Akit érdekel a manifesztációs háború, annak feltennék néhány kérdést. (Garmacor, Rannien, Enor, Quator, és akik szívesen játszanának még.)
1. Az illető milyen karakterrel szeretne játszani? (faj és kaszt) 2. Hányadik TPszintről kezdene a karakterével? 3. Milyen tipusú kalandot szeretnétek? (démon ölő, kémkedős, városostrom, egyéb)
Köszönöm
WOLFTERN
Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben
1. amund harcos, vagy ha esetleg a KM-ek engedélyezik akkor pap. 2. Nem akarok első szintről, de nagyon magasról sem kezdeni. Mondjuk harcos 5ik pap 3ik szint. 3. Nem vagyok oda a dungeon típusú menj-és-ölj kalandokat. Ostrom, kémkedés, krimi, ilyesmik tetszenek.
EDIT: Ez Zárt kaland lenne, vagy a Zászlóháború helyett? Csak mert ZK karakter helyem már nincs, csak a Zászlóháborús ugye...
Hogy milyen kari azon még nem nagyon agyaltam. Most végül is milyen évet írnánk? A szint tekintetében elfogadom a többiek döntését. Mondjuk első szint nem lenne szerencsés hacsak nem életút kaland. A megyünk gyakunk típusú kalandokat nem szeretem de egyébként jöhet bármi. Mondjuk egy ostromos kalandot kifejezetten tudnék élvezni.
Üdv
Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Ez alapvetően egy igényfelmérés. Amikor beszélgettünk Wolfternnel, hogy milyen kaland is legyen, alapvetően arra jutottunk, hogy mind a ketten másképp képzeljük el a dolgot. Elhangzott több ötlet, koncepció is, és hogy milyen is legyen a végleges, arra jutottunk, meg kellene hallgatni a leendő játékosokat - is, hiszen nélkülük felesleges elindítani. És amelyikbe belefér, abba az irányba gondolkodunk tovább.
Egyben felhívnám mindenki figyelmét Wolftern harmadik pontjának a végére: 3. Milyen tipusú kalandot szeretnétek? (démon ölő, kémkedős, városostrom, egyéb)
Ja, és szerintem Wolftern és Gordon is leírhatná, ők mit/mivel játszanának szívesen.
Végül pedig az én válaszaim a pontokra: 1.) ember, harcosabb természetű 2.) alacsony, 3 körül 3.) minél kevésbé mágia-érintett (ugyanis még nem néztem át eléggé figyelmesen azt a részt)
Az "egyéb" kategóriában nem tudom mit lehetne kérni. Szerintem túl tág. Ha a játékos megmondja, hogy ő mit szeretne és a KM-ek meg nem bírnak a kívánsággal akkor mi lesz?
Például a Sonioni Opálmezőt szívesen felderíteném mondjuk egy Pyarroni Varázslóval vagy hasonló kvalitású mágiahasználóval, de már az alap mágiahasználat is határeset, nemhogy az opálmező őrei és maga a hely megelevenedjen a maga pompájában.
A magam részéről elég kevés hely van Yneven, ahol még nem voltunk valami kaland folyományaként. Így vagy valami eldugott és különös szeglet felfedezése vagy pedig egy kézreálló hent a megoldás. Ezért is írtam az ostromot, mert azt könnyen élvezetessé lehet mind KM, mind JK részről tenni prögős harcjelenetek részletgazdag ábrázolásával.
Az egyéb az valóban elég tág, épp azért van ott. Ha pedig nem bírunk a feladattal, akkor az nem lesz. Így ha valaki csak egyfélét hajlandó játszani és az nem fér bele, ez van. Ha többfélét és van metszet, vagy az az egyféle épp talál, mindenki örül. Ez utóbbi a cél.
A mágiahasználat az nálam határeset, de nem csak én lennék mesélő.
Utolsó mondatodban nekem még a "pörgős" tűnt fel. Éppenséggel ez is fontos lehet: kinek mennyi reaggyakoriság a még élvezetes?
-Valamilyen varázsló. -Ha magasabb szint, akkor valami jó kis pap. (Ranagol is, pyarroni is) -Boszorkánymester (kráni). -Kráni fejvadász.
Kicsit extrémebb ötletek: -Amund pap (Amhe-Ramun vagy esetleg Themes, aki Amhe-Ramunék ellen lenne). -Homoki elf megtartó (szintén Amhe-Ramun ellen).
2.: Tapasztalati szint részemről mindegy, bár a magasabb szint esetén jobban bele tudnánk szólni a dolgok menetébe.
3.: Én egy vegyesebb kalandot preferálnék, amiben van harc is valamennyi, de van benne esetleg intrika is, vagy valami szerepjáték orientáltabb rész is.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Számomra a heti 1 reag már élvezetes (főleg, mert ezt kényszeredettség nélkül tudom bevállalni). A "pörgős" nem a napi özön reagot jelenti nálam, amik szinte nulla információtartalmú klisék 3-4 sorban odavetve. Részemről a "pörgős" az azt jelenti, hogy a KM, illetve a játékostársak által írott reagok is legyenek jól és színvonalas irodalmisággal kidolgozottak, amitől akár én, akár külső olvasó ott tudja érezni magát a csata sűrűjében vagy épp a démonnal farkasszemet nézve. (Vagy a Sonioni Opálmező monumentalitásától és varázslatos hangulatától lenyűgözve. )
Mint a regényeket ezt se egy nap alatt kell "végigolvasni", de legyen meg az az érzés, hogy "kár, hogy félbe kell hagyni, bárcsak több időm lenne".