- Most viszont Önnek van igaza. Korábban érünk oda tehát felderíthetjük a terepet. De ne is beszéljünk erről többet. Már néhány órája ismerjük egymást de Önről még nem sokat beszéltünk. Megkérdezhetem, hogy mi célból tartózkodik Erionban?
-Ön ügyesen kerüli ki a válaszadási helyzeteket-itt finoman meghajol és biccent társa felé.
//csak azért, mert ő hamarabb kérdezett tőled valamit... )) //
-Én Erionba egykori mesterem felkutatása végett jöttem, de sajnos itt csak a halálhíre fogadott. És mivel itt még soha nemjártam, úgy döntöttem, maradok még körbenézni a híres Erionban-
*A megjegyzést hallva enyhén elmosolyodom, kezemet a mellkasom elé teszem és enyhén lehajtom a fejemet*
-Kérem bocsássa meg udavriatlanságomat. Nincs különösebb célom Erionban. Kalandot keresek. Amint látja a kaland megtalált. Sajnálom a mesterét. Tudom milyen érzés elveszteni valakit, akit tiszteltünk és szerettünk. .... És mi a véleménye Erionról? Sokban eltér attól a vidéktől ahonnan Ön származik?
Meghajol Eldwyr felé, közben fejérőllevéve a kalapot, és széles ívben meglendítve azt.
-Természetesen megbocsátok, Eldwyr Uram.-majd visszahelyezvén fejére kalapját, folytatja:
-Én Shadon gyönyörű vidékérőlszármazom, és ahhoz képest teljesen más persze. Ott nincsenek ekkora városok, viszont sokkalrendezettebbek és átláthatóbbak. De tetszik. És Ön, Uram, Ön honnan való, ha szabad érdeklődnöm?-
-Yllinorban születtem, de 10 éves koromban Ilanorba kerültem zenét tanulni, de Yllinort tekintem a hazámnak. Tanulmányaim végeztével járom a világot. Shadonban sajnos még nem jártam. Úgy hallottam szépek arrafelé a hölgyek és jók a borok.
Hart elmosolyodik:
-Igaz ami igaz, a boraink zamatánál csak leányaink szépsége versenyezhet. Bizony mindkettő gyönyörű odahaza-sóhajt egyet fájdalmasan Hart.
//Tehát akkor a városban nem akartok körbenézni.. Mert erre nem válaszoltatok. De ha jól vettem ki akkor ki akartok menni körbenézni a terepen..
*A fogadós utbaigazitásának megfelelően elindultatok, hogy felmérjétek a terepet. Nehogy valami meglepetés érjen titeket. A város nzüzsög mint mindig: utcai árusok, mutatványosok, kocsmák, fogadók, öröm-házak.. Átvágtok az árusok dzsungelén, majd a megfelelő utcára térve elindultok a megadott irányba.. Nem is olyan hosszú séta után megtaláljátok a helyet. Már ki van készítve minden, amit Eldwyr rendelt 2 emeber vigyázza a holmikat.. Érkésetekkor semmi különöset nem tapasztaltok.. *
*Mivel nem várt csapda, ezért javaslom a társamnak, hogy foglaljunk helyet az árnyékban és várjuk meg a kihívomat, felbontatok egy palack bort a szolgákkal és ha társamat nem zavarja játszok néhány déli dallamot,amit a mesteremtől tanultam*
*Helyet foglaltok mind a ketten.. Kinyittatjátok a bort a szolgákkal. Igazi finom nedű.. Gyorsan telik az idő, így a zenéléssel és a borral! Olyan gyorsan, hogy szinte észre sem veszed, de máris eljött a párbaj időpontja. Épphogy belegondolnál abba, hogy mi van, ha a mai az utolsó nap, amikor egy fogat megáll.. Az azt irányító szolga lepattan a hintóról és kinyitja annak ajtaját.. Érdeklődve figyelitek az eseményeket, pillanatnyi idő elteltével megjelenik egy alak.. Lassú, kimért és elegáns mozdulatokkal száll ki a hintóból. Kihúzza magát, majd elindul felétek.. Tetőtől-talpig végigmér titeket, ahogy ő ti is őt. Középmagas, egyenes tartású, tekintélyt parancsol a megjelenése. Ötlözködése nem kirívó, mégis elegáns. A legdárgább kelmékben jelent most meg. Kalapja szemét és arcát eltakarja. Derekára tőrkard van csatolva. Odasétál hozzátok az asztalhoz, 2 szolgája követte őt..*
- Szép délutánt önöknek!
*Leemeli kalapját, széles mozdulatot tesz, majd enyhén meghajol.*
- A nevem: Wenalar de Ammiditana! Szolgálatukra.. Köszönöm Eldwyr Úr a meghívását. Azonban nem fogadhatom el.. Ön megbecstelenítette a feleségem. Nekem pedig kötelességem megvédeni a becsületem. Sajnálom, hogy nem más körülmények között ismertük meg egymást. Talán jóbarátok lennénk. De sajnálatos-módon nem így alakult. Nem lelem örömöm ebben a párbajban, de nem engedhetem meg magamnak, hogy ujjal mutogassanak rám.
- Talán hasonló helyzetben magam is hasonlóan cselekedtem volna. Nem mentegetőzöm és nem esedezek a bocsánatáért, ebben a szituációban azt hiszem az a leghelyesebb ha megfelelek a kihívásnak. De mielőtt belekezdünk kérem fogadjon el egy kupa nemes bort, és ha megkérhetem ismetesse velem a párbaj szabályait.
Hart figyelmesen végigméri társa ellenfelét.
~Hmm, igazi úr. Eldwyrnek nehéz dolga lesz~gondolja egy kis keserű szájízzel.
Mikor bemutatják őt, lekapja kalapját fejéről, és Shadoni szokás szerint meghajol, a párbajkódex etikettjét is betartva.
-Örvendek, de Ammiditana Úr!
Én leszek Bounries Úr párbajsegédje.
Miközben nekiáll ismertetni a szabályokat, magamban figyelem azokat, és hogy milyen helyi eltérések vannak. Ha valamit nem tartanék megfelelőnek, azonnal szólok.
*Helyet foglal az általad felkíált helyen.. Körbenéz, majd elismerő pillantást vet rád:*
- Hogy süllyedhetett egy önhöz hasonló úriember, ilyen becstelenségbe? Számomra ez teljesen érthetetlen.. A ügy súlyosságából kifolyólag a párbaj halálig fog tartani. Ez lesz a legegyszerűbb.. Nos..hm.. Megadás elfogadható, ha győztes fél feltételével. Ezt fontos tisztázni, nehogy meglepetés érjen bámelyikünket. A shadoni párbaj-kódex által megadott alapszabályok természetesen érvényesek. Tilos méreg, mágia..satöbbi, de gondolom ezekkel önök is tisztában vannak. A fegyver maga választja ki Eldwyr úr! Elégedettek a feltételeimmel?
*Koccintásra emeli kupáját..*
*A csípős megjegyzést elengedem a fülem mellett, és el kezdek gondolkodni hogy hallhattam-e már ezt a nevet*
// a legendaismeretemre próbálok támaszkodni//
*figyelem Hartot mit szól a szabályokhoz* <A Shadon-i párbaj-kódex ellen biztos nincs kifogása>
- Ha Hart Úr is egyetért, akkor elfogadom a feltételeket, de kérem engedjen meg egy kérdést. Ha nem akar, akkor nem kell válaszolnia. Mi történik a hitvesével, abban a sajnálatos helyzetben ha Ön nem éli túl a párbajt.?