Miután tudatosul bennem, hogy itt nem nagyon fogok tudni, megiszom a cafot illetve egy csokit is benyomok, hogy legalább ne legyen üres a hasam, majd elkezdek Galuffal tárgyalni. Mikor előadja nekem itt én is rögtön a lényegre térek:
- Ide figyeljen Uram. Nem véletlen, hogy jelentkezek a feladatra. A Black Sun? Igen erős banda és nagy hatalommal bírnak a körzetben, de ez engem hidegen hagy. Engem az utca nevelt, gyerekkorom óta vágom mi is itt a dörgés és igazából leszarom, hogy ki kivel van, nekem csak a pénz a lényeg. Ha van munka és el van végezve legyen meg az érte járó fizetség is. Ez az én véleményem.
- Hogy gyomrom van-e hozzá? Naná! Láttam én már cifraságot eleget!
- Hát, mint az előbb is mondtam és magamat nem szeretem ismételni.. Mi a teszt? Legyünk túl rajt és térjünk a lényegre. Valamiből meg kell élnem s az idő pénz, de ezt maga is tudja...
- Értem Jeran, de százával térnek be ide magához hasonló hátterű alakok, hasonló felszerelésben, hasonló szöveggel. Ami azt illeti még én is az utcáról jövök. Nézze el nekem ha az évek meg a tapasztalat kissé szkeptikussá tett ezen a téren.
-Tudja látni valamit, meg megtenni valamit amitől mocskos lesz az ember keze, nem ugyanaz.
- Van ez a swoopos banda aki gyakorlatilag mindenkinek a tyúkszemén tapos. Nekem, a cimboráimnak, a Black Sunnak, még az utca nyomorultjainak is. Egy Doc Tallav nevű fickó, szintén tíz kilót adna ha ezek a hülyegyerekek meg a robogóik eltűnnének innen a francba. Végezze el Doc melóját. Ha ezek az őrült swooposok eltűnnek az utcáról, jöjjön vissza és tárgyalhatunk az én melómról is.
- Standja van a Feketepiacon, minden szarral kereskedik. /OFF: Ismered az embert, vásároltál már tőle./
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2017.07.18. 17:32-kor.
Tendra Sunspot 25 kreditért veszel némi általános tisztítót és fertőtlenítőt. Nem mondanád hogy más évek óta ott száradó dágványos, turhás szarát olyan szórakoztató lenne sikálni, de szó, mi szó, mire végzel, meglátod milyen volt az eredeti fürdőszoba valaha: a bézs színű kerámialapban találsz egy gyártási évet kétszáz évvel ezelőtről...egyszerű középosztálybeli otthon volt ez valaha, egyszerű, dolgos, hétköznapi melósoknak.
*** Elindulsz a Hyperion felé. A nyugodt és zökkenőmentes utazás lehetőségét 50 m magasan találod meg, alattad hömpölyögnek a csak alacsony repülési magasságra képes gépek 10-30 méteren, Nem mész gyorsan, de nagyon gyakran vissza kell ereszkedjél navigálni az irányt, ismerős épületek után kutatva hogy merre is kell menjél. Hirtelen egy falkára való swoopos húz el feletted! Emberek, idegen fajúak vegyesen, vicsorgó szürke farkasfejes emblémával a gépeken és a ruházatukon. Legalább 150-200 km/h-val mennek, csak úgy hasít velük a menetszél. Kurjongatva leadnak egy-két lövést körülötted, aztán egyikük -aki láthatólag készült a manőverre, mert felemelkedve áll a nyeregben, kissé begörbítee háttal a célzáshoz- megdobnak egy papírdobozzal. A papír szétszakad, kiszigerelt, ismeretlen eredetű belek terülnek szét a robogód szélvédőjén, bőségesen fröcskölve rád is, és még valami más is folyik az arclemezeden, be a nyakadhoz, utat találva csiklandoz a hideg foslé.....igen...ez szar! Visszhanzó, ugató hiénaröhögés visszangja borzolja az idegeid, a fickók teli szájjal röhögnek, még a fogaikat is látod, ahogy visszanéznek hogy talált-e. Sajnos túl gyorsan történtek az események ahhoz, hogy lekapd a karabélyt a válladról és erdeméyesen célba is vedd őket, mert el is fordulnak ahogy a "csínyt" megejtették. Látták ők a nagy hatótávolságú puskát, nem hülyék; illetve enyhén szólva zavaró körülmények is folynak a látóteredben... Balszerencsédre, úgy gondolod sikerült "összeismerkedjél" a swoopos bandával, és konkrétan egyedi jelzéseket és járműveket is láttál amire vissza tudsz emlékezni. Ha mást nem is TE már tudod mit keress a "swoopos-banda" címén. Ezek a belek és a belőlük folydogáló bélsár frissnek tűnik...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2017.07.18. 18:04-kor.
Mielőtt komolyabbá válna a helyzet úgy döntök, hogy kiszállok a vitából. De csak megmutatom ennek a semmire kellő Galufnak, hogy igenis én más vagyok, mint a többiek, többet érek... Végül is, ha azt nézi az ember, akkor két melót végzek és dupla pénzt kapok. Igazából két legyet ütök egy csapásra.
- Jól van hát legyen.... Nem akarom tovább tépni a számat, akkor nem sokára találkozunk... - Felállok és elhagyom a bárt. Kifele menet a secus-tól visszakérem a fegyveremet. Ezután megkeresem Doc Tallavot az imént emlegetett széltolót. Viszont előtte nem árt egy jó kiadós reggelit ennem, így útba ejtek valami étkezdét. Hasonlóan közlekedek, mint az imént, olcsó és gyors.
*Jóleső teltséggel eltelve piszkálgatom a fogaim közül a bantha kromoszómás lepénymaradékot, miközben érdeklődéssel hallgatom Gaarrk beszámolóját a gránit-csigákról. Annyira nem villanyoz fel amit hallok. Ezek szerint, ha "élve és nem kómában" akarja befogni a dögöket valaki, akkor savval köpködik. Ha meg azt gondolná a marhája, hogy egyszerűen kábításra állítja a sugárvetőt és ledörrenti vele a falról a csigát, akkor a bestia minden záróizma elenged és máris bokáig marja a csizmádat az eddig köpdösött savas trutyi. ... Éreztem én, hogy nem a csigavadászat lesz a fő bevételi forrásom mostanában.
Viszont átgondolva a helyi erők "társadalmát" végül csak beugrik, hogy kit is emlegettek a népek a suhanós banda megbízással kapcsolatban. Doc Tallavot! Némi ború kezd beúszni egyébként kajakómás gondolataim egére: A feketepiac nem egy csigaköpésre van. Kénytelen leszek elővenni én is a tartalék suhanómat. A Bespinről érkezett import cucc. Ráadásul "új technológiai fejlesztés" vagy miket mondtak a reklámok a suhanókról. A régi vágású lépegetők, lánctalpasok, sőt már az antigravitációs járművek ideje is lejárt volna?!? Nem szeretem a túl gyors járgányokat, mert általában hanar irányíthatatlanokká válnak, ráadásul olyan, mintha egy csupasz turbinán lovagolva száguldanék a halálba. ... Viszont az idő telik. Ráadásul jóllakottan nincs kedvem lesétálni a piacra bő egy órányit... aztám meg még vissza is kell jönni.
Az elhatározást tett követi, de azért kifelé menet még válaszolok a tulaj meglepett kérdésre.*
- Évek óta nem ettem ilyen jót! Még biztos jövök többször is Gaarrk. Kösz!
*Intek mancsommal az ajtóból. Visszasétálok a lakótömbömhöz és előhozom a JR-4-est. Felülök, beröffentem és némi ellenőrzés, meg fészkelődés után elindulok a feketepiacra, Doc Tallavhoz. Bár nem hiszem, hogy bárkit is foglalkoztatna ebben a szektorban, de azért biztos vagyok benne, hogy szokatlan a vezetési stílusom. Nem sietek és nem előzgetek. Mindig csak félgőzzel, a nyílt részekre húzódva.
Ha sikerül mindenféle atrocitás nélkül elvergődni a piacig, leparkolom a járgányt és megkönnyebbült szusszanással, gyalog igyekszem átvágni a tömegen Tallav standjához. ... Természetesen a kifőzdei tolakodáshoz hasonlóan, most is az apróbb lényekre fordítok nagyobb figyelmet, nehogy hozzáragadjon valamelyik tárgyam vagy a pénzem az enyves kis mancsukhoz. ... A nagyobb darab lényekkel aránylag jól ki szoktunk jönni. Kölcsönösen utat engedünk egymásnak.
A közvetítő padját elérve megvárom, amíg az esetlegesen épp vásárló vendégek odébb állnak és helyet engednek a standnál.
- Doc Tallav, ha nem tévedek. Üdvözletem. Azt hallottam, hogy a helyi suhanós galeri túllépte az elviselhetőség határát, nagyjából mindenkinél a körzetben. Szerintem én tudok ezen segíteni. A nevem Yarroq.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Quator ar Zaraquer 2017.07.26. 18:08-kor.
Mikozben örülök a fejemnek hogy első utamon nem töröm magam össze egyszercsak és hallom egyesek elszáguldanak felettem. Titkon irigylem őket hisz nincs is jobb mint száguldzni egy járművel amit tökéletesen ismersz. Felnézek. Valami rossz érzés fog el abból ahogy rám néznek. Aztána a következő pillanatban látom repül felém valami mire feleszmélek már csak azon szurkolok hogy ne gránát legyen. Becsapodik, és valami olyasmi történik amire végkép nem számít az ember. Aztán arcba is kapom. Mekkor szerencsém van hogy zárt sisakom van. - Oh ne ne ne ezt nem hiszem el befolyik. És ez vittu(bazd meg) ez szar.
Ezt nem hiszem el ilyen is csak velem történhet. Letörlöm a sisakom a bal kezemmel annyira hogy biztonságosan le tudjak szállni valami olyan helyre ahol meg tudom mosni magam. Leszállás után leveszem a sisakot leteszem a földre. Istenem de büdös. Körbenézek az érdeklődő szemek iránt és kéz közelbebe teszem a puskámat arra az esetre ha valaki többet szeretne majd e remek látványból. Leveszem a páncélt. "Teljesen lefolyt ezt nem hiszem el" letépem a ruhám jobb karrészének szövetrészét és egy kulcs vizet felhasználok a szar letörlésére a testemről. "Asszem meg van a mai napi szórakozásom." Ha végeztem a magammal amennyire lehet letörlöm a sisakomat is valamint a Speederem elejét.
Ezután felhivom a régi ismeröst hisz ő emlitett valami motoros bandát, de a ki gondolta volna hogy már másnap beszennyezik az ember testét. "Remélem ezek nem ők voltak mert akkor egyedül nehéz lesz velük elbánni."
Amint elérem az ismerösöm meg se várom hogy beleszoljon csak elhadarom a mondokám: -Szia Tendra vagyok! Sikerült összefutnom valami szürke farkasfej emblémával ellátott csapattal. És hozzám basztak egy adag szart. Űgye nem ők azok a 'SWOOPOSOK' akikről meséltél?
- Tudsz esetleg valami kontaktot aki segít megtalálni őket mert ezt nem hagyhatom ennyiben az elmúlt 2 hétben semmi másról nem szól az életem csak a megaláztatásról. Sőt néha abban sem vagyok biztos hogy azért nem kaptam saját hajot a birodalomtól mert nem ember vagyok. /OFF:Igen Tendra ettől fél és mi tudjuk a birodalom nagy rasszista/
Félreállsz a járműveddel a legközelebbi platformon. Van pár járókelő és helyi lakos aki szemtanúja volt a megaláztatásodnak, de az ő arcukról inkább együttérzést, mint kárörvendést olvasol le. Az épületegyüttes, ahol vagy, egy neon-felirat szerint a "Sapan-torony" nevet viseli. Öt perc is eltelik a vérciki szituációban. Miközben a tisztálkodással kinlódsz, az egyik kapualjból egy mon calmari épületgépész -aki épp az épület energiaellátó kábelein dolgozott- sétál oda hozzád, és mielőtt letépnéd a ruhád ujját, egy tiszta törölközőt nyújt oda. -Tessék. -mondja kissé "bugyborogó" hangon. - A nevem Vexa. Megbeszéltem a párommal használhatja a zuhanyzónkat. 17. emelet, 56-os lakás. - Ne mászkájon ilyen állapotban, összeszed valami fertőzést. A járművét bízza rám, én majd letakarítom addig.
- Máskor is láttunk már ilyet, tudja az egyik bandatagnak ez a mániája. Főleg a Feketepiacot tisztelik meg ezzel, mikor hirtelen felbukkannak, hogy raboljanak. Szerencséje volt, magával csak szórakozni akartak egy kicsit.
Szerencséd van, Tycho (nevesítsük az "ismerőst") éppen elérhető. A háttérben csatazaj és energiafegyverek üvöltése.
-...Haló.... - egy sorozat tisztán kivehető sugárvető lövés- Értem. -De, igen ezek ők, a szardobáló szokásukról már én is hallottam!-(fojtott kuncogás)-Annyit tudok, hogy vérdíj van rajtuk, -robbanás hangja- keresd Doc Tallavot a Feketepiacon, ő a megbízó. Most bocsáss meg,.. de...egy üzleti tárgyalás közepén vagyok, a Pusztulatban, tudod? ...Most dolgom van...-aztán bontja a vonalat.
/OFF: Dobj Erő-próbát, hogy nem fertőződsz-e meg! Ha elfogadod Vexa ajánlatát, +3D-vel dohatod./
Yarroq
Csak létezik olyan isten amiben a fajtád hisz, mert csodák-csodája mindenféle inzultus bekövetkezése nélkül, ellibegőzöl a Feketepiacig. Két tucat különböző légijármű is parkol itt. Egy unott arckifejezésű "Vlagyimír és Tsai. Security" feliratú mellpáncélt viselő ember fegyveres 10 kreditet kér egy óra parkolásért. Felismered a szerelést, a te toronyházad mélygarázsában is ők látják el az őrzésvédelmet. Vlagyimír és "Társai", na persze...
Doc Tallav üzlete egy zárt épóletből, egy körbekerített udvarból és egy teraszból áll. A teraszon fogadja kuncsafjtjait, a ruhaüzletében, ahol csizmákat, nadrágokat, felsőket és egyéb ruházati cikkeket árul. (Vagy legalábbis ezt látni belőle.) A kabátok, nadrágok egymásra akasztott fogasokon lógnak, erős takarást biztosítva a befelé tekintő kiváncsiskodóknak, bár pár gatyába, meg kabátba beleakad az orrod, ahogy kerülgetet a belógó ruhafolyamot. - Ki ne szakítsa! Gondolom nem gatyát venni jött ennyi szir-szarral a hátán!
Mikor előadod mi járatban, igazi panaszáradatot zúdít rád.
- Az nem kifejezés! megdobálták a standomat szarral! Érti!? Szarral! 1000 kredit értékű árum lett oda a férgek miatt! És még örülhetek is, mert máshová hődetonátort dobtak! Hát milyen világot élünk!? -sápítopzik- Még jó hogy jött! Maga az a fajtának látszik aki megérti az egyszerű embert! (OFF: Hogy ezt az állítást mire alapozza rejtély.) Óvatosnak kell lenni, eszes csótányok ezek, ki tudja nem állítottak-e kémdoridot a boltomra. Az egyik árust a múlt héten kizsigerelték és a beleit egy dobozba tették és elvitték! Ezek állatok! Jöjjön vissza eset kilencre, a házam kapujához! Csörgessen meg előtte ezen a comlink frekvencián, hogy tudjam maga az! Tudja van még egy-két vadász akit érdekel az ügy és nem akarom háromszor elmondani ugyanazokaz az információkat! Jó lenne hogy tudjanak egymásról, semmi szükség rá hogy akcióban egymást nyírják ki, a banda meg röhögjön a markába! Az a lehető legrosszabb forgatókönyv lenne rám nézve!
Jeran Morituri
Találsz egy utcai kajáldát a sok-sok ezer között a 1313-ban és kiadósan megreggelizel. A Feketepiacig téged sem ér inzultus, az őrzött parkoló 10 kredit, megkeresed Doc Tallav standját. (OFF: A környezetről és annak részleteíről lásd a Yarrocnak írt reagom.)
Doc Tallav Elmondod neki jöveteled célját.
-Óh, eszes fickó ez a Galuf! Jól tette, hogy hozzám küldte! Ami azt illeti comlinken jelezte, hogy lehet jönni fog! -vigyorog. /OFF: Innnentől kezdve ugyanazokat tudod meg mint Yarroq/ -Óvatosnak kell lenni, eszes csótányok ezek, ki tudja nem állítottak-e kémdoridot a boltomra. Az egyik árust a múlt héten kizsigerelték és a beleit egy dobozba tették és elvitték! Ezek állatok! Jöjjön vissza eset kilencre, a házam kapujához! Csörgessen meg előtte ezen a comlink frekvencián, hogy tudjam maga az! Tudja van még egy-két vadász akit érdekel az ügy és nem akarom háromszor elmondani ugyanazokaz az információkat! Jó lenne hogy tudjanak egymásról, semmi szükség rá hogy akcióban egymást nyírják ki, a banda meg röhögjön a markába! Az a lehető legrosszabb forgatókönyv lenne rám nézve!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2017.07.19. 16:14-kor.
Meglepődök mikor odalép hozzám és megszólít az idegen. Hirtelen a fegyver felé indul a kezem de amikor látom hogy kulturált és nem kirabolni készül visszahuzom a kezem és válaszolok. - Elnézés, nagyon köszönöm ez kedves önöktől. Tényleg nem szeretnék elkapni semmilyen fertőzést. Nagyon sokat jelent nekem az önök segítsége nemrég érkeztem a fővárosban pontosabban csak 1-2 napja és nem ilyen fogadtatásra számítottam. Persze biztos fogok találni modot hogy azoknak a suhancoknak viszonozzam a kedvességüket. Ha van rá lehetőség szeretném meghálálni a segítségüket egy pár credittel hogyha nem bánják./OFF: ha 50 credit alatt mond összeget a dupláját adom nekik, ha nem kérnek semmit akkor is adok nekik 50 creditet/
Felmegyek lezuhanyzom. A páncélt és a sisakot lent hagyom. Zuahnyzás előtt megkérdem, hogy a rajtam lévő ruhát kimoshatnám-e még vizesen is jobb, mint így. Azért a bizalmatlanság bennem van és zuhanyzás közben magam mellett tartom a pisztolyomat. A zuhanyzás után felöltőzöm. Lemegyek letakarítom a páncélt valamint a sisakot is de kifejezetten csak valami rongyal hogy a kezem ne érje ez a kosz. Ezútán kifizetem nekik a pénzt, és telefonálok Tychonak.
Remek szóval ezt a Doc Tallavot kell megkeresni. Mégegyszer megköszönöm a segítséget Vexa-nak és megadom a comlinkem elérhetőségét hogyha bárki csak rosszul néz rájuk nyugodtan szóljanak jövök segíteni, rendet rakni. "Valamikor azért el nézek egy klinikára hátha valami fertőzést kaptam ezektől a mocsadékoktól." Felülök a motorra/OFF:valahogy nem esik kézre a speeder leírása/ elindulok a feketepiacra hogy beszéljek Doc-cal. Megérkezéskor kifizetem 2 órára a securityt ennyinek elégnek kell lennie hisz mégis csak egy kérdés az egész. megkérdezem még merre találom a boltját majd elindulok a bolt felé.
- Rendben van, akkor majd jelentkezem később... - Nyugtázom Docnak majd elmentem ezt a frekvenciát. Addig is, hogy ne unatkozzak, körbenézek a piacon, de ha nem találok semmi különöst vagy semmi nem történik Maxx Tafo tudós általi hirdetést megnézem ér random elkezdem keresni a nagyobb zsúfoltabb helyeken. Természetesen eszem is ha úgy adódik és ha nem történik semmi a nap további részében estefele Docra csörgök, s elmegyek hozzá a megadott időben.
*Anno elég sokat puffogtatták "Az Erő legyen veled!" szlogent. A csodás módon fennakadásmentes megérkezés a piacra azt mutatja, hogy mégis lehet ebben valami. ... Vagy "A Nagy Krokodilisten" vigyázta suhanásom. Ki tudja. Vlagyimir helyi Tsa-nak zokszó nélkül kifizetem a 10 kreditet. Szerintem egy óránál többet nem fogok a piacon tölteni.
Megérkezve a bálás-gatya-paradicsomba azért kezd ezzel az egésszel kapcsolatban rossz előérzetem támadni, de nem hátrálok meg, megindulok a ruhaneműk zuhatagait kerülgetve befelé. Itt ott az orrom vagy a farkam beleakad ebbe-abba, de végül sikerül úgy keringőzni, hogy semmit nem tépek el, mire Doc feltűnik a halmok között.
Ekkor kezdődik az igazi lidércnyomás! Mindig is úgy tekintettem magamra, mint aki nem ijedős és félni sem félek semmitől. ... Viszont Doc panaszáradatát hallva eléggé megrémülök. Biztosra veszem, hogy most minden gyerekkori elfojtott sérelmét is meg fogja osztani. Ez azért kicsit sok. Oké, pár kreditért jókedvűen leölök egy suhanós bandát, de azért bennem is van tartás! Pénzért se hallgatom a siránkozást, nemhogy ingyen! ... Ezért kicsit hátrálok is, kifelé a bejárat irányába.
Végül azért kiderül, hogy hasznos információkkal, illetve pontos találkozási tervvel is szolgál Tallav, amiket már valódi érdeklődéssel figyelek.*
- Tényleg örülök és köszönöm, hogy próbált lényegre törő lenni, de nem az lenne a legrosszabb magára nézve, ha kiderülne, hogy én vagyok az új bandatag, akinek az a belépési feladata, hogy szedje ki magából, mire készülnek a környékbeliekkel a banda ellen?!? ... Félre ne értsen! Tényleg nincs közöm a bandához és amint jó emberismerőként maga is megállapította: segíteni fogok a banda-probléma végleges megoldásában.
*A filozofálgatás rossz és legrosszabb lehetőségeken csak kicsúszott. Valószínű a panaszok okozta megrázkódtatás miatt. Azért remélem ennél paranoiásabb nem lesz már szerencsétlen Tallav. A frekvenciát és a megadott címet elmentem a datapadra, valamint a frekvenciát betáplálom a comlinkembe is.*
- Rendben. Kilenckor ott leszek. Addig is minden jót.
*Ezt követően a befele úthoz hasonló ál-akrobatikus fordulásokkal és elhajlásokkal kilibbenek a ruhaboltból. Az egy órányi parkolást nem tervezem kihasználni, de azért megyek egy gyors kört a piacon. Nem is annyira a vásárlás, mint inkább Doc Tallav kipihenése céljából. Közben azon morfondírozom, hogy vajon milyen más vadászokról beszélt az orgazda?! Nomeg, hányan lehetnek?! Persze jól jönne néhány társ, akik elvégzik a munka nagyját. Az se baj, ha ebbe egy-kettő bele is hal, legalább kevesebb részre oszlik a pénz.
Végül a piacot elhagyva a parkolóban visszacammogok a suhanómhoz. Közben elgondolkodom és gyors elhatározással odalépek Vlagyimir jelen lévő társához.*
- Ismét üdvözletem. Nagyra értékelem a biztonságos parkolást. A T643-as toronyház mélygarázsát is maguk őrzik, ha jól emlékszem az egyenruhára. Mondja kivel lehet tárgyalni egy hosszabb időre szóló, nyilván kedvező árú, őrzési megállapodásról?
*Ha ad valami kontaktot, akkor jobb dolgom nem lévén a napból rászánom a szükséges időt az őrzés-védelem letárgyalására. Illetve amikor végeztem - akár sikerrel járok, akár nem - visszatérek Gaarrk-hoz és ebédre benyomom a még nem kóstolt Besalisk specialitást is.
A késői ebéd, vagy korai vacsora utáni időt pedig némi saját szakállra történő informálódással töltöm. Semmi komoly nyomozás, csak elbeszélgetek néhány környékbelivel a lakótömbömben, vagy épp az Olcsó Zabában, hogy merre szoktak lógni meg összeverődni ezek a suhanós szutykok?*
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Quator ar Zaraquer 2017.07.26. 18:08-kor.
/Off: hogy hamarabb utolérjem a többieket ha neked megfelel/ Ha megtaláltam Doc-ot és végig halgattam mit mond. Közlöm vele hogy: - Igen a kollégája belei kb 30 perce landoltak a motoromon és a mellkasomon szóval ezért is kerestem fel önt. Amikor megadja a cimet, megköszönöm az infot és elmentem a datapadba. Kicsit még körbenézek, eszem valamit, majd elmegyek egy valódi klinikára beoltatom magam általános fertőzések ellen.
Este pedig odamegyek a megadott cimre a megadott időpontra de érkezés előtt megcsörgetem doc-ot.
A "random" keresés azon módja, hogy megállsz a zsúfoltabb helyeken és szemrevételezés alapján próbálod azonosítani a droidot, nem jár sikerrel. De lehet szerencsés és találhatsz valami különöst. "PERCEPTION" dobást kérek az én random nehézségi fokom ellenében. A jövöben ha fejleszteni szeretnéd, "Spot/Search" specializáció az segíthetne.
Yarroq
Doc: -Ahogy azzal a suhanóval a Piac légterébe totymorgott, maga a járókeretes vén trottyok gyalogsági versenyklubjának leendő tagja lehetne maximum. -Következő kérdés: honnan tudom? Legyen ez a maga házi feladata hogy kiderítse, sok sikert hozzá. -A banda tagjai a büdös életbe nem raknák le a Black Sun parkolóban a járművüket, hacsak nem akarnak rögtön amazok torkának ugrani.
A Black Sun verőlegény egy "-Hmm?- kérdőszócska kiadásával fogadja közeledésed, szemöldökét felhúzva hallgatja mondadódat.
Egy "Persuasion" vagy "Percepction" skill próbát kérek a fellépésed sikerének megállapítására, random célszám ellen. Továbbá a "csak elbeszélgetek néhány környékbelivel a lakótömbömben, vagy épp az Olcsó Zabában"-ra kérek egy "Investigation (Perception)" próbát, szintén random célszám ellen.
Tendra Sunspot
A mon calamari egyáltalán nem akar tőled pénzt kérni a segítségéért, a szerelő kezeslábas egyik zsebébe kell gyűrjed, ha azt akarod nála maradjon.
A lakás ajtaját egy mon calamari kisgyerek nyitja ki aki rádpislog gülü szemeivel, az édesanyja is megjelenik, köszönt, és eligízít a zuhanyzó felé. (Ekkor már tudod, hogy nem kell aljas csapdától tartanod, végül is a mon calmari beengedett az otthonába egy vibrokardos, állig felfegyverzett idegent, a feleségéhez és a kisfiához, akik max. a labdájukkal, meg a fakanállal tudnának szembe szállni veled...) Mire végzel, a gépész is letakarította a géped, a felesége meg a páncélodat kérte el tisztításra, és kulturált állapotban nézhetsz a nap további része elé. Az ígérteddel kapcsolatban Vexa azt mondja: -Lehet, hogy egyszer szaván fogom, asszonyom.
Klinika a 1313-ban, mint olyan, egyáltalán nincs. Vannak személyek akik orvosdroidot birtokolnak és pénzért árulják a droidjuk szolgáltatásait. Vexáék tudnak egyet, akihez a kisgyereküket járatják, ha beteg. Megadják az elérhetőségét. Az orvosdorid megállapítja, hogy nem található a szervezetedben fertőzés, vagy megnövekedett baktérium vagy vírus szint. A diagnosztika 50 kreditbe került, de ha immunerősítőket is akarsz az 200 kredit.
Megállva a zsúfolt csomópontokban nézelődök, hátha szerencsém lesz a droiddal kapcsolatosan, de mint várható az ilyen helyzetekben, mikor keres valamit az ember, nem találja, így tellik az idő némi étkezéssel, míg el nem jön az idő Doccal való találkozásra.
Mikor felérek köszönök és nem gyözök elégszer hálálkodni a segítségért. Ha nem akarja elfogadni nem erőltetem. Annak semmi értelme. Viszont megadom neki az elérhetőségemet.
Megköszönöm a segítséget az útbaigaitást ahoz a személyhez aki tud segiteni a fertözések ellen. A vizsgálatot kifizetem. De a fertözés elleni immunerősítöre nem tartok igényt.
Útána folytatom utamat a Doc-hoz. Valamint eszek valamit.
Időpocsékolásnak tűnik itt korzózni a piacon, nem történik és nem találsz semmi érdekeset. Az étkezésért 5 kreditet fizetsz. Jól laktál, egyáltalán nem vagy éhes. ______________________________________________________________________________________________________________
Tendra Sunspot
-Megtalálálta a beleit?- hőköl hátra Doc. -Akkor ez a szardóbáló fickó betegebb mint gondoltam...
/OFF: A környezet és a beszélgetés többi része úgy játszódik le, ahogy Yarroqnál is olvasható volt. Megállapodtok az esti kilencórás talákában és megadja a komlink számát./ ______________________________________________________________________________________________________________
Yarroq
Bandatag a kérdésedre válaszolva:
-Annak a szektornak a kápója Bilkó főtörzs. Az árakról vele kell megállapodnia. - morogja. -A "Gödör"-ben megtalálja. A szemétmegesemmisítők mellett. (Hogy mi a lófütty ez a bizonyos "Gödör" arról többet nem mond, de a szemétégetők tudod hol vannak.)
Az "egyéb" érdeklődéseid kudarccal végződnek, vagy csak olyanokat fogtál ki akik útálják a fajtádat, vagy tényleg senki nem tud semmit a swooop-os bandáról. ______________________________________________________________________________________________________________
Mindenki
Este kilenckor midannyian összejöttök Doc igazi üzletében, a zárt épületben. (A külső udvar egy használt szárazföldi és antigrav. járműkereskedés.) Szó mi szó van mire nézni: high-teh fegyverek, elektronikai berendezések, orvosi műszerek, droid és számítógépalakatrészek, szexuális segédeszközök fajok szerinti bontásban, vegyszerek kannákban, gyógyszerek, ruházati cikkek, páncélok, gyerekjátékok, női estélyi ruhák, birodalmi katonai egyenruhák, egy ládában több száz műanyag malackafej, (Egy húsáruház promóciós kulcstartó készlete lehetett....), ékszerek, kristályok kövek, különböző fajoknak szóló pornó-holók, és pia; rengeteg pia, no meg egy raklap csokoládé, stb. szóval tényleg minden "szir-szar" van itt, amit el tudtok képzelni, azzal a különbséggel, hogy itt nagyon értékes árucikkek is vannak. Rablás elleni biztonsági berendezéseket nem láttok, de ez persze nem jelenti azt hogy ha elkezdenétek szondázni, nem is találnátok...
Doc:
-Szóval, térjünk a lényegre. Miután a swooposok ennyire erdulvurltak, már nem elégszünk meg a robogók szabotálásával, a fejüket akarjuk az összes disznóét, egytől-egyig. 3000 felárért tetmészetesen. Az összeg nem alkuképes 13.000 kredit, ennyi van rá. Az összeg egy személynek lesz kifizetve, annak akinek a komlink jelére ráállítom ezt a kis spéci hang és mozgókép közvetító droid gömböt. Látni akarunk minden egyes akciót, ha leadnak egy kódot, a kis droid veszi, lokalizálja a területet és odarepül videózni. A meló végeztével úgy osztozkodnak ahogy akarnak, ez minket nem érdekel. Amit tudunk róluk, nem sok. Hirtelen támadnak, nagy sebességből fékezve, leszállnak a piacra és rabolják az üzleteket. Zavaróberendezést használhatnak mert nem tudtuk követni őket drónokkal. Van pár térfigyelőkamera felvételünk, ezek alapján azonosíthatják őket. 12 személyről van szó, farkasfejes szimbólumokat használnak és spéci járgányokat. A felvételeket ezeken az adatrudakon találják.
---------------------------------------------------------- A csapat összemesélés vége. --------------------------------------------------------- Jutalmak: 3 karakterpont minden JK-nak. Szerencse faktor: Dobj 1k6-tal, 6-os dobás esetén további +1 Karakterpont jár. (nem ismétlődő dobás) (Quator a Szerencse faktort 2k6-tal dobhatja, mert ő költött a jelenetben a saját pontjaiból.) ----------------------------------------------------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2017.07.21. 22:31-kor.