Résztvevõk:Pat
-Tudom, nem szoknyának jobban örültél volna. Kérj mosószappant valakitõl és a tónál moshatsz, s mire útra kell kelned már nadrágban teheted. Hord gyakrabban nõi ruhát, ha teheted. Különös varázsa van a férfinépre.-mondta ezt úgy, mint aki tud valamit, ám nem olyan bizalmas hanggal, mint aki tolakodna. Visszakísérte a faluba, s alig léptek kia fenyõk takarásából, amikor Pat Szitát látta egy teljesen kék ruhás vidám elffel, aki bõszen magyarázott a nõnek valamit.
-...ugyan, nem, nem, dehogy! Nem tartottam én volna tõlük, nem vagyok szembe mászó egyén ám! de valljuk be, a lovagkor az mégis csak a lovagkor. Páratlan lehetett, s legyen boldog, hogy egy ilyen szép gyökerû nemzet lánya!
Szita csak kuncogott. Az elf férfi szõkésbarna volt, és csakis a kék árnyalatai nyilvánultak meg öltözetében. Egy fa alatt álltak, a férfi lova kantárját tartotta.
-Õ Jaradam, a tanács küldötte. Ahol áll, ott lesz a szállásotok. Nálunk nõ és férfi nem alszik együtt, ha nem férj és feleség.-magyarázta Tellervo. A szállás alatt egy platán nõtte kis elf lakás volt értendõ.
-Mennem kell, légy jó, Patricia.
A megtartó fürge léptekkel maga útjára tért.