________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, koradélután Résztvevõk: Fila, Kalmon, Joey ________________________________________________
- Nem is tudtam, hogy pixinek nevezik! Nohát Fila, hogy te milyen mûvelt vagy! - a lány már kevéssé dühös inkább csillogó szemekkel tekint a legenda ismerõjére. Valószínû, hogy nem ütötte meg magát nagyon, és kíváncsisága felébredt a furcsa erdõlakók iránt.
Nem telik bele sok idõ, és Grevorral visszatér a társasághoz Joey lovag. Az erdõkerülõ kicsit szótlan a visszatéréskor, talán azt latolgatja jó ötlet volt e beavatni a dologba Joeyt, de több választása nics, már megtörtént. -Hát visszajöttetek! El se hinnétek mit találtunk... -lelkendezik Janna, de aztén inkább suttogva folytatja. -Az erdõben pixik élnek, olyan emberszerû lények, csak nagyon kicsik, és szárnyakkal repünek...õk szórakoznak, a kis alávalók...jajj, lehet hallgatóznak, és értik amit monduk? Bizos haragudni fognak ha igen. Még senki sem tárta fel, hogy a Thervok lény ért e valamilyen nyelven, vagy tud e beszélni.
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, dél Résztvevõk: Rouhn, Króner. ______________________________________________________
Tõle telhetõen megpróbál megnyugodni kicsit - Ma történt. Anyám kint volt a háznál, és fát aprított, mikor megjelent. Én elbújtam, Anya meg bemenekült a házba. A mocsok, felkapta a baltát, és utána ment, és... elszaladtam.
megvárja mit felel a beteg férfi, kardjait elteszi hátára, de a távolságot megtartja
-És nem láttad milyen irányba menekült? Ha segítesz, elkapjuk a gyilkost, és utána megyünk.
<Hmm ha már ennyire feszegeti Króner a témát, akkor talán tényleg nem õ volt, de mi van, ha ezzel akarja másra terelni a gyanút? A legjobb, ha tõle kérdezem meg, amint lehet>
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, dél Résztvevõk: Rouhn, Króner. ______________________________________________________
- Úgy láttam a nagy ház felé ment. Ez, ahol mi lehtunk ott arrébb a fák közt valaha cselédszálló volt, az uraságok meg fentebb éltek. Nincs messze. -alaposan végignézi Krónert -Hát igen, pont úgy mint te. Azt hittem te vagy.
Az igéreten, hogy elkapjátok bólogat ugyan, de lehet nem teljesen hisz nektek, másrészt más is foglalkoztatja. - Akkor...most mi lesz?
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, Trotta birtok Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Ardo _____________________________________________________________
A déletlõtt folyamán sétálhatsz még egy jót a városban, s felfedezed a temetõt is a fõtér sarkán lévõ szentély mellett, ahol békés csend honol, így nyugodalmas fertályórát tölthetsz a sírok közt nézelõdve. Elintézed a régi szálláshelyed is, Reutan mester sajnálja hogy meg kell váljon egy igen jóétvágyú vendégétõl, s remélei minden ízletes volt, bíztat bátran nézz be máskor is hozzá...A szálásodért, és minden ellátásért amit eddig nyújtott két ezüstöt, és negyvenhét rézkrajcárt kér tõled.
Az ebéd a Trotta családnálk most kivételesen együtt zajlik a háziakkal, hogy Landor úr bemutathassa családját. Nem a tenger gyümölcse van terítéken, õzpecseny illatozik az asztal közepén. Jelen van a nemes úr felesége, Krécia. Negyvenes évei végén járó asszonyság, valaha talán formás lehetett, de mára elhízott, rövid, sötétvörösre festett, ritkás haja csak rontja az összképet. A fene a gusztusába a nemesnek, ha még mindig képes hozzányúlni. Hogy valószínûleg igen régóta nem tette már, jelzi csak egy serdülõkorú lánygyermekük van, Kylianna. Talán tizenhárom, vagy egy évvel idõseb lehet, pár év mulva szemrevaló látvány lesz a legényeknek, enyhén hullámos világosbarna haja hosszú, barna szeme elevenséget sugároz...Persze lehet már most is van akinek megtetszett, hisz a mellette ülõ tizenkét, talán tizenhárom éves forma legényke már most is elbûvölve cseveg vele. Õ Gonal O'Fer, bevallása szerint Joey lovag unokaöccse, távolra került rokona, Erionból. Egészen világosszõke haja van, kék szeme értelmesen tekint rád.
Körbe is vezetnek a birtokon, és be is költözhetsz a testõröknek szállást adó kisházba, amin Bajrunnal fogsz osztozni.
Délután tanúja lehetsz, ahogy az ifjú Gonal termetéhez képest méretes karddal gyakorlatozik az udvaron. Ügyesnek látszik, s bár a kard még annál is nagyobb mint amit egy kézben egy átlagos harcos elbírna egy hosszú küzdelem alatt, õ két kézzel forgatva, kissé lomhán, de képes csinálni egy két szép vágást. Bajrun egy kiterített szõnegen ücsörög, és batózik, míg a Trotta lány a padról szemléli a fiú ténykedését...
*A délelõtti nyugalmas séta után a Lepényhal vendégszeretetét meghálálva 3 ezüstöt hagyok ott és biztosítom a fogadóst, hogy idõnként benézek egy-egy jóféle halételre vagy pálinkára.*
*A rezidenciára visszatérve lepakolom a holmimat a szálláson és egyszerû ruhámban megyek ebédelni. Örülök a sültnek és magamhoz képest illendõen, de nemeseknek talán még mindig közönséges módon eszek. A kést-villát ugyan próbálom, de ez még mindig nem megy, így inkább a sültet kézzel, köretet kanállal verzióra térek. Egy bocsánatkérõ félmosollyal le is tudom eme illetlenséget részemrõl. Az asztal körül ülõkön végignézve nyugtázom, hogy hacsak a cselédek között nincs korban-külsõben ideálisabb, akkor itt nem fogok kalandozni fehérnép szinten. .*
*A délutáni kellemes idõt kihasználva én is az udvaron töltöm az idõt. A cselédszállás elõtti nagyobb fa árnyékában leterítem az ingemet és félig ráheveredve egy fûszálat rágcsálva nézem a fiú erõfeszítéseit.*
- Igen, nálunk így hívják õket és elég intelligensek, de úgy tudom a szavainkat nem értik. Ettõl függetlenül azért nem vagyunk tõlük biztonságban... Szóval menni kellene tovább.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
- Á most már értem, tehát ezek az apró pillangóemberek a bosszantóink *szól elsõsorban Grevorhoz, majd a többiekhez intézi szavait* az igazi veszélyt viszont, legalább egy legfeljebb egy felderítõcsapatnyi ork jelenti. Vélhetõen õk tépték szét a parda környéki állatokat is. Pár vitaható nyomból gondolom mindezt, *ekkor sukatmondóan Grevorra néz* de a gondolatmenetemben eddig nem találtam hibát
- Ha nincs más dolgunk itt, talán indulhatnánk is...
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Rouhn, Króner. ______________________________________________________
-Elmentek?..de akkor mi lesz velem? Meghalok! Nem lesz aki ápol! Mit tegyek?! Anya!...
Folytathattátok utatokat, s miközben ti a beteggel foglalkoztatok addig Arzo folytatta az ásást egy kicsit odébb. Ahogy tovább indultok és az eb felfigyel rá, büszkén elõhozakodik szerzeményével, egy csonttal. A nyomokat követve nemsoká el is mellõzikek a lyukat, amit a kutyus kapart. Korhadt, fából faragott fejfa áll mellette, s a környéken még néhány. Ahogy nézelõdtök, mintha valaha szabályos emberek vágta ösvények lettek volna ott, kereszt alakban, balra kanyarodik egy, ez az amin tovább kell követni a nyomot. Egyenesen egy valaha patinás, nemesi ház maradványaihoz vezet az út, már messzirõl látszik, hogy mostanság igencsak huzatos lehet, két helyen bedõlt a fal, és a régi spaletták sincsenek meg. Jobbra a valaha volt utacsaka az edõbe veszik...Mintha arról hangokat hozna a szél. Beszéd hangját. Króner hallgatózik, s szinte biztos, hogy többen vannak, és közelednek.
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Pardától keletre az erdõben Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Fila, Kalmon, Joey ________________________________________________
Mivel az út megvan, Grevor készen áll, hogy vezessen titeket. - Nem vagyunk olyan messze mint gondoltam. De..amit az elõb mondott lovag uram..
Janna nem tudja magát tovább tûrtõztetni: - Nem elég, hogy eltitkoltad hogy egy sapat orkfajzat ólálkodik errefelé!? Valld csak be, hogy a szárnyas lényekrõl is tudtál! Hogy ennék meg egymást! De elõbb téged, Grevor! Azt mondtad, úgy ismered az erdõt, mint a tenyered! Hát akkor nem tudod melyik ujjad melyik!
- Nem tudtam a bajkeverõkrõl, mert errefelé nem járok sokat. De ami a másik dolgot illeti, én nem azt mondtam, hogy egy csapat ork vadászik rám! Még mielõtt megvádolnátok mégjobban, csak van egy ork, az is olyanfajta, aki kimosakodott már, nem vad.
Nem kell hozzá sokat sétálni, egy kis forgolódás után, máris rátértek egy viszonylag járható, egyenes ösvényre. - Valaha itt ment egy út, ami már a birtokhoz vezetett, mindjárt ott vagyunk.- fûzi hozzá a vezetõtök.
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, Trotta birtok Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Ardo _____________________________________________________________
A nap sugarai kellemes nyugalmat varázsolnak a zöldelõ urvarra, a fák pedig jótékony árnyat adnak, a környezet álmosító. Majdnem le is bakkan a fejed szunyókálni egyet, mikor egy ember érkezik a kapuhoz: Ezüstös mellényt, és szürke nadrágot, hasonló inget visel. Bajrun fel is kel, de Kyllianna megelõzi, és odasiet a jövevégyhez. Egy levelet kap tõle, s illedelmes meghajlást, talán még valami csacska bókot is, puszta illembõl, hisz a lány mosolya erre utal, aztán elnyeli õt a ház, az ezüstmellényes pedig ahogy jött távozik. Nemsokkal késõbb Landor úr érkezik, a feleségével, s így szól. - Estére vacsorára vagyok hívva.
- De uram, akkor ki marad itthon, ha megint felbukkanna egy idegen?
- Bajrun marad, mégis jobban ismeri a házat.
- Micsoda szerencse, hogy van még egy embered!
- Így is van. Majd Ardo elkísér.
*Összeszedi holmijait, majd elindul amikor meglátja Arzo mit találét - Köpöd ki- szól neki ervül. MAjd a mikor a hangokat hallja int Rouhnnak hogy maradjon csendben megfeszíti iját és öszpontosít.*