(Bedal Alen)
* Nichen kérdésein keveset töpreng.*
- Rendes csapat... esetleg. Én mindig is szkeptikus voltam a hasonló dolgokkal szemben. Az Ibarában jól megtanultam: vannak, akik a színészetet olyan magas fokon űzik, hogy a naívokat puszta szavakkal elcsábítják maguk melllé. Dzsad mentalítás... behízelgés, fölösleges cicomázása a szavaknak, udvariasság... azt hallottam, hogy ez a messzi északon erény. A dzsadoknál csupán eszköz... és én vélek némi párhuzamot felfedezni a jelen helyzet és a régi Ibarai kalandjaim közt. Úgy érzem... el kell mondanom valamit. Jobb ha tudod. De először is arra kérlek: tartsd a szád. Ha nem teszed, én foglak elhallgattatni de ezt komolyan mondom. Ő... az Uram utasítása, hogy Toronba menjek. Mégpedig Ivoria hatott rám ösztönzően... nem az akinek mondja magát. Biztos voltam benne és beigazolódott.... a nő egy fejvadász. Az Anat-Akhan küldötte. Valamiért Toronba kell mennie... talán nekem is hazudott, és ez nem a teljes igazság. Minden esetre azért avatlak be.... mert mint látod, ránk is leselkednek veszélyek. Láttad azt a tűt te is. életemben nem találkoztam még hasonlóval... szerintem a fejvadászságának és a tűnek köze van egymáshoz. És amúgyis arra kérlek, tartsd nyitva a szemed. Fontos lenne... több szem többet lát. És csakhogy tudd: Carolina is tud a dolgokról. Nem tudom, a lány is gyanús... eddig nem tűnt fel, de most feltűnően sokat van azzal a Syl nevezetűvel... lehet hogy velük is vigyázni kell. Lehet hogy Ivoriának hozzájuk is köze van. Akiben biztos vagyok hogy tiszta, az Con és a törp. Mythar is rendes embernek tűnik, de kissé furcsa számomra... lehet, mert pyarronita pap. Ki tudja...
* Bedal egyenesen mered előre, figyeli a tömeget. Nem pillant Nichen szemébe, talán bánja, hogy eddig nem avatta be a lovagot.*