- Na és milyen könyv lett ilyen hirtelen értékes a számodra? Remélem kõbe vésve õrízték, különben a penész és a molyok már rég "kiolvasták"...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
*Közelebb érve felismerés csillan a szememben. Összeszûkül a haragtól és az ölni akarástól. Így érkeztemkor, ha kell áttörök a körülötte álló, guggoló emberek között és lendületbõl fejberúgom.*
-TE MOCSKOS KIS PATKÁNY!!!
*Ha ezek után még véletlenül magánál lenne, akkor ráhelyezem az egyik talpam a nyakára és finoman elkezdem áthelyezni az ominózus végtagomra a testsúlyomat.*
-Ez a féreg a kikötõben még azt mondta, hogy az elfuserált böllérkétekrõl megtud valamit. *Itt jelentõsségteljesen Aralra nézek.*
Már eleve eltávolodott, mikor átadta a terepet többi társának. Ardo fellépése után csak úgy félvállról odaszól a fogolynak:
-Velem nem akartál beszélgetni. Most jobban tennéd ha válaszolnál, ismerem a nyakadon levõ láb gazdáját, addig fog taposni, míg van benned levegõ, közben éles szerszámok is vannak nála. Ha gyorsan mesélsz, esetleg életben maradhatsz. Késõbb már én sem tudnám megfékezni társamat ha beindul .
<nem mintha nagyon akarnám, fene se tudja, ezt a kis patkányt nem sajnálnám, orvul támadott, nem szemtõl szembe >
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: Króner, Rouhn, Ardo _____________________________________________________________
A düh nagy úr, s Ardo mégcsak vissza sem tartja magát. Nem mintha kellene, ez a kis patkány talán megérdemli amit kap. A rúgás egy lónak is becsületére válna, baljós hangon reccsen egyet valami, és a kiabálás abbamarad.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: FilaRosse, Kalmon, Joey _____________________________________________________________
Janna kicsit csalódott arcot vág, mikor FIla csak ennyit válaszol neki. - Hát téged ez érdekel a legjobban? Van egy hosszú listám, könyvtáraknak dolgozom, vagy gyûjtõknek, vagy kereskedõknek, és néha nagyon sok fáradtságomba kerül, hogy megtaláljak valamit, és megszerezhessem azt.
No várjcsak...miért akarod tudni?
*Na ez megnyugtat egy kicsit. Ledobom a bárdot, amit magamból húztam ki és elteszem a kardomat is. Ezután megtapogatom a derekamat, hogy milyen mély is a seb, de szerencsére eléggé elhanyagolható mértékû. Ugyan kicsit vérzik, de inkább csak csúnya, mintsem komoly lehet. Ezt nyugtázva megvonom a vállam és a többiekre nézek.*
-Menjünk igyunk valamit.
*Ezzel elindulok a Lepényhal felé és még egy kicsit morgok az orrom alatt az elszakadt és piszkos ruhával kapcsolatban.*
- Ó kislány tudod, hogy a tudományos érdeklõdés bennem is ott buzog olykor, pláne ha elfeledett irodalomról van szó. Ugyan mondhatatlan csalódnék, ha odamennénk egy elhagyott romhoz, ott találnánk pár mohos könyvet, begyûjtenénk azokat és felmarkolnánk érte némi jutalmat. Ez nem vallana rád...
A ripacskodóból komolyra vált a hangja És nem is rémít a gondolat, hogy odamenjünk, valami régen szebb napokat megélt kastélyt felkutatni, csak szeretném ha igazán elénk tárnád, mit találunk ott. Nem fogok elszaladni - és ahogy elnézem e derék társaságot õk sem - de talán felmérhetnénk, mennyire kell óvatosan közelítenünk.
most ismét színészkedve folytatja, mintha elõadna Ez a körítés már-már annyira ártalmatlannak tûnik, hogy csekély értelmem nem képes elhinni, ilyen egyszerû feladatra miért ilyen minden hájjal megkent gazfickók segítségét kérted, mint amilyennek tenmagad is gondolod - persze tévesen - az én szerény személyem. Nem mintha nem lenne mindegy most nekem, merre is folytassam az utamat...
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
//Üdv mindenkinek, mostantól Joey lovag ismét JK //
(Joey)
<hát persze, hogy reggelre megsúgják az álmaim... de nem melleted ébredek az biztos szépségem >
-A muzsikás ezúttal is *elereszt egy félmosolyt* -jól szólt elbûvölõ hölgyem, kicsivel közlékenyebbis lehetnél velünk egyszerû férfiemberekkel. Apropó Kradnak kedves a kallódó tudás ha alkalom adódna rá szívesen vettnék majd rá egy-két pillantást
*Majd kortyol párat a borból és lesi a nõ reakcióit*
KM esemény [Alauron] Helyszín: Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: FilaRosse, Joey _____________________________________________________________
Janna elégedetten kihuzza magát, és rámosolyog a férfiakra. Kalmon lassan végez a vacsorával, így neki jó éjt kíván, aztán megvárja, míg a picérek leszedik az esztalt, szorgos kezeiknek hála nem telik el sok idõ, és máris válaszolhat a kérdésekre. - Jólvan, tudom én hogy remek legények vagytok. De mégis, honnan kellene tudnom bármit is? A kúria még nem rom, legalábis nem teljesen. Gondolom ezt azért, mert csak tán három tucat éve lakatlan. Meglehat, hogy felprédálták már elõttünk, de remélem nem a könyvekre utaztak. Ha pedig más értékeset is taláunk, biztosan nem fogom otthagyni. Hogy mivel találkozunk ott? Néhány patkány, vagy egy két róka, esetleg bárki aki menedéket keres egy romos helyen...- megigazgatja felsõjét, mert mintha egy picit balra csúszott volna a testén... - Én is olvastam számos legendát, és hallottam, hogy akad ami igaz is, de a környéken már régen nem láttak semmilyen bestiát, leszámítva a helyiek babonásságát...az erdõ biztonságos. És vezetõnk is van, olyan embert találtam aki jól ismeri az erdõt. Szerinte nincs mitõl félni.
Joey szeme sarkából észreveszi, hogy Gonal visszaérkezett a nemesi házban töltött vacsorájáról, s egyenlõre a kapuban ácsorog.
- Részemrõl rendben, holnap hajnalban én is veletek tartok...
* Két ujját a szájába veszi és élesett füttyen, amikor a fiú észreveszi barátságosan magához inti. Majd széket fordít maga mellé hellyel kínálja, és a pincérrel azt hozat neki amit kér (kivétel alkohol ). Ha a gyerek elhelyezkedett megkérdezi tõle, hogy telt a napja, és tapasztalt-e bármi különöset jártában-keltében?*
Nem nagyon tetszik neki a kivégzés, de belátja, hogy Ardo reakciója jogos volt
-Azt hiszem itt már nincs semmi dolgunk.
*Krónerhez megy*
-Gyere Króner, beszéltem a kocsmárossal. Nincs szabad szobája, egyikõnk részére sem, de megengedte, hogy elaludjunk az istállóban, hátul az udvarban. Én eddig is ott aludtam, tiszta meleg szállás, az állatok meg nem zavarnak. Arzot azonban nem kéne bevinnünk, nehogy megvaduljanak tõle a lovak, de az istálló ajtó elõtt nem hiszem hogy bármi bántódása esne. Hanem ehetnénk valamit a fogadóban, mielõtt nyugovóra térnénk, esetleg ihatnánk mellé egy kis bort. Mit szólsz hozzá?
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: Króner, Rouhn, Ardo _____________________________________________________________
A társaság tagjai szívesen otthagynák a merénylõt, ám a törvény embere nem hagyhatja. - Hé, tudom hogy meg akart ölni, de nem maradhat itt! Keressünk egy ládát, és tegyük bele, majd reggel eltakarítjuk. Aztán akár ihatunk is valamit, úgysincs kedvem már a szolgálathoz mára.
Miután mindennel végeztek, Aral is velük tart, hogy megpihenjen egy pohár ital társaságában. A lepényhal fogadó elsõ látásra is tele van, de azért ki tudnak furakodni maguknak egy asztalt, és négy széket. Mindenki rendelhet, a fogadós nem sokat tud velük törõdni, nagy a forgalom. Egy részeg nekiütõdik Rouhnnak, aztán széttárt kézzel elnézést kér: - Hö..bocs, õ lökött meg. - mutat maga mögé, de ott már nem áll senki. A másik idegen, az a kereskedõ, aki tegnap este jött ellenben most fordul be hátul a szobája irányába. Talán õ volt, nem nagy dolog. Hamarosan megérkezik az ital mind a négyük kezébe. - Szóval, Ardo te ismerted az aljas férget?Ezek szerint nem járt sikerrel, csak tudnánk miért jött vissza, hogy inkább megöljön téged? És te Rún, mire jutottál a nyomokkal? S nem láttátok a lovagot?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.01.28. 12:35-kor.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, este Résztvevõk: FilaRosse, Joey _____________________________________________________________
Úgy látszik valami nincs rendben Gonallal. Fila egy világosszõke hajú fiút láthat, elegáns ünnepi apródruhába bújtatva. Jókötésû gyereknek látszik. Joey rögtön észreveszi, amilyen jókedvûen és lelkesen készült az esti vacsorára, most ideges, és feszültnek látszik. Azért az illemtan nem hagyja el. - Jó estét a hölgynek, és az uraknak, s nemkülönben jó étvágyat. Bemutatna kegyelmed asztaltársainak? - tekint fáradt szemekkel Joeyra. Miután a bemutatkozás megvolt, a fiú illedelmesen visszautasítja a kínálást. Nincs beszédes kedvében, talán sak késõbb akarja elmondani miért ilyen feszült. - Köszönöm, vacsoráról jövök.