Markard Oxbaren
A hajóba belépve nem kell nagy tengerésznek lenni, hogy megállapítsam, nem ajánlatos sokáig itt tartózkodni, hisz egy nagyobb hullámzás is elmozdíthatja ezt a roncsot, és akkor vele süllyedünk el.
- Az igazat megvallva barátaim, nem sokat időznék itt. Még a végén maga alá temet ez a roncs.
Ekkor jelennek meg a matrózok, meg a kapitány. A fényben meglátva a cápát kissé elfeledkezem az előbbi mondatomról, és gyermeki kíváncsisággal nézem a halat.
- Ily közelről még soha nem láttam a tengerek retteget egyedét, egy cápát. Sok hajós históriában írják le vérengző vadállatnak, amint vízbe esett matrózokat tépnek szét. Sőt az egyik könyvben oly hatalmasnak írja le egy kapitány, idézem „ Hossza talán 6-7 láb is lehetett, pofájában több sorban tűhegyes fogakkal.” Bár ezt kicsit nehéz elképzelni. Nos visszatérve a jelenlegi problémához, ha a jelenlévő kapitány uram nem tud egy könnyed módszert a cápa elriasztásához, jó magam képes vagyok az úr segítségével befolyást nyerni e teremtmény felett.
Ha nekem kell a cápát elintézni
A cápa felé mutatok jobb mutató ujjammal, és fennhangon szólalok meg:
- Uram, halld kérésemet. Én csak egy egyszerű híved vagyok, ki mit sem ér végtelen erőd nélkül, ezért esedezem, adj hatalmat e rettegett fenevad felett, had uraljam elméjét, hogy békében útjára engedhessem. Nem akarom vesztét, hisz csak egy egyszerű teremtmény, ki maga is csapdába esett.
Türelmesen várok, míg meg nem érzem a mágia által keltett fura ismerős érzést a mellkasom környékén.
//off: Vadak irányítása. //
Siker esetén a hajótól messzire irányítom a dögöt, hogy könnyedén kipakolhassuk a rakományt.
Örülök, hogy láthatták nem csak a tűz felett van hatalma Sogronnak. Ezt ki is fejtem a matrózoknak.
- Mint látjátok Sogron hatalma halandó ésszel fel sem fogható. A tüzet kedvére formálj még is a víz egy teremtménye felett is képes hatalmat szerezni. Nos, tengeri rókák, mi ez, ha nem korlátlan hatalom? Még is sokan kerülik a halhatatlanok segítségét. Nem tudom miért.
A kipakolászásban nem igazán tudok segíteni, de szívesen részt veszek, mikor átnézzük a tartalmát. Nem zsákmány szerzés céljából. Talán többet megtudhatunk a hajó történetéről.