• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadon városa - az ország szíve

Az ország szíve...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 13 / 23 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23

Re: Shadon városa - az ország szíve

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.30. 18:50

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

<Igen, akkor is nyugodtan...:) ..a sült lazac meg lesz. Ha kell valami apróság amire szükséged van szólj. Váltás alsónemű, ilyesmi....>

Kocsival indulok vissza a Szőlő és Rókába.

<Ez a papagáj az agyamra megy. Ha visszaértünk a fogadóba kinyomozom ki a gazdája és visszaviszem neki.>

Pszível üzenek Lyc Matternak, míg tart vissza a fogadóba a kocsin zötykölődés.

<-Tudna rám szánni egy pár percet uram?>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.30. 20:18

Az üzeneted elérte Lycet, érezted az elméjét s az befogadta szavaid, de tompa hallgatás volt a válasz. Alszik? Kizárt, éber tudatosság szele csapott meg. No de akkor? Talán nem lenne olyan képzett követ létére, hogy válaszolni tudjon neked?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.30. 21:02

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

<-Oh, eénézést uram, azt hittem...na mindegy, bocsánat, nem akartam megijeszteni, remélem nem ugrott ki a gatyájából; Shane vagyok, a gyakornoka. Azért ezt a csatornát választottam a mondandómhoz, mert az ügy eléggé kényes. Beszéltem a királynővel Liana Pentangelinnel. Feljelentették magát kémkedés vádjával az udvarnál. A királynő mihamarább választ vár öntől a felmerült vádakkal kapcsolatban, sürgősen. Részleteket nem tudok, az uralkodó csak a feljelentés tényét közölte. Ma már nem tudok bemenni önhöz hogy ebben egyeztessünk, mert megyek ahhoz a hogyishívjákhoz vacsorára...valami udvarhölgy az udvarnál. De holnap reggel felkeresem az Ispotályban.>

Aztán bontom a kapcsolatot.
Új kapcsolatot kezdeményezek a Titkosszolgálati összekötőmmel.
(Úgy értem azt a tagot hívom akinek a titkosszolgálattól jelentenem kell.)

<Itt Shane. Információkra van szükségem. Tudunk valamit egy Lohengrin nevű sepyeri költőről? Jelenleg a shadoni királynő bizalmát élvezi és udvarközeli személy. Mi miatt hagyta el az Államközösséget? Kapcsolatba kerültem vele a terepen. A mi emberünk vagy civil? Ha civil mit lehet tudni róla? Rovott múlt, törvényszegések, családi háttér - ezek a dolgok érdekelnének.
Lyc Matter korrupciófelgöngyölítési ügye már elérte az udvart és a királynőt. Kémkedéssel vádolják. Egyenlőre nem fogatták el, de az uralkodó válaszokat akar. Holnap egyeztetek Lyc Matterral ez ügyben. Nem tudom hogy ő akarja-e védeni magát vagy kinevez valakit. Ha azt akarják hogy én járjak el az ügyében intézzék el, -informális úton- hogy a Követség "rászóljon" Lycre. (Természetesen úgy hogy Lyc ne tudjon róla, végül is a Követség is és a Cég is a papi Szék alá van rendelve otthon.) Habár lehet szükségtelen; a követ egy hónapig még biztos nem fog visszatérni a hivatalába és jelenleg engem bízott meg a helyettesítéssel.>

Megvárom a választ, aztán bontom a kapcsolatot.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.31. 10:37

Arakel Navevel a kapcsolat minden akadály nélkül létrejött, üdén és frissen fogadja elméd szavait. Figyelmesen meghallgat, aztán válaszol:

<Nos, nem civil. Lohengrin költő is meg nem is, sempyeri is meg nem is, de mivel nem bevett szokás semmilyen rangú és beosztású esetleges ügynököt ügynök előtt felfedni, így nem adhatok ennél pontosabb felvilágosítást. Legtöbbször csak munka közben derül ki, hogy a két ismeretlen fő tulajdonképpen egy és ugyan azon megbízónak dolgozik.>

A folytatást -hogy Lyc dolga beszéd tárgya az udvarban- komorabb érzelemmel teszi szóvá:

<Nem örülünk ennek. Semmiképp se vegye komolytalanul. Egyeztessen a feljebbvalójával, de ne hagyja, hogy magát védje. keresse meg hozzá Marian Tasselt, bízza rá az ügy tisztázását. Ön persze folytassa azt, hogy kideríti, ki sugdosott magas fülekbe és állítsa félre. Mariant megtalálja a shadoni törvényszéki hivatalban. Nem a mi emberünk, de gyakran vesszük igénybe szakértelmét és tudását hasonló fajsúlyú ügyekben. Sok sikert, Shane!>
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.01. 15:19

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

<Rendben.>

A Szőlő és Rókához hajtatok.

-Üdv Ruszlan! A mai nap az ételkihordás annyiban változna, hogy sütessen ki egy szép nagy lazacot, tegyen mellé fehér cipót és most azt küldje a rendes menüje helyett.

-Nekem meg jöhet a mai napi rendes menü, ma még nem ettem és meneten felfordulok! Itt ennék most az asztaloknál, nem a szobámban, ha nem gond...
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.01. 16:39

Mire eléred a fogadót, a papagájt nem látod. Jobb is, kopasztásra vár a jószág :) Ruszlan friss tál főzelékeket tesz ki a pultra, amit felszolgálója felkap, és viszi is ki az étkezése váróknak. Piacoló emberek tértek be, több astalt megtöltve, harsányan beszélgetnek, nvetgélnek, egy gizda kereskedő, aki papírhalmokkal barikádozta el magát és két falat között számításokat végzett, az asztalánál ülő két másii férfi alig fért el a lomjaitól és három talpig csadoros hölgy gubbaszt az egyik asztalnál. A pultnál két kocsis ül és nagyban italoztak, elpusztították már az ebédjüket. Két helyen tudsz enni: vagy a pultnál a kocsisok mellett, vagy a nagy asztalnál, ahol a csadoros hölgyek is ülnek :)
-Á, itt van? Levelet kapott!-csillan fel a fogadóüs szeme, közelebb hajolt, nem bizalmaskodva, csak azt akarta, hogy te halld:
-Hölgytől jött, a keze írása mindent elárult.-elő is rántja a pult alól és eléd teszi. Igen, határozottan női kézre vall a betűformálás.
Az ebédrendelést értette, be is szólt a lazac ügyében.

-A mai étek lencsefőzelék sült kolbásszal, finom ropogós kenyérrel. Italnak kér valamit? Foglaljon helyet, mindjárt viszik is ki!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.02. 18:57

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

- Köszönöm Ruszlan! -elveszem a levelet, és zsebre vágom. -Az a multkori papagáj üldöz engem! -teszem hozzá elmentemben, mosolyogva- Képzelje ma megtalált a városban és követett! Nem tudja kié?

<A hölgyek visszafogotabbnak tűnnek mint a kocsisok, és még azelőtt akarom elolvasni a levelet, hogy a kaját kihozzák, tehát a csadoros társaságot választom.>

Odamegyek a csadoros nőkhöz.

-Elnézést a zavarásért hölgyek, szabad ide leülnöm? Nem tudom máshol elfogyasztani az ebédemet és önök kellemesebb társaságnak tűnnek, mint azok a kocsisok amott. Megengedik hogy ideüljek önökhöz?

A kérdést dzsadul teszem fel, ideje hogy csillogtassam a kiváló dzsad nyelvtudásom. (3. fokú.) Ha nem jönne be a sejtésem, és a nők mégsem dzsadok, akkor közös nyelven megismétlem a kérdést.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.03. 9:20

Ruszlan vigyorog:
-Fránya egy madár! Egy ideje itt repdesett a piacon, de még olyat nem látam, hogy kinéz magának valakit és azt követi.

A nők szemei felcsillannak a dzsad szavakat hallva. Beszédesen összenéznek, majd egyikük hellyel kínál.
-Már hogy ne szabadna? Miféle otromba némberek lennénk, ha a vendégnek nem mutatunk helyet és nem hívjuk meg asztalunkhoz? Száradjak el, ha egy nap ezen kapna az ég és vegye el szemem fényét ha így bánnék bárkivel is!
A mély búgó hang kicsit ostorozza magát, de szemei értelmesen csillognak. Társnői csendben figyelnek, úgy tűnik, az első feleség fogja vinni a szót, ha viszi, vagy a legidősebb lány vagy anya, nem tudni, ezek most testvérek, anya és lányai, vagy feleségek. Kezük szépen manikűrözött, gyűrűs, szemeik feketével kihúzva, szemöldökük elegénsan kiszedve, festve. A búgó hangú szép selymes barna szemű, a jobb oldalán ülő majdnem szénfekete, de varázslatos szemfehérjével, a bal oldalon ülő pedig búzakékkel büzskélkedhet. Ruházatuk teljesen egyforma fekete csador. Arcuk elől még nem húzták el a fátylat, ők is az ebédre vártak. Mikor felszolgálják az ő adagjukat is a tiéddel együtt, áll alá tolódik a fátyol. A kék szeműn egyértelműek a jelei annak, hogy nem dzsad, semmilyen részben. Halványra festett ajkai kicsit felfelé görbülnek, a korát úgy 18ra saccolod. A barna szemű a legidősebb, már érett nő, telt arca sejteti, szép arányos idomú nő lehet, nem a deszkadivat élharcosa. A fekete szemű arca nagyon egzotikus, ilyen arcszerkezetet még az életben nem láttál: van benne valami szinte nem emberi szépség és állának, járomcsontjának kecses íve lenyűgözi azt, aki látja. Bőrének bronzos árnyalata simogatásra késztet, festetlenül hagyott ajkai úgy szépek, ahogy vannak, és művészien metszett szemei az arccal összhangba kerülve azt sejtetik, ez a hölgy, akinek korát nem tudod megbecsülni, csak félig lehet dzsad... A másik fele meg ki tudja.
-Teljék meg jól gyomra eme étekkel és okozzon örömet a más főztje, mintha csak kedves háziasszony készítette volna külön az ön kedvére. Vegye el mind a test, mind a lélek éhét, hogy aztán megelégedéssel tolhassa el magától a tányért!-kívánt jóétvágyat a barna szemű.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.04. 18:17

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

-Jó étvágyat kívánok én is! -teszem hozzá mosolyogva.

-Bocsássanak meg de sürgős üzenetet kaptam épp az imént adták át....ha megbocsájtanak....- evés előtt elolvasom a levél tartalmát.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.05. 14:28

A hölgyek illedelmesen értenek a szóból, enni kezdenek. A levélkén csak a neved áll ("Kedves ismerősömnek, Shane Bertramnak"), de belül már többet megtudtál a küldőről:

Remélem nem tart illetlennek, hogy érdeklődöm afelől, számíthatok-e jelenlétére ma este, Casilda Spinelli kisasszony estélyén. Igen nagy hatással volt rám az udvartól mentes őszintesége és bízom benne, lesz még alkalmunk beszélgetni az udvaron kívül is.
Bátorkodom megkérdezni, milyen színű ruhát fog viselni a vacsorán? Mindezt azért, hogy barátságom azzal fejezzem ki, hogy önhöz öltözöm. Ugye nem tart emiatt butának? Adja az Ég, hogy nem! Válaszát várom, futárom áll az Ön szolgálatára!

Zarmina Vinegoldon (a szőke hölgy ki sétára invitálta...)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 8:01

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

A kedves szavak jól esnek legyezgetik a férfihiúságom.

<Nahát Shane, mégsem vagy te olyan csúnya gyerek...majd ebéd után válaszolok, most nem állhatok neki választ írni.>

Összehajtogatom a levelet és én is hozzálátk az ebédemhez.

-Már meg ne haragudjanak hölgyeim, de nem veszélyes három ilyen szép szál tündérrózsának, kíséret és férfiak védelme nélkül utazni? A kedves férjeuruk nem aggódik az önök biztonsága miatt? Az utak veszélyesek, különösen mostanság. Én el nem engednék egy nőt egyedül a vakvilágba...hát még három ilyen varázslatot. Bár azt hiszem az önök megigéző tekintete veszélyesebb a haramiákra, mintha egy regiment poroszló loholna a nyomukban...mondom kedvesen és megemelem feléjük a poharam.

-...-oh milyen modortalan vagyok. Pedig önök hellyel kínáltak, és én még be sem mutatkoztam. A nevem Shane Bertram.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.06. 12:29

(Hárman vannak, honnan került oda negyedik? A kis telhetetlen! Három nő nem elég neki, már néggyel számol! :D )

A legidősebb csadoros megtörli száját, lenyeli a falatot, csak azután szól:
-Védve vagyunk mi, míg férjem távol van üzleti ügyeit rendezve, hogy itt is öregbítse nevét a datolya és fügekereskedelemben, nézzen csak a drága fogadósúrra! Mert ő a mi kalickánt legújabb őre, szeme férjem szeme, nem hagyná, hogy rosszfélék zaklassanak minket! S nem csak azért, mert akkor férjem haragjában görbe kést húzna, hanem hogy ennek a helynek jó hírét is megtartsa! És ha befejezzük falatozásunkat, visszavár minket szobánk ölelő karja, mit csak azért hagytunk el, ne unatkozzunk oly nagyon. Kellemesebb úgy enni, hogy más is velünk eszik, mint egymás unottig ismert arcát bámuljuk. Ki nem tehetjük papucsos lábunkat a küszöbön, pedig halljuk a piac lüktetését és sóhajtozunk nagyokat!
A kék szemű mosolyog, s úgy néz a szószólóra, mint feljebbvalójára, úgy fest, ő lehet a második feleség. Az egzotikus arcú kíváncsi, hol a kezed nézi, hol az arcod. Aztán érzed, valaki "megkapargatja" elméd falait.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 12:39

(Off: Freudi elírás volt, na. 8) Már javítottam. :D A franciaággyal egyszer már ezt eljátszottam Shadonban. 8) Még az SR.-ben. )

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

-Oh, tehát önök mindannyian ugyanannak az úrnak feleségei? Ismerem ezt a szokást, de nen találkkoztam még olyan dzsad úrral, akinek akkora vagyona lett volna hogy három felesége legyen.

-Tehát a férje gyümölcskereskedő? Nagyon szívesen felvásárolnám tőle az áruját, magam is tervezem, hogy üzleti vállalkozásba kezdek itt, amihez lehet kellene nekem jóféle erjeszthető füge és datolya. Ha megjönne a kedves férje nem hozna vele össze egy találkát, üzletelés céljából? Igen hálás lennék érte. -hajtom meg a fejem a nő felé.

<Amenyiben Gondolatátvitel céljából kaparásszák a pajzsaimat, rést nyitok rajta, hogy fogadhassam az igencsak kívánatos "egzotikus" leány gondolatait. (KÉPET! KÉPET! :bruhuhu: :ordogi: ) >
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.04.06. 14:27

(fotó most nem lesz, ezt sajna el kell képzelned, ez a lány kissé szép, és megfelelő fotó nem akadt a kezembe...Nem mintha az eddigi fotóshopos leánykék csúnyák lennének, csak idevágó képem épp nincs)

Az idősebb nő fejét rázta:
-Ó, ő a lányom-mutatott az egzotikus arcú leányra. Semmi hasonlóság nincs közöttük, csakis fogadott lánya lehet.-Ne tévessze meg szemét, hogy mind eme komor feketében ülünk. Igen, jó uram a gyümölcsök illatos világában jár, de én sajnos nem értek az effélhez. Vele kell beszélnie ilyen ügyekben. Szólhatok érdekében, de talán ajánlatosabb lenne titkárán át felkeresnie, nálunk nem szokás asszonyon át üzenni.
Eközben a megnyitott pajzs túoldaláról kíváncsi gondolatok értek el hozzád töredék formájában, akár ha tulajdonosuk szétszórtan mélázna:

<Erős fal, szép erős fal, vajon mit kell így rejtegetni az egyszerű halandók elől? Szeretni sokan szeretik a titkokat, hamar meg is öregszenek. Szép kéz, nem csak tinta mossa, egy nap szívesen hívnám magam ellen...>
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.04.06. 17:14

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

Az öntudatlan gondolatátvitelen kicsit ledöbbenek. Igaz nem ritka, hiszen a közember is képes megsokszorozni az erejét ha vészhelyzetben van, de a gondolatátvitel azért egy kicsit komplexebb...ráadásul adást kezdeményez úgy hogy láthatólag nem tud róla? :shock:

Gyorsan számaba vesze mazt amit a dzsadokról tudhatok. (történememismeret 3 -igaz pyar, de lehet itt-ott dzsad vonatkozása, és van dzsad Legendaismeretem 1.-es fokon)

(off: Feltételezem Shane van annyira iskolázott hogy a jannek-ről legalább halhatott valamit.)

Arra gyanakszom hogy a nő talán dzsad-jann félvér lehet...a jannoknak egészen kiváló szellemi képességei vannak, mi több gyakran a dzsadok társadalmi vezetői, megbecsült gondolkodói, akik köztük élnek...ha jól tudom.

Mindenesetre érdemes mind asztrál mind mentálszemmel megnézni.

(Alkalmazom az Asztrál és Mentálszemet, gyanítom, beigazolódhat a feltételezésem. A nőben van jann-vér?
Mivel pszi mester vagyok, a diszcipéina 6E nekem duplán számít és a kaszteírás szerint az alkalmazás is.
Asztrál szem ereje: 5 befektetett pszi pont=24 E
A kifürkészett 3 kérdés: 1.) Kihez kötődik érzelmileg? 2)Van -e rejtett titka? 3.) Képes-e emberi érzelmekre? (szeretet,barátság, stb)

Mentál szem ereje: 7 belefektetett pszi-pont=24E
A kifürkészett 3 kérdés:
1.) Milyen konkrét terve van velem kapcsolatban a kíváncsiságon kívűl? 2.) Miért van itt most Shadonban? 3.) Mik a hosszútávú tervei a saját sorsával?

Mivel ismerem a diszcipéinákat tudom hogy 2-szer 3 szegmens idejére meditatív transzba esek, ezért eljátszom:

-Oh...elnézést de hirtelen nagyon hasogat a fejem...ááá.. (elvégzem a diszciplinákat mintha azért lenne "filmszakadás" mert tényleg fáj, 6 másodperc elég rövid hogy ezt bekajolják.)...oh már sokkal jobb...tudják keveset aludtam az éjjel, a munkám miatt...az a sok papírmunka...ah...a halálom.

(Gondolatban értékelem az eredmény -az alany nem tudja hogy szondázták- és közben továbbra is nyitva tartom a pajzson a rést, hogy halljam hogy a lány mit gondol magában...")

(Az alábbi mondat nem a gondolatátvitel csatornába megy, csak a kri érzései:)

<Hm...lehet hogy jenn-vérű? Kár lenne parlagon hagyni egy ekkora potenciált...De hogyan nem tud a saját képességeiről? :shock: Talán megtaníthatnám az alapokra...szólítsam meg gondolatban...attól biztos megijedne...de lehet kiváncsivá tenném...:roll: Egyébként meg...vonzó kis csibe, meg kell hagyni...el bírnám viselni ha rajtam lovagolna.>

Shane attól függöen dönt a kapcsolatfelvételről mit tudott meg a lányról.

OFF: Itt egy kép arról én milyennek képzelem: 8)
http://www.stars-portraits.com/en/portrait-24255.php
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 13 / 23 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23

Vissza: Shadon tartomány