• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

III. Csapat

A sorban következő...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
134 hozzászólás • Oldal: 7 / 9 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9

Re: III. Csapat

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.25. 18:13

Köszi.
Akkor mindenkinek jó lesz ez az előtöri?
Con te mivel leszel? Yv akkor te maradsz az erdőpille illúzionistánál?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2009.06.25. 18:15

Sziasztok Kalandozók! :)

Az előtörténet nekem tetszik, maradhat :D

Holar!
A kesztyű jöhet úgy ahogy leírtad.

Castor, a karit megkaptam. Remélem hétvégére át tudom nézni.

Mindenkinek:
Aki egyébként kész van a karakterjével küldheti attól, hogy nincs még közös előtöri. A statot és az egyéni előtöriket attól át tudom nézni.

A kérdések jöhetnek, maximum Yv tolmácsol.

Üdv!

R.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.25. 18:17

Most olvasom hogy Con is erdőpille lesz csak pap.
Jól fogunk kinézni.
A mortel meg akardművész nagy komoran,halálos tekintettel a csatasorba pózol, és akkor a válluk felett hirtelen megjelenik jobbról-balról két makkot parittyázó erdőpille, "Egy Sp-t csak sebez!" -felkiálltással.
Végül is olyan 100 makk felett bárkit kinyírhattok... :lol: :lol:

UI: Esetleg gyermeklácfű pihét fújtok az arcukba hogy összezavarjátok az ellent, vagy csalánnal verdesitek őket szemen.
Majd gyakoroljuk a"Charlie anygyalai" beállást... :lol: :lol:

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.25. 18:39

Az erdőpillék csapatba kerülésére is van egy történetem:

Mondjuk Yv és Con, mivel mindketten erdőpillék egy kolóniáról származnak.
Uralkodónőjük egy erdei nimfa -egy nardael- akinek a parancsait követik.
Ők úgy kerültek a csapatba, hogy én, a mortel és a kardművész utazásaink során bekeveredtünk a nardael ligetébe és szentélyébe, aki -mivel megzavartuk az erdő nyugalmát- a szabadságunkért cserébe egy szolgálatot kért tőlünk: vagy elimináljuk az erdei barlang gonosz lakóját a troll házaspárt, akik folyton terrorizálják az erdőpille kolóniát, vagy soha nem enged ki minket a ligetből.
Yv és Con volt az a két erdőpille akit az erdei nimfa mellénk rendelt kísérőnek hogy elvezessenek minket a trollok tanyájához, (...no meg persze azért is hogy a két erdőpille mega hero, ha kell a "szegítszégünkre legyenek a krízisz helyzetekben... 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Természetesen azért a trollokkal vívott csatában megmutatkozott a pillék haszna: Yv fénnyel elvakította őket, Con papja pedig összefoltozta a sebeinket.
(Mondjuk Con a szakrális mágiája erejét az "Földanyától" mint szakrális entitásból nyeri, a varázslatokra és a kultuszra, a vallás ismeretére a nardael királynő tanította meg, ahogy Yv-et is az illúziókra. Mivel mi az erdő érdekeiért harcoltunk és szolgálatot tettünk az erdei nimfa uralkodónak, ezért a papi gyógyításvarázslatok sikeresek lesznek.)
A trollokat közös erővel lenyomtuk, az erdei nimfa pedig "hálából" -hátpúpként ránknyomva- különlegesen erős asztrális mágáját felhasználva, bűbájjal és barátságvarázzsal rávett minket hogy pesztráljuk a két erdőpille hőst, akik ezentúl velünk fognak lógni, hogy tanuljanak, tapasztaljanak és visszatérve a népük körébe ők legyenek majd annak vezetői.
Az erdei nimfa úgy gondoskodott a kicsik védelméről, hogy mágiával elrendezte -a kezdeti ellenállásunkat és berzenkedésünket legyűrve- hogy akarjuk a kicsik fölötti gyámkodást, akik természetesen a nap minden percét megragadták hogy az idegeinkre menjenek, mégsem csaptuk őket agyon, mert addig nem feszítették a húrt, -bár a slant és a mortelt nyagyon szerették tesztelni hogy vajon mennyit lehet őket szivatni, mire habzó szájjal fegyvert rántanak, hogy a két pillét megnyűzzák- azonban az erdei nimfa tartós asztrál varázslata mindig lehűtötte a gyilkos dühöt és elsimította az ellentéteket.
Ahogy telt az idő, a nimfa uralkodónő mágiája meggyengült sőt el is tünt, de a közösen átélt kalandok és élmények miatt a csapat tagjai már természetesnek veszik a pillék jelenlétét akikhez -valamilyen szinten, mindenki ízlésé szerint- de valódi baráti kapcsolat fűzi őket.

A két erdőpille életcélja most az -a mi idegesítésünkön túlmenően- hogy uralkodónőjük parancsát követve velünk maradjanak és megismerják a világot, nem mellékesen mindenféle őrült szituációba belemásszanak vagy kiváltsanak.
Az például nagyon nem volt jó ötlet mikor Yv a vadgalambjával, amin lovagol, rávette, hogy rászarjon az abadanai emír homlokára, aztán illúzióval eltűnt és ott hagyva minket a szószban amit maga kavart, a markába röhögve figyelte hogy magyarázzuk a bizonyítványunk a dühös emír előtt, aki csak azért nem nyúzatott meg minket mert kiszabadítottuk a túszokat... 8) Az én karim egy napig korholta a szertelen pillét, hogy ez a manőver miért nem volt "jó poén."
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.25. 19:07

Holar Yllinori fejvadászának csapatba kerülésére is van sztorim:

Mivel ugye -ha jó tévedek- ő yilliniori Anath Akhan lesz, Mogorva Chei király lesz a közvetett főnöke, az javítani akart az Ordan-Yllinori diplomáciai kapcsolatokon, ezért egy államközi közös akció keretében, én és Holar mortele egy csapatban számoltunk fel egy -Yillinor fővárosában, Rhu Senonban- meggyökerezni akaró Tharr szektát.
Az ismertségből jó munkakapcsolat lett, az akció végeztével is tartottuk egymással a kapcsolatot. Ő meghívott az illinori lovas Napokra én meg meghítam őt Ordanba a "Tűz Jöjj Velem" termékenységi örömünnepre.
Miután híre ment hogy kommunikáció szintjén -az amúgy illinori részről; piromán keményfejű, fanatikus pszichopatáknak tartott- ordaniakkal Holar mortelje egész jól boldogul, ami ritkaság mert amúgy két olyan szervezetről van szó akiknek nem erőssége a szavakkal tárgyalás-, a későbbiek során az efféle diplomáciai közeledésekkor Holar és én mindig ott voltunk a tárgyalásokon, abból a megfontolásból, hogy ők olyan résztvevők "akik már dolgoztak együtt, tehát nem fogják átharapni egymás torkát tíz perc után", ezért a munkakapcsolatunk barátsággá erősödött.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2009.06.27. 10:21-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.06.25. 20:58

Hát ez de lol :D Nagyon komoly :D Castor ismét alkottál, hülyére röhögtem magam XD Nekem teljesen megfelel :)

Jövő hétre meglesz a végleges stat is :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.06.25. 21:36

Castor de Vinter írta:Az én karim egy napig korholta a szertelen pillét, hogy ez a manőver miért nem volt "jó poén."

És a szertelen pille a mai napig nem fogja fel, hogy miért nem volt jó poén, pedig ő a mai napig könnyesre röhögi magát, ha visszagondol az esetre...

- Nincs nektek humorérzéketek! :rotfl:

Castor én köszönöm ezt az agyalást! Nekem tökéletesen megfelel!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.25. 21:49

Ok köszi!

Dwinga!
Akkor már csak a kardművészed hiányzik.
Esetleg valami olyasmiben gondolkodom, hogy a slaned kincset érő fogolyként, gorviki rabszolgavadászok vitték az emír udvarába, hogy különleges harci tudásával igazi inyencségként szolgáljon az udvanak rendezett gladiátorviadalok során.
Az emír felismerte az értéked, hopgy mennyivel többet érsz neki szabad emberként, villámgyorsan kivásárolt a gorvikiaktól, azonnal visszaadta a szabadságodat és viszonzásként csak azt kérte, hogy búsás fizetség fejében segíts nekünk a túszszabadító akciónkban.

Később történt, Erionban hogy a Szürkecsuklyások helyi klánvezére megkívánt egy eredeti slan kardot a fegyvergyüjteményébe és a legjobb mestertolvajával ellopatta azt tőled. A két szemfüles pille azonban mindent látott, és tévedhetetlenül a tolvaj és a kardod nyomára vezetett, és így tulajdonképpen jó a viszonyod velük.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dwinga » 2009.06.25. 22:10

Énnekem ez az előtőri tökéletesen megfelel. A kapcsolatomhoz a pillékkel még hozzátenném, hogy mivel a slan-útját járom ami teljes nyugalom és lelki béke megtestesítője, ezért szerintem a pillék inkább engem próbálnak kizökkenteni a lelki egyensúlyomból. Nem bírják elviselni a nyugalmam. Mindazon által olyan eredményeket hogy dührohamtól kikelve kardal üldözzem őket nemigazán érhetnek el mert ha ez megtörténne nem lenne értelme az eddig elsajátított harcművészetemnek.
A fény nagyon, nagyon gyors, de a sötétség már ott van!
Dwinga
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 78
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.25. 22:12

Kíváncsiam várom majd a játék során azt a tömény szivatáshalmazt, amit a két pillétől ezért a kijelentésedért kapsz.... :lol:

Komolyabbra fordítva a szót:

Ralog!
Akkor mi ezekben amik itt olvashatóak, mi meg is egyeztünk, nem vetném külön papírra, -aki nagyon akarja megteheti-, ez lenne a közös csapat előtöri, amiket itt leírtam és amit a többiek jóváhagytak. (Pontosabban Holar még nem nyilatkozott.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Holar » 2009.06.28. 21:31

Castor: Köszi a bekerülős sztorit. Jó lesz
Ha egyszer az a bizonyos vajaskenyér nem a bekent felére esik... Szerintem rossz oldalát kentük meg...
Holar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 132
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.06.30. 22:35

Ralog!

Kérlek foglalj állást ebben a kérdésben, hogy akkor a KM-séged alatt te ezt hogyan értelmezed, mert szeretnék majd tűzlényeket idézni és ne akkor kellejen ezt megbeszélni:

Castor de Vinter írta:Tűzmágiával kapcsolatban lenne nekem egy problémám amit egyedül nem tudok megoldani:

Tűzlények megidézése c. rész, Harc a lényekkel alcím alatt, ÚTK 351. oldal:

"A tűzlények harci értékei mindig így számolhatók ki: a tűzvarázsló alapértékei (fegyver nélkül)+ a lény harcmódosítója."

Kérdés:

Ez azt jelenti, hogy az adott varázslat leírásában (pl: Tűzkígyó) ahol fel van tüntetve a harcmódosító értéke, (a példánál maradva ez +20) ez minden harcértékhez KÉ/TÉ/VÉ/CÉ hozzáadódik, vagy úgy kell kezelni mintha vettem volna egy 20 HM értékű módosítót, amit nekem kell eldöntsek hogy ebből a 20-ból mennyi megy KÉ-re, TÉ-re, VÉ-re és CÉ-re?

"A lények erőssége alapból 1-es és egységes módon erősíthetők, minden a varázslat alapköltségén túl elköltött 6 MP +1 Erősséget jelent."

Kérdés:

Ez azt jelenti hogy a lény harcérték módosítói is duplázódnak?
Ha nem; hogyan lehet manából erősíteni a megidézett lény harcértékmódosítóit?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dwinga » 2009.07.01. 17:35

Castor én igaz nem vagyok KM de úgy gondolom (logikusan) hogy ha megidézel egy tűzlényt, akkor te nem tudod szabályozni hogy az milyen erős vagy gyors legyen. Nem bírok elképzelni egy tűzvarit hogy megidéz egy tűzkígyót és mondja:
-Nah ez most nem fog tudni jól támadni, de gyors lesz!
Véleményem szerint mindenre kapja meg úgy logikus... Bár lehet hogy rosszul gondolom, meg nem is én döntök :lol:
A fény nagyon, nagyon gyors, de a sötétség már ott van!
Dwinga
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 78
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2009.07.01. 21:07

Castor!

Minden harcértékhez hozzáadódik a feltüntetett harcmódosító külön külön.
A lények harértékét manából nem tudod erősíteni, csak ha a tűzvarázsló értékeit növeled HM-mel.
Manából az erősség növelhető csak. A harcérték azért nem módosul, mert nem a nagyságát vagy sebességét növeled hanem csak az őstűz koncentrációját benne. Ez vezet nagyobb erőhöz és így sebez nagyobbat, de nem lesz jobb harcos.

R.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.07.01. 23:11

Oké.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester