Castor letette a kezébe adott bort. Két kezébe fogta a nõ finom arcát, óvatosan, mintha törékeny rubinttükröt tartana. Gyengéden megcsókolta Messalát, pontosan annyit és ugyanúgy ahogy a nõ tanította neki. Utána magához vonta, átölelte, és miközben a nyakát simogatja, halkan, komolyan a fülébe suttogott.
- Szerinted melyik arcodat nem láttam még? Láttam az úrnõt, az ölni kész anyatigrist, az odaadó anyát, a veszett amazont, az égõ szemû harcost, -megjegyzem az oldalam még most is fáj - , láttam a gyengét, az elesettet, és láttam a szeretõt. Az összeset a nyakamba zúdítottad. Mondd, hány férfinak nyíltál már meg ennyire? Így is, akkor is kellesz. Szeretném hinni, hogy nemcsak ölni, gyilkolni vagyok képes; hogy egyszer társ és apa leszek. Kérlek add meg nekem az esélyt, hogy miattad jobb ember legyek!
Abban biztos vagyok, hogy nem vagyok közömbös a számodra, de te pedig egyben biztos lehetsz. Én kétféleképpen hagyhatom el Shadont:
- vagy az oldaladon, a férjedként
- vagy, ha nemet mondasz, egy regiment honfivér jön értem hogy bilincsben hurcoljon el innét; mert soha nem fogok hazatérni, ha te nem jöhetsz velem!
-Ha nem kellek elfogadom, de legalább azt engedd meg hogy a testõrödként szolgálhassalak!
Szavaiból érzõdött tényleg szerelmes, nem voltak betanult szóvirágai, mondta, ami az eszébe jutott, mint akit a költészet istene csókolt szájon, szívbõl, öszintén.
Elengedte a nõt.
-Akkor most magadra hagylak.
Kiment az étkezõbõl, ahogy Mimi is tette.
Életében másodjára vallott szerelmet. Mindkettõt egy napon és mindkettõt ugyanannak a nõnek.