• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tugovin városállama a Gályák Tengere déli partján

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 4 / 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.03. 2:20

(Lord Aldus Montargis )

A sikoly pillantában azonnal elinful a hang forrása felé szinte nem is vesz tudomást a lányról.mikor meglátja a női testet a földön és Lorrain szavait megfordul és elforditja a lányt a látványtól.

-Azt hiszem ezt nem kellene látnia.maradjon igy amig vissza nem érek.

Elindul a nő felé lehajol megvizsgálja,hogy van-e még benne élet.Ha nincs,akkor egy gyors imát mond és nagy létekkel elindul a lovas felé.Karjait a törzse kétoldalán tartja.Nem nyúl a fegyvereihez még.Amikor közelért és nem ment el előle a lovas,akkor először alaposan végigméri a lovast és megkérdezi:

-Lord Aldus Montargis vagyok Domvik szolgálója.Látott ön vmit?Ezt közösen jelenteni kellenünk egy őrjáratnál.

Limenel:
kari leirásom rögtön az első oldalaon az elős hsz-mben

Joe:
a nő arcát megnézem rendesen...milyen ruhát hordot vmit jellemző ékszer vagy talán medál rajta cimerrel.látható sebei vannak-e,hogyan halhatott meg?(leszurták,lesett a tetőről vagy csak szivrohamot kapott :P)
Feltételezem,hogy már nem él ugy hogy nem is irom oda,hogy meggyógyitom....
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.03. 2:34

(Lorrain Sil Celestius)

Lord Aldus Montargis írta:Azt hiszem ezt nem kellene látnia.maradjon igy amig vissza nem érek.

*Amikor a lovag ezt mondja neki, meg inkabb elfeheredik. Kisvartatva egy nagyot nyel, majd halkan hozzateszi:*
- Igaza lehet. - batortalanul folytatni probalja, de ezt mar valoszinuleg a lovag hatanak mondja - Itt megvarom.

*Messzirol figyeli, hogy mit csinal a lovag.*
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.03. 17:18

(Alevio con Grasso)

*Mikor meglátja a két alakot a sikátor másik végében, kicsit megijed.*
<... Szép kezdés. Máris megvádolhatnak gyilkossággal. ...>
*A közeledő alak láttán leszáll a lováról, közelebb sétál a testhez és kicsit jobban megnézi azt. Mikor odaér az alak, felegyenesedik és elé áll. A bemutatkozás meglepi.*
<... Montargis. Milyen kicsi a világ. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar rátalálok. ...>
- Akkor talán illenék nekem is bemutatkoznom.
*Kilép a sikátor árnyékából, leveszi a kesztyűjét és kezet nyújt.*
- A nevem Alevio con Grasso. Pyarronból érkeztem nem rég. Csak egy sikoltást hallottam és ide lovagoltam. Senkit nem láttam menekülni. Mivel tudja igazolni hogy ön tényleg Lord Aldus Montargis. Mert ha ön az, akkor pont önt kerestem.
*Benyúl az inge alá és elővesz egy medált, amin egy sakálfej díszeleg*
- Remélem felismeri ezt.

// Kinézet:
186cm magas, 85kg súlyú férfi. Haja fekete, enyhén hullámos és lapockáig ér. Általában lófarokba kötve hordja. Alkatilag izmos de arányos. Szemei sötétbarnák és magabiztosságot sugároznak. Bőre gorviki születéséről árulkodva enyhén kreol. Fekete testhez simuló lovaglónadrágot, fekete bőr lovaglócsizmát, és bordó középig gombolt selyeminget visel. Kezén fekete, puha tehénbőrből készült vívókesztyűt hord. Nyakában ezüstláncon egy sima egyszerű ezüstgyűrű van. Bal kezének gyűrűsujján családja címerével(halászsas) díszített pecsétgyűrűt hord. Oldalán bal oldalt míves, cirádás, kosaras párbajtőrt(rapírt), jobb oldalt ugyancsak szépen munkált ramierát visel. Járása is magabiztos, kezeivel kifejezőn szokott gesztikulálni, a mértéket mindig tartva. Beszéde lágy és kedves, hangja se nem mély, se nem magas. Gyakran nevet és egész megjelenéséből csak úgy süt a vidámság és az életkedv. Lova középbarna, sörénye hollófekete, homlokán fehér csillag. Fekete nyereggel és lószerszámmal van felszerelve. Farába a családi címer van bilogozva. Útipoggyászához tartozik még egy vörösre pácolt hosszúnyakú mandolin. //
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.03. 17:33

(Lord Aldus Montargis )

A férfi láttán abba hagyja a holt test vizsgálását és feláll.Szemeiben a meglepetség jeleit lehet látni.

<Hm...olyan gorvikisnek hangzik a neve és a külseje...remélhetőleg a pyaroniaknak nem ment el az eszük...>

Mivel tudja igazolni hogy ön tényleg Lord Aldus Montargis.

Ezt a mondatot hallva enyhén megkeményednek az arc vonásai.

-Kétségbe meri vonni a szavaimat?Domvik felszentelt szolgája vagyok.

bal kezével megfogja a nykában logó Szent szimbolumot.

-Ezt a jelképet nem vehti fel egy olyan ember,aki nem lenne hű a Hét Arcúhoz.ha megteszi szörnyű kinok várnak rá.

Megnézi a sakált ábrázoló medált.

<hát nekem csak azt mondták,hogy sakált ábrázol...de hogy milyet azt nem...nem igazán valna etikettre ha egyenesen rákérdeznék,hogy bizonyitsa ő is az igazát....jobb lesz ha vigyázok vele...>

-Akkor induljunk a helyőrség felé,hogy mi hamarabb jelentsük nekik ezt az ügyet.Utána megbeszélhetjük a fogadóba azt,amiért elküldték magát.
...
Mondja csak melyik fogadóba is szállt meg?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.03. 17:53

(Alevio con Grasso)

- Bocsásson meg. Nem a szavát vontam kétségbe, de még nem találkoztunk eddig. És akárki aggathat a nyakába domvikszimbólumot. De biztosan megtudjuk beszélni ezt egy normális helyen. Még nem szálltam meg sehol. De elvileg a Dél Gyöngye fogadóban kellett volna találkoznom önnel. Hát. Így hozta a sors. Felteszem, ön tudja hol van ez a fogadó. Miután jelentettük a dolgot a hatóságoknál, megkérhetném önt hogy elkalauzoljon az említett fogadóba? Hálás lennék érte.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.03. 18:25

(Lord Aldus Montargis )

-Induljunk akkor a hatóságfelé.

visszasétál Lorrianhoz.Megfoja a vállát és:

-Kis asszony,elmegyük a kormányzó hivatalhoz ha gondolja csatlakozzonvagy találkozunk a fogadóban.

Alevio con Grasso:

-Hadd mitassam be önnek Lorrain Sil Celestius kisasszonyt.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.03. 18:40

(Alevio con Grasso)

- Nagyon örülök, hogy megismertem kisasszony, és sajnálom, hogy ilyen körülmények között. Remélem nem ítél a látottak alapján.
- Alevio con Grasso, szolgálatára. A nevéből bátorkodtam következtetni, hogy Shadonból származik.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.03. 20:37

(Lorrain Sil Celestius)

*Oriasi, kerek szemekkel bamul a lovasra.*
<... Uramisten! Egy gorviki... ...>

- Lorrain - kezdi igencsak batortalanul, majd erot merit sajat hangjabol - Lady Lorrain Sil Celestius. - kisvartatva hozzateszi - Igen, onnan.
*Lassan, szinte vegtelenul lassan vegigmeri a lovat, s utasat, majd a lovag fele fordul:*
- Ha nem lenne baj, magaval tartanek. Esteledik mar, es nem hiszem, hogy egyedul is visszatalalnek. Ha meg veletlen eltevednek, akkor mar inkabb egy lovag tarsasagan tennem, mintsem egyedul. - elpirul, amikor felfogja, hogy mit is mondott.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.03. 21:48

KM esemény
Helyszín: Sikátor
Időpont: Kora este.
Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter)
Lorrian Sil Celestius ( Wharadak)
Alevio con Grasso (Limenel)

*A holttestet jobban szemügyre véve látjátok, hogy egy fiatal, kb. húszas éveiben járó nő lehetett. Kis estélyit viselt, melynek színe a kék és bordó kusza egyvelege. Szőke hosszú haja csurom vér a torkát átmetsző vágás miatt. Oldalára fordítva látjátok, hogy egy mély seb tátong az oldalán is. Az értő szem látja, hogy ez nem egy sima seb. Ebben a sebben a tört jó párszor megforgatták. Valószínűleg így „csikarták” ki belőle azt a velőig ható sikolyt. Azután egy mesteri vágással elmetszették a torkát. Ezután veszitek észre, hogy a bal karja is vállból eltört a dulakodás alatt. ( Valószínűleg hátracsavart kézzel érte az oldalát a döfés.) Látjátok, hogy ékszerei rajta vannak. ( pár gyűrű, jobb kezén egy karlánc, valamint egy nyakék, mellyen egy medalion van. A medálon egy keresztbe tett csatabárdok dombormű látható. És végül a fal mellé eldobva megpillantotok egy tört, mely csupa vér. Kb.20cm-es átlagos minőségű pengéje van, valamint egy ágaskodó lovat mintázó markolata. A tőr átlagos kovácsmunka. A markolaton kívül más különlegessége nincs. *

* Miután végeztetek a holttest átvizsgálásával valamint bemutatkoztatok egymásnak el akartok indulni a város őrséget értesíteni. Ebben a pillanatban meghalljátok a riadó kürt dallamát. < Na már tudnak is róla. Gondoljátok. > Ekkor egy neszre lesztek figyelmesek, amely csak egy pillanatig hallható.*

// Dobjatok érzékelés (más néven észlelés) próbát K10-el. Ha valakinek még nincs ilyen típusú értéke akkor a MAGUS/ karaktergenerálás topicban fel van tüntetve, hogy milyen típusú karakternek hogy kell kidobnia.Con jóvoltából...//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.04. 0:05

(Lord Aldus Montargis )

Kicsit meglepődik elmosolyog a nems kisaszzony által mondottakon.

-Miért lenne baj kisasszony?Számomra megtiszteltetés,hogy egy ilyen gyönyörő és előkelő teremtés tart velem ily késői órákban is.

A neszre azonnal a hang irányába forditja a tekintettét és ösztönösen:

-Ki van ott?

Joe:
észlelés ment pm-ben
Milyen messze és milyen tipusú a nesz?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.04. 14:39

(Alevio con Grasso)

*A Lady láthatja, hogy egy kicsit megbántódott a kijelentésén.*
<... Hát. Látom nem változott semmi. Itt is bőrszín alapján ítélik meg az embert. De már megszokhattam volna. ...>
- Megértem a kisasszonyt, hogy előítélettel viseltetik a gorviki származásúakkal szemben. De annyit azért figyelembe vehet, hogy nincs mindenkinek beleszólása, hogy hova születik. Én például pyarroninak tekintem magamat. Ön dönti el, hogy ezek után hogyan viszonyul hozzám.
<... Majd kifogástalan shadoni etikett szerint meghajol a hölgy előtt. ...>

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.04. 20:15

(Lorrain Sil Celestius)

*A zaj nemigazabol zavarja, ellenben Alevio kismonologjat hallgatva tekintete haragosan villan.*
<... Szoval tenyleg gorviki. Es a becsuletet epp egy halott no folott bizonygatja... Nevetseges. Raadasul nyiltan azzal vadol, hogy eloitelettel viseltetek iranta. ...>
- Ne haragudjon, de majd csak akkor allok szoba Onnel, ha tisztazta magat a gyilkossag vadja alol. Majd akkor, es csakis akkor esetleg elbeszelgethetunk a szarmazasarol.
<... Bar ezt kotve hiszem... ...>

//Az eszlelesem sikertelen, de szerintem ez betudhato annak, hogy kicsit merges^^ //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wharadak 2006.01.04. 20:39-kor.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.04. 20:24

(Alevio con Grasso)

- Ahogy gondolja. Ha tévedtem az előítéleteivel kapcsolatban, akkor megkövetem önt.
<... Bár kötve hiszem hogy tévednék. ...>
- Akkor esetleg elébe mehetnénk a városőrségnek. Persze ha önök is úgy gondolják.
<... Tényleg elég kellemetlen helyzet, ezzel a hullával. ...>

// Az észlelés nem volt meg //

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.04. 21:18

(Lord Aldus Montargis )

Nem akar beleszólni a vitában.Elvégre még nem tuda kivel áll szemben és nem lenne jó ha most az elején tönkre tenné egy gyümölcsöző kapcsolatot...

-rendben van.menjük eléjük.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.04. 21:31

KM esemény
Helyszín: Sikátor
Időpont: Este.
Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter)
Lorrian Sil Celestius ( Wharadak)
Alevio con Grasso (Limenel)

* Arra lesztek figyelmesek, hogy a lovag minden érzékével a mellettetek lévő ház tetejére összpontosít. Közben halljátok, hogy valószínű egy járőr közelít felétek a kormányzói hivatal felől, majd pár pillanat múlva meg is pillantjátok őket. A járőr hét főből áll. Mikor észre vesznek titeket parancsnokuk felétek kiállt:*

- Ne merjenek moccanni!

* Ezután az embereinek azt az utasítást adja ki, hogy vegyenek titeket körbe. A katonák kivont fegyverekkel, futólépésben hajtják végre a parancsot Fegyverzetük hosszú kardból és közepes pajzsból áll. Minden egyes katona láncinget és nyitott sisakot visel.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 4 / 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20

Vissza: Régi Kalandok...