• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Gianagi tél [ÚTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 5 / 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22

Re: Gianagi tél [ÚTK]

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.22. 17:19

(Saun)

*Az Arel-pap és aztán a törpe szavaira összehúzom a szemöldököm és körbenézek a társaságon "rosszat sejtve".*

-Önök ketten együtt érkeztek. Most a törpuram is csatlakozna, mert levelet kapott mint mi. Illetve Scyllaina is kapott egy levelet. Azt hiszem Kyel különös játékot űz velünk. Tudom kissé gyerekes és bárgyú a kérdés, de tegye fel a kezét, aki Hartingba tart a tél beállta előtt Hagud Tonsstad megsegítése céljából? :? 8)

*Egyébként csak mélyen hallgatnék és kivárnám a helyzet tisztázódását, de ez a muzsika most kihozza belőlem a kezdeményezőkészséget és homályos feltételezésekre és következtetésekre hagyatkozva figyelem, hogy tényleg ennyi barátja, ismerőse lenne-e Hagudnak az Istenek ege alatt? Közben kis hatásszünet után a könyökömön megtámaszkodva felemelem a kezemet az esztallapról mintegy megkezdve az alapvetően tényleg kissé gyerekes, de mindenképp tisztább jelentkezést.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.22. 17:32

Nasnaer

*Az uwelita felszólítására felteszem a kezemet, miért is ne tenném. Hisz ismerem. A feltett kezeket elnézve pedig elismerően füttyentek.*

-Ejha! A vén alabárdosnak, van egy két kapcsolata úgylátom. Emberek,törpök, Arel,Darton, Uwel szolgái. Hát nem tétlenkedett az öreg barátok szerzésében az biztos :D
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2007.12.22. 20:13

/Tagrid/

*Drof felajánlására felé fordulok. Fejbiccentés kíséretében válaszolok neki.*
- Köszönöm a felajánlását, elfogadom. Engedje meg, hogy bemutatkozzam. Tagrid vil Lan vagyok, Erigowból.
*A kocsmáros válaszára biccentek, és a málhámhoz megyek az asztalomhoz, hogy magamhoz vegyem. Váltó ruhámat kiveszem belőle, leveszem a vértemet és a többivel a fogadóshoz lépek ismét.*
- Vigyázna erre míg megmosakszom, s akkor a tisztításra is igényt tartanék majd.
*Gyors léptekkel elindulok a mutatott irányba, megkeresem a kis kerti zuhanyt. Túlzásba nem viszem, de azért lemosdok. Kis szikkadás után felöltözöm és visszatérek a fogadóba.
Pont akkor amikor az uwelita lovag felszólítást intéz a társasághoz: "...tegye fel a kezét, aki Hartingba tart a tél beállta előtt Hagud Tonsstad megsegítése céljából".
Na erre lassan közelebb lépek és kíváncsi tekintettel nézem a lassan felemelkedő kezeket. Eddig kettő. Majd lassan három, az enyémmel.*

- Bár nem ismerem az előzményeket, de azt szűröm le, hogy utitársak leszünk. Engedjék meg, hogy bemutatkozzam. Tagrid vil Lan vagyok. - *közben szétnézek a társaságon először a hölggyel kezdve.* - Én is Hagud Tonsstadhoz igyekszem kérésére.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.23. 1:17

Scyllaina

*A boromat megkapván a kis társaság közé telepszem, hiába, hogy nem értem egy szavukat sem. A kobzosnak hála a kedvem még így is jó, s egyre jobb lesz - de hát nehéz úgy érvényesülnie bárminek, ha nem ismerjük a hely adott nyelvét.*
<Majdcsak elleszek valahogy míg vissza nem indulunk a rendbe. Addig marad a testbeszéd... az uwelitával el is bírnám... meg a hóhajú sem piskóta az areliták... no igen, van miből válogatni :D>
*Kalandoznak el a gondolataim, amikor a nevemet hallom.
Reflexből felállok katonásan, majd haptákba vágva magam veszem el a levelet a futártól. Nézegetem egy kicsit, majd elvonulok egy félreesőbb helyre (ha van) és kibontom, elolvasom.
Meglep a tartalma. Nagyon meglep.*

<Vajon mivel vívtam ki az öreg ilyen irányú figyelmét a hegyekben? S jól titkolta ilyen mértékű szimpátiáját. De miért én kaptam, és miért nem Keegan?... Na mindegy... legalább lesz lehetőségem megtanulni ezt a nyelvet is. Kénytelen leszek, hacsak Sholto nem jön velem. :roll:>
*Elolvasván a levelet Sholtohoz megyek. A formalitást nem viszem túlzásba, de azért komoly ábrázattal beszélek vele aszisz nyelven.*
- Uram! A giangi hegységben szerzett szövetségesünk, Hagud Tonsstad kér tőlem segítséget, hogy a herceg által adományozott Fagyvár nevű adományához jogosan hozzájusson, mert jelenleg idegen kézen van jogtalanul, és nem hajlandó átadni a jogos tulajdonosának a birtokot. Ráadásul még a birtok melletti falu lakosai is igen furcsán viselkednek eme ügyben szerinte. Hogy hellyel közzel idézzem: bégetnek mint a birkák a vár jelenlegi urának szavára, pedig vérbeli giangiak. Hiányos nyelvismeretemre való tekintettel, akár mehetnénk is mind a hárman, hisz a zsinatnak már vége, és hárman biztos többet tudunk tenni Hagudért mint én egyedül.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.12.23. 11:37

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Vadászmester fogadó
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Mindenki

//Mindenki//

A két paplovagcsoport vezetője, Boyd és Sholto egymásra, majd rátok néz.
Mivel Sholto kiválóan beszéli az ervet, és a társaság túlnyomó része erv, vagy legalábbis eddig ervül folyt a társalgás, ezen a nyelven beszél getnek egymással, majd Boyd átveszi a szót és nektek mondja:

- Látom mindannyiójuknak van egy közös ügye. Nos mi személyesen nem ismerjük az emlegetett veteránt, -személyesen én sem- de az alárendeltjeink igen jó kapcsolatot áponak vele, és ahogy látom önök is.
- Mivel a felvetett probléma ahogy látom súlyos de legalábbis komoly horderejűnek tűnik; nem állunk a segítő akciójuk útjába, főleg ha már ennyi véletlenen keresztűl támogatták azt az istenek.

//Saun//

Boyd iszik egy kortyot, leteszi a poharat az asztalra és azt mondja:

- Nos Saun, a Bosszúangyaloknak még egyelőre maradni kell, a nagymester még rámbízott egy kis diplomáciai feladatot: beszámoltam neki Monroe kirohanásáról, és megkért próbáljak meg békéltetőként fellépni az ügyben mielőtt elfajulna valami vallásháborúvá.
- De ez magát már nem érinti; az utasítás nekem szólt, de bőven elegen leszünk rá a Tegannal és őszintén szólva sokat nem akarok kínlódni a keményfejű Monroeval, egy próbát teszek, ha megnyugszik, megnyugszik, ha meg nem majd rájön mikor szembemegy az egész gianagi pyar egyházzal. Na mindegy. Egy szó mint száz, ha dolga van menjen, elengedem; ha jól értem a szavait tavaszig nem számítsunk az előkerülésére. Nos; rendben van; de ha végzett az elsó hóolvadás után jelentkezzen a genningeni rendházunkban és számoljon be mit végzett.

//Scyl//

Sholto lefordítja neked miről volt szó.

- Rendben van Scyl látom fontos neked az ügy. És nekem van mi fontosabb: mivel a rendházalapítási kérelmünket elfogadták jó pár évig itt fogunk szolgálatot teljesíteni, úgyhogy barátkozzék a gianagi kultúrával!
- Elég baj az nekem, hogy olyan segítőm van aki nem bírja az erv nyelvet, úgyhogy a kis kiruccanása még kapóra is jön! Nem fogjuk elkísérni, egyedül fog menni. Még jó is hogy tavaszig el leszel zárva a külvilágtól ott Darton háta mögött; össze leszel zárva egy kis erv ajkú csapatban, ez eszményi helyzet ahhoz hogy megtanulj végre ervül!
- Nemhogy elengedlek, hanem elküldelek velük, engem csak egy érdekel: mire eljön a tavasz folyékonyan beszéld a helyiek nyelvét, mert sok térítő munka vár itt ránk el kell fogadtatni magunkat. Ha nem beszéled a nyelvüket, nem tudlak mire használni itt, és visszaküldelek Rowonba!
- Úgyhogy menj csak, tarts ezzel a vidám társasággal, figyelj és tanuld meg a nyelvet! Ha a hegyekben eljön a tavasz, és az utak ismét járhatóak lesznek, gyere vissza Sinog Kulba és keress meg!

//Mindenki//

Nyílvánvalóvá vált hogy mindenki ismeri Hagud Tonsstadot. Már csak az a kérdés a csapat együttműködik-e az öreg veterán kérésének megvalósításában…
A paplovagok vezetői még maradnak és mértékkel iszogatni kezdenek és egymással tárgyalnak.
A használt terítéket elviszik a felszolgálók.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.12.23. 11:41

Jutalmazás

A játékos karaktereket az eddigi jó teljesítményükért

4+d6 Tp-vel jutalmazom (pici szerencsét is belevonunk a fejlődésbe, ezért használok kockát. :) )
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.23. 11:56

(Saun)

*Türelemmel megvárom és végighallgatom a történéseket, majd először előljáróm felé enyhén meghajolok ültömben és öklömet a mellvértemre teszem.*

-Értettem Uram. Uwel adjon erőt Önnek és Tegannak.

*Ezután végighordozom tekintetem az egybegyűlteken. Feltámad bennem valamiféle komor elégtételérzet hisz ismét küldetésben járok és régi fegyvertársamat segíthetem Uwel segedelmével az Igazság nevében. Látszik rajtam, hogy ez már inkább az én világom, mintsem a zsinatra járás és politika.*

-Hölgyem. Uraim. Azt hiszem csapatban az erő. Közös cél vezet és közös a barát is kit meg kell segítenünk. Javaslom ne csak egyirányba, hanem együtt vágjunk neki az útnak és a feladatunk beteljesítésének.

//4+D6=4+6=10 TP//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.23. 13:01

//Tp:4+1= 5//

Scyllaina

*Végighallgatom Sholtot, majd alaposan végigmérem a társaságot. Arcomon egy mosoly jelenik meg, mely azt mutatja szórakozok belül a helyzeten.
Sholto szavaira felvonom a szemöldököm, majd némi iróniával magam felé megfűszerezve válaszolok asziszul.*
- A tél tán csak elég lesz megtanulni a nyelvet, de ha mégsem profi leszek a testbeszédben. Egyébként meg tudja mi a véleményem a szavakról... félreérthetőek, nem úgy mint a tettek. Ééérdekes lesz az elkövetkezendő pár napom, főleg, ha senki sem érti egyetlen szavam sem :D
*Az uwelita szavait ismételten nem értem, de jelenleg jobb a kedvem, mintsem zavarna ilyen semmiség, így széles mosollyal emelem a kupám a társaságra üdvözlés képpen a "csapat" tagjainak bármit is mondott hittársam.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.23. 16:29

Nasnaer

*A bosszúangyal felszólalására odafigyelek és egyet értek vele. Könnyebb lesz ha közös erővel fogunk neki ennek a feladatnak.*

-Igazad van. Bár ha belegondolunk, hatan vagyunk. Ellenségünk a várur és egész csapata. Ez egy öngyilkos küledetés lehet..... Mikor indulunk? :D

*Majd meghuza kupáját és kicsit komolyabb arcal néz.*

-Komolyra fordítva a szót, igaza van. Tényleg össze kellene fognunk, ha már úgyis egy felé vezet utunk, sőt mi több, egy emberhez, akit mindannyian ismerünk és barátunk.

*Majd midőn úgy gondolom, hogy túlontúl komoly voltam, megrázom a fejemet és megszólalok.*

-Hhh. Valami volt ebben a borban, mert nem voltam ilyen komoly rég óta. Na mindegy. - azzal tölti is magának az újabb kupával.

//4+K6:6=10 Tp//

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.12.23. 18:42

<furcsa helyzetekbe sodrod a törpét Tooma de te tudod>
- Hát légyen. Menjünk együtt így többet tehetünk közös barátunkért.
majd a korsómat kiürítem és újabb sört kérek

//
tp:4+5=9
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2007.12.24. 22:10

/Tagrid/

*Az újabb párbeszédeket figyelve lassan kortyolgatom a söröm. A javaslaton nem sokat gondolkodom, melyet az uwelita tett.*
- Igen! Jó ötletnek tartom én is a csapatb szerveződést. S ahogy szokták nállunk mondani: "Memnjük, s csapjunk a lecsóba!" - *mondom ezt fültől fülig érő mosollyal, majd egy jó nagyot húzok ismét a sörből.*

//Tp: 4+4=8//
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.12.25. 11:03

(Elric)

*Örömmel veszem tudomásul hogy a kupa bor mellé kapok még egy hordót is, teljesen ingyen. Innentől feltett szándékom hogy egy tapodtat sem mozdulok mellőle. Ahova én megyek, oda jön ő is! :lol: Persze azért ha már elémrakták, az ételt sem vetem meg, úgy figyelek a beszélgetésre. Nem mondanám hogy különösebben meglepődnék. Mióta a bokorszobornál összefutottam hittársammal, már tisztában vagyok vele hogy az istenek figyelik az utunkat, csak az lep meg kissé hogy a hűtlen anyát a fiával látom szövetkezni, nade annál jobb hát! Különben is a vér nem válik vízzé!*

-No ha már így összeismerkedtünk, azt mondom igyuk meg ezt a finom borocskát, és induljunk mihamarabb, hisz a barátunknak szüksége van ránk!

//Tp: 4+1= 5 //
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.12.25. 13:16

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Vadászmester fogadó
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Mindenki

Az ebéd és az ismerkedés jó hangulatban telik. A paplovag-vezetők szóba elegyednek az arelitákkal és végül is megemlítik, hogy zsinatról jöttek, ahol a dartonitákat Gianag hivatalosan elfogadott felekezetévé emelték.
Egy órás beszélgetés után Sholto és Boyd egy napos kimenőt ad a maradék alárnedeltjének és tábort bontanak.
Boyd a helyi fegyverkovácsokhoz indul, Sholto pedig hálaáldozatot akar bemutatni Dartonnak a helyi temetőben-egyedül.

Ami a beszélgetés alatt rögtön kitűnik: a Scyllaina nevű paplovagnő egyátalán nem beszél ervül, a közöst is erősen töri. Ő valószínűleg nem északról származik.
Drof a törp harcos a közöst nem érti, ellenben csapnivaló nyelvtani hibákkal beszéli az ervet…
Ők ketten sajnos egyátalán nem beszélnek egy olyan nyelvet, amit mindkettejük ért, így „társalgásuk” csak a metakommunikációra támaszkodik.

//Off: Mindenki annyit mond el magáról amennyit akar, vagy tud, jeleneleg a fogadóban vagytok, egyéb rendkívűli esemény nem törtlnik, beszélgettek, ismerkedtek. Egyenlőre nem tudom továbbléptetni az eseményeket, mert nem látom, hogy valaki valami konkrétat tervezne, erőszakosan tolni meg nem akarom a cselekményt. :roll://
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.25. 15:22

(Saun)

*Örülök, hogy társaim is egyetértenek velem. A gyors indulást felemás érzésekkel fogadom. Egyrészt nekem is indulhatnékom támad, ha arra gondolok mielőbb jó lenne Hagudot újra látni és többet megtudni az ügyről. Viszont a túlzott sietség megbosszulhatja magát.*

-Azt hiszem eldőlt, hogy egy csapatként kelünk útra. Az a kérdés, hogy mikor és hogyan utazzunk? Valószínűsítem, hogy abban egyetértünk, hogy lovon a célravezetőbb indulnunk. Viszont az időpontnél érdemes megfontolni, hogy meddig jutunk az est leszálltáig. Mert még valamiféle védettebb táborhelyre is szükségünk lesz. Vagy induljunk holnap hajnalban és akkor egy napunk lesz egyben az utazás első, talán kissé vontatottabb részére. Úgy vélem kelleni fog egy kis idő, mire összeszokunk. Így ma délután még mindenki elintézheti ügyeit és megpihenhet, ki még csak most érkezett Sinog-Kul falai közé.

<Kicsit teátrális monológ volt. 8) Azért azt már most sejtem, hogy ha valamiféle rendet is szeretnénk, akkor a sokszínűség és főként a két lazább paptársunk miatt össze kell fogni a csapatot vagy káosz lesz, aminek soha nincs jó vége. 8) >

*Ezek után figyelem mit válaszolnak társaim, illetve erősen remélem, hogy ezek után sikerüól egy békés beszélgetés alkalmával többet megtudnunk egymásról, hogy legyen lehetőségünk felmérni a többiek adottságait.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.26. 14:16

Nasnaer

*Az uwelita felszólalására természetesen reagálok. Én ne szolnék :D*

-Hát véleményem az hogy akár most is indulhatnánk, mivel engem nem zavar a természetben való alvás, de mivel tekintettel vagyok a többiekre is és tudom, hogy páran nem szívesen töltik a szabadban az éjszakájukat, szerintem holnap hajnalban indukjuk.

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 5 / 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22

Vissza: Régi Kalandok...