Megindul könnyed futással a nyeszlett felé, ha Króner dobótõre nem volna elég, elõhúzza kardjait, minden eshetõségre felkészülve
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: Króner, Rouhn, Ardo _____________________________________________________________
Ardo reflexei a sok éves tapasztalat alatt már rengeteg próbát kiálltak, s bizonyítottan jól mûködnek, de a tapasztalt harcos tudta a szerencse is elkél néha, s az most nem volt a pártján. Balra vetõdött, s megpróbált kifordulni, hogy lássa mi vár rá, az orvtámadó íves baltája deréktájon kapta el õt. Ekkor derül ki igazán, ki mellett áll a szerencse, vagy az istenek, ki hogy hívja. A bárd nem okozott nagy sebet, a fájdalomtól edzett harcos szív csak mégjobban felpörög az ilyen horzsolásoktól... //-8Fp veszteség, a páncél védelme érvényesül//
Mikor mûvelete nem sikerült, elsõ pillanatban azt sem tudja "szerencsétlen" ki figyelmeztette a reménybeli prédát. Megpróbál kereket oldani. Visszafordul, de nyomban szembe találkozzik a kis csapattal, s fogadja Arzo támadását, aki felogrik, és tekintélyes súlyával igyekszik ledönteni ellenfelét, és jól megmarni. Ám a fickónak meglehetõsen jó lélekjelenléte van, kissé elmozdul a kutya elõl, és kezének határozott mozdulatával arrébb taszítja azt, hiába csattan össze a félelmetes fogsor, csak a levegõt haraphatja ez alkalommal. Rún, és Króner választás elé állítja õt, végül Rún oldalát választja. Habár elég sötét van, Rún nem lát nálla fegyvert. A választást Króner is észreveszi, talán oldalba tudja kapni a menekülõt ha elég gyors...
//Rouhn, Króner, kezdeményezést, és támadást is kérek, valamint azt hogyan próbáltok támadni, hol érné a támadás tervetek szerint az áldozatot, mia célotok a támadással...//
KM esemény [Alauron] Helyszín: Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: FilaRosse, Kalmon, Joey (njk) _____________________________________________________________
Fejedelmi étkek, és illatos bor tártaságában már JOey is élénken hallgatja a vörös nõ mondanivalóját. - Nahát fiúk, nem kértek semmit? - néz Kalmonra, és Filára a lány -Pedig, ha mást nem de egy jó italt igazán megihatnátok velem...márcsak azért is, hogy szerencsével járjunk holnap. Látom, furcsa hogy így mondom, vagy nem is? Kalmon, te már tudsz a dologról, arról a kis sétáról amit tervezünk. Lássuk csak, a helyzet a következõ: Mint talán azt tudjátok, Parda legbefolyásosabb embere Landor von Trotta, a helyi nemes úr. Igaziból csak vérében nemes, inkább úgy él, mint egy vagyonos kereskedõ, és a pénzhajhászás mûvészetét gyakorolja, amint a halászoknak ad bérbe hajókat, és némi gabonával, meg raktárak bérletével is kereskedik. No mindegy, a lényeg az, hogy jelenleg ritka könyveket keresek, és egy példány valaha a család birtokában volt. Landor uraságot fel is kerestem, de azt mondta, nincs nála, ha volt is, a régi szálláshelyükön hagyhaták, amit már évtizedek óta elhagyott a családja, még gyerekkorában. Szóval, volt gy kúria nem messze innen, azt szeretném ha velem jönnétek, és átkutatnánk, hátha megleljük a könyvem....Ja, igen, még mielõtt bárki megkérdi, mint múltkor is, - és itt Kalmonra mosolyog - hogy miért nem megyek, elárulom, hogy a munkám történelmet, és legendákat ölel fel, nem erdõjárást, és tromok kutatását. S ha netán még vadakba, vagy fosztogatókba botlanánk...noss nem szeretnék egyedül állni elõttük. Van kérdés? Fila, és Kalmon csak akkor kérdezhettek, ha rendeltek valamit. szeliden rákacsint Filára, mikor befejezte...
//Oldalrol ugy has maggaságba szúrnék, hogy ne tudjon olyan gyorsan elfutni és fincsi nyomot hagyjon, de ne haljon bele. Tõrrel harcolok. kezdeményezés 35+dobás 7=42, és támadó dobás pedig 53+dobás 79=132 (+esetleges módosítók). Ha eltaláltam akkor kap 8 SP-t//
/mindkét karddal támadok, az elsõ támadással igyekszem széles ívben vágni vízszintesen a medencéje felé, ha ez sikerül és megállásra készteti, akkor a második támadást nem hajtom végre, ha tovább szaladna (vagy mert megúszta, vagy mert nem elég komoly a sérülés), akkor a második támadással mikor már majdnem elhaladt mellettem, a térdhajlatába igyekszek vágni
Eodorral. KÉ: 15+ 9 (dobás) + 6 (fegyver) = 30. TÉ: 65 + 50 (dobás) + 19 (fegyver) = 134 ha talált, akkor a sebzés: 13 sp
Drarral. KÉ: 15+ 6 (dobás) + 8 (fegyver) = 29. TÉ: 65 + 87 (dobás) + 17 (fegyver) = 169 ha talált, akkor a sebzés: 8 sp/
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
*Mérgesen felmordulok miközben kirántom a páncéllemezek közzül a bárdot. Eközben fordulok és mikor meglátom a kavargó alakokat a sötétben már tudom honnan merészeltek orvul rámtámadni. Bal kezemben a bárddal, jobbomba a jóöreg gladiuszt fogva rohamra indulok. Mondjuk a gyilkos düh vörös fátyla lassacskán kezdi homályosítani a látást és az elmét. Azért megpróbálok koncemtrálni, hogy a 3-4 alak meg valami állat közzül valószínûleg csak az egyik a merénylõ és a többiek nekem segítenének éppen. Futás közben halk vadállatias torokhangot hallatok, ami egyre erõsödik a harchoz közeledve.*
//Gondolom nekem azért 1-2 kör lesz az odaérés. Kérlek majd jelezz, ha már támadásra is sort keríthetek.//
- Én már rendeltem is. Csak azért nem faltam föl eddig ezeket az étel és italkölteményeket, hogy megvárjalak vele titeket.
- Szóval milyen rom? Bizonyára egy régen elhagyott dohos épület, ahol néhány emberöltõnként véletlenül fel-felbukkan valami fenevad, felfal egy-két unalmas környékbeli falut, aztán visszafekszik és kényelmesen elhelyezkedik kedvenc párnáján, valami dohos olvashatatlan könyvön, amit most ki kellene cibálnunk a feje alól?
Csak azért provokálja, hogy mondjon el mindent, mert amit nem köt az orrunkra, ahelyett a legrosszabbat fogjuk gondolni...[/i]
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
mikor a pincér odaér,egy nagy adag gombás-hagymás rántottát kér,azzal a kéréssel,hogy ha megsült,reszeljenek egy kis sajtot a tetejére...mellé pedig egy nagy bögre joghurtot rendel,és valamilyen finom zöldséget...
a rendelés után pedig Jannara néz,amolyan "elégedett vagy?" pillantással,aztán õ is megszólal...
-És hogy lesz az indulás?Itt lent találkozunk a fogadóban?Mondjuk napkeltekor?Az az Ardo,vagy hogy hívják?Vele mi van?
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: Króner, Rouhn, Ardo _____________________________________________________________
A menekülõ férfi alacsony mivolta és fürgesége megnehezíti az elfogását, de nem egy olyan tapasztalt harcosnak, mint Rouhn. Elsõ vágása betalál, éles kiáltás, és további menekülési kísérlet az eredménye. Úgy látszik, még mindig futni van kedve, a második csapás már végképp lebeszéli errõl, fél lábbal ugyanis nagynon nehéz fealadat volna. Annyit érez Rouhn, hogy kardja mélyen bevágja magát a térd mögé, egy erõs rántás, és mintha csak a csirke lábát vágná le késsel a leveshez, úgy fordul furcsa pózba emberünk lába is. Tovább i menekülésre nincs esélye, nyomban hasra esik, és torka szakadtából üvölt...Króner, látván hogy már nem kell bevetnie Arzót, nyugodtan visszahívhatja. Aral, jobbjában "buzogányával", vagy talán "bárdjával", s baljában a fákját magasra tartva lép oda, s mire Ardo megérkezik a fickó már háromszor kiüvöltötte, síránkozta, káromkodta a tüdeje tartalmát... Aral: - Halgass, vagy tüzes vasat dugok a seggedbe mint az inkvizítorok szokták!
- De rohadtul fáááj!...
Leguggol az apró mellé, letépi annak nadrágját, és nem túl kíméletesen elköti a lábát, nehogy idõ elõtt elvérezzen. Miután megvan, noha nem kenyere a kegyetlenkedés, ezúttal kivételt tesz:
-Utálom, ha a jelenlétemben orvul támadnak. *Az elkötött lábán a nyílt sebet jól megböködi a mutatóujjával*- még ha ilyen kis nyápic is az iletõ. Itt fáj? Hát fájni is fog, ha nem mondod el nagyon gyorsan, ki vagy, ki küldött, és miért
*magához hívja Arzot egy halk sípjelell, majd ervül mondja miközben letérdel*
-Nyugi pajtás ma itt nekünk nem termett babér de sebaj, azért ügyes voltál sarokba szóritottad.
*És közben simogatja Arzo fejét és kiábrándult arcot vág, most túl lassúnak bizonyult a vad elkerülte.Arzot simogatja vakarja füle tövét és közben a rögtönzött kihalgatást figyeli.*
KM esemény [Alauron] Helyszín: Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: FilaRosse, Kalmon, Joey (njk) _____________________________________________________________
Janna derûsen kortyol egyet a pálinkájából, aztán Filára nevet: - Jó a fantáziád! A birtok alig háromtucat éve elhagyott. Benõtte a gaz, lehet egy két fosztogató már megfordult ott, vagy néhány nincstelen nyomorult, de ez engem nem tántorít el. Semmilyen legendás bestia nem lakja, hiszen, ahoz túl fiatal, és mint te tudod a legjobban egy régi kastélynak legalább három generációsnak kell lenni egy magát valamire tartó történetíró által papírra vetett mûben, ha hihetõ akar lenni. Egyébként ha nyuszi vagy, rágj répát. Kérek neked egyet, jó? ...
Õszintén, nem tudom mit találunk ott, de mit számít? ...Ami pedig Ardot illeti, szerintem eljön. De ha nem...nem várunk rá. Az indulás innen lesz, hajnalhasadtával. Kalmon itt szállt meg,Filának az elsõ emeleten balra a második a szobája. Ami pedig téged illet lovagom...reggelre megsúgja majd az álmod, hogy velünk tartasz e. ...- Még egyet húz a kis pálinkáspohárból, ajka széle huncutul felgörbül. - Ja, az én szobán az elsõ emeleten a második szoba...balra.
Lassan elszáll a vörös köd, abbahagyja a kínzást, kissé szégyenli is magát miatta társai elõtt, de a fogoly miatt igyekszik ezt titkolni, de válaszra vár
-Lehet hogy túl finom voltam veled, talán a társaim kéne hogy tovább beszélgessenek veled, ez a szép kutya ahogy nézem megszeretett téged, láttam, ahogy örömében rád ugrott, te meg ellökted szegényt. Odaadnám neki a lábad, hogy játsszon vele, de nem akarom megmérgezni.
Króner és Ardo felé fordul:
-Én már beszélgettem vele, de unalmas. Hallgat. Hátha titeket jobban szeret és válaszol majd...
Az túlzás hogy a földön fetrengõ férfi hallgat. Arról igen, amit kérdezett tõle Rouhn, de egyébként ordít, s hamarosan világosan láthatja az õt bökdösõ, amint ltépdesi nadrágját a térdénél már csak a bõr tartja a lábát, és a csontja vége vidáman nevet kifelé a sebbõl. Leglábbis vidám lenne ez mindenkinek aki elég aljas, vagy perverz, de Rouhn mégsem ilyen kegyetlen, kicsit megrettenve abbahagyja a kínzást, de hátha társai folytatják. Rögtönzött kötést formál egyik szíjából a férfi combjára. A vér már méretes tócsaként borítja be az utcát...Ardo köüzelebb érve ismerõsnek találja õt, nagyon is...vajon ez csillapítja, vagy fûti majd dühét?
azzal leül ágyára,leveti cipõjét,az ingét,magára húzza a takarót,és behunnya a szemét...de még mielõtt elaludna,elméjébe belevési a holnapi ébredés idõpontját(pszí ébresztés)...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz