Hát nem de mégiscsak ősi tradicíó. Nem hiszem hogy megváltozttaták volna a régi tradicíóikat, "csak azért" mert átköltöztek.Meg azért a mara sequor más egy picit. ha felismerik Ynev bármely tájám, biztos felkoncolják, a lagoss és pugoss meg annyira nem elterjedt. Szerintem
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ha jól tudom, akkor az Anat-akhanosok ugyanúgy tisztelik a pengéiket, mint a krániak. Ennek megfelelően tradicionális tokban, maguknál hordják, satöbbi. Elővenni persze nem fogják teszem azt Pyarron főterén, de nyilván fontos küldetésekben nem haboznak használni kedvenc kardjukat. Az erenieknél én már hosszúkard-hosszúkard párosról is hallottam, szal... arról megoszlanak a vélemények, de szerintem akár lagosst és pugosst is használhat, ha vállalja az ezzel járó következményeket...
M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Pont ez az ha felismerik a pengét megölnek és utánna elnézést kérnek hogy nem toroni vagy. Hogyne lenne elterjed hiszen az ikrek használják főleg Északon pont hogy a Mara sequor nem elterjedt azt max egy két fejvadász ismeri meg egy két pyarroni de északon lóbálhatom a kutya nem torődik vele.A lagoss-pagoss is tradiciónális fegyver az ikreké ugyhogy max a menekültek használták.Meg a kiválasztottak kapnak belőle.Nem véletlen van a fejvadászkard. De végül is ezt majd eldönti a HM rá tartozik hagyja-e.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Nem a tradíciók zavarták a későbbi Anat-Akhant, vagy a Via-shent. Mindkettő a "szörnyistenük" tiszteletét tartotta borzalmasnak, ezért válltak ki. Egyébként a fejvadászfegyvereiket nem kell rejteniük sem, hisz a Fehér tigrisek (Via-shen) Az északi szövetségben, a Halál Szele (Anat-akhan) pedig a pyar berkekben ismert, s elismert fejvadásznak számítanak. Ez egy szakma, s nem kell mindenkinek tudnia, hogy nemcsak a vérdíjat viselő személyeket ölik meg. (Már persze a testőri és egyéb posztok elvégzése mellett)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved." - Niccolo Machiavelli
Ez igaz de az Anat-Akhan-nál is csak az 50 fejvadásznak van tradícionális fegyvere a többinek nincs ugyhogy az elég ritka mert ennél többen vannak.Nem is a tradíció a gond hanem az hogy nem mindegyik fejvadász rohangál ezekkel a fegyverekkel ugyanis ezt ki kell érdemelni.Legalábbis szerintem nem elég ha valaki jó tanuló.Ilyen fegyvert viselni kitüntetésnek számít közöttük és bizonyos rangot jelképez.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Pont ellenkezőleg. A Mara-sequor ill. a lagoss/pugoss kovácsolási technikáját magukkal vitték sztem, hogy a hagyományokat továbbadhassák, hisz az nekik is fontos. Ergo minden tanítvány ilyenekkel rohangálhat
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével! Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Ezzel pont nem értek egyet mert mara sequort se minden kráni fejvadász használ azt is ki kell érdemelni.Szóval a tanítványok nem rohangálnak ilyenekkel mert ha meghal az első küldetésben oda a fegyver.Ha kiérdemli kaphat ha nem éli meg nem kap. Különben tömeggyártás lenne belőle ami ugye nincs.
Bocs, módosítanék: két Sequort forgatnak, a Mara-sequort tényleg ki kell érdemelni. Azonban ezen Sequorok, meg a Lagossok, Pugossok tényleg tömeggyártásban készülnek ...de csak fejvadászoknál. Külön kovácsot/kovácsokat tartanak fel e célra.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével! Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Végül is mindegy ez parttalan vita a lagoss és a pugoss toroni fegyver. A Via Sheniek embervadászok tehát embervadászkardot használnak ami értékeiben megegyezik a fejvadászkarddal. Sequort is a mortelek használnak a többiek sima kardokat és egyéb fegyvereket. Én nem engedném te igen ugyhogy mindenki eldönti magának.Ha betű szerint nézzük a könybvet nem használhat embervadász lagosst és pugosst ugy ahogy a sima anath akhan sem az ösi fegyvereket csak ha benne van az 50ben.
Hölgyeim és uraim, szeretnék vitára bocsájtani egy kérdést. Egy varázsló megtanulhatja e emlékolvasással egy másik kaszt varázslatát. Ha annyi időt tölt el vele mint akitől az emléket lopta. És igazából itt nem a morális részre vagyok kiváncsi, hanem a játék mechanikaira. Mert a morálist tudom, nem tenné meg. Egy büszke, gőgös varázsló, mert elméletileg mind ilyen. üdv:Helax
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.” Onion Ordan
Én nem nagyon játszottam még varázslóval, nem is nagyon értek hozzá.
Talán megtanulhatná, de számára ez Titkos (tiltott) képzettségnek számítana. 1.szintű karaktert nem hiszem, hogy játékba engednének effajta tiltott tudással, későbbi szinteken meg csillió-billió Képzettség pont kellene hozzá (meg alkalom), hogy megtanulja.
Mara-Sequor Ehhez annyit tennék hozzá hogy sztem mindkettőtöknek igaza van. A Renegátban (amiben mindenki egyetért hogy egy piszok jó könyv) a kráni fajvadász használta de csak akkor amikor a Sequorok nem voltak elegek. És ő már 400 éves volt-szabad vadász. Ellenben a Sequatoroknál is volt mind Mara Sequor mind Lopakodó. De a Sequatorok meghaltak... Ebből nekem az jön le hogy valóban ki kell érdemelni de nem olyan világmegváltó tettekkel.valóban nem lehet sok embernél Mara- Sequor mert az igazit fekete fémből kovácsolják... a többi csak hasonlít rá.
Vari. Szerinem ez is olyan mint a kardművészes dolog. érezned kell azokat az erőket amiket koncentrálsz és nem elég az igét a kézmozdulatot tudni. Amúgy meg konkrétan kiktől akarsz tanulni? Mert szerintem varázslói mágián kivűl legfeljebb papit tudna egy vari de ahhoz kell szimbólum meg szentelés és akkor már ikerkasztú (amí hülyeség első szinten)