A gyíklénynél nekem mindíg egy hatalmas tápja jut eszembe, ha jól emlékszem annak csak a bõre 5-ös SFÉ-s, és neki arra nincs MGT-je... Úgyhogy jó táp volna vele játszani, de pont ezért nem is szeretnék.
Én 3-as SFÉ-re emlékszem, de lehet, hogy én tudom rosszul. De szerintem ez az elõny annyira nem feltûnõ és eltúlzott. Nekem még mindig Wharadak ötlete tetszik. A kicsi gyors khál. Tényleg mindenki elõször robosztus, nagydarab, orkot megszégyenítõ monstrumra gondol amikor khálról van szó, mert a leírásban tényleg hatalmasak. De én láttam - Wharadaknak hála - egy khál alfaji leírást, amiben jobban kidolgozzák az egészet. És feelinges a kisebb, ember méretû gyors-ügyes khál alfaj is. Nekem ez ragadt meg a dologból.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Valóban érdekesen hangzik, de igazából az egész Khál fajjal egy bajom van, a kezük. Nem igazán tud a Khál embereknek készült fegyvereket forgatni. talán csak a szálfegyvereket, vagy az egyszerûbb zúzófegyvereket, meg persze saját, faji fegyvereit, de ha azokat elveszti, akkor utánna baszhatja, marad a puszta keze.
Na ez egy másik probléma a khálokkal. Mindenki másképpen képzeli el õket. Valaki ember lábakkal, valaki olyanokkal amilyen kép az MTK-ban is van róluk (állati). Valaki egy elmacskásodott emberi arcot képzel hozzájuk, valaki meg teljesen macskafejet. Mivel nincs konkrét leírás ezekrõl a dolgokról (vagy csak én nem tudok róla), ezért nehéz a kérdés. Amúgy a kezük szerintem teljesen emberi, csak az ujjaik végén karom van. És akármilyen ember által is forgatható fegyvert tudnak használni. A khál az a faj talán, amihez a legtöbb háziszabály szükséges.
Én eddig csak a Fogadalom címû regényben találkoztam egy rövid leírással a khálokról. De az sem volt kielégítõ. Talán ez a lényege. Ismeretlen, elfeledett, és a külvilágtól elzárt faj.
Kb. én is egnnyit tudok a mcsakameberekrõl. De szerintem is valamennyire emberi kezük van. Átmenet emberi kéz és macs között. Magyarul emberi kéz, csak szórös, az ujjai vastagabbak és a végén karmok vannak.
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Üdv mindenkinek, adok egy új témát, hátha megvitatjuk értelmesen, .
Adott egy karakter, aki varázsló. Ez a varázsló ember. De elképzelhetõnek tartjátok e, hogy felmenõi között, volt amund, (mondjuk a dédapja, vagy az ükapja)? De alapvetõen már teljesen ember, nem látszik rajta, hogy amund, se bronzos bõr, se +3-as szépsége +1 erõ állóképesség, - 1 asztrál, se ultralásáts, perzselõ tekintet, telekinézis, telepátia meg hasonló dolgok, csak sima ember. De az õsei visszavezetethetõk egy Amund-ig.
"Ez a kérdés, Válasszatok!" ... izé... válaszoljatok mi a véleményetek
Egyébként a "szerelem" (testi vágy) simán összehozhatta a dédmutit egy amund Don Juannal szerintem. Vagy fordítva, de akkor a dédpapi inkább a rosszarcú liliomtipró lehetett.
Ez a meglátás, bár még nem jöttem rá miben segít a kérdés megválaszolásában, de biztosan valamiféle intelligenms dolog búlyik meg mögötte, meditálok majd rajta, ígérem
Hm... én csak egy formában tartom elképzelhetõnek... akkor ha egy amund rabszolgáról van szó. Ismerve az amundokat, önszántából egy példány se kerülne testi kontaktusba egy ember nõvel... vagy ha mégis, a nõ gyors halála koronázná az aktust De mondjuk haaa... az amund hadifogoly, és egy dzsad udvarnak adják el mint trófeát... és késõbb mondjuk a dzsad túlad rajta egy északi hercegség urának... akkor esetleg. Az úrhölgyecske játékszernek tekinti a vad férfiút, akit elbódít és annak rendje és módja szerint õõ... kihasználja ARRA a bizonyos célra. A gyerek félig amund lesz, snnak a gyereke pedi már negyediglen se lesz amund... mondjuk ha hulla fehér északi nõrõl volt szó, akkor azért lesz az unokának is némi barnásabb beütése, és nem lesz szõke hajú az tuti
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
igaz a kérdésem nem az volt, hogy hogyan tudod elképzelni, örülök hogy betekintést nyerhettem õõõ... hogy is mondja, perverz fantáziád bugyraiba Tysson. Nem tünt föl, hgy za MTK beszél a kiszakadott amundokról? azok mi a ló - - - õpikuláért ne csinálnák ember nõvel? Minek kell itt bonyolítani rabbszolgával, meg - nem nyúlna ember nõhöz csak ha megöli közben - sztorival. 4 amund városból 3-at a földig romboltak, lakosságát nagyrészt kiirtották - elüldözték. az esetleges minimálisan túlélõ amund lakosságból jönnek a kiszakadott amund kalandozók, kik nyugodtan szívük szerint keveredhetnek az emberekkel, ráadásul egy csomó emberi társadalmomban nevelkezdik kisgyermek korától, így semmi kifogása az embernõk ellen, és még csak meg sem fordul a fejében hogy õ nem nyúl hozzá, mert amund, mert nem is tudja sok esetben, hogy mit jelent az, hogy amund, vagy nincs is tudatában, hogy õ az.
A Kérdésem továbbra is csak annyi, hogy keveredhet e az emberek vére az amundokéval. Az hogy hogyan keverdjék, azt majd én elõtörikban kidolgozom, nem kellenek kéretlen ötletek, csak az keveredik é az amundok vére emberivel, lesz e életképes szaporodóképes utódjuk amundoknak és embereknek, úgy, mint mondjuk elfeknek és embereknek, vagy félelfeknek és embereknek.
Itt a válasz szerintem Tyssnek és nekem is annyira természetes igen volt, hogy rögtön a hogyanra ugrottunk. A keveredés lehetséges csak az utódnak nem lesznek meg a faji jellemzõk. Egyszerû ember lesz, aki furán néz ki a szõke csõdületben.
Hát nézzük. Biztosan lehet gyereke emernek és amundnak. A magus világa egy ilyen hely. Kevés olyan eset van amikor ennyire humán fajok nem keveredhetnek. Pl ork- elf (fúúúúúj ) ami meg a lehetõségrõl elképzelhetõ. Lehet, hogy nagy mászárlások és menekülések voltak, de azért olyan sok amund nem hagyta el Ibarát élve. Ha túlélték Amhe papjait, utána még ott voltak a homoki elfek, a dzsadok, meg a kis önérzetük. Ugyanis az amundoknak igenis van olyan. Amit Tyssék mondtak az igaz egy bizonyos szintig. Az amundok az embereket nem tekintik értelmes, egyenrangú lényeknek. Az õ szemükben csak állatok, háztartási kellékek és esetleg szexuális játékszerek. Biztos vagyok benne, hogy a Nethire papnõk elõszeretettel játszadoztak a foglyaikkal, és biztos hogy Refith és Theemeth hívei sem vetették meg az ember husit. Mint pl a kráni elfeknél is. Nem az a bûn, ha egy kráni elf hál egy emberrel, hanem ha az ember túléli a dolgot, és esetleg netán Ranagol bocsáss gyerek helyzete is fent forog. Ez a szemlélet igaz az amundokra, és fõleg a kiemelkedett pap kasztúakra. És Amhe térnyerésekor fõleg a pap kasztú gyermekeket menekítették ki Ibarából. Mondjuk az amund lelkivilágnak megvan az az elõnye, hogy az érzelmei vezérlik. És ha ez párosul azzal, hogy nincs teljesen, vagy részlegesen tisztába népe törvényeivel, szokásaival, akkor még az is lehet, hogy önként és dalolva választ magának párt az emberek közül. Szóval szerintem minden aggályoskodás ellenére lehetséges a koncepció.
A kérdést továbbvinném. Ha lehet közös utód, az mit örököl az õsétõl? Mert ugye az amundok semmilyen körülmények között nem tanulhatnak pszit. Az unoka tanulhat? Ha igen, milyen szinten? Vagy teljesen kötöttségek nélkül tanulhatja?
Szerintem olyasmi lehet, mint a félelfeknél. A félamund még rendelkezik azokkal a testi lelki dolgokkal, amit az amund vér is magában hordozott (hozzáteszem, hogy az MTK-ban leírt faji bónuszok csak pap kaszú amundokra igazak. Szóval a hat-neb kasztú kapja meg a cuccokat, a hebet kasztú nem, tehát félvér utódai sem). Az már KM függõ, hogy mit ad meg. Mondjuk +1 szépség, +1 erõ esetleg. Viszont a további keveredés szerintem már ezt is kizárja, és ugyanúgy embernek fog már számítani, mint egy harmadíziglen embervérû elf. Lehet, hogy lesznek még külsõ jegyek, amik utalhatnak az amund vérére, de játéktechnikailag szerintem teljesen embernek fog számítani. Én így látom az elf/félelf/ember viszony után. Ja és szerintem az elsõ vérkeveredésnél még nem tud pszít használni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Quiasse Limenel Umassyras 2006.10.20. 15:10-kor.