Résztvevők: Mindenki
-Én akartam szólni, hogy rablóvá válásom előtt szabaduló művész voltam egy cirkusznál. De maga csak betömködte a számat és megint nem figyelt rám. A emgölésemről emg annyit, hoyg úgy hiszem maga nem az a fegyvertelent ölős típus. Ismét felajánlanám azt a lehetőséget, hoyg tessék engemet itt hagyni hadd foglalkozzak a sebemmel és nyugodtan menjen háznézőbe vagy amit akar. Ígérem nem fogok megszökni. Ha óhajtja még meg is várom.
/Dzsana, Mustafa/
*A rablók összenéznek és nyugtázzák néhány hümmentéssel a nő válaszát.*
-Értem. Akkor tényleg szerencsénk, hogy a lovag a főnök. Azt hiszem ennyire humánus letartóztatást még nem láttam.
-Én sem. Pedig engem már fogtak le a poroszlók egyszer-kétszer.
*Helyesel a másik, majd kicsit csöndben maradnak és fülelnek, hogy nem hallatszik-e fel lentről valami zaj, de egyenlőre nem hallani semmi különöset. Mintha egy-két szót beszélne Mustafa és Malor, de nem lehet kivenni mi az.
Odalent eközben a lovag elcsodálkozó arccal bámészkodik a könyvek között. Óvatosan lépked a helységben és meg-meg áll egy-egy kötetet megnézni, levenni, beleolvasni. Mindenféle nyelvű és vonatkozású könyv fellelhető, ahogy nézitek a felhozatalt, mondjuk kétségtelenül az anyagokkal foglalkozó archaikus nyelvezetű szövegek vannak többségben. Malor úgy látszik nem tud betelni a sok „kinccsel, amit a könyvtár rejt számára.*