Résztvevõk: Guido
-Rossita, ezüstbögyörõ-mutatkozott be lezserül a nõ.-Víz a konyháról lesz, ezek meg csak arra ugrottak, ahogy lökted nekik. Kicsit magas árbocról beszéltél hozzájuk, és azt nem veszi be a gyomruk. Azért is, mert valóban megbecsülik õket. Ahógy te szósz hozzájuk, õk úgy szónak vissza. Más ha egy uraság beszél így, s más, ha az uraság szolgája, vágod? De csak nem kell ezt nekem magyaráznom, kimûvelt eszed van, nem? Nem hirdeted a potyafürdõt, jó? Még a kapitány kicsap a fedélzetrõl, mert kivételezünk másokkal, hm? Hálás pedig lehetsz. Tudom is hogy hogyan, bögyörõ...-vigyorodott el a nõ, miközben benyitott egy rossz csónakokkal, ládákkal teli raktárrészbe. Pilácsot gyújtott, aztán egy pókhálós dészát kapart elõ a lomok közül. Egyik oldalán luk volt, betömte valamivel.
-Ez nem tart soká. Oszt úgy fogsz tudni csak merítkezni benne, ha öntöm rájad a meleg vizet, mert ha benne ûdögész, kifolyik a víz, oszt azt te mosod fel, nem én. No, megyek a konyhára, mire visszajövök, légy meztelen, hogy önthessem azta vizet. Megfelel, vagy inkább mégis lavór?-tette csípõre kezeit vidáman.