- Ezt még meg fogod bánni! - hallasz egy halk, de annál fenyegetőzőbb, mély, férfias hangot a fogadórészből, miközben az utolsó lépcsősoron haladsz lefelé. Mikor az ajtónyíláshoz érsz, látod, amint egy sötétbőrű, feketeruhás férfi farkasszemet néz a szigorú tekintetű Oris-szal, aztán hirtelen - mintha megérezte volna, hogy valaki érkezik - megfordul és kiviharzik a fogadóból, az ajtót hangosan becsapva maga után. - Ó, szép jó reggelt! - köszönt téged Oris mosolyogva, mintha mi sem történt volna az imént. - Milyen korán felkelt! Maga az első! Miben lehetek segítségére? Ahogy körülnézel, valóban nem látsz senkit a fogadóban és a folyosón sem hallottál semmiféle zajt egyik szoba felől sem.
(Kriak)
- Ha menni akarsz, veled tartok. Nem hagylak magadra! Vigyázunk egymásra! - mondja Lighra, még mindig fekhelyeteken ücsörögve, miután Egren távozott. - Ha együtt vagyunk, akkor nem lehet semmi baj.
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
A veszekedés hangjaira kicsit meglassúdnak lépteim és adok elég idöt a vitapartnernek arra hogy elhagyja a terepet. -Jó reggelt Oris. Szeretnénk valami harapnivalót, Én is és társaim is bár inkább a szobánkba kérnénk. Kacsintok az asszonyságra. -Meg szó lenne fürdöröl is addig amíg nem indul meg a forgalom. Remélem nem miattunk keveredett bajba ? Célzok az iménti jelenetre melynek akaratlanul is fültanúja voltam.
elmoslyodok és átölelem Lighrát - Rendben bár gondolkodom rajta, hogy mégis el kéne menni ma arra az ebédre. Veszélyes viszont akár segítségünkre lehet a meghívónk és nem szeretném magunkra haragítani. - No majd ha visszajön Egren és Oris akkor megbeszélem velük.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
- Á, nem lesz semmi gondom belőle! - legyint Oris az aggodó kérdésedre. - Jobban aggódom a vendégeimért. Aldir néha idejön szimatolni a piszkos kis ügyei miatt, ami nem tesz jót a fogadó hírnevének és nem utolsó sorban a vendégeink nyugalmát is sérti ez a viselkedése. Rossz közbiztonságot sejtet. Egyelőre próbálom szép szóval rendre utasítani. Aztán ha nem megy, kénytelen leszek más eszközökhöz nyúlni - sejtelmesen elmosolyodik.- Na, szóval akkor fürdő! - vált gyorsan témát. - Az alagsorban van a fürdőhelyiség, ott azon a jobb oldali ajtón tudnak lejutni - mutat arra az ajtóra, ahol előző éjjel bejöttetek, és amely mögött valóban láttatok egy lefelé tartó lépcsőt. - Ha a közös medencét kívánják igénybe venni, az 2 réz fejenként, ha egyszemélyes dézsát, akkor 3 réz fejenként. A tiszta fürdőlepedők már odalenn várakoznak, igény szerint és plusz fizetségét fürdető nőt is küldethetek. Előtte vagy utána óhajtanak reggelizni?
(Kriak)
- Ha mész, akkor én is megyek veled. Sohasem válunk el. Soha... - ismétli magát Lighra, fejét mellkasodra hajtva, lágyan simogatva bundádat.
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
-Ah remélem nem minket keresett. Ijedek meg elöször ám Oris határozottsága megnyugtat. Végighallgatom hol mit is találok majd: -Hm, akkor a reggeliket a szobánkba szeretném kérni a fürdés után, úgy néz ki lehet hogy keresnek minket? A fürdöröl, én szeretnék kérni egy lányt egy privát fürdöhöz, és jó lenne ha Ön szólna Kriakéknak hogy jöhetnek fürdeni.
- Itt sűrűn keresnek mindenféle alakokat. Oris rád kacsint. - Sok kalandozó fordul meg nálunk és sokuknak van ellenségük. Mióta én vezetem ezt a fogadót, azóta idebenn még nem történt gyilkosság. Verekedés is csak ritkán tör ki, de megvan az eszközöm arra, hogy elcsitítsam a hőzöngőket és jobbnak lássák abbahagyni, amit elkezdtek, vagy ha már ragaszkodnak hozzá, hogy befejezzék, hát azt az utcán tegyék! Na - folytatja más témával -, akkor szólok is valakinek, hogy melegítsen vizet a fürdőhöz! Az egy rövidke időt igénybe fog venni. Fürdető lánnyal együtt 10 réz lesz az ára. Az ár valószínűleg szexuális szolgáltatásokat nem tartalmaz, ahhoz túl olcsónak tűnik. - A reggelit is intézem! És már el is tűnik a pult mögött. A hangját hallod, de azt nem, hogy mit mond. Hangsúlyból ítélve utasításokat adhat ki. Aztán alig fél perc múlva már ismét kinn van a pultnál. - A víz már melegszik, nem kell rá sokat várnia. Én pedig azonnal megyek és szólok a társainak, hogy jöhetnek! Szavaihoz hűen fel is siet az emeletre.
(Kriak)
Kopogásra leszel figyelmes. - Oris vagyok! - jön a fogadósné hangja az ajtó mögül. - Néhány percen belül megmelegszik a fürdővíz!
< na nem baj ... lehet majd ott helyben kell fizetni>
-Köszönöm Oris! Ja még valami... akkor a lánynak majd helyben kell fizetnem vagy csak a szolgáltatások igénybevétele után. Tudja nem ismerem... még... a helyi szokásokat. A válasz után a fürdöbe megyek és megvárom a partnerem is. Mikor megjön, és ha kedvemre való, akkor belekezdhetünk a "fürdésbe".
Az ajtóhoz megyek és kinyitom -Jó reggelt! Fáradjon be. - Bocsásson meg, hogy átrendeztük a szobát, de ezek az ágyak nem nekünk valók. Csak összetörnénk őket. - Ma ki kéne jutnunk Lighrával a fogadóból illetve vissza. Ehhez szükségem lenne a bárdok segítségére. Tud beszélni velük? Fontos lenne. Ha látja Jackal kérem küldje be hozzánk illetve Egrent is. Köszönöm. és egy ezüstöt nyomok Otis kezébe majd khál nyelvre váltok - Gyere fürödjünk le. El kell mennünk a báróhoz.
- Ez az ár a fürdetést tartalmazza, minden... "egyebet" a lánnyal kell intézni! - feleli Oris, mielőtt felsiet az emeletre, te pedig lemész az alagsorba. A fürdőhelyiség ajtaja nyitva áll, és ahogy belépsz, rögtön meglátod a közös medencét, mely nem túl nagy, de 4-5 ember elég kényelmesen elfér benne úgy, hogy ne kelljen túl közel lenniük a másikakhoz. Ezenkívül látsz még három dézsát, melyeket paravánok választanak el, s eléjük függöny vonható. Egy ember bőven elfér bennük, de akár kettő is, ha igen szűkösen vannak. A dézsák mellett áll még egy üres szék, ahová a ruháidat pakolhatod. Mivel a helyiségnek nincs ablaka, ezért nappal is mécsesek világítják meg. A falakon halvány színnel festett, egymásba gabalyodó mintákat látsz, amelyek arra szolgálnak, hogy ne legyen olyan rideg a fürdőhelyiség. Néhány percet kell csupán várnod a melegvízre. Két markos legény érkezik - az első férfi alkalmazottak, akiket a fogadóban látsz -, akik 2-3 fordulóval megtöltik a dézsát félig a gőzölgő vízzel, aztán búcsút intenek, s alig, hogy elmentek, megérkezik a lány, akire vártál. Egy kicsit álmosnak tűnik így kora reggel. - Engem küldött Oris. Aleina vagyok! - mutatkozik be.
(Kriak)
- Ó, jó reggelt! - köszön vissza a nő és besétál az ajtón. - Semmi gond nincs. Én szégyenlem magam, hogy nem gondoltunk a... nagyobb termetű vendégek kényelmére. Intézkedni is fogok ez ügyben minél hamarább. Oris arcát a zavartság pírja önti el. - A bárdok... ők... igen, tudok velük beszélni, de nem garantálhatom, hogy segítenek. Furcsa népség a művészek és kiszámíthatatlanok. De mindent megteszek, amit csak tudok. Jackal hollétéről viszont nem tudok tájékoztatást adni. Éjjel láttam utoljára, mielőtt lefeküdtem. Azért a húgomat megkérdezem, hátha ő többet tud, mert ő volt kora reggelig a soros a pultnál. Lighra nagyon gondolkodik, ahogy próbálja megérteni Oris minden szavát, és amikor hozzá fordulsz, sejtelmesen elmosolyodik. - Rendben! Menjünk! Valószínű, hogy a fürdés villanyozta fel ennyire, nem a báró.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dorio Racchini 2007.09.21. 18:14-kor.
Elmosolyodok és egy csókot nyomok a homlokára - Ja a kényelmünk miatt ne aggódjon nekünk ez így természetes. Hacsak Lighrának nem más a véleménye, de kétlem. khálra váltok - Szeretnél inkább ágyon aludni? visszaváltok közösre - Köszönöm a segítségét. majd Lighrába karolok és lemegyünk a fürdőbe
-Aha szóval majd vele kell rendeznem. Ám legyen. Vigyorgok sokat sejtetöen Orisra, majd lemegyek a fürdöbe.
-Hódolatom hölgyem Én Egren vagyok. Talán korán ébresztették fel miattam? Roppant röstellem. Mondom ám arcom nem nagyon támasztja alá az üres udvariaskodást. -Talán jót tenne Önnek is egy kis felfrissüéls. Mit gondol? Nagyjából úgy nézhetek ki mint a füstölt sonkát bámuló bulldog.
Az ágyamban ébredek egy roppant rosszul induló ám paradicsomi élvezetkbe torkolló álomból. < na ezek után bizzak meg Jusufban. Még álmomban is átver.> Nézzük csak azokat a kenöcsöket mielött kiver a ragya, azzal a laborban elkészített kutyulmányokkal próbálom elejét venni a betegségek terjedésének.
//off: akkora kikötöi melóval és a betegséggel most mi is a helyzet?//
- Nem, dehogy, ez így is tökéletesen megfelel! A padló amúgy sem nyikorog - kacsint rád cinkosan Lighra. Oris zavartan mosolyog, amikor khál nyelvre váltasz. - Akkor, örülök, hogy segíthettem! Ha bármi problémájuk adódik, valamit szeretnének, tudják, csak szóljanak nyugodtan nekem, vagy a húgomnak és mi azonnal intézkedünk! Még előtettek lesiet a lépcsőn, de az ivóban már ott vár rátok. - Elnézést, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a medencét vennék-e igénybe, vagy dézsát. Mert eszembe jutott, hogy ha együtt szeretnének fürdeni, talán jobb lenne a medence, mert a dézsa túl kicsi lenne kettejüknek. Ilyenkor úgysincs odalenn forgalom, viszont már megkezdték a medence feltűtését, így a melegvízre sem kell várni. Csak a barátjuk van odalenn... és egy hölgy - teszi hozzá vigyorogva.
(Egren)
- Nem történt semmi! Szeretek korán kelni - feleli a "füstölt sonka" mosolyogva, csak egy kicsit rosszul hazudik. - Nem tudom, említette-e Oris az... árakat? - néz rád kérdő tekintettel. - Nos, fél ezüst, ha csak közös fürdőt veszünk, és két ezüst, ha... egyéb is történne - sorolja, mint egy üzletasszony, aztán behúzza a függönyt a dézsa előtt, majd szembe fordul veled. - Fizetni a végén is ráér, mert tudom, hogy ezt a helyet fizetség nélkül senki sem hagyja el. Lassan már kíváncsi leszel, hogy Oris milyen praktikákat űz annak érdekében, hogy a fogadóban minden annak rendje-módja szerint történjen.
Álmodból nemcsak az ablakon betörő napfény sugarai ébresztenek, hanem az is, hogy igencsak viszketsz mindenfelé: ujjaid között, csuklódon, könyöködön, hónaljadban, hasadon, hátsódon és bizony, még odalenn is! Nem túl nagy örömmel konstatálod, hogy a vakarászástól vörös "foltok" jelentek meg bőrödön ezeken a helyeken. Nagyon bízol abban, hogy a kenőcsök hatni fognak, mert ez még csak a kezdet és már most is igen kellemetlenül érzed magad, de legalább még (még!) nem fáj a bőröd a túl sok vakarászástól.