Üdv! 1991-ben születtem. A M.A.G.U.S.-t egy általános iskolás tábor alatt ismertette meg velem egyik osztálytársam. Zöld kötéses alapkönyvet használtunk. Azóta nem játszottam a M.A.G.U.S.-sal. Vagy kb. féléve olvastam a Sötét térítőt. Sajnos csak iskolából tudok fellépni, de szerencsére infó szakon vagyok, így majd minden órám gépteremben van.
hali, én új vagyok itt, de szeretném megismerni a világot és a játékmenetet, úgyhogy ha lehetséges először csak olvasgatnék. kb 2 éve játszottam egy fórumos szerepjátékban de az nem volt ennyire összetett. Szóval ittvagyok tanulásra készen ja és 18 vagyok : )
Üdv! 21 éves vagyok, 3-4 évvel ezelőtt gyakorta játszottam, különböző törvénykönyvek szerint. Nagy rpg és mmo fan vagyok, de leginkább a M.A.G.U.S. világa és rendszere jött be. Egy ideje nem játszom (szétforgácsolódott csapat), de nemrégiben újra felmerült bennem a késztetés, és így találtam rá erre a fórumra.
Fórumos szerepjátékot csak 1x, körülbelül 3-4 hónapig játszottam egy egyedi rendszerben, de meg is untam az inaktivitás miatt.
Egyelőre ismerkedem a fórumos M.A.G.U.S-al, és próbálok rájönni, milyen karaktert is indítsak
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht "A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana "A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Ahhoz, hogy játszani tudj rendelkezned kellene egy szabálykönyvvel. A nyílt helyszínen ezen szabálykönyv segítségével kalandozunk: Bayer Tibor és Kriston Dávid: Új Törvénykönyv (http://www.tuan.hu/index.php?strSearch= ... mpToValue= remélem nálad is a legfelső könyv az aminek lennie kell ^^)
Zárt kalandokban bármilyen más szerepjátékkal találkozhatsz - a régebbi kiadású M.*szerepjátékos könyvekről ebben a hsz-ban informálódhatsz (igaz kicsit sűrű és rendszertelen, de valami oknál fogva már nem úgy jelenik meg mint régen): viewtopic.php?p=3679767#p3679767
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Most töltöttem be a 15-öt, és kb. 4 éve, tudom, hogy mi az a MAGUS. Csak szűk rokonsággal játszottam eddig, de mostanában nem igazán ülünk össze, mert kevés az idejük. Nomeg most egy kicsit Ny-ra vagyok Magyarországtól. Ammint megtudtam, hogy van ÚTK utánanéztem, hogy milyen. A KAP-os erndszer az, amiről korábban álmodtam. Azonban csak egy kalandot játszottam még vele - mint KM. Mostanában senkivel nem tudok játszani, ezért is kerestem fel a fórumot. Remélem lesz nekem hely valahol...
Szeretem a paprikáskrumplit, a borsos tokányt, a kutyákat (még amikor mozognak...) meg az asztali RPG-t. Lehet, hogy hamarosan a fórumosat is.
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség." Sósai Masutatsu Oyama
Krisztusi korban járok, s már nagyon régen volt szerencsém a MAGUS-hoz. Középiskolások voltunk, amikor megjelent a Nagy Zöld, az első szabálykönyv. Akkor szinte fejből nyomtuk a fontosabb tudnivalókat, s faltuk a Rúna sorait. Aztán az élet mindenkit másfelé sodort, a játékot abbahagytuk. Én nemrég kezdtem el újra olvasgatni, s már azon is meglepődtem, hány új könyv, s vele együtt új rendszer jelent meg. A MAGUS világa azonban még ma is fantasztikus. Elsősorban olvasgatni regisztráltam, de magamat ismerve szívesen vállalkoznék online játékra is. Azt biztos, hogy az első rendszerhez szokott emberkeként lesznek kérdéseim. Előre is elnézést a rutintalanságért
Vannak a fórumon többen is középiskolás korúak is és különféle vallásalapítók nevezetes korában járók is. És Magyarországtól nyugatra élők de itt játszók is.
A nyílt kalandokban a legújabb szabálykönyv szerint (Új Törvénykönyv) egy Ynevi helyszínen vállal valaki (akár újak is!) mesélést, és nem feltétlen kell összeérnie a szálaknak, továbbá a játékosok át is mehetnek más helyszínre (de azért erre nem nagyon van példa). A Zárt kalandokban pedig tetszőleges rendszert lehet játszani (pl. ETK, de nem feltétlen csak M*, jelenleg pl. Codex is fut), olyan tötrénettel és helyszínnel, ami tetszik.
Javasolt az olvasás, pár kalandba beleolvasás és nézzétek meg a szabályokat is.
Jelenleg sajnos kevés kaland fut és elég ritkán indul új, így ha gyorsan akartok játszani, javasolt a mesélés. De ha ráértek, bármikor indulhat egy nektek tetsző modul, ahová, ha gyorsak vagytok, akár be is férhettek.
Aurin Laurentől pedig elnézést kérek a késői üdvözletért.
Nem hazudok, ha azt mondom, a regisztráció és némi olvasgatás - meg egy kis szösszenet-feltöltés - után megtetszett az oldal. Úgy döntöttem, írok én is egy rövid(!) bemutatkozást. Tudjátok... hátha...
M.A.G.U.S.-sal mintegy négy éve foglalkozom (mind játékos, mind KM-ként) , a játék a fórumon érdekesnek tűnik (a megfontolt, kiélvezhető játékmenet miatt), az ÚTK rendszere sem ismeretlen számomra: kósza-lelkűségem okán azonban mindig csak felületesen sajátítom el a szabályokat, leginkább csak azokat, amire szükségem van az adott karakterhez...
Az avatar-om a kedvenc karaktertípusomat szimbolizálja...
Szeretek olvasni, ahogy írni is (leginkább novellák, rövid történetek), és szeretem használni a fantáziámat. Mi kellhet még?
Jonas
"Kisapám... ha futás van, akkor nem erre vagy arra..."
Jó reggelt/napot/estét (ki mikor olvassa ugye) mindenkinek!
Nagykanizsán lakok, 16 éves vagyok szeptemberben töltöm be a 17-et.Körülbelül két-két és fél éve hordom a szerepjátékosok bakancsát. Először egy barátommal játszottunk ETK rendszer szerint, majd átváltottunk az UTK-ra. Jelenleg szűk baráti körömmel szoktam játszani, kb. heti 1x vagy 2x(bár én még mindig újoncnak tartom magam ) fórumon még sosem próbáltam ki, és az ebből fakadó kiváncsiság hajt .
Szeretek olvasni,kedvenc könyveim közé tartozik George R. R. Martin trilógiája: "Tűz és a Jég Dala". Kedvenc kajám ...őő... hát sok féle van. Szeretem az állatokat van 1 macskám és 1 kutyám.
Hát egyenlőre ennyi, még gyüjtögetem az infókat mi szerint készítsem az előtörténetem/karakterlapom.
"Kalandra föl, Noir legyen kegyes hozzánk!"
“A sors szereti a bátrakat.” - James Russel Lowell "When you decide to die, remember to give your enemy the same honour."
Helló Mindenki:D!! Vámosgyörkön élek,5 éve játszom M.A.G.U.S-t,a koleszban ismerkedtem meg vele és nagyon bejött.Azóta voltam KM,sok fajt és kasztot kipróbáltam,a favorit mindig a törp maradXDúgylátom hogy kevés a KM-ezért szerintem erősítem az ő csapatukat...de ettől függetlenül egy markos töpöt szívesen játszanék is ha ez lehetséges:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arfma 2010.06.16. 13:46-kor.
21 éves egyetemista vagyok, Budapesten lakom. A M.A.G.U.S. -sal kb. 8 éve "ismerkedtem" meg és 1-2 évig játszottam is az Első Törvénykönyv szabályrendszere alapján. Igaz kihagytam pár évet... de a téma még a mai napig is érdekel!