Résztvevők: Teteb Azurec, Gondo, Rhienna D’Vire, Twou Line
Végig méred a gróf leányzót, és azt tapasztalod, hogy nem sűrűn viselt magán fegyvert, de ezen nem is lepődsz meg. Ha esetleg tényleg tanult vívást, attól még nem kardal az oldalán mászkált az udvarhölgyek társaságában. Viszont azt látod, hogy mind rendesen fel van csatolva, és egy kiadósabb vágtázáskor sem fog lehullani róla.
*A nemesi lány, ki most egyszerű cseléd módjára falatozik, csendben végig hallgat benneteket, és arcán látszódik a szomorkás kifejezés. Mikor a lovag is befejezte mondandóját, abba hagyja az evést, és megszólal.
-Sokat látott kalandorok vagytok, így igazatok lehet. Én, ki a vaskos falak nyújtotta védelemben éltem eddigi életemet, mit is tudhatok a világ kegyetlen oldaláról.
*Ekkor iszik egyet a vizes kulcsból, és utána folytatja.
-Igazi mesterek tanították nekem a kardvívás trükkjeit, és taktikáit. A céllövő versenyen mindig élen jártam. De fogalmam sincs, mit tennék, ha az életem kerülne veszélybe. Így jobban belegondolva nektek adok igazat.
Viszont ha soha nem ízlelem meg a halál közelségét, ha soha nem kell imádkoznom teljes hittel Antoh védelméért, és, ha soha nem lépek ki a falak védelméből, akkor miképp leszek majd jó vezetője Umbranas városnak? Hiszen, ha nem látom át a világ szörnyűségeit, akkor talán nem is tudok felkészülni ellenük.
Így bár a józanésznek, és a ti óvó szavaitoknak ellent mondva, veletek tartanék a szörny legyőzésében, de ha nektek útban volnék, hát egymagam indulok a veszélyes feladatra.
*Majd csönd telepszik a kicsiny táborra, és a lány a ti döntésetekre vár.
Ekkor Twou szólal meg, kedves, és baráti szóval. Twou, mikor kijelented, hogy te bele egyezel abba, hogy a lány veletek jöjjön, szinte érződik a lányból a boldogság. Szemei olyan tűzbe lobbantak, melyet csak szülői szeretet, vagy igaz szerelem gyújthat. Végig nézel a többieken, és most már reménykedsz benne, hogy a többiek bele egyeznek, és a lány veletek fog tartani.
//Gondo + 10 Tp a növények miatt.//
//Twou + 10 Tp egy új szövetséges miatt.//