A stat majdnem kész. (A felszerelést úgy nagyjából írtam csak fel, nem teljes a kalandozáshoz szükséges holmik listája. Itt olyanra gondolok, hogy takaró, tapló, borotvakészlet meg hasonlók.)
Az előtörténettel szenvedek, pontosabban még hozzá se fogtam, mert a dióhéjas vázhoz nincs ihletem irodalmi körítést írni.
(Ha lehet már előre ne dobjunk földet a talira, mert ilyen mélyenszántó morállal tényleg nem lesz belőle semmi. )
Laokoon, Martos
Annyira azért ne irigyeljétek a "tank" pozíciót, mert előre látom, hogy én szívok majd a legtöbbet, mert kényelmesen a szamurájt toljátok előre.
Nava
A papnőnek veszünk egy 500 ap-s gyémántokból álló nyakláncot. Minden kőre rá lesz gravírozva, hogy kitől kapta.
Előre temetés: ne légy ennyire pesszimista. Az a pohár félig lehet tele is.
Lánc gyémántokból: okés A jeggyűrűs gyémántot se felejtsd ki
Varázslista: biztos fog változni.
Előtöri: vázlat van, kidolgozva nincs, arra törekszem, ne novellát írjak össze Közben konzultálni amúgy is kell a közös/páros részek miatt méh.
Szamurájról: ha már ennyi VF-ed van s tudván, szeretsz aprítani, ne merj panaszkodni, főleg, hogyha kell, a gyógyítás érdekében pálcát is kaphatsz a fenekedbe gyógyítás címén (mert hogy ami lesz nálam az azzal lesz tele). Nem büdös a harc, de ha nagy a vész, libasorban beállunk mögéd.
Nava, a harccal semmi gondom. Tudod, hogy szeretem a darálást. Nekem azzal lesz gondom,mikor: "Áhh, úgyis neked van a legtöbb HP-d, meg páncélod! Nézd meg mi van a láthatóan agyoncsapdázott ajtó kinyitásakor." Tehát, ha harc, akkor megyek én magamtól is előre. Csak a "vegyél észre dolgokat" részeknél is van egy sanda gyanúm, hogy a "legnagyobb, legbutább" menjen előre.
Gyémántos jegygyűrű: Nem gond. Eleinte egy "kabala" vaskarikát kaptál, de amint a Király Mester Szamurája címet megkapom rögtön kapsz egy mestermunka gyémánt jeggyűrűt.
Mért, a karidnak alacsony lesz az IQ-ja? Csak nem csinál olyat, mint Holg, aki előbb megy aztán gondolkodik, most ananászdarab legyen-e egy zselatinkockában (lsd. OOTS) Karimnak jó szíve van, csak azért mert a szamurájod nagy lesz, full-vértezett és kiduzzad az egészségtől, nem hajt bele a csapdarengetegbe. A kedvesével csak nem csinál ilyet Viszont aki nem a kedvese... Azt majd te hajítod előre.
Miért? Itt Roy önként és dalolva nyitja ki az ajtót... Egyébként nem mondtam egy szóval se, hogy irigylem tőled a tank pozíciót.
Castor A stat az már nekem is 95% körüli elkészültségi szinten tart, kivéve, ha most gyorsan meggondolom magam, és hozok egy csapda-elhárító kalandort. És nyugi, az előtöri is időben el fog készülni.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Nos, az ötlet ami felmerült: Quator és Nava párosa mivel öregebb: a karakter egy fogadóan összefut velük (épp valami könnyebb küldetést teljesítenek egy helyi pap kérésére), s hozzájuk csapódik, mert azt állítja, hogy ismeri a környéket és ti meg emiatt felbéreltétek. (közben kiderül, hogy nem... s jórészt csak láb alatt van - egyedül az ételek felszolgálása és egyéb "komornyiki" feladatok mennek neki szépen) - harcban meglepetésetekre egy-egy mágikus lövedékkel segít csak a háttérből/biztos fedezékből. A feladat teljesítésekor persze elválnak útjaik, s csak pár év múlva találkoznak megint... (akkor esetleg már mint Bajnokok - a karakter meg még csak szeretne az lenni)
Nekem okés a találkozás. Viszont, ha lehet ne írjunk még egy extra kalandot. Mert jelenleg kell írjak egyet Cormyrig, aztán egyet Navával ketten, aztán akkor lenne egy Navával, Veled hárman, utána meg egy-kettő öten közösen, illetve maga a Bajnokká avatás, plusz ezek között még történnek dolgok biztosan.
Őszintén szólva egy "gyors asztalihoz" én 5 sornál hosszabb előtörténetet teljesen feleslegesnek tartok. Castor kérésének megfelelően megírom a hosszabbat, de ez jelenleg is különös kínszenvedést jelent számomra. Egyrészt idő/ihlet hiányában. Másrészt, mint írtam kb 0,00000...0001%-a lesz jó eséllyel érdemben felhasználva: "Bajnokok vagytok és ismeritek egymást..."
Jó, hagyjátok ezt az egész együtt kalandosdit ha ennyire macerás, másrészt valóban elenyésző részét tudom használni a konkrét mesében. Akinek jól esik írhat akinek nem csak amit a legszükségesebbnek érez.
Fogok írni, a bő lére eresztett verzióról lemondok - szipp a novellának - , de a 12. szint megmagyarázásához azért nem pár sorban tudom le az egészet. Akkor se, ha a modulban (a gyors menetben... ) nem lehet kijátszani belőle semmit. Majd felteszem ide is, aztán valami alapján könnyebb összehangolni, ki mikor hogyan kapcsolódik be, vagy hogyan írjam át, hogy másokhoz igazodhassak
Elküldtem e-mailben a karaktert. Az előtöri "gyors" lett, de egyébként szerintem max. kisebb hangulati elemek változhatnak a frissen beszerzett papíros könyvek átolvasgatása után.
Nava (illetve mindenki)
Átküldjem az előtöri-szerűséget? Ha igen hova kéritek? Ide, PM, e-mail?