"Komor egy hely, olyan mintha folyton ősz lenne ott. Sötét gránitkocka a törvényház, ötszög alakban öleli körül a teret, ahova 4 árkádos boltíves utca vezet. A téren végzik el a hóhérmunkákat, akasztástól a máglyarakásig. A törvényházban jogtudományokat is oktatnak, külön az akadémiától, s külön épületrészt tartanak fenn az inkvizítornak, ha ott tartózkodna peres ügy miatt. Kívül afalain táblába vésik, milyen nagyobb eseményt folytattak le elrettentés gyanánt. Ott jártamkor csak egy kalodába zárt pasast láttam, aki almát majszolt...Kéz nélkül. lehetett benne tapasztalata. Gyakori a varjak jelenléte az épület ereszén.
Nem messze a hátborzongató tértől áll a Kívánságok Kútja. Egy első látásra jó nagy kávájú olyan 2 láb átmérőjű kútról van szó, amit benőtt a borostyán s köd üli meg a benne lévő mélységet a legmelegebb nyári napon is. A helyiek szerint holdtöltekor énekszó hangzik fel a kút mélyéből, s aki ekkor kíván valamit, az valóra válik. Utcagyerek szerint viszont ez csak egy lejárat Rita birodalmába, ha jobban megnézném, észre venném a falba vájt lépcsőmélyedéseket. Nem tettem meg, nem akartam orral a mélybe bukni. Rengeteg ajándékot szoktak a kút mellé helyezni a babonások."