(Grekd Welbyrd)
*Futva utolérem Ybont és Ipoxot, ekkor a futásból sietõs gyaloglásra váltok figyelem a környéket meg az õrjáratokat. Nem gondolkodom sikátorban történteken, feltünés nélkül el akarok jutni a fogadóba.*
-Igen valami nagy tölgyet emlegetett. Én biztosan elmegyek oda. Ez az Egy Isten és a szolgája nekem egyáltalán nem szimpatikus, ha tehetek valamit annak érdekében, hogy ott maradjon ahol most van, akkor meg is teszem. Habár a sikátorban történtek után fogalmam sincs, miben is venné hasznomat a pártfogónk. Az nekem se igazán tetszik, hogy nem ismerem a részleteket, de az öreg azt igérte, hogy a tölgynél mindent tisztázunk. Délben el kell indulni ha alkonyatra oda akarunk érni, márha ti is jöttök. Nekem amúgy sincs jobb dolgom.
*A fogadóba lépve tekintetemmel azonnal Litheant kezdem keresni elõszöra fogadóst látom meg. Rávigyorgok és biccentek is neki. Litheant meglátva, azonnal lefagy a vigyor a képemrõl, és amikor észreveszem, hogy rámmosolyog, ismét elvigyorodom, imár igen bárgyún. Tekintetemet a földre kapom, így válaszolok Ybonnak.*
-Igen. *Mondom egyre zavartabban, miközben az egyik asztal lábát kezdem rugdosni. Majd magabiztosnak szánt járással odamegyek Litheanhoz.*
-Üdv! ...Jól vagy? ..Csak azért kérdezem, mert érdekel, ...mert ha jól ...vagy akkor az jó, ...de ha nem vagy jól akkor ....az nem jó. ...... Szóval remélem jól vagy... *Hol a pult alját rugdosom, hol meg a jobb kezemmel simagatom tetejét, mintha valami baja lenne pultnak, közben a fejemmel jobbra-balra bólogatok, és vagy a plafont, vagy a padlót nézegetem a kettõ közt pedig lopva Litheanra vagy a társaimra nézek. Megváram a válaszát, majd folytatom.*
-Hhszóval viszajöttem... nem kellett a lepedõ. ... Azt akarom...öhszeretném mondani, hogy ...hát igen ... azt az ing dolgot nem úgy gondoltam ám. Hanem úgy gondoltam, ...ahogy mondtam, de nem kell ám semmit félreértened. Hát örülök, hogy ...sikerült tisztázni a dolgot. .... Haesetlegholnapdélelõttszeretnélújruhátvenni,akkorszívesenelkisérlek,hateisúgygondolod. *gyorsítok bele a végén.*