• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 147 / 153 • 1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Algheron Nadis » 2010.05.24. 18:06

Üdv

Garmacor írta:FillioNos ami ezt a pengét illeti. Mindenképpen a kéz hátra raknám mert különben akadályozza a kezet mindenféle fogásban stb.Ami az értékei illeti TÉ: 4 (csak szúrásra alkalmas a vágás jellegű támadásokat a mechanika nem bírná ki) VÉ: 1 (mivel a mechanika szükségszerűen szélesebb mint a penge ezért megfelelően megerősítve rá lehet csúsztatni az ellenfél pengéjét) KÉ:5 (1. támadás automatikusan meglepetés) sebzés (K6). SFÉ:1, de ha hárítasz vele akkor a mechanika sérülhet erre valami százalékos értéket adnék meg cirka 50%. Páncéltörő képességet semmikép nem kap mert megintcsak a mechanika sérül. Ha mégis páncélon próbálják keresztütolni akkor 70 % esély hogy a mechanika tönkremegy.Önálló fegyverforgatás képzettséget adnék neki 3. fok alatt meg a késekkel egy kategóriába sorolnám.Elkészítéséhez mechanika 4. fok szükséges mivel egy finom de a lehetőségekhez mérten erős szerkezetről beszélünk.

Szerintem tökre mindegy milyen minőségű, és milyen vastag maga az acél. Ha elkészült a cucc, szánj rá még pár aranyat,(valószínüleg az alapár melett már fel sem tünik) és egy pappal áldasd meg. Onnantól kezdve mint mágikus tárgy, meg sem karcolódik akár vértbe döföd, akár nem.

Algheron Nadis
Algheron Nadis
Algheron Nadis
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 7
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.05.24. 21:07

Üdvözletem!

ÚTK-ban mennyit szabad hígulnia a kyr vérnek ahhoz, hogy megkapja a faji módosítókat? Mettől kezdve számít játéktechnikailag embernek? Pontszerű-e az átmenet, vagy van valami skála?
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2010.05.24. 22:02

Iymer!

Szerintem pár generáció 1-2 folyamatosan embervérrel keveredve még megőrzi a kyr jegyeket, de utána semmiképp sem. A könyv szerint kyr vérű születhet kyr, és ember nászából, vagy kyr vérűek nászából.
Talán a második generáció ér még meg egy misét, a többi legfeljebb külsőségekben emlékeztet a hajdani ősökre.

Mindez nem hivatalos válasz, csupán a saját meglátásom.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enor ak Mverrys » 2010.05.25. 9:17

@Iymer és Orwen del'Correl

Szerintem ez attól függ mennyire vigyázott a kyr család a vértisztaságára és mennyire ősi egyben. Például egy erigowi család, akik már kevésbé törődtek evvel, talán csak az első ember vérrel kevert tekinthető még kyrnek. Míg mondjuk egy több száz generációra tiszta vérű kyrekkel tarkított toroni család (nem beszélve az igazán ősi házakról), még kibírnak 2-3 ember vérrel keveredést is.

Egyértelműen egyéni elbírálásra van szükség, táblázatokba ezt nem lehet sűríteni, ha megtesszük csak szabályszagú lesz.
Enor ak Mverrys
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 572
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gordon » 2010.05.26. 11:44

Iymer és Orwen del'Correl, Enor ak Mverrys.

Magus UTK szabálykönyvből kry származásra idézet:
Játékos egyaránt indíthat tisztavérű és kevert származású karaktert, melynek legalább egyik szülője tisztavérű kry vagy mindkettő kevert vérű származék. A külső jegyek ettől függően változhatnak, azonban belső szellemi másságuk és különleges képességeik minden esetben érvényre jutnak.

Utolsó mondat jelentése szerintem külsejük emberi tulajdonságot vesznek fel, képességük meg marad és sokáig élnek a emberekhez képest.

Elf és Félelf közötti képességeket néztem és kétharmad képességet kapja a félelf az elf-hez képest Pl: természet képességek 4.fok-on tanulják az elfek fokonként 2 kp olcsóban, míg félelfek 3.fok-on tanulják 1 kp olcsóban.

Ha 2 nemzetséget hígul (a kry vér), képességből is veszít pl: a félelf és elf közötti külömség.
Jogosan 3.fok-on tanulhat szociális képességet 1 kp olcsóban fokonként kevert vérű kry.

Egy valamire nem jöttem rá, meddig él kevert vérű kry, kry származék évek szerint vagy ember évek szerint?
Gordon
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 389
ZK Karakter: Arhtas Rheonark - A Fergeteg átvonul
ZK Karakter: Rasint Raynor-Razim - Manifesztációs Háború
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.05.26. 13:18

Gordon írta:Iymer és Orwen del'Correl, Enor ak Mverrys.

Egy valamire nem jöttem rá, meddig él kevert vérű kry, kry származék évek szerint vagy ember évek szerint?

Szerintem, mivel egy kevert veru kyr az kyr szarmazek, ezert mindenkeppen a Konyvben levo kyr szarmazek evek szerint el. Azonban, ha nagyon higult a vere, akkor lehet hogy kisse kevesebb ideig el. Velemenyem szerint nem erdemes ezt szabalyba foglalni, majd az adott KM eldonti.

(Bocs az ekezet nelkuli irasert.)
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: AoKitsune » 2010.05.26. 19:58

Lehet, hogy már leírta valaki, csak nincs erőm visszaolvasni: Ha egy Tapasztalati mágia (bárd) mellé felveszek egy Tapasztalati mágia (boszorkánymester) képzettséget, akkor mindkettő után kapok manát? És mindez hogy viszonyul a Magasmágiához?
Szabadíts meg Uram a barátaimtól! Az ellenségeimmel el bánok magam is...
AoKitsune
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 22
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Algheron Nadis » 2010.05.26. 20:44

AoKitsune írta:Lehet, hogy már leírta valaki, csak nincs erőm visszaolvasni: Ha egy Tapasztalati mágia (bárd) mellé felveszek egy Tapasztalati mágia (boszorkánymester) képzettséget, akkor mindkettő után kapok manát? És mindez hogy viszonyul a Magasmágiához?

Az Új törvénykönyvet nem ismerem még teljesen, tehát csak igy gondolom: szerintem nem kapsz külön manát, a több érvényesül. De mindkét kaszt mana visszanyeréi módszerét tudod használni. Dalolászva ihatod a hatalom italát :lol: .A magas mágiát viszont szerintem felejtsd el, nem tanítják sem bárdnak, sem boszmesternek...de ismétlem, ez csak vélemény, kb 16 év játék tapasztalat alapján :)
Algheron Nadis
Algheron Nadis
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 7
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.05.27. 4:30

De tulajdonképpen igaz amit írsz
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.05.27. 19:06

Köszönöm minenkinek a választ. Ezek szerint akkor újra csak figyelmesen kell olvasni a szabálykönyvet.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: AoKitsune » 2010.05.27. 19:43

Algheron Nadis írta:
AoKitsune írta:Lehet, hogy már leírta valaki, csak nincs erőm visszaolvasni: Ha egy Tapasztalati mágia (bárd) mellé felveszek egy Tapasztalati mágia (boszorkánymester) képzettséget, akkor mindkettő után kapok manát? És mindez hogy viszonyul a Magasmágiához?

Az Új törvénykönyvet nem ismerem még teljesen, tehát csak igy gondolom: szerintem nem kapsz külön manát, a több érvényesül. De mindkét kaszt mana visszanyeréi módszerét tudod használni. Dalolászva ihatod a hatalom italát :lol: .A magas mágiát viszont szerintem felejtsd el, nem tanítják sem bárdnak, sem boszmesternek...de ismétlem, ez csak vélemény, kb 16 év játék tapasztalat alapján :)

És ha varázslóként tanulok magasmágiát, és mellé tapasztalati mágiát, akkor mindkettőből kapok manát, vagy itt is csak a magasabb fokúból?
Szabadíts meg Uram a barátaimtól! Az ellenségeimmel el bánok magam is...
AoKitsune
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 22
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2010.05.27. 20:27

AioKitsune!

Bár gondolom nem az én véleményemre vagy különösképp kíváncsi, hiszen azt "bármikor" meg tudod kérdezni, de azért reagálnék.
A mana, és a kegypont különválik. Manát csak egy forrásból kapsz, kegypontokat kaphatsz megint másik erőforrásból. Sajnos a könyv nem tesz egzakt kitételeket a multikasztolásra, de ha több varázslatiskolát akarsz használni akkor a két kaszt háttérpontigényét szintenként le kell vonnod abból a bizonyos 50 pontból. Persze ehhez mestert kell találnod, aki egyáltalán hajlandó tanítani.

Tehát nem, teljesen mindegy hogy tapasztalati mágus, vagy mozaikmágus vagy-e bónuszmanát csak a legmagasabb fokú képzettséged után kapsz.

De kíváncsian várom a többiek meglátását.

BTW ha nem vagy elégedett a válszokkal, ezen a fórumon kaphatsz válasz: http://www.tuan.hu/index.php?showforum=17
A lényeg, hogy Gambit válasza a hivatalos, lévén ő írta fele részt a könyv szabályrendszerét.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aurin Lauren » 2010.05.27. 21:19

Hát, én úgy vettem észre, hogy az UT nagyon az egyenlőségre törekszik. Ennél fogva -meg szerintem e nélkül is- mindenképpen kapsz manát az összes mágikus képzettséged után.
Belegondolva: Ha nem így lenne, akkor a második, harmadik, negyedik Tapasztalati mágiának kevés értelme volna 3. fokon, és afölött. Ugyanannyi kp-t áldozol rájuk, és csupán annyit nyersz, hogy könnyebben felismered a varázslatokat.
Valós életre levetítve: Ha egészen véletlenül megoldaná egy kalandozó, hogy két vagy több Tapasztalati mágiát (ugyanez egy Magas és egy vagy több további Tapasztalati mágiára) elsajátít használati szinten (3. fok), akkor a tudásának mindkét ága miatt nagobb hatalomra tesz szert (Manapont/TSZ). Ugyanis nem ugyanazt tanulta meg kétszer, hanem két, szinte teljesen különböző dolgot. Azaz két különböző forrásból meríti a hatalmat, és az egy másik dolog, hogy ugyanazt a hatalmat (manát) meríti.

Összegezve: Összeadódnak a szintenkét kapott manapontok.

Szerintem
"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Sósai Masutatsu Oyama

Van vidám lány, meg Mogorva Chai.
Aurin Lauren
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 65
Karakter: Horin Liatas
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2010.05.27. 22:55

Aurin Lauren írta:
AoKitsune írta: ...(Manapont/TSZ)...

ÚTK-ban ilyen nincs.
KAP-ból veszel mp-ot és a legmagasabb fokú képzettséged után kapsz valamennyit.
Ennyi, az hogy megtanulsz egy rakás mágiaformát az amellett, hogy tágítja a lehetőségeidet arra jó csak, hogy elaprózd a hatalmadat.
Egyszerűen megfogalmazva: az alatt az idő alatt míg elsajátítod a 2., 3. kaszt mágikus tudását(KAP büntetés minden további szintből, illetve a kp költség is KAP-ból megy) az elsődleges kasztodban jelentős mértékben nőhetne hatalmad-az előbb említett forrásokat nem forgácsolnád szét-ha nem másra költenéd.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.05.27. 22:58

A különböző mágiaformák esetében nem vagyok biztos, de a pszi iskoláknál már tuti, hogy felmerült ugyanez a kérdés, és akkor asszem valaki el is ment a Tuan fórumára, ahol azt az álláspontot jelölték meg hivatalosnak, miszerint mindig csak a legmagasabb képzettségi szint számít. Mint mondottam, nem emlékszem, hogy mágia esetén is ez volt-e a válasz, vagy hogy felmerült-e egyáltalán, és ha igen, akkor eljutott-e valakin keresztül erre az oldalra, de szerintem vannak annyira következetesek, hogy erre is ez legyen érvényben.

Aurin Lauren írta:Belegondolva: Ha nem így lenne, akkor a második, harmadik, negyedik Tapasztalati mágiának kevés értelme volna 3. fokon, és afölött. Ugyanannyi kp-t áldozol rájuk, és csupán annyit nyersz, hogy könnyebben felismered a varázslatokat.
Azért nem ártana kicsit jobban belegondolnod, mert pl a 3. fok nem csak a plusz manát és a varázslat-felismerést adja, hanem azt is, hogy tudod használni azt a mágiaiskolát. Ugyanígy megvannak a 4. és 5. fokoknak is a maguk előnyei.

Herold
Szerintem a "Manapont/TSZ" kifejezést csak arra a plusz 1-3-ig terjedő bónuszra értette, amit a képzettség fokától függően minden szinten megkapsz.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 147 / 153 • 1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 153

Vissza: Csevegõ