenyem is szertefoszlott...
*Elfordul, kicsit megremeg, de aztan erot vesz magan. A parancsnokra szegezi tekintetet, mely most konnyek fatyolan at kicsit homalyos.*
- Megkerhetnem, hogy esetleg On, vagy egyik katonaja elkiserjen a szallasomra? Bevallom, nem szivesen setalnek haza ezek utan. Egyedul. Kerem.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.27. 22:10

KM esemény
Helyszín: Pegasus fogadó
Időpont: este.
Résztvevők:
Lorrain Sil Celestius (Wharadak)

* A váltás parancsnok arca egy kissé morcosabbá válik egy pillanatra, majd ismét udvariasan beszél.*
- Szép hölgyem szívesen elkísérem a szálására, de mielőtt elindulnánk szeretném megkérdezni a becses nevét, valamint azt, hogy nem sejti merő véletlenségből azt, hogy miért is kellett ma este egy embernek meghalnia? Tudomása van talán arról, hogy édesapjának, vagy önnek vannak rossz akarói? Esetleg Alevio con Grasso-nak? Remélem jól emlékszem a kísérőjének nevére?!
< Na hátha tud a lány valamit?! Főleg úgy. Hogy már másodszorra kérdem tőle. Remélem nem akar kitérő választ adni, és a nevét is elárulja, mert ha nem sokáig itt fog még ülni. Ennek az ügynek szeretnék minél hamarabb a végére járni. Aztán koncentrálhatok megint a családokra. Hmmm.. esetleg köze lehet ennek az egésznek a családok közti viszályra. Na mesélj tubicám.>* Az öreg várakozó szemekkel tekint rád
- Szép hölgyem! Tudom, hogy nagyon nehéz lehet ilyen lelki állapotban válaszolni, de kérem próbálja meg magát össze szedni. A társa, az apja és a saját életének biztonsága érdekében. *Az öreg együtt érzően lesüti szemét, majd egy visszafojtot mély lélegzetet vesz és szép óvatosan kifújja a levegőt. Látod rajta, hogy alig bír egy helyben ülni a türelmetlenségtől, de jól kontrolálja érzelmeit.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.28. 19:49

(Lorrain Sil Celestius)

*Az oreg 'kirohanasan' kicsit meglepodik. Aztan feltunik neki, hogy tenyleg nem mutatkozott be. El is pirul nyomban.*
<... Ha ezt az illemtanarom latna... ...>

- Jaj, ne haragudjon... - mondja picit maro gunnyal. Vesz egy mely levegot, lassan kifujja, probal megnyugodni, majd folytatja - A nevem Lady Lorrain Sil Celestius. Eddig azert nem emlitettem, mert nem akartam, hogy hirbe hozzanak egy ilyen hellyel es ezzel a csocselekkel, amely itt lezeng. Maga miatt most mar ez nem lehetseges. Apam, Lord Aldus Sil Celestius bizonyara nem fog repesni az oromtol, ha megtudja, hogy ennyire udvariatlan volt Velem. A kornyek legjobb parbajozoja... De majd megismerheti szemelyesen! - mondja kicsit kipirulva, es ingerulten.
- Apam nemesember, kifinomult erzeku ur. Tudtommal nincsenek ellensegei, de meg rosszakaroi sem. Nem minden varos utcai vannak tele ilyen hitvany alakokkal, mint eze a varose... A megboldogult urat nem ismerem, mindossze tegnap valtott a Lord Montargissal, domvik hithu lovagjaval, az akkori kiserommel par szot. Allitasa szerint apam keslekedik szallitmanyaval, amivel az Onok varosaba tart... - egy ujabb hosszu levegot vesz - Con Alevionak meg szarmazasa miatt lehetett komolyabb baja, mivel eleg sok embernek szurta a szemet...
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.29. 14:44

KM esemény
Helyszín: Tugovin városa.
Időpont: éjszaka.
Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter)
Alevio con Grasso (Limenel)

(Lord Aldus Montargis)

* Fél órát ücsörögsz a Dél Gyöngye fogadó egyik asztalánál. Mikor látod, hogy a kiszolgálás intenzitása lassul a fogadóshoz mész. Megszólítod és mondod neki, hogy négyszemközt szeretnél vele beszélni. Ő kijön a pult mögül és félrevonultok egy üres helyiségbe, ami tárgyaló szobának tűnik. Mielőtt bele kezdhetnél mondókádba ő már mondja is, hogy beszélni akart veled minden féle kép. Egy levelet ad át. Te olvasni kezded és ezt tartalmazza a levél:*

// Üdvözlöm Lord Aldus Montargis Domvik felkentje.
Tudomásomra jutott, hogy ön Tugovinban tartózkodik és a családok közti viszály rejtélyét kutatja. Nagyon fontos lenne önnel találkoznom. Valószínűleg sok információval tudnék önnek szolgálni. Én a várostól északra lévő kastélyomban várom önt. Egy emberem a fogadóban várja önt és elkíséri útján. Kérem, az üzenet átvétele után azonnal induljon útnak . Nagyon sürgős és halaszthatatlan dolgokat kell megbeszélnünk.

Tisztelettel: Vanton Don Motteo. //

*A levél átolvasása után azonnal szólsz a fogadósnak, hogy nyergeltesse fel lovadat, majd mikor ki lépsz a szobából egy fiatal férfi áll veled szemben. Meghajol, majd beszélni kezd:*
- Üdvözlöm uram! Én vagyok a kísérője uram Vanton Don Motteo parancsára. Szerintem induljunk is. * Majd a hátsó ajtó felé mutat. Mielőtt még elindulnál papírt és tollat kérsz a fogadóstól és egy levelet írsz , majd összehajtod és átnyújtod neki. Lelkére kötöd, és természetesen 1 ezüsttel biztosítod, hogy társaid ( Lorra és Alevio) megérkezésük után azonnal megkapják.*

*A levél tartalma:*

// Lorrain Sil Celestius és Alevio Con Grasso!
Bocsánatukat kérem, hogy levélen keresztül értesítem önöket, de halaszthatatlan ügyből kifolyólag valószínűleg pár napra el kell hagynom a várost. Visszatértemkor minden féle kép felkeresem önöket!
Tisztelettel: Lord Aldus Montargis//

* Tíz perc múlva már úton is vagytok a kísérőddel. Mire társaid bajba keverednek a Pegasus fogadóban te már a város falain kívül lovagolsz célod felé..*

( Lorrain sil Celestius)

* Miután befejeződik „kihallgatásod” a váltás parancsnok és két őr visszakísér a Dél Gyöngye fogadóba. Út közben a parancsnok már sokkal nyugodtabban és bizalomteljesen beszél veled. Kissé szabatkozik a Pegasusban tanúsított magatartásáért, de mint elmondja a mostanában zajló események végett kissé ingerültebb mindenki. Mielőtt még a fogadóba érnétek felajánlja, hogy ha veszélyben érzed magad a két őrt ki kísér titeket ott hagyja számodra az épséged védelmének érdekében. Miután odaértek elbúcsúzik és távozik. Ha elfogadod a felajánlást a két őr veled marad és figyeli minden mozdulatodat, Ha nem fogadod el akkor ők is távoznak a parancsnokkal együtt.A fogadóba belépve a kocsmáros azonnal hozzád lép köszönt és átnyújtja a lovag levelét.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.01. 0:36

(Lorrain Sil Celestius)

*Atveszi a levelet, majd egy furdot rendel. Felbattyog a szobajaba, es leul az agyara. Komotosan kihajtja a levelet, es olvasni kezdi. Mihelyst befejezi az olvasast, felpillant a levelbol, es gondolkozni kezd.*
<... Ezt az uzenetet feltetlenul at kell adnom con Alevionak. Kivancsi vagyok, hogy reggelre jobban lesz-e... ...>
*Amikor megerkezik a furdovize, megkoszoni, majd kissekeli a szolgakat. Nekivetkozik, s alaposan lefurdik. Ezutan, kikaszalodva a kadbol megtorolkozik, es atveszi a halokontoset. Miutan ezt megtette, ismet hivatja a szolgakat, hogy a kadat eltavolitsak a szobabol.Miutan egyedul marad, lefekszik aludni. Viszonylag hamar elalszik.*

Masnap.
*Egesz nyugosen ebred. Egybol a szolgat hivat, s reggelinek valot rendel. Ezutan hamar feloltozik, most egy kicsit egyszerubb ruhat vesz fel, melynek szine egyszeru vaszon. Miutan megkapta reggelijet, elfogyasztja, majd utnak indul az ispotaly fele, celja, hogy meglatogassa Aleviot.*

//Kinezet: hosszu szoknyaju, egybereszes ruha. Diszites nemsok van rajta, inkabb egyszeru szabasaval, es makulatlan tisztasagaval emelkedik ki a tomegbol. A szine vilagos drapp, az anyaga vaszon. Dereknal kicsit szuk, hogy kiemelje a lany alakjat, de amugy semmi kulonleges nincs benne. //
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.01. 23:34

KM esemény
Helyszín: Tugovin városa ispotály.
Időpont: reggel
Résztvevők:

(Lorrain Sil Celestius)

*Miután elhagyod a fogadót, pár embert megkérdezve kb. fél óra alatt megtalálod az ispotályt.
Pár utcányira van csak a szállásotoktól az Ellena szentéllyel szemben. Az épület egy szintes, de homlokzatáról ítélve jó nagy belső tere lehet. Veszel egy mély lélegzetet és belépsz a dupla szárnyas kapun. Azonnal megcsapja az orrodat a formalin és más gyógyszerek és gyógynövények szaga. A teremnek tényleg nagy belmagassága van. Hossza kb. 30 méter, míg szélessége 15. A sarokban egy csuhást pillantasz meg, aki egy könyv felett gubbaszt. A teremben 20-25 ágy helyezkedik el szépen sorban. Pár ágyon fekszenek is. Ép a csuhás felé akarsz indulni, mikor is egy ismerős arcot pillantasz meg. Fendrus Bent az a kapitány a sikátorból. Hozzád lép és üdvözöl, majd elmondja, hogy az éjszaka folyamán értesítették a Pegasusban történtekről. Ő azonnal ide sietett és látta, hogy Aleviot mérgezett fegyverrel sebesítették meg. Tudta, hogy a lovag elhagyta a várost ezért, ha nem baj ő segített a bajba jutottan. Hívott egy elég jó hírben álló javas embert, ki megmentette Aleviot a hetekig tartó fájdalomtól és görcsöktől. Most már jobban van és lehet, hogy ma már fel is tud kelni. Mondandója végén bocsánatot kér, hogy ilyen gyorsan távozik, de fontos dolgokat kell elintéznie. Mielőtt azonban elmenne A terem túlsó részében lévő ágyra mutat, ahol valószínűleg a bajvívó feküdhet. Miután a kapitány elhagyta az ispotályt, te az ágy felé indulsz, majd közelebb érve megpillantod a holt sápadt Aleviot.*

( Alevio con Grasso)

*Arra eszmélsz, hogy egy ágyban fekszel. Fejed zúg, jobb karod pedig iszonytatóan fáj. Megtapintod és érzed, hogy kötés van rajta. Oldalra fordítod fejed, megnyalod kiszáradt szádat. A szemed kezd kitisztulni. Szétnézel és egy nagy termet pillantasz meg, melyben jó pár ágy van elhelyezve. Egy ismerős alak tűnik fel , kiközeledik feléd. Mikor hozzád lép és köszönt, Lorrain kisasszonyt ismered fel személyében.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.02. 0:08

(Alevio con Grasso)

*Rémes képeket látott álmában amíg fel nem ébredt. Futott Lorrain felé, akit gorviki banditák vették körbe, és molesztálták, és ő nem ért közelebb. Futott és futott, de a távolság nem csökkent. Aztán valahonnan messziről meghallotta Lorrain szavait, és elkezdett kiemelkedni a sötétsségből. A vége az lett, hogy felébredt, és meglátta a nőt az ágya mellett.
Ebből kívülről csak annyi látszhatott, hogy egyfolytában a Lady nevét mondogatta, meg hogy nem éri el. Közben ide oda forgatta a fejét és verejtékezett.
Mikor megpillantja a lányt először azt hiszi, hogy egy angyal szállt le hozzá. Aztán lassan felfogja, hogy hol van és hogy milyen állapotban. Felszisszenve de felül az ágyban és alaposan végigméri Lorraint.*

- Hogy van kisasszony? Mi történt? Kérem bocsásson meg. Arra sem voltam képes, hogy megvédjem. Pedig vállaltam, hogy vigyázok önre. Nem is tudom, hogy fogok ezért megbocsátani magamnak. És hogyan kérhetem az ön bocsánatát?
*Lehorgassza a fejét és magábaszáll.*
- Nem vagyok méltó, hogy elkísérhessem önt a bálba. De feliratkoztam a viadalra, ezért el kell mennem. Becsületből.
*Azzal fájdalmait leplezni próbálva felkel az ágyból, de eléggé szédül még, úgyhogy kapaszkodik mindenbe. Felveszi azokat a tárgyait, amiket levettek róla az ágybafektetésekor.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.08. 21:22

(Lorrain Sil Celestius)

*Vegigpillant a serult Alevion.*
<... Huh, elegge ramaty allapotban van... Sebaj, eroltess mosolyt az arcodra, onts erot bele... ...>
*Batoritolag ramosolyog a serultre, kozben felmeri allapotat. Ugyan nem kepzett a gyogyitas muveszeteben, de azert kivancsisaga nem hagyja nyugodni.*

A kerdesre valaszolva:
- Jo reggelt, con Alevio. Koszonom, jol vagyok. Nekem szerencsem volt, hogy a terem masik sarka fele szoritottak. Ott valamelyest lagymatagabb volt a csetepate. Ahogy latom, maga nem jart ekkora szerencsevel... Hogy erzi magat?
*Amikor a gorviki magat kezdi szapulni, a lany kozelebb lep, s leul melle az agyra, szoknyajat maga ala simitja. Ez a mozdulat annyira lagy, hogy az agy szinte meg sem rezdul tole.*
- Kerem, ne esedezzen a bocsanatomert. Nem maga tehet rola, hogy ez a csocselek pont most esett egymasnak. - nagyot sohajt, ahogy visszagondol a tegnap estere. A ferfi nem serult kezeert nyul es megfogja azt. Apro szoritas, a mondandoja megerositesekeppen. - Kerem, emiatt ne emessze onmagat.

*Amikor arrol beszel a ferfi, hogy sebesulese ellenere is reszt akar venni a parbajon, kicsit megremul. Masik kezevel is atkulcsolja a ferfi kezet, s probal beszelni a fejevel.*
- Az Egyetlenre, csak nem kepzeli, hogy hagyom, hogy ilyen allapotban felszecskazzak? Inkabb epuljon fel teljesen. A kedvemert. Nem szeretnem, hogy valami kosza harcostol komolyabb sebet kapjon... Tudom, hogy nem ritkan fordulnak elo ilyen balesetek, melyek konnyen halalossa is valhatnak. Kerem, ne kockaztasson! - kerleli a ferfit, s minden olyan szonal, melyet ki akar hangsulyozni, picit szorit a kezen. Esdeklon bamul a gorviki szemebe. Konnyei meg nem csorognak, de ha a ferfi tovabb eroszakoskodik...*
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.08. 21:56

(Alevio con Grasso)

*Teljesen elolvad, amikor a Lady megfogja a kezeit.*
- Köszönöm, hogy nem hibáztat engem, de nagyon lelkiismeretfurdalásom van. Mégiscsak én voltam a kísérője.
*Mikor Lorrain leakarja beszélni a viadalról, nagyon megijed.*
- De kérem kisasszony. Ez az egyetlen esélyem, hogy egyáltalán azok közé kerüljek, akik közül ön választani fog a bállal kapcsolatban. Másképp nem tudok meghívót szerezni. Higyje el. Nekem ez nagyon fontos. Tudja. A remény hal meg utoljára. És nem is vagyok olyan rossz állapotban. Ez csak a látszat. Kimegyek a friss levegőre és rendben is leszek.
*VAlahogy nem tűnik meggyőzőnek a kinézete alapján. Ő is ráfog a lány kezére, majd tényleg kezd kikászálódni az ágyból.*
- Bízzon bennem. Nem fog legyőzni senki.
<... Legalábbis remélem. ...>

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.08. 22:56

KM esemény
Helyszín: Tugovin városa ispotály.
Időpont: reggel
Résztvevők:

( Alevio con Grasso)

* Szép lassan felülsz az ágyon, majd óvatosan a földre ereszted lábaid. Kezeid erejének segítségével talpra állsz. Érzed, hogy remeg minden porcikád. Egyensúlyod sem az igazi. Szemed nehezen alkalmazkodik a fény viszonyok változásához. Néha el is homályosul előtted a világ. Egyet előre lépsz, majd megpróbálsz talpon maradni. Megpördül veled a világ, szemeid előtt minden elhomályosul, majd néha kitisztul. Pár másodpercig tudod magad tartani, majd a következő szédülési rohamnál orra buksz és a hideg kövön találod magad*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.08. 23:27

(Lorrain Sil Celestius)

*Latja, amikor a gorviki probal felallni.*
<... Makacs egy ember... ...>
*Amikor osszecsuklik elotte a ferfi, probalja ha nem is elkapni, de legalabb tompitani az eseset.*
- Latja? Csak a szaja nagy. Na sipirc vissza az agyba... - mondja kedveskedve, es segit feltapaszkodni a ferfinak, majd az agy fele probalja iranyzekolni. Ha ez sikerul, visszapakolja Alevio-t az agyba es be is takargatja. Vegul ismet leul melle az agyra, kezet az olebe ejti.*
- Elhiszem, hogy szeretne bizonyitani, de ez mit sem er, ha nem eri a bal napjat. - hangja kicsit feddo, de latszik rajta, hogy komolyan gondolja - Kerem, legalabb par orat maradjon meg fekve, hatha akkor jobban lesz.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.08. 23:51

(Alevio con Grasso)

*Mikorra a lány visszarakja az ágyba, kitisztul kicsit a feje. Szemében láthatja a Lady az eltökéltség lángját. Azt, hogy ha bele is szakad, el fog menni, és a legjobb tudása szerint helyt fog állni. És a mélybarna csillogó szemekben azt is láthatja, aki miatt ilyen eltökélt a férfi. A saját tükörképét.*
- Miért foglalkozik velem ennyit kisasszony? Mivel érdemeltem ki a figyelmét? Mert tudom, hogy semmi esélyem nem lehet Önnél. Még ha valami csoda folytán el is nyerném a szívét, az apja biztosan megölne. Csak valami fogódzkodót adjon. Valami kis reménysugarat, amibe kapaszkodhat a szívem. Vagy kérem sújtson agyon.
*Közben még egy könnycsepp is kicsordul az egyik szeméből, és kezeibe zárja a lány kacsóit.*

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.09. 0:08

(Lorrain Sil Celestius)

*Figyeli a ferfit, s kicsit meg is lepodik azon, amit annak szemeben lat. Batoritolag szol par szot.*
- Con Alevio... Idefigyeljen: meg csak nem ismeri az apamat. Higyje el, rendes ember, nem szoktak eloiteletei lenni. Biztos vagyok benne, ha megismeri magat, akar jo baratok is lehetnek... De majd meglatja! Remelem, mihamarabb... Bar, azota sem tudok felole semmit... Tenyleg aggodom erte, mar reg ide kellett volna ernie. - kicsit beharapja a szajat es maga ele bamul.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.09. 12:15

(Alevio con Grasso)

*Hallgatja a lány mondandóját, és elszorul a szíve, hogy nem tud segíteni annak baján. Amikor a Lady befejezi a mondandóját, még látszik a férfin, hogy vár valamit a nőtől, de miután nem kapja meg kérdésére a választ, szomorúan oldalrabillenti a fejét és elmereng.*
<... A hallgatás is válasz. Bár nem is tudom, mit vártam szegénytől. Abban a világban ahol felnőtt, nem tűrik a másságot. És én annak a világnak az ellenpólusát jelentem. Bárcsak egyszer eltűnnének ezek az előítéletek. Azt hiszem én azt már nem fogom megérni. Dehát mit tehetnék? A szerelmet nem lehet csak úgy irányítani. Kellett nekem pont egy ilyen shadoni csodába beleszeretnem. Ha ő is olyan előítéleteken ment volna keresztül életében mint én, talán megértené szenvedésemet, és a reménytelen szerelmemet iránta. ...>

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.12. 23:25

KM esemény
Helyszín: Motteo család rezidenciája
Időpont: éjszaka
Résztvevők:
Lord Aldus Montargis ( Shinter)

( Lord Aldus Montargis)

* Körülbelül egy óra lovaglás után érkeztek meg a Don Motteo család rezidenciájához.Az épület két szintes. Három részre tagozódik. A középső részen található a főbejárat. Előtte egy kis park van, melynek közepén egy szökőkút található. A fő részhez csatlakozik két szárny is, melyek körül ölelik a kertet. Az út közben eléggé szótlan úti társad egy hátsó bejárathoz invitál. Ott egy inas vár titeket, ki elvezeti lovaitok. Belépve az ajtón egy széles folyosóra juttok. A rövid és egyszerű bútorzatú helységből egy hatalmas fogadóterembe léptek, melynek bútorzata és falai kihívóan tükrözik a család gazdagságát. Innen két lépcsősor vezet az emeletre, valamit az ajtók elhelyezkedéséből arra a következtetésre jutsz, hogy ez lehet az épület középső része. Veletek szemben látható a főbejárat. Jobbra és ballra egy -egy folyosó visz az épület szárnyaiba. Téged a jobb szárny felé vezetnek. Kb. tíz métert haladtok a folyosón, mikor is egy nagy duplaszárnyas ajtó előtt álltok meg. A cseléd kopog, majd a hívásra be lép, köszönti urát, majd bejelenti érkezésed. Ezután kilép az ajtón*

- Nagy jó uram Vanton Don Motteo fogad téged! * Ezután mutatja a szabad utat számodra. Belépsz a szobába, melyről első ránézésre is kiderül számodra, hogy könyvtár. A falakon plafonig érő, könyvekkel megrakott polcok találhatók. A terem közepén egy hatalmas tölgyfaasztal, nyolc székkel. Az asztal túl végén egy idősödő ember ül. Érkezésedkor feláll*
- Üdvözöllek Lord Aldus Montargis, Domvik felszentelt lovagja! Én Vanton Don Motteo vagyok, a Motteo család családfője! Bocsánat, hogy íly hirtelen ide kérettelek, de életbe vágóan fontos dolgokról szeretnék veled beszélni. Mielőtt belekezdenék, foglalj helyet* Mutat egy díszes székre.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 16 / 20 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Vissza: Régi Kalandok...