- Áh, vraclef! - nézek az eliszkoló goblinok után.
<Túl hamar lőttem, ezért nem sikerült teljesen becsalogatni őket! Ej, ej!>
- Se egy, akit vallathattunk volna Fooler hollétéről, tetejébe jön egy rakat! - Dorafhoz megyek, rásandítok: - Mondjuk az jó hír, nem? Többnek csaphatod szét a fejét

A sziklákoz közeli hulláknak nagy figyelmet szentelek, amelyiket én lőttem le, abból megpróbálom kibányászni a nyílvesszőmet

- Amúgy, amikor az ujjam azon vakarózott a ravaszon, lőjek, ne lőjek, de természetesen lőttem, érdekes gondolatom támadt arról, hogy most szabad akaratunkból döntünk úgy, rühelljük a goblinokat, vagy ez eleve el van rendelve. Az egy dolog, ezt tanultam az őseimtől, szüleimtől, nincs is ebben hiba, de ők, vagy az első gnómok vajon azért döntöttek így, mert volt valami kezdeti nagy konfliktus, ami egyre tovább és tovább burjánzott, míg mára hagyomány lett az ellentétből, vagy valami benső, engesztelhetetlen parancs munkál bennünk, ami akkor is meg volt már, mielőtt tudtuk volna, mi az a goblin? Vagy kobold, mert azokat se szeretem. Téged sose foglalkoztatott ez a kérdés? Vagy szimplán elfogadtad, öld őket mert ettől leszel helyesen élő törp? Tőlem ölhetjük, de az eredendő ok sose izgatott? legalább elméleti szinten. Hogy most akkor mi döntünk, vagy eszközei vagyunk valami másnak? Lehet, a szabad akarat pusztán... illúzió? - tárom szét karjaimat. - Mert mindennek megvan a maga oka, ahogy az életünket is bizonyos kedvelt vagy nem kedvelt törvények szerint éljük. Kérdés, hogy ha ez így van, mért van így? Így tartják az istenek mozgásban a halandók ügyeit hogy egyrészt ők ne unatkozzanak, másrészt legyen mivel foglalkoznunk? ...hm, egyébként ha átverekedjük magunkat az erősítésen, az erődön, a folyón a termeken és meglesz Fooler, mesélek arról, hogyan is lakunk meg hol, meg megmutatom, mik a stukkerem részei, hogyan kell betölteni és lőhetsz is vele, ha gondolod

Guberálás után, ha az időnkből kifér, megkörnyékezem Alauront:
- Mondd, eddig hol tartogattad a sasod? Amikor nem itt van, hol szokott lenni? Élő, igazi sas, vagy csak mozgó, megfogható trükk, amit irányítasz?