Mikor felöltözött megnézte magát a szemközti tükörben //Off.gondolom talál a szobában egyet.// Tett egy kísérletet rá, hogy a széles gallérú shadoni inget megigazítsa nyakán, de a mozdulattól feszülni kezdtek hátán a varatok, így nem kínlódott tovább a "toalettjével", hanem felhajtva hagyta a gallért.
-Akkor mehetünk ebédelni signoria?
Ebéd közben volt rá ideje hogy átgondolja a helyzetet.
<Mit is mondott az inas? A donnának soha nem volt férje! Akkor ez a gyerek egy "dorah"! (a "zabigyerek" megfelelõje a dwoon nyelvben) >
Sejtette, hogy jópár párbaj folyhatott már le e téma miatt a donna környezetében, és igazi darázsfészek lehet ebbe belenyúlni, de komoly biztonsági kockázatot jelent bizonyos szempontból, (aminek miértjét és okát ebéd után akart a donnával megosztani) most látta csak át, hogy ez a fél év nagyon kemény lesz.
Az ebéd végeztével megszólította a signoriát:
- Szeretnék négyszemközt beszélni önnel.
Amennyiben a donna hajlandó rá:
- Signora nem kertelek, átgondoltam a helyzetét és van itt néhány apróság ami zavar. Lehet hogy nem értek az intrikákhoz, de nem vagyok teljesen hülye.
-Úgy tudom, -az inas elmondta- hogy önnek soha nem volt férje, de van egy gyermeke. <Remélem megvesszõzteti az inast amiért jártatja a pofáját, amúgy is egy kis pöffeszkedõ görény, ráfér egy kis verés!

//Megvárja a választ, ha a donna hárít, vagy be akarja fejezni a társalgást, gyorsan elmondja érveit://
Komolyan beszél:
- csak tudja elképzeltem mit tennék én ha shadoni nemes lennék a környékrõl. Vagyont soha nem hagynak gazda nélkül, és már megbocsásson de a nemesek szemében ön csak egy jó party sok pénzzel, és gazdag birtokkal. Ki ne akarná megszerezni magának? és mit kapnak? Gondolom visszautasítást és gúnykacajt a pofájukba, ismerve a stílusát, gondolom jópár erõszakoskodót porig alázott már, és szerezhetett jópár halálosan sértett kikosarazott ellenséget. Tudja a férfi meglehetõsen veszélyes álattá válik, ha a büszkeségében alázzák meg. Nem csodálkoznék ha ezek a kikosarazottak összefognának, hogy -ha már megszerezni nem tudták- elveszejtsék. Gondolom ez csak még jobban felkorbácsolta dacosságát, és -feltételezem- fricskázza a fõrendeket azzal, hogy szeretõt tart, és nyíltan vállalja a....házasságon kívûl született lányát.
Asszonyom elgondolkodott ezen már? Ha én azt akarnám hogy szenvedjen ,ott fognám meg, ahol a legjobban fáj.: a lányán keresztûl.
Ehhez képest Tariq-on kívûl egy árva fegyveres sincs a házban. Tudom hogy ízlése ellen való, de állítasson õröket a házba, akiknek éles a szemük és jó a fülük.
Gondolom az ön által kezelt vagyont szétosztanák, ha önt valami véletlen baleset érné...martalócok pedig minden országúton vannak.
Nagyot sóhajtott.
- Gondolom ön is érzi a veszélyt ezért fogadott fel pluszba engem is. Biztonságot akar?
- Akkor állítasson több õrt a lánya lakrészéhez...és....-gondolkodik hogy kimondja-e ami szerinte nyilvánvaló:
(komolyan aggódik a nõért)
....megteszem ami tõlem telik de a legjobbat azzal tenne a lányának és magának ha....
....menjen férjhez. Legalább formálisan. Akkor már békén hagynák.