Sessaryen írta:Castor!
Akkor te hogy oldod meg a dilemmát?
A JK szintet lép, mondjuk egy hónap kalandozás után ( 1 kaland lejátszása), kap x mennyiségű TP-t, amivel szintet lép. Ő szeretné fejleszteni a fegyverhasználatot, 3. fokról 4. fokra.
Ezek szerint Te nem engeded neki, mert nem telt el elég idő?
Üdv:
S.
Pontosan. Ha elköltötte rá a Kp-t és ha letelt a szabélyokban meghatározott tanulási idő, akkor majd fokozatot lép. Persze ez alatt azt értem, hogy a Jk jelzi a reagjaiban, hogy gyakorol, ha épp nem olyan időszak van, hogy aktív harccal töltse ki az idejét.
Szerintem az telejesen normális és magától értetődő -hogy amennyiben játék közben fejleszt- valaminek a mesterévé válni hosszú évek kitartó munkája. Ezzel az erővel fejleszthetem a Rajz-Művészetet is,akkor is ha ceruzát se fogtam a kezembe a szintlépés alatt...

Kijoe!
Az hogy már birtokolja a képzettséget 3. szinten azt jelenti, hogy eddig van annyi tudása, hogy 3. fokú legyen. Új fokra emeleni azt jelenti, hogy bele kell tegyen még egyszer ennyit ha nem többet. Ezért van úgy leírva a szabáylokban, hogy a tanulási időnek nem a különbsége számít, hanem összeadódnak.