-Talán azért mert oly különbözõ öntõl jó uram , no de egy papot megöltek, azért ez mégis csak komoly büntény, és susognak már, arról hogy ki lehet a gyilkos?
<Hû talán szolni kéne a donnának, hogy a véres körös ficko veszélyes vagy veszélyben lehet?>
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon, Shadon megye, Ber-Tanneda, Wassath udvarház Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délután Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir) __________________________________________________________
-Nem nagyon. Mert hajón történt. Arra vár mindenki, hogy befusson és hegyezze a fülét a részletekért. Holnapra számít mindenki. Haj, haj, egyre rosszabb ez a világ!
-Úgy bizony! A lányom is valami senkiházival ismerkedik, hiába a tiltás!
-Az a senkiházi az ügyfeled és nagy pénz van kilátásban, ne nyavajogj.
-Azért mint apa panaszkodhatok, nem?
A továbbiakban csipcsup dolgokról vitázott a két pénzváltó, Vincent is végzett fürdõjével.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-A Távoli szeretõ fedélzetén Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt, 3. nap Résztvevõk:Hanas, Sumoris, Trixi ___________________________________________________________
trixi jót nevetett a dalnok piperkõcségén, de elszívott egy adag dohányt Hanassal. Alig pöfékelte a nomád az utolsó bodrokat, a pap jelent meg a fedélzeten: -Szeretnék önnel beszélni. Négyszemközt-intézte szavait a nomádnak. -Valami baj van? (Trixi)
-Nem, semmi olyan, ami az ügyükkel kapcsolatos. Beszédem lenne az úrral, ha szabad.
Trixi kérdõn nézett mindkét férfira, hogy most mi lesz. A pap elhívta magával a kabinjába hanast, ott hellyel kínálta: -Nos, nem kertelek: lerí önrõl, hogy nem túsgyökeres shadoni. Kérdésema következõ: vannak önnek ellenségei?
Trixi elnézett a távozó páros után, a dalnokhoz fordult. -maradjunk idefenn, vagy vonuljunk vissza a kabinunkba? Nekem mindegy, de szívesen venném, ha mesélnél magadról. Van a szemedben valami furcsa. Nem ez a jó szó rá, de bölcseségnek hívnám. Egyféle bölcsességnek.
-Köszönöm uraim, további jó fürdözést remélem még találkozunk. *Tette hozáá megszokott udvariassággal*
*Felöltözik lassan komotosan tudja, hogy még angyon is ráér. MAjd a oda megy a pultoshoz a fogadóban:
-Kérnék valami finom vacsorát mondjuk valami sült hust. ÉS egy kupa jo bort is. Itt eszem meg lent.
*MAjd Vincent egy olyan helyre ül ahol láthatja, hogy kik jönnek be vagy mennek ki. Megkapja a vacsorát egy köszönömmel nyugtázza, és lassan komotosan elfogyasztja, elszürcsölgeti a bort is hozzá. Majd hátradöl székén megsimogatja pocakját, bemegy a szobájába, magára ölti páncélját fegyvereit, azokat a holmikat amik nem kellenek ott hagyja, majd a szobát kulcsra zárja, és kimegy az istállórba, lóra pattan és elvágtat a Wassath rezidneciára.
<Remélem, most már végre fogad, mert ki tudja mi lesz még itt az elkövetkezendõ napokban, bár attól félek, hogyha megvárja a kapitány míg befut az a bizonyos hajó, akkor azután, tényleg senki se ki se be. ÉS még nagyobb lemaradásba leszek azoktól a mocskoktól, akik miatt szegény Giovanni meghalt, jo igaz persze nem õk ölték meg csak közveteve.>
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon, Shadon megye, Ber-Tanneda, Wassath udvarház Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, este Résztvevõk: Vincent ves Montariny (Saggaras Zenir), Castor de Vinter __________________________________________________________
Elköszöntek a barátok Vincenttõl, a lovag egy kacsasült boldog elfogyasztója lehetett. Étkezése alatt a nyurga lányt látta munka közben, egy szótlan férfi érkezett és szobát vett ki, egy asszony kimért bort vitt el, három fiatalabb legény beült beszélgetni.
Este már a kapu zárva volt, de nem játszódott le ugyan az, mint akkor, amikor Mimivel érkezett. A torzonborz szemöldökû kapus, beengedte, s inast szalasztott a donnáért. Ez félig nyert ügy volt, nem fordították ki a fiatalembert a kapun kívülre, tehát fogadni fogja.
Mimin látszott, nem szeretné firtatni a saját dolgát, fejét forgatva magyarázta, nem halálos, és a füveket már próbálta. Biztosította a dwoont, nem haragszik, de már elfáradt, huny egyet. Castor hallotta, valaki érkezett lovon, majd kis idõ múlva inas indult meg a donna ajtaja felé. Ám amikor látta, hogy castor ott van, neki szólt: -Az úrnõnek vendége érkezett, Vincent ves Montariny lovag személyében. Kérem, jöjjenek, az urat a fogadóterembe vezetem.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Shadon, Ber-Tanneda, Wassath udvarház Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, este Résztvevõk: Castor de Vinter, Messala, Vincent ves Montariny ___________________________________________________________
Messala épp olvasott, kurtán biccentett és kivonult a szobából.
Vincentet az inas nem sokkal késõbb bársony kárpitú elegáns bútoros, a mohazöldet s a zöld finomabb árnyalatait felvonultató szobába. Egy jókora rekamié, két fotellal, középen asztalkával, amin váza volt izléses szárított virágokkal. Mindez a belépõ Vincenttõl jobb kézre. Az ülõrész mögött egy falhoz állított sötétbarna komód, azon egy faragott tokú homokóra pergette szemeit. A falon hatalmas tükör. Szemben az utcafrontra nézõ ablakok tekintettek le rá, masnikkal kötött, redõzött függönyökkel és sötétzöld sötétítõ függönyökkel. Az ablak elõtt egy kézzel szõtt szõnyeg feküdt, virágos rétet utánozva aprólékos kidolgozásával. Balkéznek festmény a falon, elõtte egy szoborral. Amint betelt a szoba látványával, megjelent a kétszárnyú fehér ajtóban az úrnõ. -Igen, uram? Mire ez a késõi látogatás?
Castor egy lépés távolságot tartva követi az úrnõt.
Õ is belép a fogadóterembe és Messala mögött -nem túl közel- megáll.
Ha Messala int hogy most nem kíván kíséretet, természetesen nem megy vele a fogadóterembe, hanem a szobában marad. Ebben az esetben próbálja hasznosan kitölteni az idejét a semmittevésnél: megélezi a pallosát.
Lévén hogy nem érti a shadoni nyelvet, a papnak igazán nem mvolt nehéz dolga hogy ezt kitalálja...Egy Domvik pap tudomása szerint csak jó ember lehet, ígyhát rövid habozás után õszintén beszél. - Külhoni vagyok, a pyarroni királyságokból. Ellenségeim csak azok, akik életemet megkeserítették, mert szeretett barátom kezük álltal veszett oda. Kóbor lovagok voltak, innen shadonból. Több ellenségem nincs. Sem otthon, sem máshol. De, hogy megtalálhassam õket segítség kell, és ismerettség, ezért álltam be kísérõnek.
*Amikor az ûrnõ belép éppen hátra tett kézzel áll az egyik ablak elött, Ha a donna bejön, elé megy és meghajol.*
-Elnézést Donna Messala, hogy eme kései órán zavarom, és köszönöm, hogy fogadott. Igazából két dolog miatt zavarnám. *Ha a donna helyel kinál, akkor leül, és kissé merev testtartást vesz fel.*-Az egyik, hogy ha jól értesültem a VAsszûz az ön tulajdona, és mivel tudja, hogy azok a bizonyos rabló lovagok elhajóztak. Nos az ön hajója, éppen azon az úton fog haladni, amin a rablók is menekültejk, így szeretnék a Vasszûz utasa lenni, ha lehetséges, természetesen nem ingyen. A másik dolog, pedig, ami sürgõsebb, az inkvizíció ide jön a városban, mert egy hajón ami a napokban fog befutni megöltek egy papot, igy kötelességemnek éreztem, hogy figyeljen oda a testõrére és különleges szokásaira, mert ez azon kivüll, hogy az inkvizició tudja, hogy a gyilkos a hajón van, felkeltheti az idegen az érdeklõdésüket is és állitolag az inkvizitor nem más mint Durant és rajta kivül még 20 Domvikánus paplovag.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Shadon, Ber-Tanneda, Wassath udvarház Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, este Résztvevõk: Castor de Vinter, Messala, Vincent ves Montariny ___________________________________________________________
A donna is helyet foglalt, Castornak intett, hogy álljon mögé, amit a férfi készségesen meg is tett. -Nos, örülök, hogy így szívemen viseli a sorsomat. Ám ma járt a városban. Látta, ez egy kikötõ is egyben, ahol távoli országok hajói is megfordulnak. Úgy véli a testõröm az egyetlen idegen itt? Sõt, mi több, az egyetlen, akinek furcsa szokásai felháboríthatják a békés helyieket? Jobban aggódnék azoktól, akik rejtett zugokban gyakorolják rítusaikat, semmint elfeledkezve a vallási áhitatban egy udvaron, nyilvánosan. Megnézném én azt a kecskeimádót, aki a piactéren állat szarvára fojatna vért, meddig élne! Ha viszont mégis akkora veszély õ rám s házam népére, ha a törvény elé kerül botlása miatt, tudni fogom, vagy öntõl tudja ezt meg az, vagy házam népének valamelyik locsofecsi tagjától. Kérem, ne féltsen engem. Nem választok ostobán új embert e falak közé. Durante inkvizítor tpedig nem lehet félrevezetni, hamar kiderüle, ártatlan áll elõtte, vagy gaztevõ.-bontott legyezõt a donna kényelmesen. Továbbra is kedvesen nézett Vincentre. -Ami az üzletet illeti...Mert az utazási szándék üzlet...Mennyi összegre gondolt fizetségképp? Ön tesz egy ajánlatot, és én megmondom, hogy azt felfelé, vagy lefelé kerekítse. Ne feledje, a Vasszûz Garesso-ban megáll, majd folytatja útját a kietlen Tera-Tyroba. Más szerint kies, a helyiek szentimentalizmusa...!
-Hát nem vagyok egy nagy hajós az szent igaz, és számomra inkább fontosabb az, hogy mikor indulna el a hajó. Nos én ugy 7 ezüstre gondoltam...*MAjd elhalkul, és kiváncsian várja a választ, no meg Messala arcának reakcióját.*
<Nem tudom, remélem nem mondtam se tul keveset se tul sokat, egyáltalán nem akarom meg sérteni, de egyáltalán nem tudom mennyit szoktak ilyen ksi ahjó utakra szánni.?>
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-A Távoli szeretõ fedélzetén Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt, 3. nap Résztvevõk:Hanas ___________________________________________________________
-Értem, fiam. Most másképp kérdezek. Két férfit fogtunk a hajón, akik egy olyanszekta tagjai,akik idegengyûlölõk. A nomádokat is azok közé sorolják. Ez a két férfi sajnos halott, kötél és egyéb által, így szavukat nem tudom visszahozni. Kérdem én, nem lehetséges hogy miattad történt ez? Nem lehetséges, hogy akiket keresel emlékeznek rád s így akarnak elveszejteni?-vetett fel egy újabb lehetõséget a pap. Olyat, ami eddig még Trixiék között sem merült fel. Vajon van alapja, vagy a pap rossz felé tapogatózik? A kabinjában sütött a kellemes délelõtti nap, kis mécses felett olaj illatozott, bevonva vele az egész kabint.
A donna legyezõjével ütögette a saját állát, kalkulált. -Hm, két ötnapos útról van szó. Legalább, mert a tenger sem mindig a mi kedvünkre hajlik. Maga hoz élelmet rakományként, vagy elvárja, hogy kiszolgálják az út során? Mert ennek függésében mondom, hogy elég-e az a pénz, amit ajánlott az elõbb, vagy sem.
- Szerintem inkább élvezzük a nap melegét.
- Mire vagy kíváncsi? Bölcsesség? Ugyan. szeretem ezt a nagy komédiát, amit sokan életnek hívnak, mégis könnyebben dobnák oda, mint ahogy én egy színielõadást hagynék ki. Ifjúkorom óta sír helyettem e régi hegedû, de megtanultam a lelkemet általa megszólaltatni. Amikor a harcmûvész a mozdulat tökéletességét keresi, én a hangok összjátékát, a lélek szavakkal átadhatatlan mélységeit, a levegõben ott vibráló mégis kimondhatatlan érzést, amit sokan észre sem vesznek.
Eközben egy ostoba nagyszájú csitri elviselhetetlen gõgjében vast szúrna a szívembe, hogy minden dal, minden benne élõ vers és tragédia véres cafatként múljon ki a világból.
És úgy általában is azt látom, hogy akinek hatalmában áll, annak a problémák megoldása holttesteken át vezet. Akinek nem az az áldozat. Ezért zenélek és komédiázom, hogy megmutassam az embereknek, hogy másból is állhat a lét, mint harcból és halálból. Bár többnyire olyanoknak, akik azt sem képesek befogadni, hogy a romantika nem egyezik meg a kikötõi kuplerájokban kapható illanó gyönyörrel.
- Na és te, számodra mit jelent a nagy betûs Élet?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci