• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Hó hull a holtakra... [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
122 hozzászólás • Oldal: 5 / 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Re: Hó hull a holtakra... [ETK]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.08. 15:40

Résztvevők: con Holgar cwa Aeron (Ichigo), Derchion (Annorax), Gendor (Togar)

Az őr elveszi con Holgartól a pairost, de csak egy pillantást vet rá, máris felismeri az okirat valódiságát. Fejet hajt, társa hasonlóképp cselekszik, tiszteletteljes hangnemben fordul con Holgarhoz:

-Bocsásson meg, Uram, de az a feladatom, hogy kikérdezzek mindenkit a szándéka felől. Ez esteben nem állhatom útjukat, a rendházat ott, a magas toronnyal szemben találják. A rendház vezetőjét odabent találja meg. *mutat a mondott irányba*-Az Istenek adjanak szép napot továbbra is!

Majd ismét fejet hajt, és félreáll az utatokból. Belébve a kapun Erion mesés gazdagságról árulkodó része tárul a szemetek elé. Ameddig elláttok, hatalmas paloták, parkok és kastélyok látszanak, a negyed tényleg "hercegi" szépségű. Ahogy jobbra tekintetek, látjátok azt a több emelet magas tornyot, amelyről a tiszt beszélt, mellyel szemben Krad erioni fellegvárának erődszerű épületeggyüttese magasodik, vasalt kapuja felett az Aranykörrel, Krad szimbólumával. A kapu egyik szárnya van nyitva, ahogy közeledtek, a mozgolódást is láthatjátok odabent. Még mielőtt belépnétek, kopaszodó, idős, mégis tiszteletet parancsoló megjelenésű férfiú lép elétek.

-Krad hozta önöket, Urak! Az én nevem Thodras con Lortan atya, én vagyok az erioni Kutatók rendjének alkalmi vezetője, amíg a nagymester -Krad nyújtsa hosszúra életét- távol tartózkodik. Mi célból érkeztek hozzánk?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.08. 20:02

con Holgar cwa Aeron

-Nincs miért bocsánatot kérned, te cask a munkádat végzed a társaddal együtt. - mondja az őrnek majd belépnek a kapun.

*Holgar elé gyönyörű látvány tárúl. Bőszen tekinget körbe, majd elindulnak a torony irányába.*

<Nagyon szép és esztétikus környezet. Tán még az Erigowi rendházét is felülmúlja. Az elébük lépő férfit mély meghalylással üdvözli.>

-Üdvözlet tiszteletreméltő Thodras con Lortan atya, Krad adassék hosszú életet és tudást. Az én nevem con Holgar cwa Aeron, az erigowi rendházból. A társaim, - mutatok a két férfire - információt szeretnének kapni, ha lehetséges, én pedigg itta tartózkodásom alkalmából kerestem fel a rendházat, hogy tiszteletemet kifejezzem Krad iránt és ha valamiben egítségre szorúlnak, szívesen segítek.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.08. 20:22

Anapol (Aldama)

<Hm... hová mennek ezek. Csak nem valami huncutságon törik a fejüket.>-gondolkozom magamban

-Zenész barátom nem tartanál velem ez után a 3 elvetemült fickó után szeretnék menni.

Ha tart velem a zenész ha nem, amint ki megy a három fickó én is követem őket lehetőleg feltűnés nélkül. Szólok azonnal hogy hozzák a lovamat és követem a kis hintót.
Amint oda érnek a rendházhoz megvárom amíg bemennek és csak utánuk teszek kísérletet a belépésre. De előtte elolvasom a levelemet amit kaptam hogy még is mi lehet benne.

<Érdekesnek tűnik ez az egész Krados herce-hurca de ha a levél fontosabb dologról szól akkor az az első feladatom amit meg kell hogy oldjak.>-könyvelem el magamban szomorúan.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Annorax » 2008.04.08. 20:41

(Derchion)

Belépek énis a lovag után a kapun amikor körülnézek megfog egy kicsit a látvány de utána egyből eszembe jut hogy nem a szabadban vagyok.Mégis csak egy városban ez még ha egy kicsit teszetősebb a környezet akkor se élném le itt az életem.Gyorsan Holgar mellé lépkedek...

-Köszönöm hogy segítessz nekünk és még csak a nevemet se tudod ezért hálás vagyok neked.Az én nevem Derchion és tiadlanból származom.

Amikor a pap elénk áll meglep a kisugárzása a tekintélyt parancsoló megjelenése.Amikor Holgar minket említ előrébb lépek egy kicsit és üdvözlöm az atyát...

-Üdvözlöm atyám az én nevem Derchion és azért kerestük fel önöket mert információra lenne szükségünk Rel'Morran-ról amennyiben ez nem jelent túl nagy problémát.Mi sajnos nem tudunk többet csak ezt a nevet és szeretnénk kideríteni hogy miről is van szó.
Annorax

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.09. 8:30

(Gendor)

-Üdvözlöm én is-mondom a papnak.Majd körbetekintek megnézem a bejáratot és megcsodálom az építészetet. Beszélni beszéljenek a többiek én csak elkísértem őket idáig kíváncsiságból.Maga a pap különösebben nem hat meg mivel nem Kradban hiszek, viszont látom a hatást a két emberen és elmosolyodom.Várom mit válaszol a kérésre vagy elhajt vagy nem bár az utóbbit remélem.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.09. 14:29

Résztvevők: Mindenki

Gendor, con Holgar cwa Aeron, Derchion

A pap biccent mindannyiótok felé. Mikor Derchion elmondja, mit is szeretne, a pap felszisszen, megvakarja a feje búbját, miközben szemöldökét felvonva hümmög. Kisvártatva megszólal.

-Hmmm... Rel'Morran... biztos vagyok benne, hogy valamelyik testvérem irataiban olvsatam már, de már nem tudom pontosan. Amit Krad ad, azt el is veszi... átkos szenilitás... De kerüljetek beljebb, és ha con Holgar mellett maradtok, akkor büntetlenül kutakodhattok a keresett információért, könyvtárunk hatalmas, és biztos, hogy megtaláljátok a nektek kellő könyvet, fóliánst, vagy térképet.

Int nektek, hogy lépjetek be, ő lépi át utoljára a küszöböt. Odabent egy tágas csarnokba léptek, Gendor értő szeme azonnal felismeri, hogy itt bizony a kőfik is dolgoztak. A pap egy kétszárnyú faajtó felé vezet benneteket, majd betessékel. Döbbentő látvány tárul a szemetek elé... a majd 5 láb magas, alapterületre is hatalmas teremben a plafonig érnek a köynvespolcok, rajta könyvek sorakoznak, az összes polc tömve van. Meglepett arcotokat látva a pap elmosolyodik, majd magához inti a hátatok mögött con Holgart:

-Jól vigyázz, fiam! A felelősség a tiéd, és rendházunk rendkívül szigorúan büntet a tudás rongálásáért, mint ahogy te is tudod.

Megveregeti a vállad, majd távozik az ajtón keresztül. Azonban hirtelen még visszadugja a fejét, és odaszól nektek:

-Krad azt súgja, valahol arra találjátok, amire szükségetek van. *mutat az egyik távoli polc felé... Aztán ismét eltűnik, és magatokra maradtok a teremben. Legalábbis látszólag...

Aldama (Erin O'Shanon)

Amikor előhozzák a lovadat, gyorsan felpattansz, hogy kövesd a batárt, ami gyorsan távolodik a tömegben. Tisztes távolságban állsz meg akkor is, amikor a hercegi negyed bejáratánál újdonsült barátaid kiszállnak, majd az őrrel való rövid parolázás után belépnek a kapun. Követed őket, ám az őr megállít.

-Merre tart, Uram?

//Erin, ha mész Aldama-val, akkor tulajdonképpen neked is azt tudnám írni, mint neki. Amennyiben nem mész, akkor írd meg, h addig mit csinálsz, amíg magadra hagytak újdönsült ismerőseid.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2008.04.09. 15:50

(Erin O'Shanon)

-Köszönöm barátom, de nem nekem való dolog ez a nagy mászkálás, én csendes ember vagyok, csak akkor megyek bárhová, ha szükséges.

<Kivéve amikor nem...>

Amint elmentek a többiek, kényelmebehelyezem magam, előveszem a lantomat, és rövid ujjgyakorlat, és hangolás után csendesen elzenélgetek.

<Tele hassal és a zenével egy iyen unalmas nap is jól esik. Már csak valami nőt kéne összeszedni, mert kezdek magányos lenni. A feladat adott, nézzünk csak körbe.>

Játék közbe nézelődök, és próbálok valami tetszetős hölgyeményt kifogni.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.09. 16:05

(Gendor)

Körbenézek a könyvek között, szép gyűjtemény bár nem értem miért papírra kell írni a dolgokat mikor azok hamar tönkremennek elég nekik 2-300 év.Bezzeg nálunk amit mi írunk még évezredek múlva is olvasható.Mikor a pap a polc felé mutat elindulok arrafelé és keresek valami könyvjegyzéket mik vannak ott hátha könnyebb lesz betájolni mit is keresünk.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.09. 19:16

Anapol (Aldama)

-Jó napot uram! A nevem Aldama. A dorani varázsló tanács küldött ide az itt lévő követségébe.-felelem neki nemesi vénámat is megmutatva elvégre hencegő varázsló vagyok. :D

<Mindenesetre jó lenne ha beengedne ez a fickó, nem akarok kint rekedni. Hm... bár ha nem enged be az se baj könnyen megoldható eme probléma.>-töprengek magamban.

A levelet továbbra is megpróbálom elolvasni ha semmi nem szakít meg ebben.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Annorax » 2008.04.09. 20:18

(Derchion)

<Ennyi könyv ehez 10 emeröltő is kevés lenne hogy a végére jusson az ember>

Amikor a pap visszaszól kicsit megkönnyebbülten lépek a könyvespolc elé és elkezdem nézegetni a tömött polcokat.Fogalmam sincs végülis hogy pontosan mit is keresek ezér elkezdem elolvasgatni a könyvek címeit és ami sejtésem szerint kapcsolódhata témához azokat átnézem.
Annorax

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.14. 8:52

con Holgar cwa Aeron

*Elkisérem a törpét és az embert a könyvtárba. A könyvek mennyisége nem lep meg, hiszen ettől nagyobbat is láttam már az erigowi rendháznál, viszont figyelem a két "idegen" reakcióit és kicsit elmosolyodok magamban és persze büszke is vagyok egy kicsit. Láthatják hogy a lovagrendnél nem csak a harcászatot, de a tudást is okítják. Viszont már engem is kezd érdekelni, hogy mi lehet ez a Rel'Morran. Lortan atya válaszára pedig biccentek, hogy tudomásúl vettem. Közben nézem a két férfit amint kutakodik. Én is nézegetem a könyveket, hátha van valami érdekes köztük.*

-Ha szabadna megkérdeznem, mi ez a Rel'Morran amit keresnek?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.14. 16:53

Résztvevők: Mindenki

Erin O'Shanon

Társaid már jópár perce elmentek, hangszeredet elővéve egy lassú dallamot kezdesz el játszani. A bent ücsörgők rád néznek, és figyelik játékodat. Fejüket ritmusra billentgetik, de nem mozdulnak, csak székükön ücsörögve élvezik a kellemes dallamokat. Ahogy körbenézel játék közben, csalódottan tapasztalod, hogy a fogadóban jelenleg egyetlen hölgyvendég sem tartózkodik, csak és kizárólag férfiak... azonban a pult mögött nyíló ajtóban szőke tincseket látsz, amint sürög-forog gazdájuk a konyhában. Nem láthattál többet, az ajtóban megjelenik a fogadós, becsukja maga mögött, majd a szemét rád függeszti.

Aldama

Az őr a fejed búbjától a lovad talpáig végigmér, majd enyhén fenyegető hangnemben, a második szót megnyomva válaszol:
-Sajnálom, Uram, de nincs tudomásom semmiféle varázslóküldöttségről, ami jelenleg a Hercegi Negyedben tartózkodna. Úgyhogy felszólítom, hogy tegyen le a bejutási szándékáról.
Ezzel int, hogy távozz.

Gendor, con Holgar cwa Aeron, Derchion

Ahogy közeledtek a pap által mutatott polc felé, látjátok, hogy még így is meglehetősen sok könyvet kell átnéznetek a kívánt információért. A könyvek gerincén álló feliratokat végigfutva világossá válik, hogy a polcon az Észak-Ynevvel foglalkozó munkák vannak, ezen a részen elsősorban térképek, és egyéb geológiai, teológiai jellegű munkák. Felcsaptok egy-egy könyvet, lapozgattok benne. Már jópár perce rágjátok át magatokat a könyveken, de még semmi eredményt nem találtatok. Egyik-másik könyvből sűrű porfelő csapódik az arcotokba felnyitáskor, látszólag a nagy részét igen ritkán forgatja bárki is. Azonban ez titeket nem zavar, lázasan kutakodtok tovább...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.14. 18:22

(Gendor)

Leveszem a könyvet a polcról és figyelmesen végigolvasom.Érdekes dolgok vannak benne majd odafordulok Derchionhoz és szólok neki.
-Azt hiszem megtaláltam amit keresel, ez egy hely neve Északon jelenleg valami kereskedőváros. A hatodkorban épült ujra a Kyrek építették. Előtte a crantaiaknak volt itt városa ez már nem hangzik túl bizalomgerjesztőnek. Eljutni oda sem egyszerű át kell vágni a senkiföldjén.Bár itt egy térkép róla-mutatom a könyvet.
-És most hogyan tovább? Oda akarsz menni? Mert akkor elkísérlek ki tudja mit látni ott elég réginek látszik kíváncsi vagyok rá.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.04.14. 19:56

Anapol (Aldama)

-Oh vagy úgy rendben értem.-enyhe mosoly a szám szélén.

Leszállok a lovamról és leheveredek a fal tövébe és elkezdem olvasni a levelemet.

<Ha az őr nem fog békén hagyni kénytelen leszek bemenni és rendre utasítani.>-elmélkedek magamban.

használok egy 7 pszi pontos diszciplinát az őrre melynek neve auraérzékelés a táblázat mutatja meg milyen erősségűek a pszipajzsai, ezen felül körülnézek hány őr van pontosan
0= nincs
1-9= gyenge
10-21= mérsékelt
22-34= közepes
35-50= erős
51-...= nagyon erős
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.15. 15:20

Résztvevők: Aldama (Anapol)

Körbepillantasz, és gyorsan megszámolod, hány őr is jár-kel arrafelé. A kapu két oldalán egy-egy őrt látsz, a városőrség egyenruhájában, mellvértben, oldalukon kard, kezükben alabárd. Ahogy beljebb nézel a kapun, ott egy sétáló őrjáratot látsz, de még elég messze vannak, kb. 5-6 ember lehet. Rövid koncentrálással felidézed a mestereid által megtanított diszciplínát, és vizsgálódva nézed az őr pajzsait. Ha jól értelmezed a látottakat, közepes erősségűek, hogy pontosan mennyi, azt nem tudod. Elég jól védett elme ez egy őrnek, de mint tudjuk, Erionban vagyunk... itt nincsenek meglepetések. Leülsz a fal tövébe, és ismét elolvasod a leveled.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
122 hozzászólás • Oldal: 5 / 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Vissza: Régi Kalandok...