Míg én vizsgálódtam, Aramil elindult a süniződés útján. Agyament elf kiáll hősies gerelyfogónak - Eszednél vagy?! - kiáltok rá elfül. - Ne képzeld magad gnómnak, nem vagy kicsi! Azt már eldöntöttem, később, ha már nem fenyeget a vész, akkor is szét fogok egy ilyen csapdát berhelni, már csak azért is, beleláthassak a működésébe. Ha meg mindenképp szét kell egyet szedni, örömmel fogok nekilátni Fedezékem eddig biztonságot nyújtott, de nem az a tervem, végig ott lapuljak. Holg felett hiába állnék, ha lenne kötelem se bírnám kihúzni. Így marad az, immár a gyanús helyek tudatában folytatom igyekezésemet ahhoz a lukhoz, ami épp gnóm-méretű, hátha onnét okosabb leszek s kikezdhetem a lőrésekben lapulókat.
*Ahogy kezd visszatérni az erő a testébe, a félork feltápászkodik a zselés anyagon/ban és amennyire a szűkös hely engedi meglendíti csatabárdját, hogy felkockázza a furcsa mód egy igen nagy tál kocsonyának tűnő dolgot, amibe beleesett.*
-hülye kocsonya!
*Bár még kissé bizonytalan Holg, mert nem tudta eldönteni, hogy ez most amolyan röfis kocsonya vagy inkább gyümis kocsonya lehet? Nem mindegy, mert az egyik laktatós, a másik meg édesség. Mindkettő finom, de azért most a gyümis nasi jobb lenne. Ilyen, számára fontos, gondolatok "cikáznak" a barbár fejében, miközben minden erejét beleadva lesújt a nyálkás izére maga előtt/alatt.*
- Gyertek nincs vesztegetni való időnk. Ha van köteletek készítsétek elő. - Valaki húzza a kompot én megpróbálom lelőni a dobálózokat. Majd a választ meg sem várva elfoglalom a helyem a lövéshez amennyire lehet az asztal takarásában. S közben felhajtom a nálam lévő gyógyitalt. S várok hogy feltűnjön valaki a lőrésben.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Egyenlőre még csak a 2. kör van. Te jelenleg még ott tartasz, hogy a szándékodnak megfelelően húzod vissza a tutajt a túlpartra ezerrel, -a túlparti társaid lelkes bíztatása mellett, mivel nem tudnak neked segíteni, mivel a visszahúzás sebessége kizárólag a te izomerő gyorsaságodon múlik. Ha megdobsz egy Erőpróbát -2-vel, akkor spórolsz egy kört, és már csak egy lesz hátra, amit húzással kell töltened. Éppen most került el 4 gerely. Mint írtam a 4. körben fogsz partot érni.
-Húzza fiam, húzza! -kaibálja Vonnegut, és közben egy vékony, de erős selyemkötél tekercset halászik elő a zsákjából. Látta mi történt Holggal. Aramil 2. köre véget ért.
Banyek Mivel ebben a 2. körben a gerelyesek mindent Aramilre dobtak, te szabadon manőverezel át a veszélyzónán, kikerülve a gyanúsnak ítélt kerámialapokat. Üdvözült mosollyal közelítesz a gnóm méretű lyuk felé, hogy fedezékben vagy, ahonnét meglepetésedre egy félelmetes dögevő féreg gördül elő, aki nem is számított rá, hogy házhoz jön az ebédje: Feléd suhintja tapadókorongos csápjait. Amelyek szerencsére messze elkerülnek. A lény sziszegve felágaskodik, és harcba száll veled a fejedért. Banyek 2. köre véget ért, kezdőt kérek tőle.
Holg Nagyot hasítasz a zöld zselé testébe, (-16 Ép a lénynek) amely büdös, nagyon büdös, leginkább a kapcád szagára emlékeztet meleg nyári napokon. A lény rugozó mozgással megremeg, teste megnyúlik, átlátszó zselé-falat képez és feléd dől, egyszerűen megpróbál beborítani. mint egy paplan. Gyorsaság mentőt kérek Holgtól CSZ: 20 (a szűk hely miatt nehéz elkerülni, épp ez a csapda lényege...) Holg 2. köre még tart, mert az ő támadására ez a lény válaszcsapása a körben, és ezt még le kell játsszuk.
A lény rád dől és beborít a testével. 1k6 = 3 [3] Ép sebzést szenvedsz el tőle. Holg jelenleg "Belegabalyodottnak" számít a KMK 96. oldalán leírt szabályok szerint. -2 tám, -4 ügy, addig amíg sikeres Bírkózáspróbával le nem szereled. (Alap Támadás+Erő mód.+Méret mód.) Ellenfeled 2 méretkategóriával nagyobb mint te. (Óriási)
Ha belegabalyodva maradsz, a lénynek mostmár nem kell támadást dobnia, ugyanis komótosan emészteni kezdett, minden körben elszenveded az 1d6 savsebzést és a bénító mérget is.
Dobj Szívósságmentőt 16 CSZ ellen, ha nincs meg, magatehetetlen leszel a 3. körben. Ha megvan te cselekszel elsőként a 3. körben. Holg 2. köre véget ért.
Aramil Aramil inaszakadtából igyekszik, de sajnos nem sikerül elég gyorsan faragni a túlpartot elválasztó távolságból. Két gerely száll utána búcsúzóul, de mindegyik célt téveszt. Még egy körig kell húzzál, hogy partot érj, de a 4. körben már nem dobálnak, olyan messze van.
Timna
Előbb kezdeményezel a dögevő féregnél, te kezded a kört. Timna szorult helyzetben van. Egyrészt nincs fedezékben, ott van a gerelyhajítók orra előtt, másrészt nem tudja hogy az eddig felfedezetten kívül hol van még csapda. (Lásd térkép) Nem tudsz szabadon mozogni, mögötted ott van az aktív csapda, mellette Holg vergődik a veremben. Sikeres ugrás próba mellett tudsz csak harcolni levonások nélkül. CSZ: 16. Ha nincs meg, meg kell oszd a figyelmed a csapdák és a harc között így -2 Tám, arra a körre, mert figyelned kel rá, hogy ne taknyolj bele a közepébe. Ugrás próbával kezded a 3. kört. Emellett természetesen támadhatsz, csak a speciális terepviszonyok speciális mozgást követelnek, ami ha nincs meg hátrányba kerülsz. Ha a próbádat 5-tel elvéted a CSZ-hez képest -azaz 11 vagy az alatti eredményt érsz el,- 50%-esel bele Holghoz, és 50% eséllyel a mögötted lévő másik csapdába, de mindenképp beleesel valamelyikbe. A gerelyesek valószínű téged is céloznak ők a kör végén dobnak rád.
Holg Szervezeted legyőzi a zselékocka undok mérgét, de belegabalyodottan cselekszel.
Amire várunk: -Aramil húzza a tutajt a körben. -Holg cselekvése -Timna cselekedetei. Vajon sikeres Ugrást tesz-e vagy sem, ha nem, vajon csak annyi a bűntetés hogy -2 TÉ vagy bele is esik a csapdába?
Leforrázva fedezem fel, a kinézett hely foglalt. Ráadásul egy gusztustalan izé tanyázik benne. - Jáj, fúj! - szalad ki a számon. Alakul a slamasztika: mögöttem csapdaövezet, odafent lőnek, előttem egy gusztustalan izé fenekedik a kis húsomra... Lehet fokozni? <Ha mondjuk most jönne rám a szapora... ne, azt inkább hagyjuk...> Ugranék én, hogy valami jobbat hozzak ki a meglévőkből, de nem sikerül. Kiver a víz, mert annyi felé kell figyelni, ami egy olyan aranyos kis gnómot is próbára tesz ám, mint én Az ugrálással csak azt értem, el, hogy belandolok Holg mellé... fölé... nem is tudom megmondani, mibe <Minden rosszban van valami jó: így talán nem lőnek...?>
//Támadni nem támadok, próbát elvétettem, ráadásul csapda foglya lett.//
Térülsz-fordulsz manőverezel, ugrasz és elvéted. Beesel abba a csapdába, ami Holgot is fogjul ejtette. A verem NAGYON mély. Süvít a szél az arcodon ahogy fejjel előre zuhansz, és a verem másik végében belepottyansz valami rugalmas és büdös nyálkába, ami ráadásul erősen mar! Veszítesz 1k6 = 2 [2] Ép-t a sav miatt és 2K6 = 2+4 [6] -ot a zuhanás miatt, amit felez egy sikeres Szívósság mentő 15 CSZ-re. Odalent a teret teljesen betölti ez a nyák, mi több már elnyeléssel fenyegeti Holgot, aki úgy néz ki mint egy nagy dühös répa egy zöldségkocsonyában: a zselé már-már elnyeli, "becupizza" már a fél testét. Timna 3. köre véget ér.
Holg A köröd végén nem várt ismerős pottyan le hozzád az égből. Banyek eszmél fájdalmas arccal a savmarta sebeit dörzsölgetve a verem túlvégén.
Amire várunk: -Aramil még húzza a tutajt a túlpartra. -Holg még nem cselekedett.
*Az ifjú barbár kezd egyre dühösebb lenni. Egyenlőre még nem jutott az őrjöngés határára, de már nagyon összeráncolt szemöldökkel és morózus arccal dünnyög félig a kocsonyás kockába merülve.*
*Közben csatabárdját szélesen két kézre kapva nekifeszül a kocka nagyjából még rugalmasan egybefüggő felületének és lábaival erőteljeseket rugdos a zselé "lépe" felé, hogy végre kilábaljon a slamasztikából. Nagyjából, mintha iszapban vagy pudingban úszna és próbálna kiérni a "vízből".*
<PUDIING!!! >
*Arca egy pillanatra kisimul és megnyalja szája szélét, de utána megrázva busa fejét ismét a durcás kifejezést ölti magára Holg és folytatja a kivergődést. Banyek érkezését nem is igazán vette még észre, most túlságosan lefoglalja a saját baja.*
Levakarod magadról a zselés nyálkát és kiszabadulsz az öleléséből. A kört Birkózással töltötted, de az agy nélküli lény nem bírt föléd kerekedni, bár nagyon próbálkozott.
Holg 3. köre véget ért.
4. kör
Aramil Aramil változatlanul húzza a kompot, a kör végére végre át fog érni a túlpartra, Heianhoz és Vonneguthoz.
Timna és Holg
4. kör kezdődik, kezdeményező dobást kérek tőletek.
Zuhanás közben az üvöltve sikoltást gyakorlom. Úgyis ritkán hangoskodhatom Tutira veszem az alján kitörik a nyakam vagy úgy érkezem, hogy a talpam beleépül az arcomba s más nyalánkság, ha már a test deformálhatósága van terítéken. Ehelyett várakozásommal szemben "puhára" esem. Még rugózik is, talán ugrálni is lehetne rajta? <Jé, ez tök jó! Á, mégsem, mar!!!> Azért összetörtem magam, de nem annyira, lábra ne próbáljak kecmeregni. Az óriástakony ebben nem segít, és Holg is nagy viaskodásban van vele. - Hű, ilyen, amikor nem te szívod vissza a taknyod, hanem az szív vissza téged - hűlök el egy pinduri pillanatra. De mégsem, Holg prímán lekeni magáról. A verem falához szeretnék eljutni, minél kevesebb maró cafatnak kitenni magamat, így is úgy fogok kinézni, mint aki mérges szömörcébe esett.
Timna Mozgással töltöd a kört, kievickélsz a verem falához és megvizsgálod. A hely leginkább egy sziklamedencéhez hasonló, amit harmadáig tölt meg ez a szupermassza. A fal sima és kemény szikla, nincs rajta fogás, kitüremkedés vagy repedés. Kötél, vagy a falba vert kapaszkodók nélkül innét nincs kiút. A két fal elég közel van egymáshoz ahhoz hogy kitámaszott lábbal, törzsel a hátat a másik falnak vetve egy ember nekifeszítse magát és kievickéljen, de te ehhez túl rövid vagy, te csak úgy éred át, ha a két tenyered az egyik és a talpad a másik falnak nyomod és úgy tolod magad felfelé. Így talán kimászhatsz de ez nagyon nehéz Mászás próba lesz. A csizmádat és a nadrágodat lassan átitatja a nyálka, a lábaddal folyamatosan érintkezel a puha zselével, további 1k6 = 2 [2] savsebzést szenvedsz. A körben tehetsz egy próbát arra, hogy kitámasztott tenyérrel és lábakkal a két fal közé ékeld magad, már ha ez szerepel a terveid között.
Holg Kiszabdulsz, -egyenlőre- Timna a fal mellett áll és a felületét vizsgálja kapaszkodókat keresve. A nadrágodnak és a csizmádnak annyi, már csak foszlányai vannak. Az új zöld vérted jól bírja a savat, de ez a ruhaszövetekről nem mondható el.
Timna Körbevizsgálódtam és egy igen necces megoldást látok, vagy talán még egyet... Ennek kapcsán Holgra nézek, aki gatya nélkül, csupasz seggel viseli a szép zöld vértjét. Számra tapasztom a kezemet. <Nem szabad vihogni. TILOS vihogni!> Ez össze is jön, tekintve a ruhám nekem is inkább van ártalmamra mint védelmemre, szívem szerint ledobnám magamról az egész hóbelevancot. - Holg! Ki tudnál dobni innét? Kintről könnyebben kiszedhetnénk téged.