Altemor del Coro
Figyelmesen meghallgatom Ayana történetét.
-Én nem értek a rúnákhoz.
válaszolom Dierolnak, a rúnás kérdésére, s közben elgondolkozom, vajon mi történhetett.
<Hmm? Érdekes. A dartonita pap, idézést folytatott. Miért? És Dierol mért csak most árulta el boszorkánymester kilétét? Biztosan tud valamit, amit nem mond el... Azt hiszem mégis csak megvizsgálom az auráját.>
Közelebb lépek Dierolhoz, és megfogom vállát, majd amilyen gyorsan és halkan csak lehet elsuttogom az Asztrál pillantás litániáját.
// Kegypont:1, fohász hossza 5 szegmens, időtartama: 6 kör, hatótáv: érintés, mágia ellenállás: Asztrál
A varázslat célja: Hogy a karakter auráját miféle rétegek övezik //
A vizsgálat eredményétől függetlenül, hangosan, hogy mindenki hallja belekezdek gondolataimba; Dierol szavai után.
-Azt hiszem a visszamenetel tényleg jó ötlet lenne. És a kérdezősködés is? Ki vállalná, hogy kérdezősködik? Amíg én az igazság igéit, elmormolom. Viszont a jelekből arra következtetésre jutottam, hogy nem egy orvgyilkos ölte meg a papot, hanem egy feketemágus. Mint Sychín is említette a halála pillanatában nemcsak az életétől, de a varázserejétől is megfossztották. Nem hinném, hogy egy orvgyilkosnak szüksége van varázserőre. Ez a fajta önzőség, inkább a boszorkánymesterek sajátja. A varázserő távozásakor a hirtelen felszabaduló energia, fagyaszthatta, a férfit az oszlophoz. De még mindig nem értem. Ha a temetőbe élőhalottak nem tehetik be a lábukat, akkor mégis hogyan lehetséges a sok élőhalott? Szerintem az történhetett hogy darton szolgája épp valamiféle idézést végzett, amit nem sikerült befejeznie. Jött valaki vagy valakik, akik megzavarták. A pap túl erősnek bizonyult, ezért valahogy áthágva a világegyetem szabályait, Darton saját földjén idézett élőhalottakat, akik elvették a pap figyelmét így azt könnyedén hátba lehetett szúrni. Már csak azt kéne kideríteni, hogy miféle idézést folytathatott a pap?
Fejezem be gondolataimat, majd várom hogy a két mágiatudó is segítsen a történések összerakásában. Ha mindenki benne van, akkor követem a többieket vissza a faluba.