________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, Trotta birtok Idõpont: Nyár eleje, reggel Résztvevõk: Ardo _____________________________________________________________
- Ha bármi kérdésed lenne, hát csak hagy halljam - vág barátságos képet a nemesúr - végtére is jócskán hatalmamban áll segíteni bárkinek. Ám a nyugalmat most valóban több oldalról is zavarják. Ha csak nyugalomra vágysz, van egy ajánlatom a számodra. Hallottam ám rólad, mert az intézõm mesélt egy két dolgot. Habár a nevedre nem emlékszem, de te ütödded le egy csapással a cirkusz emberét, nem igaz? Méghozzá egész könnyedén. Nyugodtabban alhatnék, ha te is itt szolgállnál nálam, szükségem lehet egy fegyverrel jól bánó, erõs ferfira fõleg ha a settenkedõnek, a böllérnek vagy valaki másnak kedve támadna meglátogatni, és ha a kapitány továbbra is tehetetlenkedik. Az ételre nem lesz gondod, zsold is jár majd vagy bármi amiben megegyezünk, és itt senki nem zavar, az egyszerû népek szólni sem mernek a házamban hangosan, mert jól tudják, hogy a hitelembõl élnek. Mit válaszolsz?
- Legfõbb ideje belehúznunk. Kíváncsi vagyok mi vár ránk az ódon romok közt.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
mikor felpattan ülõhelyérõl, mélyet sóhajt, és beáll a sorba valahol a vezetõ mögött...a szokatlan terep, és az energiájával való takarékoskodás miatt nem beszél sokat, inkább csak gondolkodik,nézegeti a tájat...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, Trotta birtok Idõpont: Nyár eleje, reggel Résztvevõk: Ardo _____________________________________________________________
- Nagyon helyes! Ezt már igazán szeretem. Bajrun majd körbeveret téged, most estig méh szabad vagy, ebédre azonban várunk, meg lesz neked terítve. Addigis elõkészíttetem a szálláshelyed. - nem folytatja tovább, elmehetsz, ha gondolod, látszólag befejezte a beszélgetést. Az ajtó elõtt már nem ácsorog a "sivatagi herceg", de fegyveredet otthagyta neked. Hogy most, vagy késõbb szólsz neki, csak rajtad áll, mihez lenne kedved szabad óráidban?
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, koradélután Résztvevõk: Fila, Kalmon, Joey _____________________________________________________________
Folytatódik utatok, immár könnyebb terepen, merthogy a fenssík tetején járva nem kell többé fel-le himbálózni. Újabb kanyar következik, a fene se tudja már igazából merre. Pontosabban Fila és Joey még elboldogul, ahogy a tájat figyelik, rájönnek ismér keletnek tartanak. Langyos szellõ fújdogál a fák felett, gyengén megborzolja a lombokat. Grevor egyre sûrûbben áll meg körülnézni, de aztán csak folytatja tovább az eddigi irányba. A nap már átbillent a delelõn jócskán, de a vezetõn látszik egyre idegesebb. - Mi lesz már ember, megtalálod végre az irányt? -türelmetlenkedik Janna - Ahágyszor csak erre jártam, mindig megjelöltem néhány fát, bokrot. Most nem találok egyet sem!
- Talán elmosta az esõ a jeleidet. Hogyan jelöltél?
- Azt ugyan nem mossa el semmi, mert karcolással jelöltem meg, de erre kellene lenni a pontnak ahonnan...várjunkcsak! - egy kis mélyedéshez megy és körülnéz egy pillanatig, aztán így kiált fel. - Tudtam én! Köszönöm neked Teru-Hanne, hogy útba igazítassz! Itt egy kis szikla ált régebben, de most nincs itt, csak a helye. - s valóban, egy fû nélküli szabálytalan akaú mélyedés van ott ahova a vezetõtök mutat. - Amikor erre jártam, nem idén volt, de emlékszem, hogy rááltam arra a kõre, és onnan jelöltem meg ezt a fát itt... -oda is sétál a kõ helyére és megnézi a fát, egy darabig bosszankodva keresgél, majd végül megpillantja saját jelzéseit... - Hogy vágna bele a menykõ! Hát mi ez? Itt nem kellene ennyinek lennie! -s valóban, a fa törzsén legalább tucatnyi függõleges rovátha sorakozik egymás melett, és utána több irányba mutató nyíl... - Hogyaza!
- Mond el mi a bajod, hm? Hát nem a te jeleid? - durcáskodik Janna, aki egyre inkább bánja hogy épp ezt a fickót hozta magával, legalábbis arcárõl ez olvasható le. - De, legalábbis egy része, de valaki túl sokat rajzolt belõle, most nem tudom mennyit csináltam én...Úgy szoktam, hogy négy hosszú vonal egy napi járást jelent, de ez...lehetetlen hogy ennyire elmentünk volna, és a nyilak sem mutatnak sehova. Én nem is szoktam nyilakat vésni! Valaki itt szórakozik velem! Ezt a sz*rt is alig találtam meg.
- Akkor most mi lesz? Figyelmeztetlek, hogy nem fizetek ha nem tudsz odavezetni.
- Odamegyünk. Csak kénytelenek leszünk a sûrûben menni, nem tudom így hogy merre is tovább. Ezért iránynak megyünk. Semmi gond.
-Ajánlom is. -Jó, jó mindjárt megyünk tovább, csak elmegyek körõlnézni, rendben? Addig legyetek itt egy kicsit, meg kell néznem, hogy a terep milyen.
*Bólintással nyugtázom a végszót és kifele menet elteszem a kardom. Egyenlõre bóklászok egy kicsit a város peremkerületeiben, inkább csak városnézés jelleggel, majd visszamegyek a fogadóba összeszedni a cuccaimat és szólni a fogadósnak, hogy egyenlõre átköltözöm. Nem sietek különösebben, de próbálok ebédre visszaballagni a nemesi villába, hogy megkóstoljam az ebédet.*
ahogy végighallgatja a párbeszédet,rögtön ez villan fel az agyában:
<valaki szándékosan hátráltatni akar?de egyáltalán ki jár erre???>
odamegy az említett fához,és rápillant,majd leül a tövébe...késõbb,mikor Grevor elmegy,Fila és Janna felé szól:
-Szerintetek is valaki hátráltatni akar minket?vagy Grevor próbálkozik valamivel?
majd kérdõn néz a kérdezettek felé,választ várva.
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, dél Résztvevõk: Rouhn, Króner. _____________________________________________________________
//Rouhn most Njk... //
A halottból Rouhn nem sokat lát, de azért benéz. - Véres munka, pont mint az eset azzal a felszabdalt állattal. Csak ezt nem vágták fel annyira. Gyerünk kapjuk el!
Tovább követitek a nyomokat, Arzo serényen vezet titeket egy járható szakaszon, ami valaha kis út lehetett, s egy kis futás után egy hatalmas ház elõtt álltok. Valaha kerítése is lehetett, falai nagyrészt nemes márványból készülhettek, mára megrepedeztek, a kerítést pedig elhordta valaki, csak pár csonk jelzi még a helyét. Arzo a ház falához fut, és valamit vehemensen ásni kezd. Krónert azonban más köti le, a mosdatlanság szaga megcsapja az orrát...túl soká azonban nem tûnõdhet rajta, mert elõkerül a tulajdonosa is: bár megfigyelni nics ideje nagyon, az illetõ lerongyolódott külsejû férfi, késsel támad rá, és azt visítja: -Gyilkos!
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, koradélután Résztvevõk: Fila, Kalmon, .... Joey _____________________________________________________________
- Felõlem... -válaszolja az erdõkerülõ, s már indulhat is a felderítõ séta Joeyyal.
Janna mérgesen néz a távozó Grevor után, de azért bízik Joeyban, hogy figyelni fog a férfire. - Csak próbálja meg, úgy megcsapom, hogy elfelejti a francos kis jelölgetését! - Dekator békésen tûri hogy Janna simogassa a nyakát. Aztán a ló hirtelen felkapja a fejét, mintha látott volna valamit, idegesen fülel, de mivel jól kinevelt fajta, fejét felszegve harciasan prüszköl, eszébe sincs elfutni. - Mi a baj lovacskám? - kérdi ártatlanul a lány, s körbekémlel. Fila éles szeme mozgást érzékel a fejetek felett, mintha a lombok közül figyelne titeket valaki. Elõbb még mintha hallani is vélte volna a surrogó leveleket..ha azok voltak egyáltalán. Kalmon észrevesz egy libbenõ ágat, pont ott amerre Grevorék távoztak. Talán miattuk mozdult meg az ág? Hisz õk már messze járnak.
Joey könnyen tartja a lépést a fickóval. - Nem lesz könnyû eset. Figyelni kell, ha honnan látni a fennsík keleti szélét, mert addig kell mennünk ameddig meg nem látjuk. Onnan majd csak északnak tartunk, és ott is vagyunk. - Pár percig szótlanul talpaltok, majd Grevor megint megszólal. - Amúgy mit keres ez a csinos jány a romoknál?
-nyugi Arzo ül.- *kiáltja ervül.- Majd iját arrébb teszi, és kardot ránt és várja a férfi támadását elõször ki akarja fárasztani, így védekezõharcba megy át, és két kör után harc az ellenfél elfogásáért lesz. Eközben Rouhnnak kiált, hogy magyarázd el neki.*
szép lassan feláll,s közben tekintetét a lombok felé rántja.mikor ott körbenézett,a rezdülõ ág környékét is alaposan szemügyre veszi...
<az elõbb a fickó megjegyzése...most meg ez...itt valami nagyon nincs rendjén...valami azt súgja,hogy ez nem egy egyszerû könyvvadászat lesz...>
igyekszik fülét és szemét élesíteni,de (egyenlõre) ezek erõsítése céljából nem folyamodik semmilyen titkos tanhoz...innentõl kezdve igyekszik spórolni energiájival...érezni véli,hogy valami baj lesz...lassan ökölbe szórítja a kezét,és megszólal,halkan,hogy csak ittmaradt két társa hallja...
-Ti is hallottátok,és láttátok ezt???
Halkabbra, kimértebbre veszi a hangnemet, vállmagasságba emelt nyitott tenyérrel, hogy jelezze nem áll szándékában használni fegyverét:
-Nem akarunk bántani, nyugodj le szépen, és meséld el miért hitted azt, hogy gyilkosok vagyunk?
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"