KM esemény [Alauron] Helyszín: Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: FilaRosse (Jómadár) _____________________________________________________________
A fiatalember végignéz rajtad, s készségesen odalépked hozzád, mikor észreveszi, hogy elsõre vagy itt. - Üdvözlöm jóuram az Északi Szél fogadóban, mivel szolgálhatunk? Jöjjön és kóstolja meg valamelyik italunkat, s meglátja nem fog csalatkozni. Az elsõ pohárra a vendégünk. -egy pillanatra megáll a beszéddel, de aztán folytatja rögtön, talán csak azt akarta hogy szóhoz juss, amit meg is tehetsz, ha mondani kívánsz valamit. Majd emgkérdi tõled.: - Kit tisztelhetek becses személyedben?
Kérdéseidre válaszolva a tábor egy cirkusztársulaté, ma tartják utolsó elõadásukat, aztán holnap reggel távoznak. Valami Sólymoknak hívják õket. Hogy mi érdekes történik itt? Így felel: - Mindenkinek más az érdekes nálunk. Van aki kereskedni jön, s van aki a szerencséjét szeretné megcsináélni valamelyík hajón, megint mások csak pihenni vágynak. Ha szétnézni kívánsz, látnivaló gyanánt nyugadtan sétálhatsz a városban, ez egy biztonságos város, hála Francis kapitánynak. Ha engem kérdez, a kereskedõnegyen itt ahol most vagyunk sokkal szebb, mint a halászviskók, amik a part felé állnak.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, Kyel szentélye Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Kalmon _____________________________________________________________
Mikor immáron már hárman ülitek körül az asztalt, meglepõdhetsz azon hogy végülis nem Liot atya az aki magához veszi a szót, hanem a lovag. - Engem mindig a Bölcs Atya szellemében neveltek. Megtagadnám hát magam, és rendem, ha nem törekednék most minden erõmmel arra, hogy segítsek kibogozni ezt a rejtélyt. Amit eddig tudunk nagyon kevés, de Rún már úton van, hogy a nyomokat megvizsgálja. És Francis emberei is nyitva tartják a szemüket.
- Rún? - néz kérdõn Liot a lovagra. - Õ az a vadász, aki ma jelentkezett a kapitánynál. Én is ott voltam, igaz késõbb érkeztem.
- Ki segít még nektek?
- A nagydarab harcos, Ardo talán. De õt azóta sem láttam mióta a kaszárnyát elhagytuk. Volt ott még egy nõ is,amikor érkeztem akkor távozott, igen feldúltan.
- Mégis ki lehetett az?
- Nem tudom, nem ismerem. Egy fehér botot cipelt magával. Bár... nem volt mindennapi nõ, szõkés volt, zöld szemekkel. Talán csatlakozni akart, de ha jól sejtem Francis kapitány nem akarta, hogy ott legyen. Végül aztán abban egyeztünk, hogy szétválunk. Úgy gondoltam ide jövök hát önhöz atyám, és megkérdezem mit tud a helyi mendemondákról, és affelõl hogy vajon melyík lehet igaz, vagy sem...
- Miért fontos ez Joey? Hisz az emberek épp eléggé babonásak már ígyis.
- Ha még csak babona voltna...ám meglehet több annál, bár szerintem tévedés. Tény azonban, hogy Francis kapitány kihirdette még reggel, hogy bárki tanúskodhat aki látott valami furcsát.
- Tudom , tudom, hisz itt ált a téren nem messze innen. Tisztán hallani lehetett.
- De azt már én is csak a szerencsének köszönhetem atyám, hogy épp ott voltam amikor egy tanú jelentkezett. Egy nõ volt az, és a férje, de az asszony állította, õ látta a tettest. És azt is, nem volt húsvér ember az illetõ. Elmondása szerint szellem volt, bár nem is tudom... kérdés lehet e az hogy csak a pénzjutalomért jöttek? Francis kapitány egy zacskónyi érmével fizetett.
- Ki volt az aki ezt állította?
- Hm...ha jól emllékszem egyszerû neve volt a nõnek...Suva-nak hívták.
- Ismerem. A halászok közül való. Adj egy percet...átgondolom amit kérdezték. S talán fényt tudok deríteni arra is, vajon igazat állít e Suva. Bár nem hinném hogy hazudna, de nekem biztosan nem fog. A halászok nagyon babonásak, de egy dologban túltesznek babonájukon: nagyon félik az isteneket. Jámbor lelkek õk, szegények bár, de nem hinném hogy hazugságot szólnának...fejezi be a lelkész a beszélgetést, töprengve.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda környéki erdõk...Parda Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: Króner _____________________________________________________________
Néhány mérföld gyorsan elfogy ha két tapasztzalt erdõjáró lába alatt. De az ég vándora sem tétlenkedik, s a nap hamarosan elgyengölve tér pihenõre a nyugaton, pont Rún, és Króner hátát nézve. Ugyanis az elmúlt órában szinte végig keletnek tartottatok, immáron letérve a vadcsapásról, egy nagy szaad téren vágtok át, aztán pedig egy fiatal akácerdõ következik, s bal kezedre ismét csak ott terpeszkedik a tenger, bár jó húsz lábnyival alattad. De a terep lejtõsre vált, lassan leértek a fenssíkról, az akácos ritkulni kezd, és elõtted ötven lábra felûnnek egy falu körvonalai. Legtöbb ház deszkából, van rakva, s alig több mint szélfogó paraván a faluk, de azért akar déhány döngölt föld, sõt beljebb haladva még agyagtéglákból állított is. Szegények, de dolgosak lehetnek az emberek, s bár nemigen voltál még ilyen faluban, képzelheted, hogy mire is használják azokat a nagylyukú hálókat, amiket szinte minden ház oldalában megtalálsz kiterítve, vagy összecsavarva. Egy- egy kis csónak is pihen itt-ott, máshol vesszõbõl font ketreceket látsz, de nem túl nagyot, Arzó sem férne el bennük, s rajtuk mintha fonnyadt növények levelei lennének...igazából már egyre rosszabbúl láttok, hallod ahogy Rún néha megbotlik, és saját nyelvén morog kicsit, ahogy utat keres az utolsó pár lábon... - Mi legyen Króner? Az alvósház még messze van, a másik oldalán a halászok házain túl van a kikötõ s onnan indul az utca ahol áll. Kéne egy lángoló fa, kevés a mécs a házakban. Nincs egy fáklyád? Még jó hogy ilyenkor kevés ember van itt kinn, de azért tartsd magadnál arzódat.
//Innentõl kezdve Rún, vagyis Rouhn újra játékoskézre kerül! Szerepét Hades veszi át, üdv a csapatban //
-Sajnálom de nincs, ...Tudod én ...egész jól ...látok a sötétben. Arzoval, pedig...nincs gond.. nem megy el..csak ugy.
*Lassan megközelítik a falut, kicsit nyugtalanak tûnik.*
-Mit csinálnak azzokkal a...a...hálókkal?
//Egyébként egy nyelv 3 fokkal annyira szerintem nem keresik a szavakat az inkább olyan mint egy angol közép fok kb, és spec én is igy tudok angolul mégis simán könyen és viszonylag gyorsan csak kicsit egyszerûen fejezem ki magam.//
-Hm...azt a lányt Jannanak hívták.És ha lehet elmennék én is arra a látogatásra a Suva nevû nõhöz...Lassan kezd összeálni egy esetleges kép a fejemben,de inkább nem mondok semmit,míg nem tudom biztosra...Talán van még valami,amit nem tudok?Valami fontos részlet?-kérdezem elgondolkodva,az államat vakargatva...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
- Ó köszönöm, nagyon kedves. Most csak egy jókora korsó tiszta vizet innék, amivel leporolhatnám torkomról az út nyomát. Meg némi sültet és cipót ha kérhetnék.
Filarosse vagyok, vándor és zenész.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
// Üdvözlet mindenkinek, remélem fel tudom majd venni a történet fonalát, annak ellenére, hogy már eléggé kikerekedett a mese. Ez az elsõ OM játékom, hát akkor kalandra fel! //
(Rouhn)
Miközben a fogadó felé tart Krónerrel figyel minden irányba, fõleg megérzés szinten, mivel a látására nemigen hagyatkozhat. Maga sem tudja miért, de örül, hogy végül mégsem az erdõben töltik majd az éjszakát
- Azokkal a hálókkal halakat fognak, sok a halász, ezért is mondható jobban falunak mint városnak Parda. (odaérve a Lepényhal fogadóhoz) várjatok Arzoval, amíg bemegyek és beszélek a kocsmárossal a szállásról. Ne aggódj, jó ember ez a Reutan.
bent a kocsmároshoz siet, és felvázolja a helyzetet, elmondja, hogy elalszanak az istállóban is, ha nincs hely, csak a kutyától esetleg megbokrosodnának a jószágok
// Króner légy szíves írj egy részletesebb karakter leírást, köszi //
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
Karileírás:
Jóval magasabb mint 2 méter, és súlya is mázsa feletti, Világos barna rövid haja van arca szögletes orkos vonásokkal, bõre szürke szeme savó színû de nem árulokodik sem butaságról sem vérsdzeomjról, ha nem ilyen színû lenne akkor inkább embernek néznéd.
Zöld mellényt alatta egy barna bõrvértet és barna nadrágot visel amit egy vastag puha talpú cipoõ egészít ki miáltal lépései nesztelenek maradnak. Oldalán tarisznya, hátán egy íj és két tegez. Mozgása egyáltalán nem lomha sõt.
Arzo:
80 centis marmagasságú úgy 100 kilós hastin, de jámbor és halgat rám., néha inkább tünik kicsit bugyutának mint félelmetesnek fõleg amikor velem van, de egyébként juuujj
-Rendben, várunk.
*Kint áldogálnak, mivel már sötét vagy lgalábbis szürkület van, Króner keres magának egy biztonságos sötétebb árnyékosabb sarkot ahova elhívja Arzot is, ott vakargatja a fülét hûséges társának, aki látna jol a sötétben az látná, hogy Arzo legnagyobb megelégedésére.*
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, Kyel szentélye....Északi Szél Fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk:Kalmon _____________________________________________________________
- Talán késõbb. De ami fontos, számítok rátok. Ti lesztek a szemem, és a fülem. Késõbb találkozunk még, ha van valami amit tehetek értetek, bátran kessetek meg. Ha pedig megtudtok valamit, akkor is tudjátok hol találtok. Nem kell aggódni, nyugodtan gyertek akkor mint a többi ember, csak sötétedés után ne. Vigyázzatok magatokra, s az istenek egyengessék lépteiteket. - Ezekkel a szavakkal válik el tõled és a lovagtól végül Liot atya, miután lasan sötétedni kezdett, s még mielõtt az orrodig sem látnál addig enged el titeket. Kivezet benneteket s búcsúzóul az udvaron átnyújt egy-egy kis zsák almát nektek. Mint mondja itt termett a templomkertben. Mikor már kinn álltok a lovag hozzád fordul: - Látod, az atyának kicsit sietõs lett. Nyilván nem akarta, soká maradjunk, nem illik. De ha már szóba került, mond csak mit csinál itt ez a Janna nevû nõ? -
Mint kiderül egyfelé indultok, a szállásotok mindkettõtöknek az Északi Szélben van. Odabenn a nyomott késõdélutáni hangulatot egy zenész igyekszik vidámítani játékával, szinte csak a színpan elõtt üldögélnek nézõk, a patinás helyek most is le vannak zárva, a paravánok ajtaját kis láncok takarják.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.01.17. 0:01-kor.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: FilaRosse, Kalmon _____________________________________________________________
- Természetesen, ahogy akarja, de meglátja, még sajnálni fogja, hogy nem kóstolt bele a legjobb helyi sörök egyikébe!- válaszolja jókedvûen a pincérlegény, s elsiet. Helyet foglalsz...(majd írd meg hogy hová is.) ..és békésen hallgatod a zenész kollégát, s az egyik ablakon kinézve meglepõdsz, alig vagy itt még egy fertájórája, s máris szinte beállt a hirtelen sötétség. Talán csak felhõs lett az ég?...Nemsokára már elõtted van a kért víz, egy kifli, mellette egy sült csirke combja egyszerû, de szép fatányéron, s ajándék gyanánt a sör helyett egy dióskaláccsot kapsz még. Hozzá is látsz a falatozáshoz, kedélyed mint mindig, most is víg, s már csak Janna hiányzik az estébõl. A széles bejárati ajtó nyílik is, s mikor oda tekintesz, hátha õ az, helyette csak két férfi állít be. Egyikük egy katona lehet, vagy méginkább lovag, hisz most is félvértben feszít a társa meleltt, kezében tartja sisakját, oldalán kardja pihen, s járása magabiztos nemesi vonásokat kölcsönöz alakjának. Kedvelt színe a kék lehet, abból is a sötétebb, mert nemcsak ruhája, de páncélja is ebben pompázik. Haja fekete, rövidre vágott. A társa ki vele érkezik...
//Kalmon: mivel te érkezel be a lovaggal, írd le magad Fila számára, s ha beérkezel szintén felfigyelhetsz Filara, van rá 80% esélyed. Ha sikerül jelezd neki, vagy az írásodból, így majd õ is ír egy leírást magáról...//
Megköszönöm az atyának az almát,és a vendéglátást.A fogadóhoz közelítve pedig meghívom a lovagot egy italra,aminek fogyasztása közben talán elbeszélgethetnénk kicsit...
//FilaRosse://
...nem túl magas,talán úgy 170 centi körüli,sárgás bõrû,fekete hosszú hajú alak.haját egyetlen fonatban hordja,mely a háta közepéig ér.enyhén vágott szemne színe zöld.fekete magasított nyakú,finom anyagú inget,és ugyanolyan anyagú és színû bõ nadrágot visel.lábán fekete színû vászon cipõ van.mozgásán elsõ ránézésre megállapítható,hogy ügyessége,és gyorsasága jóval átlagon feletti.övében két fémrúd lóg,ami vékony lánccal van összekötve.ami még feltûnõ,az a nyakában lógó szimbólum:egy Sólyomhold.miközben belép a fogadóba,a lovaggal beszélget...mivel már pár napja itt van a fogadóban,azonnal kiszúrja az új figurát a helyiségben,de annál már tapasztaltabb,mint hogy elkezdje bámulni...egy futó(de alapos) pillantást vet rá,aztán végigfuttatja a szemét az egész helyiségen...
//üdvözlöm az összes újfiút(és esetleg lányt a csapatban!
A dobásom eredménye:41!Fila,te jössz!//
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Shirin Horha 2007.01.17. 18:46-kor.
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Úgy helyezkedtem, hogy a bejáratot és a lépcsõt egyaránt láthassam, de különösebben nem feszélyezem magam, élvezem a zenét, vidáman falatozom. Egyébként elég magas, (185cm) kicsit vékony, barna hajú, zöld szemû alak. Jobban szemügyre véve a füle és a vonásai elf beütésre utalnak, de nem szembeötlõk. Ruhája zöld és fekete selyembõl áll, elég míves darab. Hegedûtok áll a pad mellé támasztva, csúcsán egy viseletes darutollas kalap.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Talán gyanút,talán érdeklõdést,talán gyanúval vegyes érdeklõdést kelt Kalmonban az idegen.
-Nem tudod ki lehet az az ember ott annál az asztalnál,aki mellett a hegedûtok van?még sosem láttam itt...-kérdezem újdonsült ismerõsömtõl,a lovagtól,miközben a fogadó egyik üres asztala felé igyekszünk.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete, Lepényhal fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: Króner, Rouhn _____________________________________________________________
Hála az alkonynak, és a sûrûn elhelyezkedõ halászkunyhóknak nem kell sokat keresni az utat, hogy merre is ne keltsen feltûnést Króner, és kutyája. Még nem tudni, hogy a környéken vajon hogy fogadják õt, vajon láttak e egyáltalán mást az õ fajtájából valaha, de ugyanakkor azt se lehet tudni Króner hogyan fog viszonyúlni az emberekhez. Hisz voltaképp nem sokat látott eddig belõlük. S itt vannak egy páran, mégha nem is hemzsegnek, sõt akad egy pár olyan is aki teljesen új élményt nyújthat számára: nõk. Rouhn, aki már ismeri a járást, magabiztos léptekkel indul a fogadó felé, melyet a lepényhalról nevezett el a tulaj, Krónert pedig két házzal odébb hagyja, hogy Arzóval félrevonulva ne keltsen feltûnést...
Rouhn:
A Lepányhal fogadó, most elég zsúfolt. Matrózok ülnek még a pulton is, bár Reutan szívesebben tudná némelyíket odakint, s sokat pöröl velük, hogy táguljanak, mert a pult nem ülõke. Nyugodtan odaférsz, hisz megjelenésedel egy páran félrehúzódnak, hogy jobban megszemléljenek. Két matróznak igencsak nem tetszik, hogy ott vagy,lévén megjelenésedre Reutan feléd fordul, és õket nem szolgálja ki. Talán kapora is jön egy kicsit a jó házigazdának. - Jó estét...mondja csak bátran mit hozhatok? Ejj, mindig ennyien vannak, ha holnap hajó fut ki!...(Azt hogy hogyan, s mit mondasz a kocsmárosnak le kellene játszanunk, hisz ki tudja...)
Tõled jobbra kettõvel az egyik sértett matróz, nálad talán tíz évvel is idõsebb, alacsonyabb, de hétpróbás ember lehet, oda isszól neked: - Hé, nézdmán a szõkét, mint egy jánynak olyan a haja, csak nem elfogyott a tojás otthon kisasszony...? - beszólásán a néhányan jót röhögnek.
Króner:
Négylábú cimborád elégedetten ül melletted, bár kicsit türelmetlenül viselkedik. Kezd megéhezni, szintúgy mint te. Beleszimatolsz a levegõbe, s a közeli kunyhókból a halszag szinte tapinható bûzzel áramlik az orrodba. Négy-öt lépésnyire állsz csak a két ház közt, s várod vissza Rouhnt a reménybeli kedvezõ hírrel, mikor halván yfénysugár világít be hozzád s mozgása is megáll. Valaki ott áll az úton, ezt féloldalról is jól látod. Talán gyertya vagy fáklya van nála ami így világít, de nem mozdul. Egy hosszú pillanat...oly hozzú, hogy bárcsak már vége lenne. Arzo természetétõl hajtva, kíváncsi morrantást hallat, amin szemûgyre veszi a fény forrását. Mit teszel hát?
*Oda pillant, de közben már a kardján pihen a keze. Kivár, ha bármilyen ellenséges szándékot fedez fel, nem lacafacázik.* //csak normál látással néz oda, de ha harcra kerül a sor akkor ha ugy gondoljainfrába vált//