Aramil lövései nagyon tanulságosak. Egy: a bestiák akkor se húznak el, ha a megülőjüknek annyi, kettő: marha szívósak!!! Egyszerű a leosztás: a bestiák veszélyesebb mint orkjaik Részemről előbb megpróbálkozom a védekező harcmodorral, és amellett, hogy védem az irhám, beizzítom pisztolyomat a nekem rontó wargja ellen. Zavar, hogy nyílt helyzetbe bonyolódtam, nem ebben érzem magam otthon, de rá vagyok kényszerítve.
(Most esett le, öt körre való cselekménytervet vár a KM Így kiegészíteném a reagom: 1. kör: lövés pisztollyal (védekező harcmodor) 2.-5. kör: teljes védekezés)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Navaratna 2010.06.26. 18:48-kor.
//off az első támadáskor teljes védelem de utána már teljes támadás Ahogy a két warg ránk támad egy pillanatra felderül az arcom majd egyből el is keseredek. <gyorsan végeznünk kell velük a többieknek szüksége van ránk túl nagy lesz a túlerő> - Banyek csak védekezz a többieknek lövészekre lesz szüksége nem sérülhetsz meg. Megpróbálom gyorsan leszedni ezeket. kiálltom. Majd támadásba lendülök
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
//Érdekes: Az "Ellenállás" nevű varázslatnál a célpnt a megérintett lény. A leírásában viszont tárgyról beszél. Gondolom elírás lesz, és lényekre vonatkozik...//
(Alauron)
Nagyon rosszul fest a helyzet, hiába van velük Holg, mint nagyerejű harcos, azért ennyivel ő se bír el egykönnyen. A varázslatokól már csak imái maradtak, és egy gyógyítás amit vész esetére tartogat. Felméri a távolságot, és beveti minden maradék tudását, hogy valahogy túlélje ezt a napot.
Körök: 1. Vár 2. Vár 3. Ellenállás varázslat magára 4. Erény varázslat magára 5. Fényrobbanás varázslat a hozzá legközelebb eső wargra
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
*Bólintva Vonnegut kiáltására, Holg még elszántabban szedi lábait és iparkodik a harc sűrűjébe. Különösebb terve, fondorlatos ötlete nincs. Eléggé egyszerű a dolog, végre valahára ő is teljesen érti a helyzetet, ami jön azt vagy megölik, vagy meghalnak mindannyian. Valószínűleg az ellenfelek is hasonló logika mentén fognak vélekedni róluk. Ennek megfelelően, mikor megtorpan az öreg baka, Holg is megáll és baltáját két kézre kapva várja az ellenséget. Ahogy a dimbes-dombos terepen feltűnnek a wargok és lovasaik kissé elbizonytalanodik a félork. Halkan, elcsodálkozón dünnyög az orra alatt.*
*Egy hosszúra nyúló pillanatig kérdéses, hogy az ifjú barbár fog-e harcolni a szemében csupán hatalmas szottyongatni való ölebek ellen. Végül azért megrázza magát és összeszűkülő szemmel kezdi egyre jobban belelovalni magát a harci lázba. Ezek a csúnya farkasok biztos bántották kutyus-lányt meg az elfet is. Ráadásul most se akarnak megállni, így megérdemlik, hogy végre valaki móresre tanítsa őket! Ezzel a gondolatmenettel, mikor az ellenséges arcvonal megrohanható távolságra ér, Holg elüvölti magát. A hangja mélyről jövő, de mégsem rekedt.*
-holg megbüntet rossz kutyák!!!
*Ezzel feje felé lendítve csatabárdját nekilendül és megrohamozza a szemből jövő wargot. Úgy "okoskodik", hogy ha a farkas kidől alóla, akkor a lovasa minimum földre kerül, de jobb esetben maga alá temeti a házikedvence. A félork természetétől fogva ódzkodik a védekezéstől, fedezékbe bújástól. Számára az egyetlen védekezési alternatíva a gyors ellentámadás. Ha megelőzi ellenfelét, akkor annak már nem lesz ideje rátámadni.*
//1.-4. kör: elgondolkodás a kutyasimogatáson, meg "hozd vissza a botot" játékon, és hasonló kellemes időtöltéseken. 5. kör: őrjöngés+roham
Ha az 5 kör az első támadós körön felül értendő, akkor 1.-5. kör az álmodozás és utána támad.//
Vonnegut utasítását követve én is elindulok a hangok felé. Természetesen Argentről sem felejtkezem el, őt is magammal hívom. Mikor meglátom a felénk rontó ellenfeleket, azt kívánom, bárcsak mégis elfelejtkeztem volna. - Silvanus, most segíts rajtunk! - bukik ki belőlem önkéntelenül, ahogy meglátom a felénk rontó ellenségeket.
Pár másodpercig csak döbbenten állok, próbálom összeszedni magam. Aztán felzárkózom a többiek mellé, és azt a kis időt, amíg még ránk nem rontanak, igyekszem tőlem telhetően kihasználni. Ahogy szükség esetén mindig, most is égi pártfogómhoz fohászkodom, segítsen bennünket. Majd megragadom handzsárom markolatát, és így fogadom a wargokat és lovasaikat.
//1-2. kör: magamhoz térek a sokkból 3. kör: Varázsagyar Argentre 4. kör: Isteni útmutatás magamra 5. kör: Ellenállás magamra//
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Warg-lovas1 (-6 Ép, Banyek lövését is beleszámoltam) Warg-lovas4 (-9 Ép),
Rendben akkor annak a szabad öt körnek az első körében Banyek pisztolyt ránt és lő. Nem várja ki hogy közelebb érjenek, az első szabad körben lő mikor a legmesszebb vannak. Olyan távra a kis gnóm pisztoly nem hatékony, ezért -2 módosító sújtja a támadódobását. Ekkor még felesleges védekező harcmodort folytatni, mert nincs ki ellen. A lövés talál -1 Ép-okozol az 1-es warg-lovasnak.
Az ötödik kör után elér benneteket a warg roham.
Mindkettőtöket Teljes Védelemben talál, a VF-hez +4 járul, de természetesen elestek a megszakító támadás lehetőségétől.
A warg-lovasok megtámadnak. A kis gnóm labdát nem tudják felszúrni, de Aramilt telibe találják -14 ÉP-veszteséget szenved. (A roham 2-szerezi, és még mákod volt hogy nem lett kritikus...) Aramil dobjon egy Gyorsaság mentőt hogy hogy elkerülje a földrevitelt. Banyektól kezdeményezést kérek, új kör jön. Ha Aramil elkerüli a földrevitelt, tőle is.
Az öt szabad köt hamar eltelik, a druidák bőszen kántálnak. A rohamozó wargokat már kóstolgatta valaki: egyikükről a lovas hiányzik, egy másik ork pedig a vállán sérült meg. A gazdáját veszített warg feje kürűl éles fehér fénygömbök pukkannak, az állat a fejét rázza.
//Holg// Holg elébe megy az eseményeknek és megtámadja Warglovas8-at, mind a ketten rohamoznak a másik felé, de Holg volt a gyorsabb. A bárdjával megrendítő erejű ütést mér a wargra, ám az életben marad! Az ork lovas keményen mellbe szúrja Holgot -16 Ép-t szenved. Dobj Gyorsaságmentőt, hogy elkerüld a földrevitelt.
//Vonnegut// Az öreg bakára ketten támadnak (2,5) aki szintén a teljes védelemre koncentrál, hogy túlélje a rohamot. Egy lándzsát elkerül, egy viszont keményen az oldalába döf. A baka a földre kerül.
//Alauron// Warglovas3 támad rád akit fényrobbanással zavartál. Éppen elkerül a támadása.
//Heian// Warglovas6 lándzsája tégedis centikre bár, de elkerül.
//Doraf//
A törp papra is ketten támadnak, (7,9) aki keményen védekezik, fémes csattanással csúszik el a lándzsa a vértjén és a pajzsán.
Ilyen-olyan állapotban túléltétek a rohamot. Kezdeményezést kérek.
Okoskodás fejben ide vagy oda, kissé korán sütöttem el a fegyverem, pont olyankor, amikor hathatós kárt nem tudott okozni - viszont szépet szólt Dübörögnek felénk, semmihez se hasonlítható félelmetes érzés, pláne, amikor Aramilból saslikot készít az egyik... <Ha ezt túléljük, én nem is tudom mit mondok!>
Látja, hogy Vannegut bajban van, Heian és Doraf akikől rajta kívül segítséget kaphatna ha a sebe súlyos szintén el van foglalva. Hogy a fényvillanások, vagy más miatt, de a warg álkapcsa elkerülte. Bár ez a lény olyan mint egy nagyra nőtt farkas gnosz tekintetéből süt az ölésvágy, most harcba kell szállni, nincs más lehetőség...
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
A külön kockadobálós topic egy szívás, minden átkozott dobást ide kérek a kaland topicba! Elszállt amit gépeltem egy óráig ráadásul d-t írtam k helyett most kéne dobást egyeztetni, de nem fogok dobást egyeztetni, hanem a küszübüt rágom, és keresem a vérnyomásmérőm, úgyhogy mindenki ide dob mindent.
És még arra is figyeljek hogy Mesemondóval írjak...arrgh.
//OFF: Elnézést de azt a szopást nem hevertem ki ahogy a kockadobóval jártam. Még most is flre gépelek bakker olyan ideg vagyok.// Ha lenyugodtam, majd holnap újraírom a reagot.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2010.06.29. 21:14-kor.