• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

ED kaland: A travar-i kovács esete

Az ED világán játszódó kalandok.

Moderátor: Admin

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 3 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8

Re: ED kaland: A travar-i kovács esete

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.04. 15:35

Ajeet

Badr kimérten bólint:

-Jó lesz az is ha megjavítod. Nos, mindenki elkezdi valahol a szakmáját nem igaz?

-Egyébként Armida küldött hogy nézzek be hozzád. Sok szívességgel tartozom neki, sok sebet meggyógyított már rajtam és Brünhildán.

-Azt mondja zsarol valami Radha nevű féreg. Tudok tenni valamit érted hogy segítsek a helyzeteden? -kérdi a troll

Wynna Niendarr

Armida és gyermekei eleve barátságos módon viszonyultak hozzád, a kis mondóka varázsa leveszi a gyerekeket a lábáról, akik köréd gyűlnek és követelik a folytatást.

-..és mi történt azután?
-...megette a toportyán a pillelányt?
-...és mit szólt a pillelány anyukája, mikor hazaállított egy nagy büdös farkassal? -kottyantja közbe a gyakorlatias Paddy

Armida hagyja hogy a gyermekei elteljenek a mesélőekéddel, ő is leül az ágy szélére.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.04. 16:15

Élvezem hogy a figyelem rám irányul, hát még ilyen hálás és lelkes társaság akiknek mesélhetek. Mindenkinek lelkes mesemondóként válaszolok is.
-Azután sok-sok kaland várt még rájuk, hegyen völgyön vándoroltak sok rémmel megküzdöttek.
Elmesélek egy apró mesét arról hogyan szedte össze a szél szerzet leányzó a csapatát ami csupa szélszerzetből állt és hogyan győztek le egy csúnyább rémet. A véresebb részeket kihagyom finomítok a történeten, hogy a kicsik számára emészthető legyen és ne okozzon rossz álmokat.
- A toportyán sose akarta az után megenni a kislányt. Mert lassan de megtanulta, hogy a kis szélszerzet barát és nem ellenség és különösképp nem étel. Bár az elején nagyon ügyesnek és okosnak kellett lennie a lánynak, hogy megszelídíthesse. Tudjátok miért?
Amikor látom hogy a figyelem még jobban rám irányul akkor mondom.
-Mert megszelídíteni egy vadállatot nagy munka és mert a vadállatok hiába szelídíthetőek sose feledik el, hogy egyszer vadak voltak. Nekik mindig jobb szabadon.
A pillelányra visszatérve amikor a toportyán már öreg volt a lány szabadon eresztette. Mert ez volt a helyes.

Majd a gyakorlatias kérdés kicsit elgondolkodtat.
-Mondd csak ha hazajönnél egy nagy farkassal anyukád mit szólna?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 195
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.04. 16:17

-Rendben. A javítást akkor mihamarabb el is kezdem.

Amikor megemlíti, hogy Armida küldte kicsit megkönnyebbülök. Sóhajtok egyet s kérdésére kicsit ugyan bátortalanul, de azért válaszolok.

-Nagyon sok ötletem nincs, hogy mit lehetne ezek után tenni. Hiszen most is figyelnek minket -bökök a fejemmel a Cakkosnak nevezett felé- nemigazán hiszem, hogy ketten el tudnánk bánni egy egész rablóbandával. Aki csak erre jön azt éjszaka meglátogatják és lebeszélik róla hogy bármikor a jövőben ide merészkedjen. Ezért sem jár erre már a kutya se.

-Leszámítva persze az olyan erős és bátor teremtményeket, mint amilyen Badr is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Antarys 2011.06.04. 18:58-kor.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.04. 17:40

Ajeet

-Ne becsüld alá az erőnket Ajeet. Nem hinném hogy Radha pribékjei tömegesen állnak sorba hogy egy majdnem fél tonnás sziklaemberrel pofozkodjanak. -vigyorodik el Badr.

-Nem ismered te még a söpredék természetét, bandában nagyon bátran ugatnak és félelmetesnek akarnak látszani, de ha igazán odateszed magad a harcba, megtörnek akár a faág a talpad alatt.

-És megnézném én azt a bandát amelyik leáll velem és Brünhildával "Adj király katonát" játszani...-göcög a troll

-Armida említette hogy nem állt le további Adeptusok szervezésével? Behajt néhány régi szívességet, azt mondta.

-Az a rágott fülű ott? -fordul a jelzett irányba a troll

-Addig is, foglalkozunk a problémával helyi szinten...-mondja Badr, majd Cakkoshoz sétál, és mielőtt az szólhatna valamit, kézfejjel két orbitális pofont kever le neki jobbról-balról, hogy még nézni is fáj. Az ork vért és fogakat köp a levegőbe, miközben két pofon között mandínerezik, majd káromkodva -és eléggé bizonytalan egyensúllyal- felpattan, de a pofon láthatólag elég meggyőző volt hogy ne firtassa tovább mit akar Badr.

"-Ezt még megbánjátok!" -kiáltással rázza az öklét az utca végén majd felszívódik egy sikátorban.

Badr lemálházza Brünhildát.

-Na. Ennyivel is előrébb vagyunk. Bár nem értem te ezt miért nem tetted meg már rég.

-Ha nincs ellenedre leterítem a pajtában a hálózsákomat. Szavamat adtam Armidának, hogy maradok addig, amíg Radha le nem kopik rólad, illetve míg ezek a molesztálások meg nem szűnnek.

Wynna Niendarr
OFF:
Dobj Könnyű célszámra egy Mesemondás (Story Telling) képzettségpróbát, hogy sikerül ez "Elmesélek egy apró mesét arról hogyan szedte össze a szél szerzet leányzó a csapatát ami csupa szélszerzetből állt és hogyan győztek le egy csúnyább rémet." Az Inspirációs bónusz nincs, mert nem a nyílt utcán vagy.
Tudom nincs ilyen képzettséged, ilyenkor a Karizma fokozattal dobsz.
A célszám 2.
Mesemondás (Story Telling)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.04. 18:58

Wynna Niendarr
A gyerkőcök igen hálás közönség, minden szavadon csüggnek, és áhítattal elkerekedett szemekkel figyelik.

-...hát nem örülne neki. -mondja Paddy- összejárkálná koszos manccsal a szőnyeget, meg mindenhová odapiszkítana. Azt hiszem nem engedné megtartani.

Armida felnevet.

-Na jól van, most már gyerekek menjetek a szobátokba játszani, beszélni akarok Wynnával. Itt lesz még sokáig, mesélhet még nektek sokat.

A törp ifjoncok ezen megnyugodva kitáncolnak a kertből és vad bújócskázásba kezdenek a ház többi részében.

Armida arcáról lehervad a mosoly.

-Wynna, egy szívességet szeretnék tőled kérni. Van egy obszidember kovács a Kézművesek utcájában. Jóravaló, becsületes lélek, a munkája csodájára járnak a környéken. Egy éve érkezett ide és azzal keresi a kenyerét hogy kéziszerszámokat készít a környék mesterembereinek.
Az eszközeiben csodálatos mágia van, az ő szerszámaival gyorsabban halad a munka és elnyűhetetlenek mestermunkák készülnek általa.
Erre a felettébb hasznos tulajdonságára felfigyelt Radha az itteni alvilág egyik vezéralakja. Arra akarta rávenni Ajeet-et -a kovácsot- hogy készítsen neki lakatosszerszámokat, mondanom sem kell, nem a saját lakása beragadt zárjait akarja a szerszámokkal nyitogatni. Ajeet kerek perec megtagadta, a kérést, mire ez az elf zsarolni kezdte. Módszeresen figyeltette kik adnak megrendelést a kovácsnál majd büntetésből félholtra verette őket, hogy ne adjanak neki többet munkát.
Én voltam aki újra talpra állította ezeket a szerencsétleneket...
Elegem van Radha terrorjából, ezt a mocskot el akarom takarítani a városból végleg. Jelenleg ő az a fenyegetés ami a legjobban keseríti az egyszerű emberek mindennapjait,gátlástalanul gyalázza az otthon szentségét és mások létbiztonságát. Elhatároztam, hogy ráveszem azokat az Adeptusokat akikkel jóban vagyok hogy fogjunk össze és tegyünk valamit Radha ellen.
Tudnál nekem segíteni abban hogy feltérképezzük Radha gyengéit és kiderítjük hogy hol lehet ezt a fickót ott megragadni ahol neki a legjobban fáj?
Én nem tudok ilyen nyomozásba kezdeni, mert engem itt elég sokan ismernek, azonnal lebuknék.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.04. 19:25

Egy kevés hallgatás után válaszolok.
-Szívesen segítek. Nem is ismernek a városban és képes vagyok álcázni magam. De úgy nehéz belekezdeni, hogy nem tudom hol kezdjem el. Kit sikerült még az ügy mellé állítani? És mit tanácsolsz mi legyen az első lépés?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.04. 19:42

Kicsit meglepődök, amikor ilyen hirtelen és gyorsan lerendezi Cakkost. Csak nehogy ezzel nagyobb bajba kerüljek. Mert bár eddig hagytak dolgozni, lehet eztán már azt se engedik majd.

-Mivel eddigi életem során nem kerültem szembe ilyesmi problémával, éppen ezért nem tudom hogyan kéne azt kezelnem. Nem kenyerem az erőszak.

-Kicsit furán hathat, hogy egy fegyverkovács, aki a gyilkolás eszközeit készíti miképpen lehet erőszak ellenes. Ezt magam sem értem igazán. gondolkodom el hangosan.

Bemegyek a házba és egy megfelelő helyet keresek Badr-nak. Majd megnézem mit kezdhetek a javítani való fegyverrel.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.05. 10:05

Ajeet

-Természetesen még nagyobb erőszak alkalmazásával. -jelenti ki a megoldást Badr a maga észjárása szerint.

Figyelmen, kívül hagyja a mélázásodat és inkább elfoglalja magát a rinocérosz gondozásával.

A troll fegyvere -pontosabban a lándzsahegy- meglehetősen megviselt állapotban van, ez éléből hiányoznak apró darabok, és néhány apró repedést is felfedezel rajta, ami kikezdte az anyagot.
Nem túl könnyű feladat, a CSZ 6. Kb. 6 órás munka megjavítani.

Wynna Niendarr

-Eddig egy troll lovast küldtem Ajeethez hogy legyen erősítése, ha rosszra fordulnak a dolgok.
-A városőrök többsége korrupt, nem biztos hogy számíthatnak rájuk.
-Próbálok olyan Adeptusokat beszervezni, akik nem idevalósisak, de lassan haladok.
-Mi legyen az első lépés? Fogalmam sincs nem vagyok nyomozó inkvizítor, csak egy gyógyító, azt hittem neked lesznek ötleteid.
-De az jó lenne ha tiszteletedet tennéd a kovácsnál, hogy érezze nincs magára hagyva a problémájával. -mondja Armida
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.05. 10:17

-Hát végül is vannak ötleteim Csak a helyismeretemmel van gond. De persze meglátogatom a kovácsot. A városról térképet hol tudok szerezni szerinted?
-Ha elmondja amit tudni szeretnék akkor elindulok térképért és a kovácshoz. Persze első a kovács,
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.05. 10:56

Hmm. Nem lesz egyszerű. Ezt úgy lényegében mindenre értem. Aztán Badr-hoz fordulok.

-Bocsáss meg, de nem tudlak semmivel se megkínálni. Nem megy jól a sorom. Viszont tiszteletlen sem akarok lenni, de az az igazság, hogy igencsak megéheztem... lassan már az ájulás kerülget. Ebben az állapotban nem szeretnék nekiállni a fegyvered javításának sem. Tudom, hogy te másfajta segítséggel jöttél, de ha nem lenne túl nagy gond esetleg élelemben is ki tudnál segíteni? Kérdem szomorúan lesütött szemekkel. Már már mindenféle méltóságomtól megfosztva.

Nem kenyerem a kéregetés, de a muszáj nagy úr. Nem tudom mi lett volna, ha nem toppan be ez a lovas. Szerintem elmentem volna a vásárra és megpróbálom eladni azt a pár megmaradt tárgyat, amit a munkaadók várása alatt farigcsáltam.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.05. 15:33

Ajeet

Badr megdöbben.

-Hát itt tényleg nagy a baj! Csodálom hogy nem zúztad még izzé-porrá ezeket a latrokat. -szorul ökölbe Badr keze.

-Nem sok obszidemberrel találkoztam de neked fát lehetne aprítani a hátadon, barátom.

-Nos, ha jól sejtem mostanában nincs túl sok dolgod, gyere velem meghívlak enni valahová, üzleti ebédre, ott beszélünk a lándzsám javításának áráról.

-Brünhildát, azért visszük, csak akkor nyugodt ha a közelben vagyok.

-Tudsz egy fogadót a városban ahol a kicsikémet is megabrakolják?

Wynna Niendarr

-A Nagykönyvtárban, ha jól sejtem, vehetsz utazóknak készített térképvázlatokat. -mondja Armida

Tervednek megfelelően előbb a kovácshoz indulsz a Kézművesek utcájába.
//Off: azt hiszem a köv. reagban akkor össze is tudlak mesélni Ajeettel és Badrral. :) //
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.05. 20:21

-Nagyszerű köszönöm.
Elbúcsúzom Armada-tól és elindulok a kovácshoz.

//király :)
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2011.06.05. 22:14

Huh. Kicsit megkönnyebbülök Badr válaszán. Aztán elgondolkodom, hogy merre is van az a fogadó, meg hogy ez az állat vajon mit ehet?

-Köszönöm. Fogadó, az éppenséggel van nem is egy errefelé, de hogy Brünhildának jó lesz-e, azt nem tudom. Mondom kissé tanácstalanul, aztán miután bezártam a műhelyt megindulok abba az irányba amerre tudomásom szerint egy nagyobb fogadó található.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2011.06.06. 14:27

Ajeet

-Rendben Ajeet, menjünk. Ha mást nem szénát csak kaphat ez a jószág. -mondja Badr, majd kantárszáron fogja Brünhildát és követni kezd.

Az utca végén egy nyúlánk alak tűnik fel, aki épp erre tart. Egy elf nő az, tapasztalatod szerint ő sem helybéli.

Wynna Niendarr

Jó sokat kell kóvályogjál mire rengeteg kérdezősködés árán eltalálsz a Kézművesek utcájába.
Azt nem tudod hol a kovácsműhely, de veled szemben egy obszidember és egy troll közelít aki kantárszáron vezet egy nagy böhöm rinocéroszt.
Valószínűleg ők a keresett társaság akikről Armida beszélt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kyarra » 2011.06.06. 15:49

Egy pillanatra megtorpanok. Azért nem mindennapi látvány egy egy troll egy obszidánember és egy rino hátas. De meg is örülök, végül Armida szerint őket keresem. Odasietek.
-Üdvözlet, Ajeetet keresem. Jól sejtem hogy megtaláltam?
Kyarra
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 3 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8

Vissza: ED Kalandok