________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény:A küldetés Helyszín: A Krad Akadémia/istállóban Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap ________________________________________________________________________________
-Szia. Igen én vittem ki. Sajnos ahogy elnézem elég kanos a lovad, és a mellette lévő karámban van egy kanca. Össze-vissza rohangáltak, és rugdosták a boxot. Szerintem nem lenne jó, ha valami baja esne szegény-nek. A futtatóban megtalálod. Ismét elköszön, majd megfog két vödröt, és elindul vele a kúthoz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2008.08.29. 14:18-kor.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
- Köszönöm. Esetleg nem tudsz olyan kovácsot akitől vehetnék rá vértet hitelbe? Este indulok a határvidékre és nem szeretném ha Szélnek valami baja esne.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény:A küldetés Helyszín: A Krad Akadémia/istállóban Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap ________________________________________________________________________________
Ööö.. Várj csak. Szerintem próbáld meg Purg-nál. Ő biztos, segít amúgy is tartozik még nekem. Mondd meg neki, hogy én küldtelek. Azt nem mondom, hogy az én számlámra csináltatok a lovadra egy vértet, de segítek, hogy gyors megcsinálják. Na de most már tényleg megyek, mert reggel óta kint vannak a nagykarámba az akadémia lovai, és nem rég elfogyott a vizük. meg ráadásul, még az eső is közeleg. Majd vissza mész az ajtón, és elindulsz Szél-ért. Mikor kiérsz az istállóból a lovad, észrevesz, és nyerít eggyet. Majd iszik az itatóból. Az dő közben egyre rosszabra fordult. A napot teljesen eltakarták a felhők. És kicsit a nyomott lett a levegő is. Eső közeleg, dél felől.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.02. 22:22-kor.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
megköszönöm Deratnak a segítséget majd a kovácsokhoz indulok és megkeresem Purg műhelyét a műhelyhez érve megkeresem Purgot - Üdvözlöm! Derath barátom küldött önhöz szükségem lenne a segítségére. Estére szükségem lenne egy vértre a lovamra ráadásul hitelbe. mondom fanyar mosollyal az arcomon - Amint tudom természetesen megadom önnek a tartozást.
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény:A küldetés Helyszín: A Krad Akadémia/istállóban, Eren utcáin, Purg műhelyében Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap ________________________________________________________________________________
Bemész a karámba, és Szelet vissza vezeted a 3. boxhoz. Az istállóban lévő lovak, megnyugodtak. Odaérve, leveszed az ajtóról a nyerget, és felszerszámozod, a lovad. Kivezeted az épületből, majd gyors felpattansz rá, és elindulsz Purg műhelye felé. Az utcán, csak ügetve tudsz menni Széllel, de érzed, hogy ha engednéd neki simán elvágtázna veled a világ végéig is. Az emberek a közeledő eső láttán behúzódnak. Portrékáikat, és mindent mit nem szeretnének, hogy elázzon, elrakják. Purg műhelyét egy 10 perc alatt éred el. A város északi részében található, a Nagy piac mellett. Odaérve, Purg is a szerszámokat, hordatja inasával befelé. -Üdvözlet, a lovag úrnak. Mit szeretne?... Hát nem is tudom. - gondolkodik a magas kovács - Közben leszállsz a lóról, és a kovács végig nézi. -Szép ló! Derat jó barátom, ezért ha ő küldött, meg csinálom magának. Azonnal hozzá is látok, de nem biztos, hogy készen lesz estére. Milyen vértet szeretne neki? Valami különlegességet, kovácsoljak hozzá, vagy hogyan képzelte el? A vért ára 12000 korona Odamegy melléd, és kezedből kiveszi a ló gyeplőjét. Szélnek nem nagyon tetszik így rángatja egy kicsit a fejét, de mikor Purg mellé áll, súg valamit neki. És megsímogatja, mintha a lovad értette volna amit mondott. A kovács rád néz és várja a válaszod.
//12 000 korona = 12 arany, tudom, hogy mondtam, de azért elmondom még 1x. Biztos, ami biztos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.02. 22:26-kor.
- Köszönöm a segítségét. - Nem gondoltam semmi különösre csak Szelet szeretném a lehetőségekhez képest biztonságban tudni. Tudok esetleg valamiben segíteni?
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: A küldetésre való készülődés Helyszín: Purg műhelyében Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap ________________________________________________________________________________
-Segíteni? Tán a lovag uram, ért a kovácsoláshoz? Én úgyértem, hogy mire gondolt, hogy miféle páncélt szeretne lovára? Egyszerű acél páncélt a szügyére és a farára, valamint a fejére. Vagy egy olyat, ami kicsit drágább, de jobban bír a lovával mozogni, és erősebb is?
//Az első azt jelenti, hogy kap egy nyak vértet SFÉ 3, szügy vértet SFÉ 4, homlok vértet SFÉ 2 far vértet SFÉ 5. A másodiknál mindenütt SFÉ 5 //
- A kovácsoláshoz nem értek de szükség esetén pakolni odahozni a dolgokat igen. Ha ez segít valamit. - Inkább az utóbbi az anyagi részét majd megoldom valahogy.
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: A küldetésre való készülődés Helyszín: Purg műhelyében Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap ________________________________________________________________________________
-Rendben van. Akkor a bőrrel elkészítendőt választotta. Az összesen 22 000 korona lesz. Mikor tudná ezt kifizetni? Esetleg a felét, ide tudná adni? *Közben az eső is elered. A lovad kicsit kezd nyugtalan lenni, nem nagyon szereti, ha elázik. A gazdájához hasonló nemes, és úri ló. Mindig a legjobbat, adták, és adtad neki. -Úgy látom beljebb kéne mennünk. Köszönöm, de nem kell segíteni, itt van Kulol, majd ő segít. Szerencséje van, hogy a másodikat választotta, hisz abból egy félkész van raktáron, és úgy látom, hogy e nemes állatra pont jó is lesz. *Az eső egyre jobban esik. A lovad befut éltek, és csak úgy huzza a veranda alá, a kovácsmestert. A veranda az épület mögött lévő, kis kovács műhely. Szétnézeve egy kemencét, egy üllőt, és egy félkarámot látsz.
- Tartok tőle hogy csak akkor tudom kifizetni ha visszajöttem. Sajnos tényleg nem tudom most máshogy megoldani. enyhe mosollyal konstatálom, hogy a lovakhoz biztosan ért valamennyire
-Estére meg lessz a lova vértje, de addig még sokat kell dolgoznunk rajta. Jöjjön vissza később, addig javaslom, hogy fogyasszon el egy italt az Élet elixirje nevű fogadóban, itt a sarkon. *Tényleg nem ártana, egy kis frissítő az biztos, de mivel tegnap este, végig csak ittál így nem kívánod az alkoholt. Ellenben eszedbe jut, hogy még tanulmányoznod kellene a hágó térképét. Kilépsz a veranda, alól, de rögtön vissza is lépsz, mert nagyon zuhog. Úgy gondolod, hogy vársz egy kicsit, míg enyhül az idő, közben nézed hogy dolgozik, Purg és Kulol... A kovács int a fiúnak, hogy hozza ki a vértet, amíg ő a lovat leméretezi. Zsebéből elővesz egy szalagszerűséget és a szügyét méregeti. Az inas közben kihozott, egy far- és nyakvértet. Odamegy a lóhoz, és megpróbálja a nyakára illetve a hátára aggatni. De a ló nem haggyja magát, és mindig kitáncol az inas elől. Még egy pár pillanatig nézed őket, mikor úgy látod, hogy enyhült az esőzés kilépsz. Kilépve már épp, hogy csak csepereg.
a lehető leggyorsabban igyekszem a könyvtárba amikor odaérek a könyvtároshoz lépek - Jó napot tisztelendő. Szükségem lenne egy minnél részletesebb térképre a Gator hágóról és a környékéről. Nagyon köszönöm a segítségét.
________________________________________________________________________________ JK: Kordal da Grongal (Garmacor) Esemény: A küldetésre való készülődés Helyszín: Eren utcáin, Az akadémia/könyvtár Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap ________________________________________________________________________________
Elindulsz vissza az akadémia felé. Már a hajad teljesen elázott, mire az akadémia udvarára érsz. Az eső kezd elállni. És ismét erősödik a fejfájásod. A könyvtár felé lépkedsz, mikor egy hang megszólít. -Kordal! Hogy állsz? Elintézted, amit el akartál? *hátra nézel és Omard-ot veszed észre. Megállsz és várod, hogy közelebb lépjen. -Lassan sötétedik. Megyek és beszélek, Derat-tal, hogy adjon egy lovat. A megbeszéltek szerint itt légy. Ne késs el! És pihend ki magad. Hosszú út áll előttünk. *Mikor közelebb ér a jobb váladra teszi a kezét. -Most menj és pihenj! Megfordulsz és bemész a könyvtárba. A könyvtárba lépve kellemes meleg símogatja az arcod. Odamész Xandor-hoz, és a térkép iránt érdeklődsz. -Jó napot ifjú úr. Mit szeretne?... Gattor hágó térképe? Várjunk csak, úgyhiszem, hogy a 3. sor 12 szekrényének 5. polcán található. Ott valahol az Eren kapujai című könyvben keresse.
- Üdvözlöm Omard mester. Igen Szél már a kovácsnál van ép vértet csinálnak rá is. Hála Kradnak a kovács megelőlegezte az árát. Majd valahogy kifizetem ha visszajöttünk. mondom fanyar mosollyal - Még a könyvtárban át akarom nézni a hágó térképét, hogy felelevenítsem az emlékeim, de utána indulhatunk. A könyvtárban leszek kérem szóljon ha indulnunk kell.
Xandor üdvözlését széles mosollyal fogadom - Jó napot Xandor mester. Köszönöm a segítségét. Máris megkeresem. amíg nem jön meg Omard mester addig a térképet tanulmányozom. Igyekszem minden apró részletét az emlékezetembe vésni