• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ötletek, vérfrissítés.

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
12 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Ötletek, vérfrissítés.

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2011.03.05. 13:59

Sziasztok!

Szeretném a segítségetek, közreműködéseteket kérni, hogy hogyan tudnánk ismét életet lehelni az oldalba. Valahogyan változtatni kellene a jelenlegi struktúrán, hogy sokkal egyszerűbb és vonzóbb legyen mind a játékosok mind a KM-ek számára.

Előre is köszi.

Con L.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

Re: Ötletek, vérfrissítés.

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2011.03.05. 15:22

Javasolnám az "user" csoport által megnézhetőfórumokat "vendégek" számára is megnézhetővé tenni.
Anno, ha jól emlékszem az volt a fő oka a belépéshez kötött emgtekintésnek, mert "dúltak" a harcok mindenféle topicokban. Viszont ez már régóta nem jellemző. Az új érdeklődők meg láthatnák regisztráció előtt is, hogy milyen izgalmas, érdekes kalandokban lehet részük.

(Vagy csak a kalandos topicok olvashatósága is lehet vonzerő. Persze ehhez szükséges a színvonalas reagok megléte is.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2011.03.05. 18:54

A vonzerő növelése egyrészt az új dolgok, másrészt a választhatóság növelése - pl. a skinben. Ha valakinek valamiért nem jön be, állíthasson be mást. Ad abszurdum kevéssé szerepjátékosat.

Érdemibb: Wolftern Manifesztációs játékának a koncepciója szerintem előremutató és máshol nem biztos, hogy megvan. A konkrét megvalósítást most hagyjuk, maradjunk a koncepciónál.
Tehát adott több mesélő, mesélőként x játékos, és ezeknek vanank történeteik. A történetek pedig olyan szinten összefüggnek, hogy az események közel történnek egymáshoz mind térben, mind időben, így ha annak elég magas a nagyságrendje, akkor hatással vannak egymásra. Nem feltétlen kell ismerniük egymást a kalandozóknak a játékban, nem feltétlen kell beszélniük egymással vagy akár csak találkozni. Mint mondjuk a kémiában a Wan der Waals-kötés.
És ha van egy, a fórum tagjai által szinvonalasnak és hosszútávúnak gondolt kezdeményezés, akkor azt esetlen az OM újraindul vagy OM megújult típusú levélben lehetne népszerűsíteni, esetleg hozzátenni, hogy add tovább.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2011.03.07. 22:10

@Quator: beállítottam a dolgot :)

@Iymer: tudom, nem tehetek mindenki kedvére a skinekkel, és amint találok további kompatibilis témákat, bővíteni fogom a repertoárt... :)

Az ötlet nem rossz, és szerintem is vonzaná az embereket, viszont a megvalósítás is kérdéses, azt pedig nem tudom hogy hogyan csinálhatnánk.

Köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot és írtatok, mások is megtehetik ugyanezt, minden építő jellegű kritikát szívesen várok. Élesszük fel együtt az oldalt, sajnálnám ha végleg be kellene zárni.
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2011.03.09. 13:58

Üdv.

E-mail címes OM hírmondó, fél évente egy-egy körlevelet:
- Benne az aktuális eseményekkel (OM találkozó, Ünnepi kaland, stb.),
- Kalandokról és szabad helyekről, stb.
Bár igaz, van ilyen rész az oldalon, de a volt játékosok, akik nem léptek fel az oldalra, színt úgy kapnak tájékoztatás. 8)
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Haome no Munemoto » 2011.03.10. 23:20

Üdvözletem.

Szerintem jó ötlet lenne egy Free RPG szekció létrehozása is.
Így azok is élvezhetnék a kalandokat, akik épp nem játszanak sehol.
Meg azok is, akik ki akarják élni a beléjük szorult írót (mint mondjuk én... :D )
"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."
Haome no Munemoto
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 402
Karakter: Essilor en Pyron - Manifesztáció
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2011.03.14. 23:29

Gordon és Haome ötletét jónak tartom.
Esetleg megtoldom annyival, hogy akár negyed évente is el lehet küldeni egy körlevelet az aktualitásokról. ^^
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2011.03.16. 18:16

Free rpg... hmmm érdekes elgondolás... :) Kitalálok rá valamit.

A hírlevél küldözgetése nem rossz ötlet, a probléma, hogy nem egyszerű a megvalósítása hiszen mindenkinek lehetőséget kell adni a lejelentkezésre, az pedig jelen esetben a fórummotorban kellene átírni/hozzáírni dolgokat, de még gondolkodom rajta. :)
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2011.03.23. 14:33

@Iymer: Az ötlet nem rossz, csak nehezen megvalósítható, ahogy anno a nyílt helyszínekkel sem működött minden tökéletesen. Én azt mondom ennyire nem kell túlbonyolítani a dolgot. Mert minél több a km annál több mindenre kell figyelni.

Az FRPG jó ötlet lenne rá igény szerintem is, esetleg létre lehetne hozni külön FRPG csoportot, és azon csoport tagjai az FRPG szekción belül nyithatnának topikokat maguknak. Meg fel tudnák tölteni a karik előtörténetét is. Továbbá nem ártana egy modi is aki figyeli, ne szálljanak el nagyon a karik az előtörivel, mert ne feledjük az FRPGnek nincsenek szabályai. Kellene némi szabályozás is PvP-re.

Legalábbis szerintem, ha tehetek javaslatot :)
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Xardas » 2013.06.22. 0:41

Sziasztok!
Lenne pár ötlet a régi asztali szerepjátékhoz kapcsolódóan....Egy online mmorpg...folyik a toborzás jelenleg is 3D grafika, webdesign, programozás terén. Jómagam és pár ember szeretnénk összehozni egy Mágus alapú játékot. Sajnos az a gond, ha az ötletet átültetjük módosítások nélkül akkor szükségünk lenne a Mágus szerkesztőség jogi hozzájárulásához, mivel törvényes keretek közt, jogszabályokat nem sértve szeretnénk ezt kivitelezni. Ha valaki esetleg telefonszámot, vagy elérhetőséget tudna adni, megköszönném és talán még egy promóciós anyag prezentálása is kivitelezhető lenne. Ezt az üzenetet nem reklámnak szántam, csupán a segítségeteket kérném, hogy felvehessük a kapcsolatot a Mágus alapító tagjaival. Előre is köszönöm a megértésetek és a válaszokat külön.
Tisztelettel: egy régi szerepjátékos
Xardas
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2013.06.23. 16:36

Legjobb tudomásom szerint a MAGUS szerepjáték jogai a Tuannál vannak. Náluk érdeklődj. ^^
http://www.tuan.hu/

Xardas írta:Sziasztok!
Lenne pár ötlet a régi asztali szerepjátékhoz kapcsolódóan....Egy online mmorpg...folyik a toborzás jelenleg is 3D grafika, webdesign, programozás terén. Jómagam és pár ember szeretnénk összehozni egy Mágus alapú játékot. Sajnos az a gond, ha az ötletet átültetjük módosítások nélkül akkor szükségünk lenne a Mágus szerkesztőség jogi hozzájárulásához, mivel törvényes keretek közt, jogszabályokat nem sértve szeretnénk ezt kivitelezni. Ha valaki esetleg telefonszámot, vagy elérhetőséget tudna adni, megköszönném és talán még egy promóciós anyag prezentálása is kivitelezhető lenne. Ezt az üzenetet nem reklámnak szántam, csupán a segítségeteket kérném, hogy felvehessük a kapcsolatot a Mágus alapító tagjaival. Előre is köszönöm a megértésetek és a válaszokat külön.
Tisztelettel: egy régi szerepjátékos
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2013.06.27. 13:32

Szerintem inkább a Delta Vision kiadón keresztül próbálkozz kapcsolatba lépni a M* szerepjáték jogok terén. A Tuan kiadó jelenleg le van nyomva bírósági határozattal, és a Delta Vision kiadóval karöltve készül az új M* szerepjátékrendszer.

http://www.magus.hu/
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
12 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Csevegõ